Inlägg

Inlägg som bacardi_avt har skrivit i forumet
Av bacardi_avt
Skrivet av basn:

Jag kör Gardena, tycker det är dumt dock och jag har ångrat mig några gånger.
Husqvarana finns det mer och lättare att få tag på reservdelar, så det skulle jag nog köpt nu om jag köpte en av dem.

Men alla Gardena delar finns ju att få hos Husqvarna handlare eftersom det är samma företag vi pratar om. Möjligen får man kanske vänta en vecka i värsta fall medans de få hem delarna, men det är nästan alltid samma sak med delarna till HVA klipparna också.

Av bacardi_avt

intressant, har aldrig ägt någon Playstation och har bara spelat en gång på den första.

Av bacardi_avt
Skrivet av timpO:

Min EV6 är fullsmetad med kapacitiva. Sitter just nu i en ID5 som jag har som hyrbil medans min är på verkstad och den har samma. Nästan värre så mycket mer är på skärmen än separata touchknappar.

Jo men inte som blinkers och sådant väl. Har för mig att VAG kör med spak till både blinkers och vindrutetorkare. Och icke kapacitiva knappar till SOS och varningsblinkers.

i övrig har de dock kapacitiva tyvärr, även om de fungerar bättre än jag trodde i min Born.

Av bacardi_avt
Skrivet av Purgatory:

Hoppas samma krav kommer för kapacitiva knappar snart, skulle klassa dessa som touchskärm.

vilken bil har dessa funktioner som sådana knappar?

Av bacardi_avt

För att göra saken ännu intressantare så kan jag ju berätta att när jag kör hem på samma väg så reagerar inte dessa varningar alls.
Jag undrar varför de triggas på ett håll och inte på det andra?
Jag menar att terrängen ändras ju inte runt omkring och skillnaden i position är ju bara ett par meter förutom vilket håll bilen är vänd.

börjar nästa tro att xfade inte är helt ute och cyklar.

Av bacardi_avt

varningssystem för döda vinkeln fantomvarna på samma plats varje dag

Hej,

har en grej som jag inte kan fatta riktigt. på min bil (VAG MEB platformen) så får jag varningar i varningssystem för döda vinkeln när jag passserar samma plats varje dag. först på förarsidan och några sekunder senare på passagerarsidan.
Inga andra fordon är så nära att de kan trigga varningen.
Vad jag förstår har systemet sensorer på kofångaren bak, en åt varje sida. men hur triggas de är det magnetism eller vvad är det?
Och varför får jag fantom varningar på samma ställe varje dag?

Platsen ifråga: Här

Inget speciellt som kan påverka vad jag kan se i alla fall.

Av bacardi_avt
Skrivet av Thomas:

Ang. detta med Kodi osv. Jag har aldrig kört Kodi, men Plex kan åtminstone spela upp DV i webOS. Dock åtminstone på C1 enbart ur .mp4 av någon anledning, så har man .mkv får man remuxa dem (vilket inte kostar något i kvalitet). Vet inte om nyare modeller klarar .mkv också.

@Thomas: hur går man enklast tillväga för att remuxa till MP4 från MKV? har provat lite varianter som finns beskrivna på nätet men den MP4 fil som skapas uppfattar TVn som en vanlig HDR10 trots att alla beskrivningar av filen i MKV format säger att den är Dolby Vision (vilket jag dock inte kan kolla då jag inte har någon enhet som stödjer uppspelning av DV från MKV).

Av bacardi_avt

Är det pappersbaserade dekaler funkar CRC Label Off riktigt bra, men är det plastdekaler är nog värme och skarpa steg 1 och följa upp med gummirondell steg 2. CRC Label Off

Av bacardi_avt
Skrivet av aent:

Någon som beställt från LG-hemsidan? Betalade för en g3 77 märkt som i lager i söndags. Fick en automatisk orderbekräftelse men inget mer sedan dess. Jag tänkte den skulle skickas denna veckan.

Jepp, beställde en 65" C3 måndagskväll i black week och de ville komma och lämna den hemma på torsdagen, men jag flyttade den till fredagen. Gick snabb som attan.

Av bacardi_avt

Bytte upp mig till en C3 på BF istället för min gamla B7. När man väl ställt in den är bilden bra, dock inte ett superlyft.

Nu till mitt problem. Jag använder Arc för ljudet när jag ser på tv men ibland försvinner ljudet helt och det fungerar inte att bara stänga av och på TVn igen. Den enda lösningen jag hittat är att gå in i inställningar och ändra lite bland ljudinställningarna för att få det att funka igen. Det var liknande problem med min gamla B7 så jag bara undrar om detta är ett LG problem och om det finns någon bot på det?

Av bacardi_avt

verkar inte funkar, får bara :Värdekod "epromo5" är ogiltig.

Av bacardi_avt

Tycker det verkar vara en bra lösning för att få bort Bank-ID monopolet.

Sedan sägs det ju inget om vilket format detta "kort" ska ha. till att börja med fattar jag det som att det ska vara ett digitalt kort, med andra ord kan du inte legitimera dig som med det nationella id kortet utan enbart digitalt. Jag tror ju lösningen kommer att se ut som yubikey istället för något traditionell kort. dessa funkar ju både med NFC och USB så det verkar vara en mer universell lösning (sen gillar jag just det att man måste låsa upp den med finger avtryck).

Men detta är bara så jag önskar att det ska hanteras.

Av bacardi_avt

själv kör jag Download Station på min Synology https://www.synology.com/sv-se/dsm/packages/DownloadStation tycker det funkar perfekt. framförallt nedladdningsfilter på RSS-feedenfrån torrent siten så att den själv laddar hem intressant "information" och lägger dem i rätt folder på nasen.

Av bacardi_avt

Skulle nog avråda från HP då man numera måste ha uppkoppling till internet och en inloggning för att kunna använda alla funktioner så som scanning.

Jag stör mig väldigt på detta på min HP.

Av bacardi_avt
Skrivet av Spektra:

Ska du klandra Microsoft i förväg för att de agerar enligt det som står i avtalet? Om dom levererar en tjänst till dig som inte fungerar som förväntat så kommer du sannolikt kräva ersättning. Om du däremot säger upp ditt avtal så blir du upprörd om dom inte lägger det som goodwill med en del manuell handpåläggning, och fakturerar dig för en period du skrivit upp dig för?

Det här var ju bara konstigt gnäll utan substans.

Nu fattar jag inte vad du menar med gnäll, mer än att du gnäller för att jag på pekade att MS kanske inte gör på samma sätt som Amazon i detta fall. ett påpekande som jag dock inte stödjer på något då jag inte ingått något avtal med MS utan bara ger uttryck för en någorlunda vanligt antagande om stora multinationella företags agerande i dagens samhälle.

men du kanske jobbar på MS?

Av bacardi_avt

Dock betalar Amazon tillbaka om för de kvarvarande dagarna i månaden du betalt när du säger upp abonnemanget. så i mitt fall när jag missade att avsluta provtiden fick jag först betala en månadsavgift (det var så jag kom på att jag glömt säga upp) men sedan fick jag tillbaka allt utom för de 4 dagar jag av misstag fortsatt vara medlem.

Helt klart schyst, även om inte Amazon är mitt favorit företag i andra sammanhang.

tvivlar dock på att MS gör likadant, utan de har nog tanken att kunna debitera en full månad vid uppsägning.

Av bacardi_avt

Så den startar bara i standard läge och inte i chippat läge! Då gissar jag att kabeln till d0 lödningen släppt.

Av bacardi_avt

Intressant slutsats RISE angående bränder ombord på fartyg som fraktar fordon (som i alla fall jag missat).
RISE

Av bacardi_avt

Någon som vet hur känsliga panelerna i C2 är för inbränningar?

Har nämligen lyckats med Youtube logga på min gamla B7 panel.

Av bacardi_avt
Skrivet av loefet:

Värsta är väl att BankID på fil bara har några månaders giltighetstid, medans det obila är giltigt i flera år. I alla fall för Swedbank. Så frågan om detär värt att behöva göra ett nytt flera gånger om året istället för att använda mobilen är en fråga man får fundera på.

Som vanligt något Swedbank hittat på.

Minns jag rätt så är det två år hos Skandiabanken som jag har.