Inlägg

Inlägg som wouland har skrivit i forumet
Av wouland

jahapp inte många rätt där

inga safirglas?? tss tss aple

Av wouland
Skrivet av Nightcrawler:

Att betala med telefoner och armbandsur känns lite oroande men det återstår att se hur säkerheten blir i verkliga livet.

beror ju på hur det implementeras, men i google walllet som jag använder flertalet gånger per månad så slumpas ett kortnummer fram varjegång, så det är inte kortnumret jag betalar med som skickas över. Det gör det ju säkrare än att dra vanliga kortet i en läsare (vilket plockades upp och såldes av en skrupellös butiksassistent en gång senaste året för mig).
Jag förmodar att apple gör något liknande, men i usa saknas ju säkerhetschip och kryptering helt och hållet att jämföra med svenska kortbetalningslösningar... pin kod används ju inte heller, så förhoppningsvis är det mer på europeisk nivå¨än amerikansk i säkerhet.

Av wouland

Fast det där båda påståendena börjar väl urholkas ganska reält, med ett par hundra kanaler är det ju knappst vad någon annan valt, för i princip allt kan visas. Och det där med när man vill, förrutom sport och lite nyheter kollar jag ingen TV live, utan allt går via DVRn, dels för att jag vill välja när, och dels för att undvika all reklam, TVtittartiden har gått ner med runt 20-30% bara genom att spola reklamen. Detta går att uppnå vettigt med streaming också, men alla program är inte samlade på samma ställe, kvaliteten är sällan lika bra, antingen mer komprimerad eller lägre upplösning. Min DOCSYS 3.1 har ju runt 10 Gbit ner och 1 Gbit upp i bandbredd, varav runt 7 var använt som mest enligt specsen. Så bandbredden finns ju till enorma mänder HD material via många kanaler. I mitt tycke borde TV omvandlas till en streaming konkurrent där allt går enligt schema, men det är lokalt tillhandagivet genom DVR för att slippa reklam och annat skräp. och har även komplementet att kunna köra lie med sport och nyheter (vilet just nu är bedrövligt på nätet, men ganska dåligt via TV, så båda skulle kunna bättra sig rejält, men TV har ett försprång om de utvecklas rätt i mitt tycke).

Skrivet av Pholostan:

Jag har tyckt samma sak med, också i över tio år. Men det verkar bara rulla på. TV är något som man tydligen inte kan leva utan, och erkänner man som jag att man inte har någon TV så är man konstig tydligen. Vad 17 ska man med gammal stenålders TV där man måste passa nåt schema någon annan hittat på när det mesta jag är intresserad av finns i 1080p via Youtube/Netflix/HBO etc när jag vill? Folk är märkliga.

Av wouland
Skrivet av GambitSWE:

Hehe, tror inte att man kan ranka religioner bara sådär...visst, mest "god" publicitet kanske, men även mycket dålig "präster och småbarn"..(Sedan orkar jag faktiskt inte Googla om Katolicismen är störst, för det är jag inte säker att de är). Håller dock med lite angående AT&T...har själv aldrig haft med dem att göra, men vad jag läst så dissas nästan alla stora amerikanska telekom bolag ganska friskt...fast det är ju lite så i Sverige med...

Jag undrar om andra utländska marknadsförings firmor skulle kommit fram till samma resultat...Att Apple är störst och Google högt upp är kanske inte konstigt...däremot finns det ett par märken på listan som jag har lite funderingar över.., bla UPS, MasterCard, Oracle och Shell. Sedan när brukar bensinjättar ligga i topp? Visst, pengamässigt kan jag instämma, men annars...har bensinbolag goda rykten om sig...?

Tänk så här, om du fick 1% ägarandel i företagen hur skulel du ranka det värdet, plötsligt flyger shell upp efterosm bränsle verkligen kröävs om inte världen ska stanna i nuvarande utförande, samam med telkom, skulel bli otroligt ofunktionellt samhälle utan dem. Dock inom mobil telekom kan en aktör duka upp om nästan dominera inom en otroligt kort period på 5-10 år, så lite osäker på om man då bör tillskriva så stora värden till At&T osv. Fast deras kontrakt gör att kunderna siitter fast betydligt mer än i europa, SIM kort finns ju knappt i USA, det går liksom inte att byta operatör med operatörens telefon, oavsett hur high-end den är... Se det inbyggda värdet i en kundbas på 100 miljoner som knappt kan byta och som betalar för alla samtal som rings TILL! dem, gör att värdet är högt även om det är en verixon telefon som ringer til en At&T telefon, At&T kräver betalning även för det...

Samsung på en tiondels värde av apple känns lite konstigt dock om man ser hur bred deras portfölj är. TV är ju kung i usa, och de flesta skulel väl peka på samsung för kvalitet och välkändhet.

McDonalds har juen enorm igenkännbarhet i princip hela världen. platsräknat dock är jag då lite förvånatd att jag inte såg Subway alls som nu har fler restauranger, men mpnga är inbyggda i bensinstationer osv. McD är ju nästan en garant för fungerande toaletter osv runt om i världen när man reser. Mycket goodwill-värde där, oavsett om man inte gillar det mesta på deras meny.

Av wouland
Skrivet av Greve_Peter:

Synd att vi inte har möjlighet att få vara med

Då har man anmält sig till google, får se om man har turenatt få leka med en Chrome laptop, vore inte dumt

Av wouland

Alltid rolig debatt

Jag tycker det ibland är ren frojd att lyssna på debatter om apples produkter. Jag gilar företaget för det får en hel del andra företag att röra på sig och skapa nya produkter, mjukvaror och lösningar. Med det sagt dock sa är det mycket mycket få apple produkter jag skulle köpa.

Jag bor i USA och i sverige har ni en otrolig tur som kan valja operatör fritt mm, nätverken där gör att iphone ser otroligt mycket bättre ut än vad den gör här borta. Lägg därtill de otroliga summorna som ar associerade med applerpodukter här via abbonemang och itunes osv. Jag skafafde nyligen en htc droid incredible och jamfort med iphone så är det en fröjd att använda, den har en användarvänlighet som till och med Apple skulle vara avundsjuka över, stor del beroende på vilka nätverk amn har tillgang till osv. Jag betalar dock 70 dollar i manaden, for basabboenmanget, och har betalarna man ju bada när man MOTTAGER och skickar samtal och sms. Att jänkarna accepterar dessa saker är helt uppåt väggarna enligt mig. Men da ska sägas att for en iphone belar man dubbelt sa mycket kontant och betydligt högre summor per manad, så kostnaden for en iphone är här väldigt icke prisvärd. Det är fortfarande en mycket bra produkt, men det finns andra som är lika bra elelr bättre beroenda på vad man jämfor med.

Upplosningen på nya androidmobel ar fantastisk och det blir en valkommen andring pa nya iphone. Anvandarvanligheten med htc sense, är nagot jag gissar att apple kommer försöka konkurrea med i nya luren. Men då har ju redan 20 nya androidbaserade mobiler kommit ut, htc evo 4G men enorm skärm ser lockande ut, och med 4G hastigheter desto bättre, att det dessutom byggs in tethering dvs uppkopplingsdelning i android är ett enormt slag för pris och konkurrenskraft. Det går ju iofs lätt att göra aven idag, vilket jag är tacksam for att slippa ytterliga en kostnad på 50 dollar i manaden bara för att ha tillförlitlig laptopuppkoppling överallt.

Det ska namnas att android är längt från en lösning på alla problem, det är bara när den implementeras väl och modifieras med andra gränssnitt som den kommer till sin fulla rätt, men det faktum att basfunktionerna finns inbyggda och är sa otroligt öppna är närmast en revolution här i usa, såpass att många operatörer väljer at försöka stänga av dem.

Vad gäller användarvänlighet, sa måste jag slå ett slag för röstigenkänningen hos android mobiler, jag skriver aldrig ett sms anant än nar jag vill gora det privat, och trots att det inte är mitt modersmål är korrektheten förbluffande, oavsett om jag dikterar email elelr gor googlesökningar eller frisöker efter appar i android market. Den användarvänligheten är något jag önskar skulle ha funnits i evigheter.

Att ha skype i mobilen, sa att alla släktingar och vänner kan ringa mig och jag får det som ett vanligt telefonsamtal oavsett var jag är är också en otrolig fördel.

Summa sumarum dock är prisvärdheten i Sverige extremt hög i jämföresle med i många andra länder for apples produkter. Faktum ar att här ar ipod touch med skype och spel, den enda produkt jag finner riktigt lockande att skaffa, medans i Sverige skulle jag betänka desto fler, men fortfarande vara tveksamt till inköp av de flesta.

Med det sagt vill jag slå ett slag för att apple ska fortsätta vara hygglgit framgångsrikt för det gör så att bättre produkter kommer ut till enormt mycket billigare penning, men med funktionalitet/användarvänlighet som kanske inte hade implementerats om det inte vore for att dyra fruktleksakerna hade implementerat liknande saker och sedan sålt dem med vad som här i USA troligen kan vara den absolut bästa marknadsföringen inom området.

mina 2 eurocent.

Av wouland

felaktig graf

Bland de starka sidorna for P4EE namndes divx-komprimering, men den grafen ar fel da den raknar med 100 sekunder per minut. Vid tidstester ar det tacksamt om resultaten ges i bara sekunder, inga fel kan da uppsta.

Nu blir felet inte enormt stort i detta fall, men P4EE far tack vare felet mer an dubbelt sa stort forsprang till FX55'an som den har i verkligheten.

vore bra om man kunde skala om grafen

Av wouland

Svenska EBgames har precis startat en förbeställningskampanj, där man dessutom får en plats i europeiska betan som skall pågå mer eller mindre fram till releasen (januari)

Av wouland

låter shysst, jag är gärna med. Hade nog tänkt köra tauren warrior med skinning (kanske leatherworking som komplement har inte tänkt på det).
Hade en figur med ovanstående egenskaper i US-betan.

Tyvärr fick jag inte betan att funger förrän det var en dag kvar... Orsaken var att jag kör en Athlon XP som var överklockad (en notebook-CPU). Jag vill varna alla som har överklockade AXP-system för att de kanske tvingas att nerklocka sina system (speciellt de med Nforce 2). Mitt system kör Pifast (och Doom3) på över 2,4 GHz. och har kört på 2,2 GHz (200 MHz FSB) som vardags inställning. WoW började inte fungera förrän jag sänkte till 2083 (166) MHz.

Vet inte om någon annan har uppmärksammat detta på detta forum, men oerhört många betatestare klagade på detta i US-betan.
Problemet yttrar sig att spelet lägger av och error #132 är felmeddelandet man får.
Vissa P4-system där överhettning varit ett problem har samma problem.

Men som sagt klocka ner en bit så fixas eventuella problem.

Att signa för EU-betan skall väl förresten annonseras på europeiska hemsidan i början av veckan som kommer (22/11 ->)

Av wouland
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nisse213
1234567! tog 4h42m18s att räkna ut på min dator
6,2159058647123155092614900833189e+6984220

Som jag skrev tidigare blir de när a7 miljoner siffrorna i talet 1234567! ganska jobbiga för datorn att skriva ut. Om man räknar talet med Mathematica håller det nämligen reda på alla 7 miljoner siffror och räknar ut talet exakt. på min dator tar det runt en minut, men jag är osäker på hur stor del av tiden som går åt till outputen av siffrorna.
Skulle gissa att nästan all tid läggs på själva uträkningen.
jämförelsevis tar 123456! runt 3 sekunder på min dator. Men det talet har bara knappt 600 000 siffror.

Av wouland

räknefel

Datorn klarar inte av triljoner beräkningar, det är ett översättnigsfel ifrån amerikanska rakneregler, svenska triljoner har 18 nollor medans det amerikanska har 12 nollor och är ekvivalent med det svenska biljon. En dator som klarar en miljon gånger så mycket är lite orealistiskt än så länge...
Min dator hackade förresten betänkligt då den skrev ut de 6984220 siffrorna i 1234567! Min stackars fickräknare hade nog tagit livet av sig om jag testat på den...

Av wouland

iTouch & Mouseware (logitech)- norsk!?!

Tänkte bara meddela att det har kommit nya versioner av deras drivrutiner till Mx-mössen och tillhörande tangentbord.

Ett varningens ord dock. laddar man hem tangentbords-drivisarna på svenska (fil it220sve.exe) så får man inte alls en svensk version utan en norsk version!
har inte testat om den norska versionen är svensk eller inte...

Av wouland

Jag kanske missminner mig, men har inte denna artikel redan blivit länkad för över en månad sen. jag tror det var här jag läste om artikeln.
Jodå det är Artic cooling som gör den kylaren, och såvitt jag vet så är det bara HIS som fabriksmonterar den.