Inlägg

Inlägg som MrMacho har skrivit i forumet
Av MrMacho

För mig är Inet sjukt ojämna, antingen löser dom ett eventuellt problem över all förväntan. Eller så inträffar något liknande

Av MrMacho

@Lucce11: Western Union betyder "scam" på latin.. .

Av MrMacho

@SYRE: Det är precis lika enkelt att ha flera konton och driva upp budgivningen med. Eller kanske alla andra budgivare i tråden är hans kompisar *mind blown*

Av MrMacho

1600 för Asus gtx 970 strix oc, kan hämta.

Av MrMacho
Skrivet av Shepard:

Intel fick ju punga upp en miljard euro i böter. Frågan är då hur hög summan bör vara för att vara tillräckligt hög.

Skickades från m.sweclockers.com

Det är en jättebra fråga, men jag gissar att svaret är något i stil med "betydligt mer". För annars tycker jag att det borde förekomma mindre fulspel än vad det gör av jättarna. Det skulle ju också kunna vara så att summan är FÖR stor, så att den bara avskräcker små uppstickare från att använda sig av fulspel, medan de stora jättarna kan räkna hem det hela genom att minska konkurrensen.

Det rätta svaret lämnar jag åt smartare och mer pålästa än mig själv

Av MrMacho

Det måste ju vara för låga straff för sådant här. NVIDIA är ju inte dummare än att dom visste att det här skulle hända, ändå så går dom vidare med ett sådant program, så det måste ju löna sig att ägna sig åt den här typen av konkurrensbrott.

Eller vad är det jag missar?

Av MrMacho
Skrivet av Goteborgan:

Datorn heter bara s7, mest för seven. Inget speciellt med det i sig.

Mina lagringsutrymmen:
http://d.rtag.me/upload/PhbAuv69.png
Har inte blivit av att jag har döpt om C: än.

Ojoj, min OCD går på högvarv av ditt C:

Av MrMacho

1709 tvingade mig att ominstallera windows också, började bråka med alla möjliga spel och python. Konstanta krasher även efter att jag försökt uppdatera till andra drivrutiner och försökt avinstallera 1709, efter en ominstallation så sitter jag i samma båt som dig.

Av MrMacho

@jooha: Det var det jag var rädd för, hade hoppats du skulle säga att det var avsevärt tystare eller mer högljutt, då hade det varit lättare att ta ställning

Av MrMacho

Får jag fråga hur pass högljutt tycker du att ditt 970 är, alltså fläktljudet? Tänkte mest på konstruktionen av kylaren såg sub-optimal ut

Av MrMacho
Skrivet av Hasseman84:

Jag håller med att prova med ris. Häll i ris i en påse (t.ex en fryspåse) och låt telefonen ligga i påsen med riset i minst 48 timmar och knyt igen påsen så ingen annan fukt letar sig in i påsen. Telefonen skall vara avstängd under tiden den ligger i påsen. Är det fortfarande problem så gör om proceduren igen. Ju längre telefonen ligger med riset ju bättre är det.
Om den är bortom räddning så kolla med hemförsäkringen. Min hemförsäkring täcker det mesta. Även om jag råkar tappa telefonen i havet. Har Folksam.

Så man stänger in det som är fuktigare än omgivningen i en påse och återförsluter ordentligt så att "ingen annan fukt tränger in", vilken fukt då, är inte telefonen fuktigare än omgivningen?

Dessutom ifrågasätter jag att ris på något magiskt sätt skulle dra åt sig fukt bättre än cirkulerande luft, min gissning här är att någon har fått höra att ris är bra att om man inte vill att salt ska klumpa ihop sig i ett saltkar och sedan extrapolerar det till "drar automagiskt åt sig all fukt".

Av MrMacho

@Sirresnake: Länken fungerar ej, säger att jag måste logga in för att se varorna

Av MrMacho

Har spelat det nu och kan väl bara prata för mig själv, men mitt tips är att vänta med spelet till senare version. Det är sjukt obalanserat och rätt tradig gameplay, även om spelet visar på framtida potential till lite mer action-gameplay.

Av MrMacho

@ClintBeastwood: Hade du betalat hyran i tid så hade dom haft råd att ha bättre service

Av MrMacho
Skrivet av mrqaffe:

Hur är pinheadern du kopplat pumpen inställd ? Pumpar bör sitta anslutna till en port som konstant ger 12V och inte något där man aktiverat varvtalsstyrning eller så kopplar man dem till 12V direkt på nätdelen.
Kopplar man dem via en "pwmport" på moderkortet eller en fläktkontroller som kan försöka sänka dess varvtal så kan pumpen stanna eftersom de oftast inte fungerar särskilt bra att varvtalsstyra dem utan de bör gå på nominellt varvtal hela tiden.

Ja visst ser det ut som att Inet har flyttat på pinheadern till pumpen, det går en kabel ner mot IO-plåten där dom installerat den?

Av MrMacho

Jag fastnade i vinkelvolten, men skulle affären inte bli av så matchar jag 1300 + frakt

Av MrMacho

Hur är ljudnivån på kortet?

Av MrMacho
Skrivet av BasseBaba:

Det är inte alltid så lätt. Sure, letar man efter kanske "elektriker i storstad", säkert inga problem.
Men ju mer nischad man blir, desto värre.

Jag har t ex tillgång till https://www.saco.se/karriar/jag-ska-loneforhandla/saco-loneso...
Söker man på det närmsta (exakt det jag senast jobbade med finns inte ens med), så finns det 7 st rapporterade löner för den typen av tjänst.
Även om man hoppar några steg åt en mer "generaliserad roll" är det ändå inte mer än typ 30 rapporterade löner med en enorm spridning.

Det största problemet är att folk är så sjukt ovilliga att svara på enkäten, i mitt förbund tror jag typ 30% svarade förra året.

Det är bara att ringa skatteverket:
https://www.skatteverket.se/omoss/varverksamhet/offentligaupp...

Dom brukar vara hjälpsamma, se bara till att ha namn och adress till personerna du vill ha information om.
Givetvis är det "bästa" du kan få förra årets deklaration men det brukar räcka för att ge en rätt bra uppfattning.

Jo jag har varit i kontakt med Unionen och deras lönestatistik som sägs vara en av de största och mest omfattande databaserna över löner, tittat på SCB och ST-facket. Som du skriver, ingen av dom gör en speciellt mycket klokare.

Tack för länken, ska ta och ringa dom i morgon

Av MrMacho
Skrivet av NoArmsButCookies:

Borde du inte kunna plocka fram lite statistik på lön?

Haha, dagens bästa

Problemet är att den statistik som ligger ute med medianlöner för liknande jobb är så himla generella, jag är inte säker på att den är applicerbar på avdelningen jag eventuellt ska börja jobba på.

Skrivet av Rattnalle:

Staten är fin på vissa sätt. Lyckas du ta reda på vad några potentiella kollegor heter så kan du begära ut deras löner då allt är offentlig handling.

Det här visste jag inte, jag ska absolut försöka googla fram lite namn. Men var någonstans ska man göra den här begäran?

Tack för övriga svar också.

Av MrMacho

Jag hade 29 000 som placeringsrådgivare på bank (ingen provision).

Nu har jag utbildat mig i 5 år och har en master i matematisk statistik och har ingen aning om vad jag ska kräva för lön. Har ett statligt jobb som statistiker på gång, där kommer jag att ta fram data till dom som behöver samt hålla på med modellering. Men åter igen... jag har inte en susning om vilken lön jag ska begära, är det någon som har några råd?