Inlägg

Inlägg som Basicinsect har skrivit i forumet
Av Basicinsect

@Aktsu: okej jag har vägarna förbi sthlm i morgon om du skulle vilja mötas upp. Annars funkar det att skicka den till Uppsala vi kan ju höras på PM i forts.

Av Basicinsect

Alright bjuder 3500 tills vidare!

Av Basicinsect

är datorn såld? Den för 4000!

Av Basicinsect

Köper gärna datorn fristående för 6-7k

Av Basicinsect

2600 för båda, kan hämta i sthlm

Skickades från m.sweclockers.com

Av Basicinsect

Ang. RAM-minne och moderkort till datorbygge

Hej

Ska bygga en dator nu till skolstart och tänker mig ett mid-range bygge som kommer ha ett GTX MSI 970 Gaming grafikkort, en Intel i5 6600K processor och ett MSI moderkort.

Länk till det moderkortet jag hade tänkt mig: https://www.komplett.se/product/851773/datorutrustning/moderk...

Så, nu till mina funderingar angående RAM. På "tekniska specifikationer" om moderkortet står det vilka minneshastigheter som stöds men vissa av dessa(de högsta) står det även "O.C" efter. Vad menas med det, och kan man fortfarande köpa minnen med så höga hastigheter?

Min andra fundering är angående själva RAM-minnet. Man vill, som jag har förstått det, köpa så snabba minnen som möjligt. Jag har tänkt mig 16gb och ca 3000mhz MEN sen finns det en annan egenskap jag inte förstår lika mycket om, nämligen "Åtkomsttidstiming" som verkar ha värden på t.ex 9-9-9-24 etc. Hur viktigt är denna "stat" för minnet?

Och om någon vänlig själ har lust, får den gärna föreslå RAM minne på 16gb som kostar kring 1000, gärna mindre, som är bland de bästa alternativen.

Tack på förhand
Lukas

Av Basicinsect
Skrivet av Neomeow:

Räcker med ett bra (80plus gold) exemeplvis EVGA/Seasonic nätagg på 650W till den setupen

Altight! Känns som grafikkorten dra mindre och mindre ström så köper mig nog ett 750W och kör på det tills det går sönder

Skrivet av Betlomanus:

@Basicinsect: Blir över ett gtx 1080 i kapacitet men med bara 4 Gb videominne vilket som sagt räcker långt även det. Ett nytt Gtx 1080 kostar 7k och ett Gtx 1070 ca 5k.

Så du kan lugnt sitta på dina 2 gtx 970 i ett år då nästa Nvidia generation med grafikkort kommer; Vega - lär vara en helt ny arkitektur mad dramatiskt högre prestanda.

Jasså, nyss var det ju pascal man skulle ha

Skrivet av zfrigg:

Kan vare helt ute å resa,men har för mig att med w10 eller var det något annat
så skulle man kunna få ut fullt minne vid sli eller crossfire

Det tyckte jag såklart lät jätteintressant så jag undersökte lite och det verkar som att man i Windows 10 "ser" summerat VRAM, men i alla praktiska fall har man tyvärr bara tillgång till minnet hos ett kort Har dock inte utfört en 6 år lång studie om detta utan läste bara lite snabbt på Google! Anledningen verkar vara att grafikkortet pratar väldigt snabbt med sitt eget vram(nära 240gb/s) medans den stöter på en flaskhals i form av PCI-E(tror det var 16gb/s) då den vill prata med det andra kortet. Once again bara lite snabb googling så kan vara annorlunda. Tack för svar iaf!

Skrivet av Oneone:

Kör själv 970 sli av olika märken på 1440p , fungerar utmärkt i alla spel

Kul att höra!

Av Basicinsect

@Betlomanus: OK, synd! Så i slutänden blir det ungefär som ett 1070/1080 fast med 4(3,5)gb VRAM. Not to shabby, men förstår att det blir lite begränsat...

@DavidtheDoom: Yes, tackar för svaret.

Av Basicinsect

@Basicinsect: Menade 6gb

Av Basicinsect

@Betlomanus: Tack för ett utförligt svar! Nu känner jag mig lite visare Angående videominne: Hur mycket kan man förvänta sig att de stackar tillsammans. Misstänker (och har för mig) att de absolut inte stackar perfekt, dvs 3,5gb+3,5gb=7gb videominne, men kan man förvänta sig upp mot 7gb iaf?
/Lukas

Av Basicinsect

@Eldorado: Tackar för svar. Det visste jag inte! Ja 1070 vore optimalt men dock lite dyrt, troligtvis kommer jag vänta nått år med dessa i datorn och sedan köpa ett 1070 när det blivit lite billigare. Men nu behöver jag inte väga mellan dessa och ett 1060 längre iaf
/Lukas

Av Basicinsect

"Msi GTX 970" SLI - Funderingar samt tips om överklockning och prestanda

Hej!

Köpte nyligen ett par "MSI 970 Gaming"- kort begagnat och insåg efter ett tag att de inte är identiska. Det står en 10-siffrig kod på baksidan av varje kort där den ena sludar på "BE" och den andra på "DD". Dessutom har ett av dem en lite stabilare konstruktion med extra stöd vid portarna på kortet. Annars helt identiska och det tog mig säkert en 5 minuter innan jag noterade de små skillnaderna. Har låda till det ena men inte det andra.

Min fråga är om det finns några stora setbacks/risker med att köra SLI med olika kort? Nu verkar dessa vara i stort sett identiska, men som hobbyperfektionist ville man ju helst att de skulle vara exakt samma modell

Sen: Såg att MSI 1060 ligger på ca 3300:- på komplett just ju vilket är mindre än vad jag betalade för dessa(3500:-). Undrar lite vad som skulle vara bäst av de två alternativen. (Kör man ett 1060 ist kan man ju köpa ett till när det segar ihop sig om några år)

Vidare till överklockning: Om nu de här två korten fungerar fint tillsammans har jag tänkt att försöka mig på att överklocka lite. Frågorna är då vilket nätaggregat man behöver/vill ha och vilket prestanda man kan vänta sig att uppnå(liknande 1070? 1080?).
Hade nu tänkt mig ett nätagg på 750-850W.

Tack för att ni eventuellt tog er tid att läsa, och tack på förhand för svar
/Lukas