Inlägg

Inlägg som BeWMan har skrivit i forumet
Av BeWMan

Då kan man ju fråga sig varför Kubuntu och Edubuntu inte skeppas ut överhuvudtaget.

Av BeWMan

bjornie@Kubuntu, Superkaramba för desklets.
http://files.upl.silentwhisper.net/upload7/snapshotbjornieatk...

Av BeWMan

Editera /etc/crontab :

SHELL= /bin/bash PATH= /sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin MAILTO=root HOME= / # run-parts 01 * * * * root run-parts /etc/cron.hourly 02 4 * * * root run-parts /etc/cron.daily 22 4 * * 0 root run-parts /etc/cron.weekly 42 4 1 * * root run-parts /etc/cron.monthly # your new entry 01-59 * * * * root /sökväg/till/pingfilen

Av BeWMan

Är det något att ha, då? Likvärdigt? Eller ska jag manuellt installera gDesklet - det verkar ju vara najs...

Av BeWMan

gDesklet i KDE

Hej!

Jag har precis installerat min första KUbuntu-dist, och vill gärna få ett eget utseende i den... I och med KDE, kanske man då inte kan få in gDesklet (Den finns ju inte i kynaptic) - finns det någon likvärdig desklethanterare för KDE, som man kan ladda ner med pakethanteraren?

Puss,

Av BeWMan

Skrivaren skriver ut halva sidor

Hej!

Jag har ett problem som jag inte kommer till rätta med, hur mycket jag än försöker... Det är så att skrivaren inte skriver ut fullständiga sidor, den skriver ut halva, suddiga rader från OpenOffice och Internet Explorer, men om jag skriver ut en sida genom FireFox kommer allt med. Alla inställningar ser likadan ut, och jag har inte haft problemet tidigare. Någon som vet vad som är galet? Till och från går det faktiskt att skriva ut från Internet Explorer, men inte oftast. Jag har försökt att spara i HTML-format i OpenOffice för att sedan skriva ut genom webläsaren, utan resultat!

Tack,

Av BeWMan

Jag kan inte syntaxen heller, men om du läser en specifik rad så ska du ju inte ha en loop att läsa den i, då blir ju loopen oändlig.

Av BeWMan

Tackar. Jag vill fräscha upp mina kunskaper lite, innan jag sätter igång med JFace. Det var så passa länge sen jag sysslade med Java att jag måste få ett humm om vad som försigår i bakgrunden först.

Av BeWMan

SWT-listor

Hej!

Jag sitter och knopar i SWT, men måste jag verkligen använda mig av Swing/AWT för att kunna använda Dropdown-listor?! Finns inte det implementerat i SWT?

Av BeWMan
Citat:

Vad Thunderbird saknar, och även jag, är kalendern.

Ta en titt på Mozilla Calendar och SunBird, dessa går att integrera med MozTb. De är inte speciellt välutvecklade än - men det är på väg.

För övrigt använder jag Thunderbird för att det är bättre än Outlook Express, enligt mig. Jag behöver inte all funktionalitet som finns i Outlook, och om det är något jag saknar i MozTb laddar jag ner en extension. Man kan ju annars skriva sina egna extensions, om man är händig.

Av BeWMan

Du kan skapa en bootloader, där du väljer operativsystem som ska bootas. Men varför vill du ha två stycken exakt likadana operativsystem på samma burk?! Finns ju ingen anledning, vad jag kan se?

Visst går det att bränna en ghost på DVD-skiva, men det är ju dyrare. En ghost blir inte större än vad som ryms på en CD-skiva. Oftast.

Av BeWMan

Det kostar väl en hel del pengar? Finns ju fri mjukvara som fungerar [nästan] lika bra.

Av BeWMan

Du kan göra en s.k. ghost av ditt XP och bränna ut på en CD, som du sen installerar över. Sök på google eller sourceforge, finns massor av ghost-program. Kommer inte på något just nu.

Av BeWMan

Vad har du egentligen i Document and Settings? Min tar endast upp ca 100 mb. Har du andra användare på datorn som kanske laddat ner något till sina "Mina Dokument"?

Av BeWMan

Under "Verktyg > Inställningar > Avancerat > Certifikat > Hantera Certifikat" kan du importera certifikat. (Tools > Options > Advanced...)

Vad menar du med "ändra knappar som styr back/forward"? På skrivbordet? Kolla i någon av alla .js-filer, kanske den under ...\documents and settings\application data\mozilla\DIN_PROFIL\

Av BeWMan

fdisk finns bl.a. på gamla win98-installationsdisketter, annars finns det nog på installations-cd också. cfdisk finns på diverse unix/linux-skivor (alla?). gdisk har jag på nån gammal cd, vet faktiskt inte var jag fick tag på det. Sök på nätet!

Av BeWMan

Det finns flera program att välja mellan, fdisk, cfdisk, gdisk är alla små och lätthanterliga.

Av BeWMan

Jag tänkte på fel sökväg, sorry.

Kolla under:
...\Documents and Settings\ANVÄNDARE\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles

Där ska dina profiler ligga.

Av BeWMan

Har ni tittat på sourceforge.net? Där finns det massvis av diverse terminaler.

Av BeWMan

Har du en äldre version kanske inte profilhanteraren finns tillgänglig?

Hittar du ingenting under:
...\Mozilla Firefox\defaults\profile
?