Inlägg

Inlägg som margot har skrivit i forumet
Av margot

Tack för alla svar! Då har jag alltså fått bekräftat att det var ett gammalt epox-problem, precis som jag läste för ett tag sen. Tänkte ge mej på dom kondensatorerna som har gått sönder synligt (läckt) och byta dom då en polare har några moderkakor över och om det inte fixar problemet så får man väl se det som att det var dags för en uppgradering till amd 64 hursom peace out

Av margot

läckande kondensatorer på epox 8rda3+

När jag kom hem från jobbet häromdan och skulle starta datorn så fick jag ingen bild, fläktarna snurrade och det lät som hårddiskar o allt är igång men som sagt helt svart skärm. Kör helt original cpu hastighet och allt annat också för den delen, gjorde inget innan som kan ha orsakat detta som en drivrutin eller ngt.

När jag kikade lite på moderkort med omnejd så märker jag att det har läckt vit sörja ur några kondensatorer runt minnet och grafikkort. Jag läste någon tråd för kanske 2 år sen om det här problemet med just mitt moderkort men jag kunde inte hitta den nu igen.

Det jag undrar är om något sånt här kan bara hända över en natt? Datorn har varit lite halvinstabil i kanske 2 veckor innan och startat om lite oväntat men det var inget jag såg så allvarligt på då.. Någon som har några funderingar kring detta innan jag börjar felsöka som en galning?

Av margot

eller så är min gode vän bra på ctrl+c ---> ctrl+v

Av margot

tjena ditt skäggfejs det blev ju riktigt bra det där, nu kommer jag fan upp till dej och snor ps2an innan du hinner sätta kapen i den eller nåt

Av margot
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Makki
Japp den passar bra, men varför inte köpa en VGA silencer som både är billigare och bättre?

Är den? Tyckte jag läste nått test för ett tag sen som visade motsatsen..
Sen har väl den en elak fläkt också om jag inte minns fel?

Av margot

Re: Varför låser min dator dirket jag öppnar nått program??

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pepper0ni
När jag ha installerat drivers till Radeon 9800 Pro 128 så låser sej datorn så fort jag öppnar ett program :/ har ju bara en 230 w nätagg...kan de bero på de? eller är de ja som är ute å cycklar

Jo, det kan väl vara en möjlighet. Vad har du för dator i övrigt? Hur står det till med kylningen btw?

Av margot

Passar ZM80D-HP på ett 9700pro?

Någon som vet om en Zalman ZM80D-HP vga-kylare passar på ett sapphire 9700pro utan några större problem? Och jag är tacksam för eventuella tips vid montering som kan behövas..

Av margot

Halloj, Jag har exakt samma problem med likadana minnen så du får gärna hosta till om du hittar någon bra lösning på problemet!

Av margot

Tror inte det har med chipset att göra, om du har winXP utan SP1 är det nog det som är boven i dramat.. har ett epox 8rda3+ med en 160gb och det går alldeles utmärkt med sp1.

Av margot

jäklar.. att lite smet kan skilja så mycket

Av margot

Den här guiden hjälpte mig att lösa problemet du kanske har nytta av den också! http://www.guru3d.com/forum/showthread.php?threadid=39869

Av margot

Zero92
Jag har exakt samma problem som du beskriver! du kan se min config i signen.. Hör gärna av dig om du får bukt på problemen!

Av margot
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gen
Kan du inte skicka tillbax det på garantin ?
Annars kan man säkert flasha BIOSen men det är iof lite farligt...

Jo det skulle man väl kunna, men jag har redan fått skeppa tillbaka moderkortet och det var ingen rolig process.. tog väl 3 evigheter sisådär.. jäklarns irriterande.. därför tänkte jag vara lite lat och leta upp nån rolig bios om det finns..?

Av margot

Olika utgåvor på R9700pro kort

Jag och en polare har haft samma problem me burkarna nu ett tag.. bådas startar om lite när dom känner för det, och nu har dom börjat göra det i spel också. Våra datorer är ganska olika förutom på en punkt, nämligen graffet. vi har båda två sapphire radeon 9700 pro. Efter att har mixtrat runt lite så har vi kommit fram till att problemen måste bero på det, för efter att ha testat me andra kort så funkar datorn helt klockrent..
Nu har ja hört att d ska finnas olika utgåvor på kortet som fungerar olika bra.. någon som hört nått om detta? för det vore väldigt skönt om problemet gick att lösa med en omflashning.. ja vill helst inte hosta upp massa pengar på ett nytt graffe.. Eller det till och med kanske går att lösa med andra drivrutiner? jag kör catalyst 3.8 + directX9 beta nu..

Av margot

okey, jo ja tror ja råkade blanda ihop dom. spelet är nyuppdaterat och graffe drivrar + direct x likaså.. lite synd att man inte kan lira spelet :/

Av margot

Jävligt skum bluescreen utan felmeddelande

Helt plötsligt när ja spelade spel så började ljudet låta "plåtigt" som typ digitaliserat eller hur ja ska uttrycka det.. men sen kommer iaf en blåskärm upp, men utan felmeddelande..? sen när ja kika lite i loggboken så visade det sej att det var detta som hände.. först händer detta http://www24.brinkster.com/barret2000/crash3.jpg och sen så kommer själva bluescreenen http://www24.brinkster.com/barret2000/crash2.jpg jag har ingen aning om varför datorn crashar..
störande eftersom ja inte kan spela spelet nån som har nån kul teori?

Av margot

Jag hade också massvis av problem med mitt nf7-s kort. Bla. detta, jag trodde först på minnena eftersom den där felsignalen ska betyda det va jag har hört, men efter att ha testat runt lite med polares datorer och andra delar så konstaterade jag ändå att det var mobot som var kasst, ja blev så trött på det att jag ringde datorbutikens support och undrade om man inte kunde få byta till ett annat kort när man reklamerade det, varpå killen som svarade undrade varför i he***** jag valde det där kortet över huvud taget så fick tillbaks ett epox 8rd3+ istället och sen dess har saker och ting funkat fint. Jag tycker att det är ganska humoristiskt att till och med datorbutikens support avråder en från att köpa kortet :D. Men för mycket smutskastning ska man inte ägna sej åt, får man igång det är det ett mycket prisvärt kort med fina prestanda!

Av margot

Om du har IE som browser finns det en flik under Visa menyn där du kan välja textstorlek.. ändra där och se om det hjälper! För ibland om man ändrar storlek där så ändras bara viss text, jag har iaf haft det så..

Av margot

Okej, aja nu löste jag det iaf, ja vet inte riktigt va som va felet men eftersom jag var sugen på att dra in win2k istället för XP redan innan så gjorde jag det nu och sen dess, nada problemas!

Av margot

C:\Frysfack 15gb me OS + lite program på
D:\Kylskåp 140gb me resten av all skit