Inlägg

Inlägg som Klaebu har skrivit i forumet
Av Klaebu

Tänk på att tuf;ens byggkvalitet och skärm är lite sisådär, var inne på den innan också men ändrade mig efter att jag kikat på en recension som kände och klämde på den. Duger säkert om man mest ska ha den hemma men är nog inte jättekul ifall man använder tex trackpaden mycket.

Av Klaebu
Skrivet av makatech:

Hmmm, ja, du får väl kolla in tex Lenovo Legion Y740, HP Omen Gaming Laptop 17, Acer Predator Triton, MSI GS75 Stealth 17,3 etc.

XMG har varje fall 17 tums versioner av alla deras laptops förutom Fusion & Apex tror jag.
https://www.xmg.gg/en/

Men som sagt, det är en djungel, ofta är ju gaming laptops ganska högljudda under last och om det nu stör så får du nog göra ordentligt förarbete. Själv skulle jag enbart köpa en gaming laptop om jag verkligen måste. Köpt en nyligen nu till min dotter pga att studier väntar. Det var minst sagt tufft att försöka hitta något vettigt som inte kostade skjortan, återstår att se om vi blir nöjda eller om vi nyttjar 60 dagars öppet köp på Komplett. Problemet är att eftersom hon ska ha den för studier också fick den inte vara för tung eller med för dålig batteritid heller, till slut hade man då inte så många att välja på. Förutom att min max limit var på ca 15 lapp.

Blev den här för 14999, du söker ju efter betydligt mera power.
https://www.komplett.se/product/1147203/gaming/speldator/barb...

Måste bara sticka emellan och fråga hur Khameleonen är? Har tittat lite på Asus tuf med 1660ti men denna kanske är trevligare?

Av Klaebu

Förlåt mig för mina nybörjarkunskaper men vad är det för skillnad mellan 4800H och 4800HS? Är det bara strömförbrukning?

Av Klaebu

@wankeer: Hittade du en lösning?

Av Klaebu

@jonaskalles: Hittade du någon lösning på problemet?

Av Klaebu

@KaffeMedKotlett: Har spelat lite nu och tvekar helt ärligt på att det är temperaturen.
Min processor ligger på 50-55 grader i spel och mitt grafikkort ligger på 50 grader, det märkliga är att moderkortet ligger på 67 grader hela tiden, så tror inte temperaturen riktigt stämmer på den.

Av Klaebu

@KaffeMedKotlett: Processorn brukar ligga på ungefär 55-60 grader i spel, moderkortet har jag faktiskt ingen aning om, är inte helt säker på att speccys temps stämmer.

Har faktiskt inte bytt kylpasta på ett tag så det kanske är dags för det imorgon.
Får se om det hjälper, tack för svar iallafall!

Av Klaebu

Dator slö och laggig ibland efter uppstart

Hej
Vissa dagar när jag startar min dator är den allmänt slö, twitch laggar lite smått och när man skrollar runt kommer det lite smålagg ibland, även i spel då vissa dagar kan jag ligga på 150+ medan andra ligger jag på runt 60.
Det brukar inte funka med att starta om den heller utan det känns som att vissa dagar bara bestämmer den sig för att sega sig.
Mina komponenter ligger även långt ifrån maxprestanda så det känns som att datorn lever sitt lilla egna liv och bestämmer sig för att inte prestera.

Tror inte heller det är virus då jag skannat datorn med Malwarebytes några gånger.

Så jag undrar om det är någon komponent jag behöver byta ut eller något i den stilen.

Tack på förhand!

Speccy: https://gyazo.com/62698386c1b5a6a5c94038b353a63bee

Av Klaebu

Tjo, vad använde du för klarlack ovanpå den vit och svarta grunden? Tyckte det var ett väldigt unikt och snyggt bord och blev lite sugen själv faktiskt