Inlägg

Inlägg som jonas1999 har skrivit i forumet
Av jonas1999
Skrivet av Math-ematics:

Jonas, be din mamma eller pappa ringa bolaget där ni har eran hemförsäkring. Har ni drulleförsäkring så har du tur.
Ris fungerar ja för att ta bort fukten, men det är oxideringen som kommer senare som (om det inte redan är paj) som kommer förstöra datorn.

Du har lärt dig en läxa nu att inte göra flera saker samtidigt när du sitter vid datorn.

Ring hemförsäkringsbolaget, lämna in datorn på service och ta kostnaden.

Ingen service behövs göras efter jag hade haft tangentbordets baksida mot elementet i två dygn. Har använt den nu i några veckor utan problem.

Av jonas1999

Kanske lite sen nu men jag verkar ha fixat tangentbordet. häromdagen så byggde jag färdigt den stationära som ersätter denna och då beslöt jag mig för att skruva upp hela datorn för att om den går sönder mer så gör det inget längre. först tog jag isär det interna tangentbordet och försökte mitt bästa att få bort dom 2 år gamla fläckarna men problemet kvarstod. Det andra jag gjorde var att ta isär tangentbordet igen men denna gången så satte jag den emot elementet på högsta värmen i två timmar och det verkar ha löst problemet, iallafall gjort det så att man använda den interna redigt igen. Allt detta är skrivet på denna datorn.

Av jonas1999

Död PSU?

I helgen då jag var hos min pappa så hörde jag en smäll i min dator och en propp gick, datorn har inte fungerat sedan dess och jag tror att det kan vara nätaggregatet vilket är en corsair tx750 bronze. Jag har nästan bara hållit på med bärbara datorer hemma hos mamma där jag bor den mesta tiden och har ca 10 bärbara datorer jag har bytt delar på med varandra så jag har inga rediga erfarenheter av stationära datorer.
Enligt det som står på Corsairs hemsida så ska det här nätagget ha skydd så att den inte ska skada dom andra av datorns komponenter vilket jag bara kan hoppas på.
Moderkortet är en Asus P6T Deluxe V2 ihop parad med en i7 920 och en AMD 4890 som inte är dom mest strömsnåla datordelarna och jag vet inte vad man ska köpa för nätagg till en sådan här för jag har aldrig gjort det förut.

Av jonas1999

Jag tog också ut den och satte in den igen och då stod det att det var fel på den och jag valde "genomsök och reparera" och nu dök dom flesta filerna upp fast en torrentfil var 0kb stor och korrupt.

Av jonas1999

"Borttaget" material från extern hårddisk

Hej!
Jag har en extern hårddisk med 899GB utrymme som jag har haft i två år snart. Jag använder för att lagra spel, drivrutiner, mjukvaroprogram, bilder osv...
När jag var på min andra dator(hos pappa) så laddade jag ner några bakgrundsbilder, låtar och spel men när jag kom hem till mamma och satte in den i datorn där hemma så var dom filerna inte där. Allt som var innan fanns på hårddisken men allt jag har satt i den denna helgen när jag var hos pappa finns inte där. Finns det något sätt att hitta filerna?

Av jonas1999
Skrivet av Vzano:

som jag såg så var det inte särskilt svårt att komma in i datorn. bara ett par skruvar på undersidan varav 4 e dolda. jag säger inte det är lätt men när jag öppnat upp bärbara datorer så är dem betydligt kompaktare än stationära och det finns saker du måste ta bort för att lossa på t.ex hela moderkortet. men för att du ska komma åt tangentbordet så behöver du ta loss moderkortet och det finns en risk att något kan gå sönder.

kolla med ditt försäkringsbolag om det finns något för lösa föremål i hemmet och hur det täcks vid olyckor, bättre att ha koll på det än att inte ha koll alls.

Även om försäkringen skulle delvis täcka det så skulle frakten kosta mycket (från blekinge till göteborg). Kan man få den reparerad på elgiganten även om det inte var där jag köpte datorn?

Skickades från m.sweclockers.com

Av jonas1999
Skrivet av Vzano:

kolla med din hemförsäkring om det går på försäkringen med då blir det även en självrisk. det finns alltid ett sätt att öppna upp en dator, asus har bara dolt det så att man inte ska göra det. men om du vill lämna in det på en verkstad så tror jag inte det blir billigt. annars så kan du göra det själv eller bara köpa ett tangentbord.

Med hemförsäkring blir det nog dyrt för att butiken ligger en bra bit ifrån södra blekinge (närmaste net-on-net butik). sen att öppna datorn är inget lätt, detta(http://laptopmedia.com/highlights/inside-asus-rog-g501-disass...) var det ända jag kunde hitta för att öppna upp datorn.

Skickades från m.sweclockers.com

Av jonas1999

Vad är det billigaste sättet att fixa tangentbordet på en Asus rog g501?

Här är varför den gick sönder: https://m.sweclockers.com/forum/trad/1376912-spillde-lask-pa-...

Vad är det billigaste sättet? Jag köpte den på net on nets online butik utan försäkring. Kan man få den fixad på elgiganten istället för net on net pga fraktavgifter? Vad är det billigaste sättet? PS: man kan inte öppna(skruva upp) datorn för att komma åt varken batteriet eller något annat.

Av jonas1999

ådatobrnu habr brl*iv*it brättbre föbr s häbr sebr det nut nuäbr jag skbr*ivebr.

Av jonas1999
Skrivet av Christian71:

Inget ris, inga skruvmejslar, ingen hemförsäkring? Det fattas några grejer hemma hos dig
Allvarligt, skruva ned den.
Ta bort batteriet fort om du inte gjort det redan. Att skruva ner en laptop och göra rent den försiktigt och sedan sätta ihop den är inte rocket science precis, lätt som en plätt. Frågan är snarare hur lång tid det tar:
Ta det lugnt och var försiktig, ta kort på allt om du har svårt att komma ihåg hur/var det ska sitta.
Använd små skålar till skruvar och dylikt, märk upp dem om det behövs. Det kommer att gå bra!
Oljefri aceton (röd flaska) är grymt att göra rent med då det dunstar fort och är starkt.
Lycka till

Jag var hos min kusin för en skruvmejsel men även om jag fick upp 9 av dom synliga skruvarna så var det en som satt stenhårt fast, sen så finns det 2 till som man inte ska komma åt som är fastlimmade i datorn. Så jag har inte kunnat öppna den.
http://laptopmedia.com/highlights/inside-asus-rog-g501-disass...
Skickades från m.sweclockers.com

Av jonas1999
Skrivet av philipborg:

Ska detta föreställa ASCII art?

Vet inte redigt vad ASCII art är, men det ska se ut som en 2d bild av hur datorn ligger.

Skickades från m.sweclockers.com

Av jonas1999
Skrivet av Jazz 1-up:

Jag skulle ha velat favoritmarkera det här inlägget om sådan funktion fanns.

+1 finns

Skickades från m.sweclockers.com

Av jonas1999

@Airborne: just nu har jag den upp och ner (tagentbordet mot bordet och skärmen mot stolen)

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz|zzzzzzzzzzzzzzz| -------------------------------------- <datorn
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz|zzzzzzzzzzzzzzz|zz__________________________ <bordet
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz|zzzzzzzzzzzzzzz|
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz|zz<stolenzzzzzz| <skärmen
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz|zzzzzzzzzzzzzzzz|
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz|zzzzzzzzzzzzzzzz|
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz|______________________
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz|
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz|
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz|
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz__|__
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz|zzzzz|
jag har inget ris hemma men detta hoppas jag duger, jag har öppnat/skruvat isär datorer förut så jag vet hur det mesta funkar.

Av jonas1999

@hACmAn: det kvittar om jag väljer legacy elr uefi, båda visar samma summa ram minne, saama med linux. jag har nollat den men den vissar ändå samma. memtest funkar inte på hammer rows, och det går inte och spara en .log fil.

Av jonas1999

@Extremaz: när du säger att jag ska låta den torka, ska jag ha den i någon speciell vinkel? ska den vara i solen för att påskynda vattnet från att lämna? kommer det att påverka om jag haft datorn igång under och efter påverkan av läsken?

Av jonas1999

@zxhosting: skruva upp datorn är nog ganska svårt för jag har ingen skruvmejsel som är liten nog för skruvarna, min förra dator hade större skruvar som var lättare att skruva upp. just nu använder jag teamviewer för att skriva rätt. om jag kan gissa så tror jag att läsken kortslöt vissa delar av tagentbordet eller något liknande. Dom ända lösningarna som finns nu är antingen att köpa ett trådlöst/usb tagentbord eller ett nytt internt tagentbord.

Av jonas1999

@agitax: det är en laptop dator, det är bara att googla asus g501 så får du se.

Av jonas1999

@Dragone: jag har ingen försäkring förutom garantin.

Av jonas1999
Skrivet av MadFred:

Ingen garanti täcker det. Som andra nämt ovan så kan försäkringen täcka det.
Annars kan du byta tangentbord själv (om det bara är det som strular).

det är tagentbordet som strular, inget annat. Den har inte heller någon försäkring. Spelar det någon roll vilken typ av läsk jag spillde på datorn?

Skickades från m.sweclockers.com

Av jonas1999

Spillde läsk på datorns tagentbord

Igår spillde jag läsk på tagentbordet och vissa knappar funkar inte nu som retur,space,w,r,b,1,0,shift. Datorn är en asus g501 som jag köpte på netonnet. Jag kan knappt äns använda den nu! Det jag vill veta är om man kan fixa detta eller om standard garantin på netonnet godkänner detta.edit: det är en laptop