Inlägg

Inlägg som Bloodstainer har skrivit i forumet
Av Bloodstainer

Skriver för intresse, sitter på både en 960 500GB samt en WD Black 256GB och tjejen har ett 1070, ska överväga.

Av Bloodstainer
Skrivet av Pronix:

Haha well, den lösningen kan jag faktiskt inte ta credd för då jag köpte kortet av en på blocket som gav den beskrivningen😊 annars brukar jag inte ge upp förens nåt är totalt dött🤣

Vad exakt menar du med att "lägga tryck" på, vill bara konfirmera vad som exakt menas här

Av Bloodstainer

Är de 12GB uppdelade i 4 stickor så att de är 4 + 4 + 2 + 2 eller hade du tre stickor?

Av Bloodstainer
Skrivet av maweric:

Kan man förvänta sig märkbar prestandaskillnad mot B350? Ska köpa nytt och funderar om det är bäst att vänta tills denna finns att köpa.

Nja, inte direkt. När de gäller överklockning så handlar det mer om vilket moderkort än styrkkretsen (chipset) i sig, ett B350 med biffigare VRM skulle tekniskt sett kunna överklockas högre eller stabilare än ett X370 med sämre VRM, så kika på hur strömförsöjningsdelen på moderkorten ser ut för den typen av förbättring.

Dock så ska väl nya moderkorten ha bättre support för högre klockade DDR4 minnen? Eller blandade jag ihop det? Är det 400-chipseten som har bättre stöd, eller är det 2000-Ryzen CPUer med bättre minneskontroll? Något av de är de!

edit: däremot behöver du bios flash om du ska köra 2000-serie Ryzen processorer på 300-moderkort!

Av Bloodstainer

Riktigt spännande! Ser bra ut för AMD, hoppas att de lyckas pusha en 10-core CPU till AM4 inom kommande 18 månader.

Av Bloodstainer
Skrivet av AlbinBjorling:

@Bloodstainer: Måste be om ursäkt för att jag var otydlig i annonsen, Datorn vill jag sälja hel resten kan säljas i delar

Förstår, hör av dig ifall du ändrar dig

Av Bloodstainer

Vill bara påpeka att ramminnena sitter ej i duel-channel i din konfiguration.
Bjuder 500kr för minnena

Av Bloodstainer

Oh shit, hade helt glömt bort SARS!

Av Bloodstainer
Skrivet av Söderbäck:

Kanske med hjälp av utveckling?

Samma fråga kunde ställas kring SSDs när de först kom.
Hur ska de kunna ersätta vanliga hårddiskar? De är ju bara 32gig stora vilket är alldeles för litet för de flesta.

Nja, där pratade vi ju om en snabbare lagringsenhet, här kikar vi ju på en 1000ggr långsammare minnesenhet som dessutom är byggd för icke-volatil lagring.

Av Bloodstainer
Skrivet av Nikkeboi:

Väldigt häftigt.
Det är väl bara en tidsfråga tills dessa kan ersätta ram helt. Undrar hur det blir för amd då? Dom kommer väl behöva komma med något liknande för att inte hamna på efterkälken

Hur menar du att de ska kunna ersätta ram? De har ju bra högre latens och är mycket långsammare.

Av Bloodstainer
Skrivet av Xinpei:

Jag har redan svarat på varför jag tror att EU vill införa denna lag. Sedan hur ska företag fånga upphovsrättsbrottslingar? Och framförallt.. De FÅR INTE ge böter. Det får bara staten. Tänk dig om privata aktörer började agera stat i detta land?

Menar du att du tycker att upphovsrättslagens uppgift är att skapa bounty-hunter företag som CollabDRM för att tjänapengar på böter och avgifter? Eller är det för att skydda skapares skapelser från att spridas utan deras medgivande?

edit: Är du för kravbrev? För vad det här skulle göra, är att det skulle leda till att alla som gör memes av upphovsrättsskyddat material skulle nu få statligt sanktionerade kravbrev direkt från EU-aktörer, nej tack.

Av Bloodstainer
Skrivet av Xinpei:

Jag har redan svarat på varför jag tror att EU vill införa denna lag. Sedan hur ska företag fånga upphovsrättsbrottslingar? Och framförallt.. De FÅR INTE ge böter. Det får bara staten. Tänk dig om privata aktörer började agera stat i detta land?

Varför ska EU fånga upphovsrättsbrottslingar? Copyright handlar inte om att straffa människor, det handlar om att skydda upphovsrätten. Idag missbrukas den i form av kravbrev, falska DMCA-takedowns, falska DMCA-claims och företag som CollabDRM vars arbete är att kringgå fair use och tjäna pengar på att folk inte vet om copyrightlagen och utnyttjar deras skapelser online.

Självklart är jag för upphovsrätt, jag tycker att folks som skapar något ska kunna tjäna pengar på det och distribuera det utan att andra snor och tjänar pengar på det, men idag så fungerar Copyright som ett vapen emot de nya upphovsrättsägarna. De nya skaparna blir förtryckta av gamla lagar, och gamla lagar missbrukas dagligen. Att då EU lägger fram ett förslag att stärka det här, ger bara mer metoder för att förstärka den här redan uruselt implementerade lagen.

Av Bloodstainer
Skrivet av Xinpei:

Om du läser min kommentar ovan så ser du att jag är kritisk mot detta just pga. denna orsak. Det finns ingen chans för ett automatisk filter att särskilja fair use och copyrightskyddat material som uppladdas för monetära eller orsak för spridning. Därför kommer det att slå ut många personer som helt enkelt vill nyttja fair use. Det kommer (som du säger) antagligen inte fungera i verkligheten utan det kommer att slå emot seriösa aktörer. Precis som liknande system tidigare gjort. Ett par exempel är Let's play spelare som lägger upp videos när de spelar diverse spel. De flesta företag är helt okej med detta... däremot det finns vissa företag (I'm looking at you Nintendo) som är stenhårda så länge som du inte har ett väldigt strikt avtal med dessa.

Orsaken varför EU antagligen går in och vill få detta igenom är för att många hemsidor inte har ett liknande filter. Problemet är att sagda filter är "dumma" i den bemärkelsen att de inte kan särskilja mellan fair use och fall som inte faller in i sagda fair use. Något som artikeln även tar upp.

Nu vill jag iof. höra varför GDPR och Cookie lagen på något sätt skulle vara lika negativt som denna lag. De två första är ju hyfsat användarvänliga och riktar in sig mot just privatpersoner. Detta förslag är däremot raka motsatsen. Det är snarare användarfientligt.

Då återgår jag.

Vad är meningen med detta filter? Vi har redan copyrightlagen som behövs göras om, och idag så skyddar redan internet företag den hårt, titta på hur YouTube hanterar det, skjut först, fråga sen.

Men istället för att göra om lagen, så menar nu EU att de ska införa en värre version av vad Google redan infört, och förstärka upphovsrättsägarnas... vadå exakt? Det enda som det här kommer leda till är:

1. Mer privatpersoner hamnar i ekonomisk kris för att de piratkopierat "Du bröt mot lagen, rätt åt dom." Ja, för det är ju absolut inte så att varenda en av oss här inne någonsin har piratkopierat något?
2. Internet kommer bli segare av detta.

Nej, jag ser ingenting positivt av detta, jag litar inte på Google, Facebook eller andra stora internetaktörer, men att se EU vilja spela en stor roll i att fånga upphovsrättsbrottslingar är skrämmande, lämna det till företagen, inte staten.

Av Bloodstainer
Skrivet av GuuFi:

Inget positivt kommer komma ur den här affären.

Jodå, mindre pirater! Och det är ju superbra för slutkunderna som betalar, det höjer spelupplevelsen.

Av Bloodstainer
Skrivet av Xinpei:

Det är fortfarande inte vad detta förslag menar. Varje hemsida får två val. Antingen applicerar de filtret eller så blir de ansvariga för allt som finns på hemsidan. Vad som sker mellan dig och din server har inget med saken att göra eftersom servern inte är en hemsida. Läs förslaget.

Fortfarande totalt idiotiskt. Kommer definitivt flytta eller rösta på vilket anti-EU parti som helst om det här förslaget går igenom.
Nej tack till totalövervakning från en myndighet som jag litar på lika mycket som mina ex.

Av Bloodstainer
Skrivet av Xinpei:

"I början av 2018 talades det om ett förslag från EU, vilket innebar att allt innehåll som laddas upp på webben ska läsas av för att säkerställa att det inte bryter mot upphovsrätten."

Det är inte avlyssning eftersom det sker först när det laddats upp på hemsidan. Ska man gå efter artikeln och förslaget så stämmer det inte alls in i det du påstår. Förslaget menar att man ska lägga på ett filter som ligger just över databasen till diverse hemsidor. Detta filter ska i sin tur gå igenom verket eller koden för att sedan jämföra det mot en databas. Om detta verk eller kod finns i sagda databas så kommer det rödflaggas och det kommer inte att laddas upp på hemsidan. Ingenstans kommer man att övervaka den som laddat upp något. Iallafall inte enligt förslaget.

Nu verkar du inte riktigt förstå hur uppladdning sker, hur menar du att systemet ska skiljegöra mellan upphovsrättsskyddat material och det som är under t.ex. fair use? Och varför ska detta ske på en EU nivå, istället för inom YouTube/Google eller Twitch? Som du säger har de redan system som skyddar sig själva, varför ska EU gå in och skydda upphovsrättshållare på en skala som påverkar slutanvändare.

Och dessutom, hur menar du att systemet ser skillnad på ifall du laddar upp en fil till din egen lagringsserver via PHP eller att ladda upp något på t.ex. YouTube eller Tumblr? Nej, ett sånt här system kommer aldrig fungera i verkligheten, och det kommer inte leda till någonting bra alls.

Av Bloodstainer
Skrivet av Xinpei:

Och var exakt står det att man ska gå in och skanna ens dator?

Om den läser av allting som laddas upp på internet, så läser den ju uppenbart av allting som du gör online backuper på, har du en egen extern server som du äger så ska alltså allting som passerar mellan dig och din off-site server läsas av. Nej det är inte absolut inte samma sak som att Twitch/YouTube granskar sitt egen innehåll.

Av Bloodstainer
Skrivet av Xinpei:

Men dessa rika män styrs av oss kunder så... betyder det att politikerna är styrda av oss?

För att man bokstavligen inte lyssnar av privatpersoner utan man tar ned verk som frivilligt laddats upp på hemsidor?

Så att läsa av all data, som innehåller bilder, film, musik, ljud, speldata, metadata mm är inte avlyssning? Hur menar du alltså att den ska filtrera ut vad som är musik/ljud eller ej, utan att lyssna? Nej det är inte avlyssning, det är totalövervakning.

Av Bloodstainer
Skrivet av Xinpei:

Nu tar vi det lilla lugna här gott folk. Ett liknande system finns redan där automatiska copystrikes kan skickas ut t.ex. hos Youtube och Twitch. Det enda nya här verkar vara det faktum att företag kan ge en permanent strike på sitt upphovsmaterial och därför kan det inte laddas upp igen. Att påstå att det skulle första internet helt är bara en överdrift..

Med det sagt är jag fortfarande kritisk till systemet eftersom det verkar automatisera sådant som visat sig vara bristfälligt även när människor hade hand om det. Alltså dessa copyrightstrikes som forsar ut mot folk som eventuellt inte ens brutit mot lagen.

Nej, fel. Det är inte ALLS samma sak.

Att YouTube, som ett publikt företag skannar vad som laddas upp på deras sida innan de publiceras med reklam, är inte alls samma sak som att staten, kräver att få skanna ALL information och data som går direkt från din router/nätleverantör innan det går ut på internet.

YouTube gör det för att det är i slutändan de som är ansvariga för upphovsrättsbrott som sker på deras hemsida om det skulle gå till rättssalen. Och de skannar bara data som DU väljer att ladda upp till DERAS tjänst. Det är ju knappast så att YouTube går in och skannar av din dator och alla dina filer. Och att storebror EU skulle kolla igenom allting som passerar min router skulle vara ett otroligt insteg i mitt privatliv, och helt ärligt har inga politiker med det att göra. Oerhört integritetskränkande och farligt.

Av Bloodstainer
Skrivet av petabyte:

"Större delen av EU:s medlemsländer är för det nya förslaget, däribland Sverige"

Vilka är för det? Kanske dags för lite journalistiskt arbete på sweclockers och ringa upp dessa politiker.

Skickades från m.sweclockers.com

https://ec.europa.eu/sweden/about-us/working-in-eu_sv