Inlägg

Inlägg som 3810down har skrivit i forumet
Av 3810down

Löste problemet

@3810down:

Löste problemet och postar lösningen ifall någon annan får samma problem, hittade på ett annat forum:

"THIS PROBLEM APPEARS TO BE A COMMON ISSUE DURING INSTALL. IT HAS BEEN AN ONGOING ISSUE WITH WINDOWS 10 DURING DEVELOPMENT.

Below is a Microsoft Knoledge Base entry from April of this year.

https://support.microsoft.com/en-us/kb/3055414

"The lock screen in Windows 10 Technical Preview Build 10061 might appear as a black screen with a mouse cursor
Symptoms

When you sign out of Windows 10 Technical Preview Build 10061 and return to the lock screen, you might see only a black screen with a responsive mouse cursor. Pressing the Alt+Tab keys or the Ctrl+Alt+Del keys has no visible effect.
Workaround

If you are experiencing this issue, follow these steps to sign into Windows:

At the black screen, press the Ctrl key once on an attached physical keyboard. (You won’t see any visible change, but pressing the Ctrl key will place the cursor in the password box that you’re currently not able to see.)

Now type the password of the user that just signed out and press Enter.This will sign you back into Windows and the desktop will appear.

If you failed to sign in because you mistyped the password, press Enter once more. Then retype the password and press Enter." ...

PLEASE NOTE: IF YOU ARE INSTALLING WINDOWS 10. AFTER ENTERING YOUR PASSWORD, THE CURSOR SHOULD VANISH FOR SEVERAL MINUTES WHILE WINDOWS COMPLETES THE INSTALL SETUP. MY COMPUTER, A FAST ALIENWARE, TOOK ABOUT FIVE MINUTES TO COMPLETE THE SETUP AND THEN THE WINDOWS 10 DESKTOP APPEARED."

Av 3810down

Svart skärm efter systemåterställning, W10? [löst]

Idag upptäckte jag att kalkylatorn inte startade. "Det går inte att öppna appen med det inbyggda administratörskontot". Jag misstänkte virus och gjorde systemåterställning med valet att behålla mina filer.

Lät den stå och tugga och upptäckte snart att skärmen blivit svart. Musen syns dock! Tog mig in i recovery-menyn, F9, och testade en startreparation, det gick inte heller.

Gjorde om systemåterställnigngen där jag nu skulle observera när den blir svart. Datorn gör alltså själva återställningen utan problem, misstänker jag. Vid 95% i återställningen visas installationsförloppet av windows 10. Där når den 15% och blir sedan alltså svart. Nu låter jag datorn bara stå, kan det vara att den fortsätter i mörkret? Haft den knappt ett år.

Edit: Nu har skärmen "slocknat" som om ingen signal kommer till skärmen.

Av 3810down

@anon226320:
Gör gärna det!

Av 3810down

@anon226320:
Säker på att det är löst på helttid? För jag menar, min cpu var också lugn i 3-4 dagar innan problem kom tillbaka.

Hörde för övrigt av mig till Asus, skickade en in en blankett och de misstänker inte hårdvarufel. Ska fundera på ditt förslag och bränna win10 på dvd snarast.

Av 3810down

@anon226320:
Innebar det formatering av endast os-disken? Ren ominstallation är ju lättare än byte av hårdvara
Hojta gärna till om problemet återkommer!

Av 3810down

@anon226320:
Hej igen. Efter att datorn varit avstängd i någras dagar var cpun skyhög igen. Prövade tipset om nätverkskort men hjälpte inte. Dock lugnade cpun ner sig igen efter strömsparläge, som förut

Av 3810down
Skrivet av beejac:

Det är inte så att du har installerat senaste versionen av uTorrent och har då på köpet fått EpicScale som ligger o minear bitcoins i bakgrunden?

Tänkte det första gången när jag drog på mig virus. Installerade utorrent då, men efter att ha rensat virus och installerat om Windows bör allt sånt vara borta antar jag? Inte installerat utorrent denna gång

Skickades från m.sweclockers.com

Av 3810down
Skrivet av ggustavsson:

acpi.sys och problem med hög CPU, är ett symptom på att någon drivrutin krånglar vanligtvis, inte ett problem med acpi.sys själv.

Har du installerat Intel Management Engine drivern, Windows update brukar hitta och lägga in denna om den behövs, men kan vara ide att se om det inte finns mer uppdaterad version.

Den har jag installerat, alla drivrutiner och allt ska vara av senaste version.

Skrivet av anon226320:

Hade samma problem med att den käkar cpu som bara den i win10.

Skrev det här svaret i en av mina trådar, vilket var lösningen till mitt problem & kanske värt för dig att testa: Öppna enhetshanteraren > Högerklicka på nätverkskortet och välj fliken "Energisparfunktioner". Ta bort bocken i rutan för "Tillåt att den här enheten tar datorn ur vänteläge".

Boota om, och förhoppningsvis kan du njuta av ca %1 cpu som tuggar, istället för höga andelar.
Det fixade även problematiken jag hade gällande skärmsläckare/viloläge som aldrig gick igång.

Det ska jag pröva så fort som möjligt, tackar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av 3810down
Skrivet av Broken-arrow:

Finns otaliga buggar kopplade just till att man inte gjort ren installation. Kan ju vara kvar något skräp från förra os:et/något program som inte läggs in korrekt i win 10.

Mm, kanske bränna win10 på dvd och installera på nytt då. Vill pröva så mkt mjukvaruproblem som möjligt innan jag faktiskt bestämmer mig för att ändra hårdvara.

Av 3810down
Skrivet av giplet:

Håller med SensieBlaze. Jag tror inte alls att du löst problemet. Tycker mer och mer att det låter som någon trasig hårdvara.

Men hur märker jag vad som knasar, om nu CPUn inte längre blir skyhög? Skulle hårdvara knasa bör det ju rimligtvis isf vara morderkortet? Usb-portarna krånglade nämligen i början, löste sig efter ominstallation.

Skrivet av Broken-arrow:

Inte gjort ren installation efter alltså?

Rekommenderat att göra det från USB/ Skiva.

Skulle det påverka hur datorn beter sig?

Skrivet av ArKAN:

Har du lagt in senaste bioset?

Nej, det har jag inte

Hittade en annan på nätet, letar tråd atm, men hittar inte. Hade exakt samma problem som jag, samma moderkort också. Löstes genom sleepmode och han har inte haft problemet på en månad nu snart? Kan det fortrarande vara hårdvarufel om det visar sig bli detsamma för mig? Jättetacksam för er hjälp, ursäkta att jag inte är aktiv, har många ärenden just nu. Kommer även att vara borta från datorn i några dagar så även om jag ska plocka ur komponenter så kommer det att dröja. :-/

Av 3810down

Nej, prövade aldrig det.
Det visade sig vara acpi.sys (håller på med power management och Plug and Play) som stod för alla system interupts. Hittade temporär lösning genom att sätta datorn i sleep mode och sedan starta upp den. Väldigt konstigt men den verkar stabil. Så länge detta funkar är jag nöjd men hade varit skönt att veta hur och varför detta löste problemet.

Av 3810down

@giplet:
Tänkte precis sätta igång med det, efter att ha haft datorn avslagen ett dag så är nu cpun lugn igen? Förstår ingenting. 3% och 1,6 GHz.
Är det verkligen hårdvarufel då verkligen? Ingen setting i bios som är knas?

Edit: Hastighet 3,8 GHz, antagligen moderkort som överklockat. Fattar nada.

Efter ännu en reboot löper CPU amock igen. Kan det inte vara autosetting i BIOS som spökar? Den funkar ju bra ibland, känns konstigt att hårdvarufel skulle dyka upp fram och tillbaka?

Av 3810down

CPU 60-80% vid ingen användning?

Nyligen köpt och monterat dator, installerade först win7 för att sedan gratis uppdatera till win 10. Allt flyter på bra till dess att jag råkar dra ner nåt jävla virus på datorn. Rensar och upptäcker att CPU ligger väldigt högt vid minimal användning. Misstänker att viruset lever kvar och formaterar, installerar om win 10 och CPU är fortfarande högt, 60-80% utan att göra någonting över huvud taget. Har skannat och datorn verkar virusfri, så uteslöt det, men kan vara värt att nämna ändå tänker jag.

Uppdaterar drivrutiner ifall det kan vara problemet, gör alla möjliga felsökningar. Hittar tipset att för en del kan det vara usb-portarna som ställer till det, och disablar därför dem. För en stund så går CPUN faktiskt ner på 0-3%! Frid och fröjd, det mystiska är dock att alla usb-portar fungerar ändå. Och nu, när datorn varit avslagen över natten så ligger CPU på 60-80% igen efter uppstart.
Bör jag misstänka hårdvarufel eller finns det nåt sista försök? Datorn är helt ny. Hastigheten ligger på 3,68 Ghz utan överklockning från min sida.

Är system som främst crankar upp cpun:

http://i60.tinypic.com/2v0kck8.png

http://i59.tinypic.com/a43407.png

Operativsystem: Microsoft Windows 10 och senaste drivrutinerna (troligtvis)
Processor: Intel Core i5 4690K 3,5 GHz
Processorkylare: Hyper 212 EVO Cooler Master
Moderkort: ASUS Z97-P
Minne: 2x 8 GB Corsair DDR3 1600MHz Vengeance
Grafikkort: EVGA GeForce GTX 970
Hårddisk: Samsung 256 gb, Seagate 3 TB
Nätaggregat: PSU Fractal Design 550 W
Övrig kylning: 1x120mm insug och 1x120mm utblås i lådan
Övriga komponenter: Samsung DVD-brännare

Av 3810down

@Mrmelle: Ja, jag tror att jag kör gammalt jag. Mina krav är så pass låga så att om jag ska uppdatera burken kmr det dröja så länge att man hunnit byta sockel på cpun igen ändå. Hehe.

Av 3810down

@alex5555: OKej!

Av 3810down

@alex5555:
Vad anser du om haswell vs skylake? Är det en onödig fundering bara?

Av 3810down

Gamingdator med budget på 12k, haswell/skylake?

Jag försöker snickra ihop en dator och behöver minst sagt lite assistans. Vill poängtera att jag är i det närmaste helt okunnig i att bedöma vad som är lämpligt/bra för en kraftfull och prisvärd dator.

De enda jag känner mig säker på att jag vill ha ut av datorn är följande:

  • Vill gärna kunna köra de lite nyare spelen, ex.Battlefield 4. Maxad grafik på de allra senaste spelen är dock inte viktigt, men höga grafikinställningar gärna så klart.

  • Lagring, vill börja med en 3 TB mekanisk hårddisk, 256 GB ssd. Plats för fler ssd och mekaniska i framtiden givetvis.

  • Vill ha Intels CPU men känns som alla kommer rekommendera det ändå så kanske onödig info, haha. Hyperthreading känns inte viktigt, som max kanske jag gör nåt struntklipp i vegas, ingen photoshoppare eller liknande.

  • Ett chassi jag fastnat för är Cooler Master HAF XB EVO, vet inte varför, är det ett korkat eller klokt val?

Men min största fråga: Haswell eller Skylake? Väldigt spridda skurar känner jag bland folks rekommendationer. Vad är mest värt för min budget och mina krav?
Söker mig slutligen till SC för jag blir utskrattad av mina bekanta när jag kommer med förslag på inköpslistor, så nu låter jag förslagen komma till mig ist. Tacksam för svar/3810