Inlägg

Inlägg som BlixtGorion har skrivit i forumet
Av BlixtGorion

@Airtec: Det borde väl fungera bara man är okej med att dra ner inställningarna en bit?

Av BlixtGorion

@Mighty Nerd: Fast den bios-versionen kommer ju alltid finnas kvar oavsett. Och så är det är ju inte som med grafikdrivrutiner som bör uppdateras rätt ofta för maximal prestanda.

Jag tror att asus är på gång att släppa en uppdatering för att tillåta överklockning. Det var någon som fått upp en i3-6300 till 5,8 GHz på ett asus-kort, men inget officiellt är släppt ännu tror jag. Om uppdateringen kommer så stödjer i vart fall ditt moderkort överklockning.

EDIT: http://www.anandtech.com/show/9848/bclk-overclocking-intels-n...

Av BlixtGorion

Jag gjorde ett litet snabbt test nu när jag såg den här tråden. Körde allt oklockat mot min normala överklock (grafikkortet var kvar på default):

Alla inställningar maxade förutom shadowdistance (high) och godrays (low)

4790K 4,0 GHz (4,4 turbo) > 4,8 GHz
16 GB Dual DDR3 1600 MHz > 1800 MHZ
R9 290 947 MHz > 947 MHz

Testet gick ut på att jag helt utan att röra mig kollade ut över ett landskap där jag inte nådde min cap ( 60 FPS) och sparar genomsnittsvärdet. Oklockat fick jag ut runt 52,6 FPS och klockat fick jag ut runt 58,8 FPS. Så det var en klar skillnad. Dock får jag tillägga att jag har några mods, tänker att radiant clouds kanske kan påverkas.

Oavsett tror jag absolut att spelet är spelbart på TS processor. Har hört att Shadow Boost-moddet ska göra under annars (den ändrar dynamiskt shadowdistance beroende på FPS).

Av BlixtGorion

Du menar kanske 380? 380X släpptes för mindre än en månad sedan.

Av BlixtGorion

Förlåt om det redan nämnts, men jag kunde inte hitta det när jag skummade tråden. Om man fastnar i en terminal kan man skriva "SetPlayerAIDriven 0" för att frigöra sig. Jag har bara testat det en gång men då funkade det direkt. Hittade lösningen i kommentarsfältet här:

http://www.gamepur.com/guide/21122-how-fix-fallout-4-stuck-te...

Av BlixtGorion

Användare: @kaffemedkotlett
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Frakt med förskottsbetlning
Produkt: 4790k+Sabertooth mark 1

Positivt:
Trevlig
Snabb och bra kommunikation (till skillnad från mig kanske)
Fick en noctua NH-D15 som jag inte var beredd på

Negativt:
Dålig på att komma ihåg att ta betalt för frakten

Slutbetyg: 5/5

Av BlixtGorion

@Misbah: Jag gissar på att det var problem med den första skärmen samt någon typ av inkompabilitet med TVn. Har iofs inte fått något tecken på att det integrerade grafikkortet fungerar, men det ska kollas på ikväll.

Av BlixtGorion

Lyckades få igång den med ytterligare en ny skärm och ett nytt grafikkort. Utförde även en sådan usb bios flashback så det kanske spelade en roll, har inte prövat med de andra skärmarna än för se. Grymt skönt!

Skrivet av Misbah:

@BlixtGorion: Tycker du borde köpa en intern högtalare, köpte en själv för 25kr på amazon och den lät inte när jag startade datorn. Visste direkt att moderkortet var defekt. Det finns även en feldossticka som man kan köpa som går för 100+kr. De kan vara bra att när någon går fel, annars är det rena gissa leken.

Även om jag löst det så tror jag att jag ska köpa en sådan högtalare, för det här är inte första gången jag saknat en.

Skrivet av FatherOfThree:

4790K kräver bios version 1008 eller senare.

kan det vara problemet?

De har använts tillsammans innan så det var nog inte ett problem, har dock uppdaterat till senaste bios nu:)

Tack för allas tid!!!

Av BlixtGorion
Skrivet av twit:

Brytaren på nätagget skall väl generellt vara utformad så att den rent fysiskt faktiskt förhindrar strömförsörjning när den slås av. Eventuellt kan någon kondensator driva en fläkt en kort stund, men om den fortsätter snurra mer än en handful sekunder skulle jag riva ur nätagget snarast möjligt då det är defekt till den grad att det kan vara är farligt.

Du har nog rätt! Tar och köper ett nytt agg.

Skrivet av thomson:

Haha förlåt, jag var för lat för att gå till rummet där datorn står och faktiskt kolla. Och min googling-färdigheter är uppenbarligen inte så bra som jag tror Det kanske kan var värt ett försök. Ska köpa ett nytt nätaggregat först innan jag experimenterar vidare. Tack för förslaget.

Av BlixtGorion
Skrivet av Jonathan0101:

Du har inte möjlighet att prova systemet med ett annat nätagg?

Näteagget verkar inte vara problemet, samma fel med annat agg.

Skrivet av Misbah:

Hade liknande problem och testade samma grejer, troligen betydligt mer grejer än vad du gjorde. Det visade sig vara moderkortet som var defekt, köpte också den begagnad. Prova ditt nätaggregat, det kan vara den som strular, att fläktarna snurrar visar inte att den fungerar.

Kan även vara så att din tv är på DVI och du glömt byta till HDMI etc. Min skärm är automatisk inställd på AVI, så den känner ibland inte igen DVI förrän jag ändrar det via skärmen.

Mest troligen är det moderkortet som svikit dig, i 50% av fallen är det det.

Eftersom du har inbyggd grafikkort på moderkortet så kan du ju testa den också, och sedan den externa grafikkortet. Har du förresten högtalare på moderkortet? Kan vara bra då den indikerar vad som är fel via ljud. Om du har och det kommer ingen ljud så är jag ganska säker på att moderkortet är paj.

Testa GPU på annan dator, samt nätaggregatet och GPU om du kan. Kolla även bakom moderkortet för att se om det finns fläckar på den, det kan indikera att kortet blivit bränt.

Jag har testat både DVI och HDMI på min huvudskärm samt HDMI på TVn så att skärmen är problemet känns hyffsat okej att utesluta. Som sagt har jag testat med både diskret och integrerad GPU utan framgång. Tyvärr har jag ingen högtalare på på moderkortet
Som sista kontroll tänkte jag återmontera hela systemet då lär jag upptäcka om det är något brännt.

Skrivet av andra94:

Mobot / cpun kolla pinnar annars rma moderkortet och köp ett på faktura (om möjligt och du har pengarna.

Ska bygga om allt och då nogrannt kolla alla delar. Tyvärr har jag inget kvitto...

Skrivet av thomson:

Har du testat att skriva om biosen med detta sätt, mest om det av någon anledning har blivit korrupt

ASUS USB BIOS Flashback uppdaterar ditt BIOS utan en installerad processor

Efter en snabb googling verkar det bara var för deras X99 moderkort.

Av BlixtGorion

@Jonathan0101: Nej det har jag inte. Men tror att det blir nästa steg nu när du säger det. Efter en liten välbehövlig lunchpaus.

Av BlixtGorion

Hjälp med felsökning av (delvis) nytt system

Hej, jag köpte nyligen en processor och ett moderkort här på marknaden. Efter att ha plockat in det med övriga gamla komponenter samt två nya RAM-stickor vägrar datorn att ge någon bild. Alla fläktar och hårddisken drar igång som normalt när jag startar datorn men ingen bild. Jag har testat både med iGPU och ett GTX 560. Egentligen är tanken att köra med två st. 290's men eftersom jag har vattenblock på dessa och ej orkat bygga ihop vattenkylningssystemet om datorn inte fungerar har jag inte testat med dessa.

En liten underlig sak som händer ibland är att en av chassifläktarna fortsätter blåsa efter att jag stängt av datorn SAMT tryckt av strömmen på nätaggregatet. Först när jag drar ut strömkabeln stannar den. Kan det vara något knasigt med strömtillförseln kanske?

Saker jag testat:

  • Tre olika RAM-stickor i läge A2 som manualen rekommenderar

  • Två olika GPUer

  • Två olika skärmar

  • Koppla om Strömförsörjningen till CPU samt moderkort

  • Ta ut och sätta i batteriet

  • Rensat CMOS-RAM med jumper

Och systemkonfigurationen:

  • i7 4790K

  • Asus Sabertooth mark 1 Z97

  • Crucial Ballistix Sport 1600 MHz 8 GB x2

  • Corsair RM1000

  • Samsung 840 evo 500 GB

  • Fractal Design R5

Sen tänkte jag lite över hurvida det är moraliskt försvarbart att beställa ett nytt moderkort och använder ångerrätten om det fortfarande inte fungerar? Eller är det just sånt vi har den lagen för?

Tack på förhand

Av BlixtGorion

Efter en god natts sömn tar jag och lägger ett bud på 2400 för paket 1 eller 2800 för paket 2. Upphämtning som gäller då.

Av BlixtGorion

Hej! Hur ser det ut med garanti på cpu/moderkort? Är eventuellt intresserad av cpu+moderkort och bor i Göteborg så jag kan hämta upp. Men lite beroende på garanti och sömnkvalité inatt så kanske jag är intresserad imorgon

Av BlixtGorion

När hade du tänkt att avsluta budgivningen?

Av BlixtGorion

Höjer till 1600+frakt då

Av BlixtGorion

Drar igång med 1500+frakt.

Av BlixtGorion

@Razzan: Okej, efter att tänkt lite på saken är jag nog inte intresserad så du behöver inte kolla upp det för min skull. Men någon annan kanske är intresserad

Av BlixtGorion

Hur ser det ut med garanti?

Av BlixtGorion
Skrivet av 2blåbär:

Läskigt att jag hörde honom säga det en sekund efter att jag läste din kommentar