Inlägg

Inlägg som naren har skrivit i forumet
Av naren

någon som uppgraderat till V8-T615T03-LF1V605 eller kanske V603 ännu? Namnet tyder på att något mer hänt i Firmware revision eller är det bara önsketänkande från min sida?

Av naren

Någon som vet hur det hanteras om man har både Discovery och HBO max?

Av naren
Nytt bud: 1 700 kr +frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av naren

Läste på lite och såg att v599 var släppt, den kanske kan ta bort några av dina buggar.

Är det mer eller mindre bara att lägga zip-filen på ett usb? Vet du om tvn på något sätt kontrollerar att det är kompatibel firmware?

Av naren
Skrivet av hulkenstrong:

Både och. Mjukvaran är TCLs sämsta egenskap. Vissa problem med att jag ofta måste starta om TVn för att undvika buggar har löst sig med 592. Däremot så har implementationen av VRR blivit sämre. Nu kan du inte styra det via TCL på samma sätt och varje gång TVn känner av VRR tvingar den ljudet till spelläget (vilket är absolut skräp) och jag måste ändra till standard ljud igen.

Även hur "overlay" för spel fungerar är sämre. Nu kan jag inte ha en liten smidig FPS mätare längre (via TCL mjukvaran) som fanns tidigare utan är tvingad att ha en jäte overlay för att se FPS i realtid via TCL.

Sedan då min TV har spoltjut vid låg ljusstyrka (återigen vanligt om man söker och styrker att TCL skulle behöva öka sin QC mer) så har varje uppdatering ändrat hur och vilken ljusstyrka som fungerar. Även en dålig sak är att första mjukvaran så gick svart till komplett svart men nu så har TCL ändrats så det är precis inte helt nersläkt (gissar för att minska problemet med spoltjut vid låg ljusstyrka). Detta gör att om du inte har en TCL med spoltjut så efter uppdateringen fick du en sämre bild/svärta. Inte en bra lösning.

Sen kan inflikas att sedan C825 modellen 2021 och C835 modellen 20222 så har TCL problem med 144Hz och Nvidia GPUs. Dom vet om det men har trots det inte lyckats lösa det via mjukvara och troligen lär dom inte lösa det. Detta bör gå lösa i mjuvara då du kan få det fungera via trix med EDID/CRU. Så återigen mjukvaran är TCLs största problem.

Du kan alltid hoppas på fler uppdateringar men jag skulle själv inte satsa pengar på att det sker. C735 är väl 2022 modell så samma som min (enlig forumen EOF mjukvarumässigt). Jag ser det som att inga fler officiella uppdateringar kommer ske. Även så är frågan kommer det bli bättre med en uppdatering? Kanske löser det något eller något blir bättre medans annat blir sämre eller nya konstigheter uppstår.

Tack för all matnyttig information.

Har du några länkar med bra information om hur en uppdatering ska gå till och vart mjukvaran kan laddas ner?

Av naren
Skrivet av hulkenstrong:

Har en TCL C835 som jag har manuellt lagt in 592 via usb och filen tagen från telegram. Detta då min modell som var ny 2022 fick 2 uppdateringar under 1.5 år och sedan slutade TCL stödja den (enligt sidan som har TCL rom filer och efter att inte fått någon uppdatering på 6 månader trots att nya släppts).

Då du säger att du sitter på 503 så är du troligen i samma sits som jag att din 2022 modell är nu utan stöd från TCL och du är tvingad att antingen sitta på det eller manuellt ge dig på uppdatera. Kanske får du en till uppdatering inom ett år eller så men skulle inte satsa för mycket på det. Mjukvaran (och QC) är definitivt TCL största område för förbättring.

Blev det några förändringar genom uppdaterad firmware för dig? Funkar saker sämre eller bättre?

Jag hoppas att TCL skickar ut ett par uppdateringar till med tanke på att Webhallen och Komplett körde kampanjer på 85" c735 runt julen

Av naren

TCL uppdatera firmware manuellt

Hej clockers, är det någon som har nyare firmware än v503 på sin TCL tv. Jag har en 85"c735 med firmware v503 vilken är gammal. Jag har försökt att uppdatera den via gui och internet men utan framgång.

Vid googlingar så hittar jag nyare firmware men dess laddas ner från Telegram. Känns sådär att ladda ner kinesisk firmware från ryska sidor (mina fördomar säger att det är som att be om problem och spyware).

Någon som uppdaterat manuellt genom usb eller liknande? Känns det säkert och har det fungerat smidigt?

Av naren

Ett tips som jag inte sett i tråden är att dra nätverket i de gamla kopparbaserade telefonledningarna. I mitt fall var rören för trånga för skärmad kablar men tänkte att risken för störningar och hastigheten räcker för mina behov

Av naren

Jag sticker ut hakan och säger att denna funkar utmärkt för en villa om du inte kräver allt för mycket konfigureringsmöjligheter.

https://www.power.se/datorer/natverk-och-routers/mesh-routers...

Blir inte billigare än så om den även agerar router 😊

Av naren
Skrivet av Daemon:

Onkyo TX-RZ710 1500 :- + hämtning om den är kvar.

1500kr är för lågt, jag hade helst velat ha 2000kr. Fortfarande ett bra pris på en kraftfull förstärkare som stödjer 4k, atmos mm.

Av naren

Även denna är såld,
7) HD-Projektor LG21

Av naren

Jag har tvä "Xbox"-kontroller som fungerar till PC och skall fungera till Xbox(har inte prövat).

Om du vill ha en old school Xbox inkl kontroller så säljer jag en här:
https://www.sweclockers.com/forum/trad/1680593-rensning-efter...

Av naren

Dessa båda är sålda:
3) Onkyo SKH-410 - Dolby Atmos surroundhögtalare
5) Leap motion - Small

Av naren
Skrivet av Fedge:

Riktpris för högtalarna?

Svårt att säga, det är en ovanlig och exklusiv högtalare. Enda annons som jag sett ligger på 5000:- som då har lite skav, vilket även mina har.

Men 3500:- känns rimligt

Av naren
Skrivet av [*KH*]Morierty:

Hejsan, vad har du för prisbild angående subwoffern?

Jag hade tänkt 1000:-,det är en bra sub med trevligt tryck

Av naren
Skrivet av trex maffia:

500kr Onkyo SKH-410 hämntar

Accepterar budet, du är välkommen att hämta högtalarna. Finns även långa kablar om du önskar.

Skickar PM med adress och swishnr.

Av naren
Skrivet av UnknownBum:

Oj, den var gammal, hittade den också på prisjakt. Ser inget om HDMI men din enhet har det? Vill dubbelkolla då det är en viktig punkt.
Matchar tyvärr inte helt det jag är ute efter så kan jag bjuda 300kr + frakt. Takfästet behövs inte och jag kan skippa kablarna om du vill sälja de till någon annan.

Hej, det stämmer att enheten har DVI inte HDMI. Jag har kört en HDMI->DVI konverterare vilket har fungerat bra för mina behov.

Budet är noterat!

Av naren
Skrivet av UnknownBum:

Hittar inget om projektorn, har du hela produktnamnet eller en länk till en produktsida?

Hej, modellen heter lg rl-ja21 och har ett gäng med år på nacken. Här är en länk som verkar trovärdig.

https://www.projektoren-datenbank.com/pro/anzeigen.php?angabe...

Jag har kört HD-spel och HD-filmer på den, men de senaste åren har den mest stått. Originalväska, två fjärrkontroller, takfäste och långa kablar ingår. Tom kvitto från 2006 på 22000sek går att få med

Av naren
Skrivet av Covetous:

Leap motion, tankar om pris?

400:- kanske?

Av naren
Skrivet av boegas:

Lägger en 500 på subben.

Noterat, men ligger lägre än jag tänkt