Inlägg

Inlägg som Bloodstainer har skrivit i forumet
Av Bloodstainer

5/11 fyfan, nä. Vem fan gör en kylare som kräver ett extra aggregat? Danskar...

Av Bloodstainer

Vart fan fick jag Artic Silver 7 ifrån?

Av Bloodstainer

Gillar artikeln, men jag skulle själv påstå att 750W nätagg fortfarande är lite overkill för de som väljer att hoppa på en i5/Ryzen 5 CPU en SSD, en HDD och ett GTX 1060- RX 580 GPU klassen. Och jag ser många som siktar högre på kvalitet när de köper PSU vilket jag tycker är bra, men däremot kanske vi fortfarande siktar högt när de gäller effekten.

Av Bloodstainer
Skrivet av ajp_anton:

Tycker det var dåligt av AMD att sätta sig i kollisionskurs med Intels namnschema. Dessutom med ett ologiskt sådant. Förknippar bokstaven A som bättre än B, men här gör man tvärtom. Varför inte bara döpa alla till A, som i AMD, och låta siffran avgöra tiern.

Skrivet av scara:

Speciellt när deras gamla namnserie var bättre enligt mitt tycke (lite klumpigare minnas dock). Gillade speciellt "Black Edition" för upplåsta modeller.

Marknadsföring. Ni kanske uppskattade Black Edition, men med tanke på hur liten enthusiast skalan var när de sålde till AM3 plattformen så blev nog många mest förvirrade

edit: Förstår man Intel idag, och kollar emot AMD så förstår man AMD också, det är briljant marknadsföring, där Intel har behövt lära upp folk hur man navigerar kring deras olika produkters modeller, och AMD behöver inte lägga något krut på det. Det är genialt om inget annat.

Av Bloodstainer
Skrivet av anon114264:

Jag förstår ärligt talat inte varför man köper ett Intel HEDT system idag när AMDs är så mycket prisvärdare. Det enda negativa är att de är törstiga men annars får man mest prestanda för pengarna.

AMD släpper 2920X när som helst nu. Jag hoppas Sweclockers testar den.

Dessutom så går ju Intels energisnålhet bort i rök när man överklockar deras lga 2066 CPUer i högre tier

Av Bloodstainer
Skrivet av Viochee:

AMD gillar att köra samma namn som konkurrenterna?

(AMD Radeon 4xx - Nvidia 4xx, AMD Radeon 5xx - Nvidia 5xx) dock var väl Nvidias nummer serie ett par år gammal när AMD började köra med den...

Nu är väl siffror inga direkta namn. Men man kan hoppas på att Intel och AMD båda pushar för LGA 115X och AM4 i sin marknadsföring så att ingen stackare faktiskt köper fel.

Av Bloodstainer

Tog den ej, men den är redan tagen!

Av Bloodstainer

Det här är något gällande all teknik för tillfället. Oavsett hur spännande RTX korten verkar, så kan jag tänka mig att man kan plocka upp riktigt bra deals på GTX 10-serie kort. Och GTX 1070 uppåt kommer definitivt hålla för den stora massa som spelar under 1440p idag.

Av Bloodstainer
Skrivet av star-affinity:

Vi kan väl vara överens om att en stjärna lyser som starkast när den exploderar i form av en supernova!
Som tur är blir inte alla stjärnor supernovor, vilket vi får hoppas inkluderar AMD:s grafikkort.

Kul med bild på en riktig stjärna (Arcturus) i artikeln.

imploderar*

Av Bloodstainer
Skrivet av GronsakTheFirst:

Fast i Sverige kan du alltid ångra ditt köp i minst två veckor (många fall mer), vilket gör att du kan förboka något och ta del av erbjudanden så som lägre priser m.m. och sedan vänta på recensioner utan att riskera något, tar du det på faktura byter inga pengar händer för ens varan är levererad heller. Hade det varit som i andra länder där du måste betala i förskott och återförsäljare tog en "restocking" avgift så hade jag hållit med dig men med Sveriges system så spelar det egentligen ingen roll.

Skickades från m.sweclockers.com

Det är absolut sant. Men i verkligheten så lämnar sällan kunder tillbaka varor även när de inte presterar som önskat. Vi är väldigt dåliga konsumenter i Sverige i allmänhet och ställer väldigt höga krav innan köp, men inte efter.

Av Bloodstainer
Skrivet av VadSaDu:

Stjärnan lyser oftast som starkast innan den dör Hoppas inte detta är fallet hos AMD's GPU-tillverkning.

Nja, stämmer ju inte generellt. Vår sol, ja. Generellt för alla stjärnor? Nä. Dvärgar t.ex. går sällan in i röd jätte-fasen.

Av Bloodstainer
Skrivet av Myllerman:

Förutsätt att allt är fejk/scam tills motsatsen är bevisad. Typ den inställningen man får ha nuförtiden oavsett om det är mejl, telefon eller nån som tar kontakt med en

Precis detta, läste om ett utpressningsmejl på reddit där det gällde nakenbilder och de var även bifogade i mailet, och när sådant läcker ut så ska man ta sådant här på allvar men oavsett hur man reagerar ska man alltid polisanmäla det.

Polisen kommer inte effektivt börja kunna arbeta emot den här typen av brott på många år, men ju fler anmälningar de får in, ju mer press läggs på systemen, (icke existerande) resurserna och politiker som hämmar deras sätt att utföra sitt jobb på.

Av Bloodstainer

Wow, om 22 personer verkligen har betalat hoppas jag att de polisanmält och jag beklagar även.

Av Bloodstainer
Skrivet av Dual-Tjur:

Chipset har körts tidigare, anpassade för nya sockel och brukar inte uppdateras lika ofta som t.ex z-*70 kretsen.

tidigare kretsar från core-i eran har varit:

  • h61

  • h81 (har byggt säkert 5 datorer på denna, msi-h81m-p33 kostade 420kr och är helt fantastiskt)

  • h110

  • och dagens h310

Bara 2 moderkort finns i prisjakts ranking under 100 så de är inte särskilt populära. De hör till de billigaste av moderkort <1000kr och de flesta är micro- och mini-atx. Här hela listan på h310 moderkort där kanske det lönar sig att inte köpa den senaste versionen.
https://www.prisjakt.nu/kategori.php?m=s375553487&o=produkt_p...

Tack för din research! Men visste att man gjorde detta sen tidigare hade dock inte exakt info om gällande vilka moderkort

Av Bloodstainer
Skrivet av Mocka:

Så enkelt är det inte. För det första ska man ha en bra CPU och mobo med många PCIe lanes så att flaskhals inte uppstår. Min 6700K räcker tex inte alls för det ändamålet och sådana CPUer som krävs är rätt dyra. Sen är det ju en fråga om värmeutveckling också, helst ska man ha dem under vatten (tex AIO) och då tillkommer ytterligare en kostnad.

Till sist får vi ändå nämna skalningen som inte direkt varit den bästa den senaste tiden.

Fast det stämmer inte. Menar du att man inte kan köra SLI/XF på Z170 kort? Varje kort behöver inte x16 slots för att prestera. SLI har funnits sedan P67 på mainstream moderkorten, Du behöver inte 32 PCIe lanes för SLI. Det är falskt.

Av Bloodstainer
Skrivet av Ragnarok:

@Bloodstainer Du måste inse, du måste förstå, du måste begripa och till sist måste du acceptera att alla har olika ekonomier.

Nej, det är inte en ekonomifråga. Innan vi vet siffror vet vi inte ens ifall RTX 2080 Ti är bättre än ett GTX 1080 Ti. Det skulle kunna prestera likt ett 1070, det är inte en ekonomifråga att göra okunniga beslut. För att inte veta hur produkten presterar är innan man köper, är exakt det.

Av Bloodstainer
Skrivet av tvelander:

bara H310 inget stort precis

Skulle inte säga att det inte var något stort, men måste tyvärr hålla med. Chipset har väl körts på äldre tekniker tidigare?

Av Bloodstainer

8/10 och "Strålspårning" är fortfarande ett uruselt ord som jag vägrar acceptera. Det är ingenting fel med att använda Swengelska för dessa termer!

edit: gissade PSU på Vapochill... borde gett de någon extra sekund tankeverksamhet så hade jag nog iallafall kunnat gissa CPU kylare.

Av Bloodstainer
Skrivet av Nissling:

@Bloodstainer: Vi får diskutera vissa politiska ämnen här på Sweclockers. Förutsättningen är att det berör IT eller teknik just eftersom detta forum har en mycket stor skara användare som är mycket duktiga inom dessa områden och således kan ha intressanta diskussioner och, förhoppningsvis, komma fram till innovativa slutsatser. Men EU-medlemsskapet i sig faller inte under det. Undantaget vore om man resonerade kring hur svenska IT-satsningar och närliggande lagar skulle påverkas av att vi gick ur EU, men det låter mer som en subdiskussion hellre än något huvudsakligt...

Jag förstår, men personligen tycker jag att en diskussion om vi ska lämna EU eller inte, som kommer ifrån IT-relaterade lagar som EU stiftat känns teknikrelaterat. Om diskussionen var "Jag tycker vi ska lämna EU för jag ogillar extra skatter" ja då förstår jag att det är off-topic. Men jag kan fortfarande tänka mig att många människor är väldigt missnöjda med den här lagen och jag tror inte att det är svårt att se hur unga människor som växt upp med internet skulle kunna tänka sig rösta för att lämna pga den här internetrelaterade lagstiftningen.

Av Bloodstainer
Skrivet av Epic:

Båda nyheterna du länkade handlar om politik (precis som den här nyheten), men också om ämnen som har med teknik och IT att göra. Därför väljer vi att skriva om det. Precis som det står i vår policy som jag länkade till.

Så det är okej att prata om politik, eller inte? Förstår inte riktigt, får vi diskutera viss politik eller inte alls? För en EU medlemskapsdiskussion känns inte off-topic.