Inlägg

Inlägg som luc_val har skrivit i forumet
Av luc_val

Problem med telia IP telefoni

Mina föräldrar har IP telefoni hos telia och de senaste två månaderna fungerar det bara korta perioder efter routern startats om, enligt telia beror det på en av de fasta telefonerna? Det låter konstigt enligt mig och som en dålig ursäkt från telia. Jag kan inte kolla detta själv då jag bor en bit ifrån dom men kommer snart åka dit. Internet fungerar bra för övrigt, dom har även en wifi förstärkare på andra våningen men det har dom haft i flera år. Jag tycker ändå problemen mer troligt beror på routern som kanske behöver bytas ut. Någon som har nån idé eller upplevt samma problem med telia? Kan man alternativt byta tillbaka till fast telefoni istället? Mina föräldrar är gamla och behöver tillgång till vanlig telefon och det är helt enkelt oacceptabelt att dom inte kan använda sin hemtelefon.

Av luc_val

Jepp funkar igen!

Av luc_val

Stora problem i USA verkar det som....

http://downdetector.se/

Följer denna tråden på reddit:
https://www.reddit.com/r/outages/comments/7b75h3/possible_lev...

Det är ju svårt för folk att skriva, vissa kommer åt men andra knappt, för mig laddar det bara väldigt långsamt.

Av luc_val
Skrivet av Seziuo:

Du får väl mappa kontrollerna inne i själva spelet?

Skickades från m.sweclockers.com

Det gör ingen skillnad hur jag mappar den i spelet, den är korrekt mappad som det ser ut, men när jag trycker på knapparna har dom helt andra, eller inga funktioner.

Skrivet av Pathway:

@luc_val: Är det bara det som kontrollern inte fungerar på?

Jepp, kontrollen verkar för övrigt funka som den ska. Den har alltså annorlunda funktioner på knapparna än vad den ska ha, typ x är dash istället för fire. Trots att inställningarna i spelet är rätt.

Av luc_val

Mappning av Xbox one kontroll i Steam till Cuphead.

Jag har inte lyckats får det att funka, trots att jag har satt Xbox kontrollen som den som används i Steam så är mappningen på knapparna annorlunda när jag försöker spela Cuphead, någon som vet vad detta kan bero på?

Av luc_val
Skrivet av Jäger:

Det är lättare att ge bra förslag om du säger vilka spel som spelas, vilka krav man har på prestanda och vilken budget det handlar om.

Ja, hur ska man veta om det är relevant när du bara frågar om en uppgradering men inte varför det ska uppgraderas eller till vad datorn används? SSD hade varit en bra uppgradering om han inte redan haft.

Jo, jag tog för givet att folk skulle läsa som för att spela de senaste spelen t.ex. Fallout 4, men så är det ju inte alltid det har du rätt i! Jag letar främst bättre grafikkort som lagom uppgradering från nuvarande som skulle funka med övriga delarna av datorn.

Av luc_val
Skrivet av DozeN:

Somsagt, ett av de nya grafikkorten, 8gb ram till.

Har han SSD?

Ja han har SSD, hur är det relevant dock?

Av luc_val
Skrivet av GilbertG:

Om bara några veckor lanseras nya grafikkort från både AMD och Nvidia, och jag rekommenderar starkt att ni inväntar det. Det kommer bli det största hoppet inom grafikkort på 5 år. Antingen köper ni ett av de nya, eller så gör ni ett klipp på ett av de nuvarande, i synnerhet begagnat.

Jag är en stark förespråkare för 16GB RAM. Minne har aldrig varit så billigt, och i synnerhet DDR3-minne kommer aldrig vara så billigt som nu. Om ett år har DDR4 tagit över, och då kommer DDR3 gå upp i pris. Tänk på att få rätt minne, då de flesta säljer DDR3L numera, och jag är inte säker på att de är bakåtkompatibla.

Processorn hänger med än. Det finns utrymme för att uppgradera processor också utan att köpa nytt moderkort med en bättre begagnat Ivy bridge-CPU.

Tillägg: ett alternativ om ni vill snåla på minnet är att behålla de 2x2GB:en ni har nu, och köpta till ett paket med 2x4GB. Jag antar att det är ett ATX-moderkort av något slag, och de har ju nästan alltid 4 stycken minnesfack. I så fall får ni 12GB RAM i burken, vilket är en bra kompromiss tycker jag.

Senaste grafikkorten har han nog inte råd med, det får bli nåt mellanting. Ska ta reda på vad för powersupply han har också. Ja det finns fyra fack för minnet, det blir antagligen 2x4gb där samma där med budgeten. Men tips på grafikkort som är en bra uppgradering men ändå inte nyaste?

Av luc_val

Hjälp med upggradering

CPU Intel Core i5 3570K
Graphics card NVIDIA GeForce GTX 660
Motherboard Gigabyte GA-Z77X-D3H
Memory 2 x 2GB DDR3-1333

Min brorson vill ha bättre grafikkort, men han behöver nog även minst 8gb ram och kanske ny processor, tips?