Inlägg

Inlägg som stefanpson har skrivit i forumet
Av stefanpson

Damodred och S.c.s.i har fattat vad apple handlar om. Ett nytt sätt att skapa en religion. -Säger Jobs att den är bra ja då måste den verkligen vara BRA! och alla lämlar ställer sig i kö med sina hjärnor som insats.

Av stefanpson

Heh det är väl klart som korvspad att ett företag tror på sin egna produkt.

Men hur kommer spelen som stödjer Nvidia Physics funktioner att fungera på ATi?

Samt hur kommer spel skrivna för Havoc fungera med Nvidia Physics?

Av stefanpson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zidust
Ni som säger att Vista är värdelöst har antingen ej testat det eller så pallar era datorer ej operativsystemet. Har själv kört vista i ett halvår och har än så länge inte stött på några problem.

Låt säga att värdelöst -> meningslöst -> onödigt. Så får man ju gärna tillåtas att tycka att man inte behöver det. Att du sedan anser att det fyller en viktig funktion och en uppgradering är befogad är också din ensak.

Av stefanpson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av twit
Hur kan folk vara så korkade att de fortfarande tror att totalpriset för en lur skulle landa på 199 respektive 299 dollar? Det var hela tiden klart att det är den del man betalar i butik, sedan tillkommer abonnemangskostnader. Det är inte heller det pris Telia betalar Apple för varje telefon, den verkliga kostnaden är bra mycket högre.
Samma sak med alla som tror att Telia sätter sina priser som de vill själva, de styrs av Apples priser och Apple är delaktiga i hela prissättningsprocessen.

Sen låt oss räkna lite på jämförelsen med Nokia N95 som man idag får för runt 5400:- i onlinebutiker.

Vi tar 8Gb iPhone och mini som exempel, 18 månaders bindning
2495 i butik, 299 per månad i 18 månader, totalt 7877:-
Då får man: 100 minuter till alla nät, vi säger 59 öre/min så totalt värde 59:-
100 SMS 0.69 öre stycket så totalt värde 69:-
100MB, 3 tar 10 kronor per MB, tele2 tar 15, med "3Mobil Surf" får du fri datatrafik för 3kr/dag, så vi räknar med det då det blir den lägsta värderingen, total 90:-
summa 59+69+90 = 218:-

7877 - 218*18 = 3953:- eller ungefär 1500 under vad en Nokia N95 kostar

Så sluta argumentera ur röven

Förutsatt att man använder allt detta som bjuds för ens månadspeng.

Sen är det ju ganska fantastiskt att använda argumentet som att man "sparar" 3953kr förutsatt att man använder allt fullt ut.

Slår vad om att de flesta kommer inte nyttja all denna smörja som endast bjuds ut för att man ska känna att man får något mervärde för alla slantar man spenderar. Det som man tror sig "få" som bonus är egentligen sådant som är snudd på gratis för operatören i slutändan.

Av stefanpson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FullOner
Iphone är inte mycket annat än en penisförlängare i fickformat, för så fantastiskt användbar är den inte, modefjollorna väljer Iphone oavsett pris, riktiga män väljer med hjärnan, dvs Nokia E61/E71

Det första är helt sant. Men att riktiga män använder hjärnan? Och om det nu handlar om riktiga män så väljer de förmodligen nått i 800kr klassen

Av stefanpson

Jag tillåter mig att ännu en gång skratta åt mänsklighetens dumhet. Viva commerce!

Av stefanpson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dunde
Den här pellejönsen duger väl bra som substiut:http://www.youtube.com/watch?v=wvsboPUjrGc

HAHA! Jag hade glömt av det där klippet, ser ut som en riktig idiot... Och här ser han antingen berusad ut, eller så är han helt enkelt bara trög.

http://www.youtube.com/watch?v=C5oGaZIKYvo&feature=related

Av stefanpson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av joeghurt
fattas bara att nvdia börjar göra processorer så har vi tre likadana företag

Som sedan går ihop i ett och samma så har vi monopol och hutlösa priser

Av stefanpson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Typhonos
Blev förvånad över att kylaren var såpass utvecklad redan, då är det inte lite värme som kortet genererar och passiv kylning är väl bara att drömma om.

Något som jag verkligen är intresserad av. Bra grafikkort ska inte nödvändigtvis behöva ha en fläkt.

Av stefanpson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MINO7AURO
La en beställning på min nya dator i Fredags och då var det bla. med ett Gainward 9600GT 1024DDR3 kort, valde jus detta kort för att den hade en HDMI-kontakt direkt på bracketen vilke jag komme behöva. Fast som det verkar nu så kommer väl alla HD4850 kort med en DVI-HDMI Adapter? Isf. så undrar jag ifall det är värt at ta bort grafikkortet ifrån min datorbutiken.com order och lägga en till order från Komplett med ett HD4850 kort?

Är det värt det? 9600GT kortet ja valde kostar 1560kr eller nått, så jag skulle alltså få beala 100kr+en till fraktkosnad för att få HD4850. Ska använda datorn till att spela på och eventuellt en hel de spelande på LCD-TV:n (därav HDMI så viktigt).

Låter självklart. Småpengar den extra frakten om man tänker på vad du får för pengarna samt HDMI.

Av stefanpson

Visst kan man ta i så att man nästan skiter på sig (läs nVidia). Frågan är vad man sedan ska göra med dessa kort när användarna nöjer sig med lagom prestanda. Bara att gratulera förlusten när man står med skiten i byxan och ingen vill ta i den.

Av stefanpson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av warzone
Kan knappt tro att detta är sant, varför avlyssna nätrafiken efter yttre hot i världens neutralaste land? det kommer bara kosta pengar, datorn i sig själv kostar en halv miljard om året bara i hyra!

Viva Commerce!

Av stefanpson

Man kan ju bara skratta åt hur patetisk mänskligheten är. Hela världen ska bäva inför USA och dess sjuka sätt att styra människan in i fördärvet. Regeringar och parlament styrs likt marionetter och Sverige styrs därigenom diskret ifrån ett annat land.

Vi har fullt upp med att stirra oss blinda på skräp TV och film. Jaga prylar och fin standard så att vi inte ska ha tid att stanna upp och tänka på hur saker ligger till. Vart ifrån kommer egentligen ordet "Terrorist"? Det har ju fått en helt annan innebörd de senaste 10 åren. Militanta grupper utposterade av USA för att sedan användas till att smutskasta ett folkslag. Bygga upp hat och misstänksamhet emot folkgrupper och mata det slöa I-lands folket. Vi som inte hinner eller orkar ta till oss information med ett kritiskt tänkande. Godtrogna som inte kan tänka oss att vår regering spelar oss ur händerna.

Av stefanpson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Karim
Grafik korten är overhypade, spel på PC marknaden som behöver dessa configs består ju av 5% eller mindre.

Allt handlar om optimering.

Av stefanpson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av raekan
Löjligt.

Just det första ordet jag kom att tänka på när jag såg dessa bilder. Känns som vi går bakåt i tiden. Saker ska inte behöva bli större bara för att det är bättre.

Av stefanpson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av baggeman
Som redan har sagts, om det inte tillför något viktigt, varför implementera det?

Då kunde det sparats 1.000-tals utvecklings timmar och miljarder med investerade pengar. För "viktigt" är i detta sammanhang formlöst. Snygg grafik är inte viktig, inte heller sköna animationer som ändå rullar förbi så snabbt så man inte hinner uppfatta all skönhet. Hög upplösning är heller inte något viktigt i sig. Man spelar i huvudsak för rent nöje och spelgäldje.

Av stefanpson

$600 = 3.600SEK -> 5.400SEK rent löjligt. Sen att man ska behöva införskaffa nätaggregat för närmare 1.000SEK för att köra skiten är ju otroligt. Nu är det läge att införskaffa ett 8800

Av stefanpson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av The Mupp
dom ville kanske ha nått som kunde funka för en svensson typ som att dom flesta kallar sin dator för Data för att dom inte vet att det är en skillnad?

eller så hade dom säkert kunnit komma på dom själva och uppskattade kreativiteten i det andra fast jag har ingen aning varför jag vann men inte klagar jag över att jag vann inte

Absolut. Och jag är inte bitter, snarare en känga till Sweclockers som kunde varit lite mer utförliga om att det var just något kul som gällde och inte något som kunde blivit svensk standard.

Av stefanpson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Waxinator
De var de sämsta jag sett i resultatväg... Är detta ett stort skämt
Var dessa översättningar något som skulle kunna användas i fackpress i stället för ordet Malware ?

Jag tycker juryn kunde snurrat tombolan några varv till...
Jag tycker att det verkar ha kommit spunk i systemet.
(ref. Pippi Långstrump)

Håller med. Mitt förslag var just "Skadekod". Inte konstigt och inte kul. Men var inte frågan just vad man skulle kunna använda som fackterm? Jag är inte bara sur utan mest förbryllad över vilka urusla förslag som vann. Rena skoj ord.

Av stefanpson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av alban
Jag skulle verkligen vilja att dom la lika mycket krut på sina drivrutiner som på att utveckla nya kort.Både ati och nvidia drivers är alldeles för dåliga jämfört med hårdvaran man kör dom med..

Det är inte drivrutinerna som genererar pengar. Dåliga drivare gör att man måste köpa nytt kort tidigare