Inlägg

Inlägg som _mtias_ har skrivit i forumet
Av _mtias_
Skrivet av AppendixSE:

Hypotes heter det. Hypotetiskt tes är mumble jumble och låter bara konspirationsteorier.

Håller med. I stand corrected.

Skrivet av AppendixSE:

Om du hade använt apparna hade du sett att de som många andra har banners och visar reklam.

Det finna ingen reklam i calls opt-out appen. Missatsamtal verkar ha det nu.

Skrivet av AppendixSE:

Skillnaden är många gånger att företag som slarvar med personuppgifte straffas hårt med böter eller minskad kundbas. Myndigheter som borde veta bättre slarvar enormt mycket och kommer undan med det.
Så rikta din oro mot sjukhus, skolor med mera. De läcker din information

Det handlar om principen, om du vill dela ditt nummer, personinfo etc till ett stort nätverk är det ok. Men att alla dina kontakter samtidigt delas utan att ha blivit tillfrågade är i mitt tycke inte ok. Jag har inget problem med att folk kör med appar som true, det enda jag ville belysa är att det finns alternativ, alternativ som inte samlar på sig information om sina användare.

Av _mtias_
Skrivet av PeterMagnuss0n:

@_mtias_:
Vad har du för bevis för att dom säljer vidare telefonnummer?

Inget. Är inte ute efter att försöka "bevisa" det. Jag gav en hypotetiskt tes om vart deras inkomst ska komma ifrån. Varken mer eller mindre. Kanske får jag fel kanske får jag rätt. Det återstår att se.

Av _mtias_
Skrivet av hoski:

Inte direkt ovanligt att custom roms har den funktionen out of the box. Så det är inte särskilt svårt att komma runt.

Vet inte hur spridda de speciallbyggda varianter är om man jämför med standard. Tror det är rätt begränsat antal utövare som kör på det om man jämför med standard.

Av _mtias_
Skrivet av kalle-anka:

Jag trodde att de utgick från en central black list över allmänt kända spam nummer och inte från användarrapporterade spam nummer.

Tyvärr finns det ingen sådan lista, blodiglarna har ju oftast oadresserade nummer när dom ringer.

Skrivet av kalle-anka:

Men systemet förutsätter så klart att tillräckligt många använder just den appen så att numret redan har blivit svartlistat, och jag tror att Truecaller har en större användarbas än vad Calls Opt-Out har.

Det har dom garanterat, men det är för att folk inte tänker på integritetsbiten. Desto fler som byter desto bättre kommer dom öppna apparna och dess listor att bli. Det är ju bara att testa och se om det funkar. Det går ju alltid att byta tillbaka.

Jag vet att Calls Opt appen fungerar så här: om en användare blockerar ett nummer så blir det alltid blockerat lokalt på den telefonen, för att det ska blockeras globalt så måste flera användare rapportera in samma nummer. Listan med blockerade nummer synkas i bakgrunden en gång om dygnet. Numer som inte finns med i den lokala blocklistan verifieras mot servern.

Av _mtias_
Skrivet av kalle-anka:

Men det bästa är att om tillräckligt många har blockerat ett visst nummer så blir det numret svartlistat och blockeras automatisk hos alla som har Truecaller.

Så fungerar de appar listade ovan också, annars vore det ingen idé med dem. Däremot så samlar dom inte på sig dina kontakter, där har du en stor skillnad : )

Av _mtias_
Skrivet av Peppar2014:

@Elektroman: Blockera oönskat telefonnummer via telefonen, en app är inte nödvändig. Alternativt Truecaller om du behöver en nummerpresentatör.

Blockera privatpersoner gör man via den inbyggda telefonappen i android.

En app som truecaller skulle jag själv aldrig använda då det innebär att man delar med sig av alla sina kontakter till tredjepart. Vilket för mig är integritetskränkande. Jag ser heller inte anledningen till det när det enda man vill göra är att kunna blockera samtal. Vad ska truecaller med alla mina och alla andras kontakter till(?), ser inte riktigt vad dom ska kunna tjäna pengar på om dom inte säljer uppgifterna vidare..!?

Vill man blockera säljsamtal så kör man med en app som man gillar. I dag finns det vad jag vet ingen app som både blockerar samtal och radera sms(förrutom kanske truecaller, som har sina nackdelar. se ovan). Detta pga att man måste välja blockerarappen som föredragen smsapp för att man ska kunna ha rättigheter till att radera sms. Det är en begränsning som google infört i OS:et och det går i dagsläget inte att komma runt.

Det finns flera Svenska apppar som fungerar som nummepresentatör för säljsamtal. Vad jag vet så finns det bara en som både blockerar(förtsöker lägga på/avsluta samtalet) samtal och fungerar som nummerpresentatör.

Den som både försöker lägga på/avsluta samtalet(sker automatiskt då flera användare flaggat samma nummer som spam) samt också fungerar som nummerpresentatör:
--------------------------------------------------------------------------------------
Calls Opt-Out
Webbsida:
https://coptout.se alt https://coptout.com
Android app:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.coptout
--------------------------------------------------------------------------------------
Nummerpresentatörsappar:
--------------------------------------------------------------------------------------
Missatsamtal
Webbsida:
https://missatsamtal.se
Android app:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nosnaj.miss...

Vemringde
Webbsida:
http://vemringde.se/
Android app:
Ingen android app i dagsläget

Samtlig appar är baserade på att dess community rapporterar in nummer. Bara att välja den som man tycker bäst om.

Av _mtias_

65 views inte ett svar!? Fel forum del?

Av _mtias_

Fujitsu Siemens Esprimo Q5030 E-Star 4 - Hjälp med uppgradering(minnen/SSD)

Hej,

Min trotjänare behöver uppgraderas. Den går ffa bra efter alla dessa år men jag är rädd för att disken hänger på sista versen efter snart 7+ år.

Jag blir inte riktigt klok på om den har stöd för minnen(4GB x 2) upp till 8GB. Har läst och läst och tror nog att det ska ha det men vill liksom inte chansa utan tänkte fråga här innan jag köper. Hoppas på att det är ett billigare alternativ..

Jag la upp specen på min burk Esprimo Q5030 E-Star 4 här:http://pastebin.com/Ct6beeRv

Moderkorte:
product: D1001
vendor: AOpen
Chipset(vad jag tolkat och läst mig till) ska vara:
Intel-82GM45 http://ark.intel.com/products/35134/Intel-82GM45-Graphics-and-Memory-Controller-Hub

Läser man här så verkar det som att det ska finnas stöd för minnen(4GB x 2) upp till 8GB om man som jag tolkar det väljer DDR3 800/1066 minnen; men detta är jag osäker på.

Hur vet jag om den har stöd för upp till 8GB(totalt minne)? Jag blir förvillad över chipset, och moderkort här. Om den har chipset 82GM45 från intel betyder det då att den har stöd för det som intel listar där eller är det andra faktorer som påverkar(cpu)?

Sen tänkte jag passa på att byta disk till en SSD när jag ändå är i farten. Vad tror ni om denna Crucial MX200 250GB 2.5" http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/211717-crucial_mx200_250gb_sata_ssd_25_7mm&atcl=search:live Kommer den att vara overkill för maskinen dvs det finns inte stöd för den överföringshastigheten och jag kan lika gärna välja en billigare disk?

Någon duktig person som har några ideér?

Tacksam för all hjälp jag kan få.