Inlägg

Inlägg som stefanpson har skrivit i forumet
Av stefanpson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RHWarrior
Fan heller att jag ska betala extra för att folk ska kunna snylta när de vill ha underhållning, och att allt ska vara gratis bara för att du vill?

Radio & TV? Skulle vara intressant att se statistik på det där.

Vi behöver givetvis inte mer skatt. Däremot behöver det prioriteras på ett helt annat sätt än idag. Men mycket styrs ju även där av media, skuldkänslor samt skrämseltaktik.

Av stefanpson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Arzei
Finns det verkligen lagar som säger att det är olagligt att hosta torrent-trackers? Annars är det ju ett dött fall redan från början även den här gången. Förstår inte riktigt vad MPA och alla de andra håller på med...

Det kan väl tyckas vara uppsåt till brott.

Anledningen till att de håller på är ju för att ständigt ligga på och hjärntvätta oss till att det är så hemskt och för att fiska media till att ta upp det i Radio, TV, Tidningar. Det är en process för att skuldbelägga, en del i processandet till att de ska få som de vill.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av 2takt Tycker man ska lägga tv-avgiften på skatten istället för som det är nu och i samma veva skulle man kunna lägga till en extra "bredbands"skatt alternativt lägga den på tv-skatten och kalla det informationsskatt eller något.[/B]

Det där är faktiskt en genialisk ide. Nu fungerar det ju som med mycket annat, alltså inte alls... Den som myglar och avanmäler Tv-licens slipper att betala (Var och varannan jag känner samt många kändisar som granskats av media struntar i att betala).

Av stefanpson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ettis
Jag anser inte längre att det vi gör är piratkopiering eller något som bör klassas som olagligt. Enligt mig och många andra så bör information och kultur vara en mänsklig rättighet, lika självklart som den luft vi andas och det kranvatten vi dricker. Medieföretaget måste helt enkelt börja inovera så att de kan tjäna pengar på sätt som inte kränker denna rättighet.

Sant, ordet piratkopiering passar inte längre in när det gäller att man låter någon ladda ifrån dig. Det är ju lite som att säga att du piratkopierar när det är jag som kommer hem till dig för att göra en kopia av ditt original att ta med mig hem.

Däremot kan det inte anses vara en mänsklig rättighet att få information eller kultur. Information är något som har ett värde alltså finns det någon som vill betala. Sen att vi har väldigt billig information idag (från 99kr/mån har man google som sedan skickar dig vidare till ohyggliga mängder information om nästan vad som helst). Kultur kostar givetvis också. Inte kan man förvänta sig att få ett konstverk, så varför förutsätta att man ska ha gratis tillgång till musik som är ett annat sätt att utöva sin kreativitet och skapar glädje. Inte mänskliga rättigheter men pengarna ska gå till rätt man/kvinna, inte stora bolag.

Av stefanpson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BorgQueen
Priset de sätter på deras produkt borde vara irrelevant för att det ska vara lagligt eller ej att ladda ner. Det är deras produkt och de får sätta vilka priser de vill. Det är INTE en mänkslig rättighet att få se på film eller lyssna på musik, m.m..

Du har inte fel. Men tänk i andra banor. Bolagen har inte den blekaste aning om hur många exemplar de egentligen skulle få sälja. Det som sker är att de utnyttjar moralkakor och skrämselpropaganda.

Ett bolag har rätt att sätta vilket pris de vill. Jag har rätt till att vägra köpa till det priset. Jag kan köpa ett billigare alternativ, men också låna av någon annan. Jag undrar hur det skulle låtit om man gick ihop i stora nätverk och köpte in film för att byta runt. Det är ju en viss form att utlåning även när det gäller P2P bara att man kan ha kopior på flera ställen samtidigt. Men lek med tanken.

Av stefanpson

Hehe undrar vad Anti-piratbyrån och svensk polis skulle ge för mildring på straff om man erkänner att man är medveten om att man gör en olaglig handling.

Sen är ju egentligen själva termen piratkopiering av film, musik och spel något som är myntat i nutid. Just för att bolag kände att det fanns mer pengar att hämta.

En del vill att det skall vara lagligt att röka marijuana, varför skulle man då inte kunna få till stånd att det är lagligt att göra oänliga kopior av media, samt 1 & 0 or

Och inget påhopp om att film, musik och spel är något som skapat och man skall ha betalt för en tjänst/service, jag ville bara påpeka att samhället har myntat termen stöld av dessa media.

Tilläggas kan ju också att det är inte Sony, Warner, EA som har gjort grejer själva. Man kan ju tänka sig hur mycket billigare saker hade varit om det inte fanns bolag som skulle ha den största delen av kakan som någon annan har bakat.

Nine Inch Nails släppte 4CDs Ghost skiva i FLAC för 25SEK och i dagarna kom deras nya platta CD i FLAC för GRATIS!

Vi styrs till att tycka att det är en hemsk handlig, vi blir hjärntvättade av media bolagen så som USA bygger upp ras hat.

Av stefanpson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av faifai
Konkurrens är bra för oss kunder. Den dag ett företag får monopol så blir det konsekvenser för kunderna. Titta bara på ljudkortsbranschen så förstår ni vad jag menar. Med en enda stor aktör kvar har kunderna helt enkelt inte mycket att säga till om. Det blir bara en marginell effekt att "rösta" med plånboken.

Jag håller med i ditt resonemang men tyvärr så är människan mer fokuserad på vad som händer under närmsta framtiden ta tex HD-DVD vs Blu-Ray en hel drös med galna människor som gnällde om att de ville ha en aktör, doh.

Av stefanpson

Skadestånd? Kan vi konsumenter begära skadestånd om vi betalt bio/köpfilm för att det var en dålig film, kanske pga förlorad tid eller liknande.

Men givetvis gör de allt för att hålla marknaden flödande av miljarder dollar. Säger samma sak i denna tråden, visa ställningstagande med dina pengar!

Själv köper jag inte all denna skräp som hållywûûd matar oss med.

Av stefanpson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Wakkie
Tycker det är dåligt av intel att göra såhär, låt amd få en chans så kanske dem kan komma med processorer som är lika bra eller till och med bättre än intels.

Heh sådär fungerar inte dagens affärer. Man slår tills motståndaren är dödsförklarad.

Och den som påstår det motsatta att AMD ska sluta larva är ju också ute och cyklar. Det är en verksamhets plikt att använda alla medel för att hålla sig flytande.

Meningslöst nonsens att vara partisk, rösta istället med dina inköp!

Av stefanpson

Tvingas använda iTunes eftersom jag sitter med en iPod. Quicktime, iTunes och Safari är ju kass i windows-miljö. På en Mac flyter det på bra som fan när man kör coverflow men i windows-miljö är det bedrövlig även med en Quadcore. Om nu Apple vill övertala så får de allt börja att optimera sina program till windows, för som det är nu så förstår jag om windowanvändare hånar och tror att Mac-entusiaster ljuger om någon säger att dessa program faktiskt flyter i MacOS. Men så är tyvärr fallet. Apple har verkligen slarvat med sina program när det gäller windows.

Av stefanpson

Icke att förglömma. Det pumpas ut MÄNGDER! av skitspel för att göra snabba pengar. Demos i all ära, men när det tillslut blir som Hollywoods trailers för filmer så vet man inte vad man betalar för. I slutändan kan det handla om 5min action i ett segt drama/peka klicka koncept.

Och givetvis hade alla flytt spelmarknaden som pesten om det inte fanns pengar att tjäna. Bara en dåre investerar miljoner och år av utveckling om de är helt övertygade om att de kommer gå med förlust. Precis som skivbranchen så är det självömkan och skrämseltaktik som gäller.

Av stefanpson

Det låter ju ganska korkat. För någon tid sedan skröt Steve Jobs så förbannat om hur överlägsna de var när det gällde musikförsäljning på nätet. Varför vill man konkurrera ut sig själva?

Av stefanpson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MrMadMax
Ja Mircosoft / XBox 360 sket sig på smalbenet när dom inte pressade in en HDDvd spelare i 360:n (som för övrigt suger) ...Hade nog sett annorlunda utt idag då... Men heja blueray alltid tyckt att det ska vinna

Vad är det som suger? HD-DVD suger inte, duger precis lika bra för vilken svensson som helst som införskaffat sig en platt-tv ala 10.000kr

360s HD-spelare? Den är väl förmodligen snarlik PS3ans Blu-Ray. Och där har du rätt i att dessa båda kommer vara bedrövliga spelare om 3-4år när HD kommer bli riktigt intressant.

Du kan väl inte mena att 360 i säg suger? Den har samma muskler som PS3, kostar mindre, har fler/bättre spel. Och om spelen släppts på båda så vinner oftast 360 pga bättre grafik, mjukare flyt, detta pga att spel tillverkarna inte kan optimera till PS3s udda kodning. Samt att Blu-Ray spelaren i PS3 har visat sig vara för långsam för att klara av all datamängd som spelen behöver flytta. Detta har bidragit till att det nu börjar dyka upp spel som kräver 20-30min installation på PS3ans hårddisk. Du är inte heller tvingad till att betala hutlösa spelpriser till din 360 tex för att den har sålt i otroliga mängder, om den inte paserat Wii ännu så ligger den hack i häl. Nä om det är något som suger så är det isåfall PS3 som är en sådan manick som är halvtaskig på allt. Och vi vet ju att det allt som oftast är det man får när man köper combo-enheter.

Och Blu-Ray har vunnit pga större sponsring. Detta skall betalas tillbaks till aktören av kunderna under åren som kommer

Wasabi har en poäng. Bolagen som fått massiv sponsring har ju givetvis blivit köpta att både ta ställning och se till att deras val blir det gällande i framtiden. Och vad är då lättare än att använda nutidens lättaste manipuleringsstrategi "Rädsla!".

Av stefanpson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DokujiN
Blu-Ray kommer plocka hem detta utan tvekan, allt tack vare PS3.

Snarare hård sponsring av kapital till stora filmbolag och hård marknadsföring av PS3 den ultimata spelmaskinen (utan spel) och Blu-Ray "på köpet" som i slutändan visar sig vara en skräp-spelare inte ens värd namnet. Men vinner det gör de med största sannolikhet, för det är slutkunden som får betala

Av stefanpson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dumlen
Joo, läsaren i ps3an kör typ i 2x och är betydligt slöare än en dvdläsare i dagsläget, problemet jag ser är hur gör dem när de gör bättre skivor som skall läsas i högre hastigheter? Firmware-uppdaterar man ps3an då, eller vad?

Hehe nä någon FW-update är ju bara att glömma. Sony är inte dumma. Givetvis ville de sälja en sopig Blu-Ray spelare idag, för att tvinga kunderna att köpa en ny om 3-4år.

Men då är frågan. Vart blev det av alla dessa människor som hojtat om att PS3 är ju värd sin vikt i guld. Jag sa detta när PS3 släpptes och jag säger det igen. Precis som med Xbox och PS2 som var urusla DVD-spelare kommer PS3 vara bland det sämsta som kan köpas för pengar när väl HD-film slår igenom på riktigt.

Av stefanpson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RHWarrior
Tja, kommer Blu-ray upp i volymer som CD på sin tid och DVD så lär minneskort få svårt att konkurrera, det blir nog inte 50 spänn skivan då. Och nu tänker jag på backupsyften, det skulle iofs. behöva rymma ännu mer om det ska bli riktigt praktiskt, men i teorin ska man kunna smäcka på fler lager på Blu-ray.
Håller med om att $30 är lite väl per spelare, det lär dämpa försäljningen till hemmaburkar.

Den som lever får se...

Något Blu-Ray laget inte talar högt om är dess läs/skriv-hastighet. Det börjar dyka upp spel på Play Station 3 där man måste installera spelen till hårddisk vilket tar 20-30min för att sedan kunna spela spelet. Detta beror tydligen på att Blu-Ray har såpass låg läshastighet. Kul och köra backupsystem isåfall.

Av stefanpson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -8-DEAMON-8-
Så egentligen är et bara att ge upp med att göra film och musik om man vill hjäna pengar?
Innan 1999 kunde man ju käna mer pengar på sin musik än nu. Men bara för ett litet misstag inom tekniken i början på 2000 talet så är inte längre möjligt att tjäna större summor på att skapa musik och film.

Och man har inte lyckats lösa problemet än? på 8 år eller vad det blir. Och sätta dit lagar och sånt har ju inte hjälp på ett antal år. Ska man inte göra något annat snart för att rätta till probmemet?

(själv tycker jag det lite kul att kunna ladda ner allt möjlig, men det är ju ändå förskräckligt att det kunde bli såhär)

Eh, som tidigare sagts en bit upp i tråden... Har du kollat på MTV Cribs? Och tror du verkligen att hollywood skulle fortsätta att pumpa ut filmer om de gick back åtskilliga 100-tals miljoner?

Nä vad detta handlar om är att bolagen vill få både människor och regeringar att tro att spel, film och musik är påväg att utrotas pga att det finns fildelning. Men om man ser hur många storfilmer, skivsläpp, hypade spel och för att inte nämna mySpace sidor som pressas ut varje år så kan man lätt konstatera att vi bara konsumerar mer och mer.

Vad vi borde göra är att vara en enad front som vägrar att acceptera att stora bolag vill styra regeringar! De som skriver att piratkopiering och fildelning är omoraliskt och stöld har i de flesta fall ingen aning om vad de snackar om. Vad de där emot borde inse är att de har blivit påverkade av bolagens häxjakt!

Av stefanpson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av othic
så du menar att det är okej att produktionsbolaget lägger ut kanske säg 400 milj. utan att dom får något tillbaka i annonsintäckter, biljettförsäljning o royalties mm

ok då kanske inte det blir några bra actionfilmer framtiden

Haha tillåt mig skratta högt! De lägger ut 400 miljoner och får tillbaks dessa pengar första helgen filmen har premiär på biografen i USA. Allt som kommer efter det är kallt räknat vinst (med undantag för skatter och andelar som går till höger och vänster). Och inte fan är en skådig värd 100 miljoner för att spela in en film det är ju helt befängt. Nä, det är tack vare filmbolagens stora inkomster som dessa skådisar kan ta ut dessa sjuka summor! Eller tror någon att bolagen skulle ha svårt att välja Brad Pitt vs Nicholas Cage om den ene begärde 100 miljoner och den andre 1 miljon? De vet att båda levererar och väljer givetvis billigaste alternativet.

Och att påstå att vi måste betala för att få bra action i framtiden? Det är väl som med radio. Hollywood väljer vad vi ska tycka om för typ av film. Vill man se en bra film så får man verkligen leta om man skall hitta guldkornen de sista åren. Det pumpas ju ut samma skit som har visats i decennier. Snygg hjälte får snygg tjej och räddar världen ifrån ondskan. Dock förpackas detta mantra i olika kulliser och skådespelare om och om igen.

Det är som med film, som med musik, som med spel och det vanliga livet. Man betalar inte för skit!

Av stefanpson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av cpuplexi
varför blokera och stänga ner nerladdnings sidor varför inte spåra barnporrnografi och stänga ner sånna nät istället ;/ hoppas inte våran regering är på danmarks sida

För att det inte finns några stora bolag som som gnäller på inkomst bortfall. Och kan tänka mig att regeringen stödjer dem då staten förlorar pengar pga förlorade skatte intäkter. Men jag håller självklart med dig om att det är sjukt.

Sen vart demokratin har tagit vägen är en annan fråga. Jag trodde dagens I-länder var såpass upplysta så vi hade lärt oss att censur är fel. Men nu verkar det som att i vissa fall får man bete sig hur som helst när man är en regering.

Det är lång väg kvar men tids nog är vi nog där när polisen slår in dörrar med special styrkor och burar in fildelare på firmors begäran.

Av stefanpson

Jag undrar varför man ens använder något annat än Google?

Och varför i hela friden kastar man guldpengar i havet? Är det inte bättre att investera någonstans där man har större potensial?

Av stefanpson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kjell Brel
Det är tydligen inte bara bland processore och grafikkort som det finns fanboys med skygglappar...

Nja då borde jag skrivit för och inte emot Sony

Jag är väl lite anti-Sony men när det gäller ex. Panasonic så blev jag ruggigt besviken när jag såg hur deras bilder blev kontra Canon. Därför fortsatte jag snällt med Ixus istället för att byta fabrikat.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av hakan78
Dagens "små" kameror håller inte måttet för att bevara minnet i stora upplösningar. Minnet som fångas på bild måste oftast ha så bra förutsättningar allra helst ljus-mässigt för att bilden ska vara bra.

Vet inte hur det varit under din uppväxt men jag och många i min kull har inte speicellt många bilder att blicka tillbaks på under vår uppväxt. Och de bilder som finns har inte mycket att komma med i jämförelse med en kompakt digital kamera i dag. Därför jag drog slutsatsen att mina barn helst ser att det finns tusentals med bilder av godkänd kvalite istället för några hundra som är extraordinära.