Inlägg

Inlägg som oeloe2 har skrivit i forumet
Av oeloe2
Skrivet av Igelkott:

Fast inomhus sitter man ofta mer still och har mindre varma kläder osv mm. Dålig jämförelse. Det är både viktigt med en bra utformad ventilation och att vara utomhus. Men var man tvungen att välja skulle jag hellre ha en dålig ventilation fast som åtminstone ger mig frisk luft, än tvärtom.

Så länge det inte blir väldigt kallt är inte drag farligt, du blir iaf inte förkyld eller får lunginflammation av det. Jag brukar sätta igång min takfläkt på sommaren ex.

Av oeloe2
Skrivet av Ozzed:

Ja, men nu var det inte kylan jag syftade på utan draget. Det är inte bra att sitta i drag på det sättet.

Wat! Ska sälja mitt tält genast och inte gå ut mer.

Av oeloe2
Skrivet av Ozzed:

Drar det för mycket kan man dessutom bli sjuk. Man kan få förkylning och nackspärr och till och med lunginflammation. Visst är det bra med cirkulation på luften men det blir inte bättre luft bara för att den drar in utifrån och är svinkall.

Citat:

Att kroppens immunförsvar skulle bli nedsatt och mer känsligt för infektioner om man utsätts för kyla är delvis korrekt. Men då handlar det om väldigt långvarig och extrem kyla, som nästan leder till medvetslöshet. Då kan det vara så att kroppens motståndskraft mot virus blir sämre. Men fortfarande gäller att man måste utsättas för ett förkylningsvirus för att bli förkyld. Kylan i sig kan aldrig ensam orsaka en förkylning.

Förmodligen gäller samma för lunginflammation.

OnT:
Ska de verkligen mäta hur varmt du har i lägenheten eller kommer de mäta hur mycket värme som har förbrukats i värmesystemet?

Av oeloe2

ligger mellan 1-7% i loss, började för några veckor sedan. Har bahnhof.

Av oeloe2
Skrivet av Tumnus:

http://www.bbc.com/news/magazine-19592372

Denna länk tar upp varför det är svårt att jämföra liknande statistik mellan länder. Orsaken till den "ökade" statistiken beror på sänkt mörkertal och hur lagarna ser ut.

Kvinnan som intervjuas jobbar på BRÅ.

Förklarar det hela ökningen menar du? I norge har man haft liknande ökning utan att ändra lagar. Kan du skicka lite länkar på antalet mörkertal med, jag hittar inga.

Av oeloe2
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Vem här har någonsin påstått att SVT, DN och AB sitter på sanningen?

Däremot finns riktig fakta att tillgå istället för den extremvinklade och verklighetsfrånvända smörja som finns på exempelvis avpixlat. Det finns statistik på att våldtäkter ej ökat i Sverige under de senaste åren, det finns siffror som pekar på att svensk ekonomi är på uppgång osv. Men sådan information är förstås inte bra eftersom de inte ger fog för den världsbild som rädda människor som du har?

Googlade lite.

https://affes.files.wordpress.com/2009/06/new_york_sverige_valdt...

https://www.google.se/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=...

Vi har ju tom fått öppna en mottagning för våldtagna män i Stockholm.

Av oeloe2

1000:- plus frakt för allt.

Av oeloe2

400+ frakt för båda grafikkort och kylare bjudet.

Av oeloe2
Skrivet av Ozzed:

Men fortfarande krångligt vad det verkar. Vi får väl se var det landar.

"dock krävs handpåläggning för att ge stöd för det förstnämnda. Därmed kommer standarden inte kunna introduceras med dagens generation grafikkretsar, utan blir sannolikt inte aktuell förrän nästa."

Jag tolkar som handpåläggning inte är särskilt krångligt. Ungefär som att bota sjuka folk med handpåläggning - problemet där är väl att det sällan funkar så du kanske har rätt xD *snurrar*

Av oeloe2
Skrivet av Ozzed:

Så något som ska vara billigt är istället dyrt och krångligt och erbjuder endast en dubblering av redam passé prestanda i jämförelse med HBM? Njä... Det här låter inget vidare. Då ser jag hellre att det forskas på hur HBM kan göras kostnadseffektivare.

Det är HBM som är dyrt. Läs om texten igen.

Av oeloe2
Skrivet av Copperflame:

Okej, dags för lite fakta?

För det första så kan vi slå fast att dagens stora mottagande av asylsökande är ett oerhört ineffektivt sätt att hjälpa utsatta människor. De som söker asyl i Sverige och kommer ifrån Syrien och övriga Mellanöstern samt Afrika passerar ett flertal säkra och trygga länder på sin väg till Sverige. Skälet att dessa i hög grad söker sig vidare till länder som Sverige och Tyskland och i lägre grad till länder som Danmark och Finland är helt enkelt att för att Sverige erbjuder högst bidrag och minst krav på motprestation. Asylmottagandet i Sverige är otroligt dyrt jämfört med bistånd, dvs att hjälpa utsatta människor på plats.

Fakta: UNHCR har en årsbudget på ca 35 miljarder och hjälper ca 40 miljoner flyktingar, dvs. en årskostnad på under 1000 kr per flykting. http://www.unhcr.org/pages/49c3646c1a.html
Migrationsverket har räknat ut att endast asylprocessen för en asylsökande i Sverige kostar ca 170 000 kr. http://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Styrning-o...

Den nuvarande regeringen och även den förra tar pengar från biståndsbudgeten för att finansiera asylmottagandet. Därför borde alla kunna räkna ut att fler ekonomiska migranter som kommer till Sverige innebär att färre människor som verkligen är utsatta får hjälp.

Invandring kan absolut vara något positivt, t.ex. arbetskraftsinvandring inom bristyrken.

Invandring kan även vara negativt för Sverige, den invandring vi ser idag är övervägande negativ av flera anledningar.

BRÅs rapport från 2005 om brottslighet bland invandrare och svenskar är intressant läsning. https://www.bra.se/bra/publikationer/arkiv/publikationer/2005...

T.ex. är vissa grupper av invandrare från bl.a. Afrika och Mellanöstern väldigt överrepresenterade inom sexualbrott och grova våldsbrott.

Detta har fått till följd att Sverige är nummer två på FNs lista över världens mest våldtäktstäta länder.
https://en.wikipedia.org/wiki/Rape_statistics
Gruppvåldtäkter av överfallskaraktär som det rapporteras om ganska ofta nu har i princip inte existerat tidigare i Sverige.

Ca 60 % av ekonomiskt bistånd (f.d. socialbidrag) går till utrikesfödda. http://www.socialstyrelsen.se/statistik/statistikdatabas/ekon...

Situationen i Sverige idag är att allt färre blir tvungna att försörja allt fler. Även om fler (i antal räknat) jobbar så ökar befolkningen så snabbt att arbetslösheten ändå växer.

Sverige har en väldigt liten andel lågkvalificerade jobb, vilket gör att en stor del av dagens invandrare har otroligt svårt att komma in på arbetsmarknaden p.g.a. bland annat deras låga utbildningsnivå.
T.ex. har norska Finansavisen räknat ut att varje somalie som får asyl kostar staten i genomsnitt 9 miljoner kronor, då har man räknat in alla som jobbar och som får bidrag.
http://www.abcnyheter.no/nyheter/2013/09/07/181537/hver-somal...

Självklart innebär det en stor kostnad för staten när sysselsättningsgraden hos de invandrare som kommer till Sverige från Afrika och Mellanöstern är så otroligt låg. Dessutom så innebär jobben som "skapas" av att befolkningen växer, inom vård och omsorg, skola, polis och rättsväsende och övriga offentliga instanser en ytterligare ökande kostnad.

Kortfattat så innebär alltså Sveriges flyktingpolitik bl.a. att färre utsatta människor får hjälp, att männen i Sverige blir allt mer benägna att begå våldtäkt och att andelen som jobbar och betalar skatt minskar medan andelen som lever på bidrag ökar.

Enligt FNs HDI (Human Development Index, ett mått på välstånd) låg Sverige på plats 6 år 2008, på plats 12 år 2014 och år 2030 spås Sverige ligga på plats 30 och i princip anses vara ett U-land.
https://en.wikipedia.org/wiki/Human_Development_Index

JO men allt det du säger beror ju på att mörkertalen har minskat.

Edit: Kom inte dragandes med fakta förresten - om den inte är från public service då...

Av oeloe2
Skrivet av NodCommander:

Varför skulle man någonsin vilja ha 4:3 med en 16:9 skärm?

GÅBBARNA BLIR TJÅCK

Av oeloe2
Skrivet av Zotamedu:

Lite därför som patent HAR ett bästföredatum och standard är 20 år från och med att ansökan lämnas in.

Då borde man alltså få tillverka 486:or om man vill

Edit: Vad hände med elbrus(?) processorn som skulle köra över alla andra?

Av oeloe2

https://www.dustinhome.se/product/5010872757/radeon-r9-380-du...
380 för 1899:- plus frakt då.

Visste inte att g2play var piratgrejer.

Av oeloe2

För 160:- får du ett win 8.1 pro på http://www.g2play.net/category/13653/windows-8-1-professional... som du sedan kan uppgradera till win10. Om sidan är att lita på eller inte vet inte jag, jag har aldrig haft problem iaf.

Tillägg: Har 50+ köp på g2play.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8392142/2015-08-28

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8392142/2015-08-28

Köp grafikkortet från netonnet.
https://www.netonnet.se/art/komponenter/grafikkort/sapphire-r...

+5270 inet
+2490 Grafik från netonnet
+160 w8.1 från g2play
=7920

Av oeloe2

@TheMadPanda:
Enligt prestandaindex är 980 lite drygt 1% snabbare än 390x i 1080p och i 1440p är rollerna omvända.

Av oeloe2

Är det mer än den inbyggda grafiken som skiljer Xeon från i7:an? Om inte är ju xeon ett skitbra val.

Redigerar:
Kanske ska du kolla på ett moderkort med nån z-krets ifall du får för dig att överklocka i framtiden eller så.

Av oeloe2
Av oeloe2

3770K+z77 2200:- +frakt bjudet.

Av oeloe2

Du har nog en äldre modell. Köp en sånhära : http://www.tradera.com/item/341694/210221199/adapter-stromada...