Inlägg

Inlägg som nogravitas har skrivit i forumet
Av nogravitas

Hej.

Antagligen inte då de flesta trådlösa headseten med RGB ljus endast visar en ljusshow i det aktiva läge som kräver att de drivs trådlöst eller via USB.

Det är osannolikt att någon här på forumet har ett definitivt svar på frågan, mitt förslag är att du kontaktar tillverkaren av headsetet för att fråga om det går.

Av nogravitas

Lite sent svarat kanske, men spana in "Matias Nordic Wireless Mini Secure Pro" med Matias Quiet,

Av nogravitas

@Hänglås: Nu kanske det är lite sent ute, men dessa är de enda jag hittat som passar din kravspecifikation:

https://www.maxgaming.se/gaming-tangentbord/nordic-wireless-m...

och

https://www.maxgaming.se/gaming-tangentbord/majestouch-minila...

Av nogravitas
Skrivet av Khers:

@nogravitas: Coolt! Maxgaming steg just i mitt anseende. Synd att de bara säljer ISO.

Appropås, om det inte är för OT, vill du rekommendera ett prisvärt 60-75 % tangentbord i ANSI? Inga kriterier i övrigt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av nogravitas
Skrivet av splitfile:

Nån som har erfarenhet av "Varmilo"? Verkar vara PBT + dyesub.

Yup, har ett mörk-grått sett på mitt Mistel samt ett VA88M "greenery". Keycapsen har en lite lägre och något mindre skålad profil än cherry.

De är relativt tjocka, så ljudet är trevligt vid anslag, både med och utan o-ringar.

Det är mycket riktigt dye-sub pbt, den mörkgrå är något ljusare än vad bilderna visar, men det kan vara min monitor. Personligen så föredrar jag dock den ljusare nyansen och symbolerna syns bättre.

Det grön-vita settet är enligt mig det snyggaste och är min favorit bland de pbt-sett som jag äger.

Kan slänga upp bilder om så önskas.

Skickades från m.sweclockers.com

Av nogravitas
Skrivet av Khers:

@Dockland: Det har nämnts ett antal gånger på forumet redan men det tål att upprepas; Vill du ha absolut tystast möjliga tangentbord och bryr dig väldigt lite om allt annat, skaffa ett billigt membrantangentbord. Dyrare tangentbord tenderar låta mer, men de är också, i min mening, trevligare att skriva på. Kombinationen tyst och trevligt att skriva på är svår; som exempel lär ett silikontangentbord vara bland det absolut tystaste du kan skriva på (bortsett från exempelvis ett skärmtangentbord på telefon/platta), men det är också oerhört svampigt, vilket, i min mening, gör det riktigt otrevligt. Ju mer av svampigheten du bygger bort, desto mer ljud adderar du. Frågan är var på skalan du vill placera dig. Hur mycket är absolut lägsta ljudnivå värt för just dig? Om det är absolut högsta prioritet, då skall du skaffa dig något i stil med det här (eller kanske det här).

Vill du ge upp lite svampighet gentemot siilikontangentbordet finns vanliga membranbaserade rubberdomes. Exempelvis det som sitter i den MBA du länkade en video på. Vill du ha ett tyst kvalitetstangentbord finns alternativ som det Realforce jag länkade ovan, MX Silent (eventuellt det som satt i ditt Strafe, men det tangentbordet säljs med flera olika brytare), och Matias Quiet Click. Jag har inget RGB Realforce själv (jag gillar personligen varken fullstorlekstangentbord eller ljusshower), men jag har andra Topre-baserade tangentbord och en MBP av förra generationen. Visst, Topre i sitt standardutförande låter mer än tangentbordet i laptopen (det är svårt, för att inte säga omöjligt, att jämföra ljudnivån på tangentbord från olika inspelningar på ett adekvat sätt), men i min mening är det värt det. Jag uppskattar den mer distinkta känslan mer än jag störs av det ökade ljudnivån, men vi är alla olika. Det finns tystade versioner av Topre som är något närmre ett membranbaserat rubberdome i ljudnivå, men om du vill ha dem med bakgrundsbelysning blir det att leta efter Topre-kopior. Exempelvis Plum 108.

Gällande tillgång i fysiska butiker där du kan klämma på dem är @MBMB lite väl snål. Realforce RGB finns att klämma på i affär i såväl Japan, Sydkorea, USA och UK, så vitt jag vet. Dock inte i Sverige, och det lär heller inte ske. Är du seriöst intresserad och bor någonstans inte alltför långt bort från någon med ett Topre-tangentbord kan du säkert svänga förbi på ett prov och en kopp kaffe. Som synes till vänster bor jag, till exempel, i Gbg.

Gällande realforce så verkar Maxgaming ha i tagit in ett gäng, om en vill pröva så är det bara att lägga en order, vi har ju ångerrätt i Svea.

Skickades från m.sweclockers.com

Av nogravitas

@Rutger Janåker: De får in fler färger strax, tydligen strejk i Göteborgs hamn.

Av nogravitas

@Stealthbomb: Maxgaming kör Varmilos custom i norden, du kan köper alltså via dem, vet inte exakt hur det funkar men du har garanti i Sverige och alla andra skydd som konsumenter i Sverige har.

De verkar kunna göra de flesta kombinationer.

Av nogravitas

@Misk: Jag tror inte det finns ett rimligt kombo-paket med trådlös mus och tangentbord, i alla fall inte ett mekaniskt sådant, mitt råd är att du köper dem separat.

Gällande tangentbord så är min varmaste rekommendation detta:

https://www.maxgaming.se/gaming-tangentbord/matias/nordic-wir...

Det saknar förvisso Numpad men bör i övrigt uppfylla dina kriterier med råge. Switcharna är grymt sköna att skriva på, bland de bästa som jag har använt i alla fall. Tangentbordet i övrigt är välbyggt med extra USB portar ifall du skulle vilja ladda något annat tillsammans med tangentbordet, lång batteritid och krypteringen är ett plus i kanten.

Nackdelen är att du inte kan använda USB-portarna på tangentbordet till annat än laddning.

Musen är lättare, det finns en uppsjö av trådlösa alternativ att botanisera bland. Logitech erbjuder bra alternativ även om en del av dem kostar multum, MX Master har extremt goda recensioner men kan vara något otymplig att resa med.

Hoppas det hjälpte något

Av nogravitas

@Dredd: Om du är ute efter något nytt så rekomenderar jag att du prövar ett 60% tangentbord, särskilt om du ska använda det till gaming.

Mistel Barocco är min rekomendation, lite ovant i början, men den delade formen är definitivt fördelaktig ur ett ergonomiskt perspektiv (plus att det ser förbannat coolt ut), det finns både med och utan RGB plus att det utan RGB kommer med PBT keycaps som standard.

Av nogravitas

@Foolwolf: Nemas problemas, min mamma sa att jag alltid skulle hjälpa främlingar i nöd.
(Skaffa ett Mistel Barocco! Seriöst, det är sjukt nice.)

Av nogravitas
Skrivet av Foolwolf:

Har testat Filco men de modellerna har inte bakgrundsbelysning vilket jag uppkattar enormt mycket. Hade ett par med blåa och var väldigt nöjd i övrigt. Men Bruna och Röda brytare passade mig bättre.

Das Keyboard har jag varit på väg att testa ett par gånger. Samma problem som ovan samt att de på en del modeller använder sig av Khali switchar som jag är skeptisk mot efter ett par tester.

Mathias har jag inte testat. Alps har jag känt p åen gång för evigheter sedan, känns det som, så det kunde ju vara en kul grej att testa. Vortex och Mistel har jag inte ens hört talas om.
Tack för alla tipsen! Vet du något bra ställe som har dessa, på rak arm som du kan rekommendera?

Cheers!

MaxGaming är de enda i norden som jag vet har Matias, Vortex, Mistel etc, de har antagligen det bästa utbudet av tangentbord i Sverige.

Du borde kika på Duckys billigare modeller, solida tangentbord utan massa krimskrams. Om du känner dig vågad så är Matias Ergo Pro ett kul val, kör själv på ett delat tangentbord och kommer aldrig gå tillbaka till ett vanligt, de ergonomiska fördelarna är allt för stora.

Vortex och Mistel är lite mer unika, 60% layout tilltalar inte alla men möjligheten att själv programmera tangentbordet gör att man får upp ett sjukt bra flow när man väl har vant sig vid det. Använder själv ett Mistel Barocco och rekommenderar det varmt.

Av nogravitas

För er som älskar clear så verkar det nu finnas Varmilo med MX Clear på MaxGaming.

Av nogravitas

@Rutger Janåker: Jo det är lite jobbigt, men de är sjukt responsiva när det kommer till problem och förslag. Kör faktiskt FN på vänster mellanslag istället, ingen annan verkar finna det intuitivt men det är sjukt nice enligt mig. Delete kanske? Är rätt skönt att ha den dedikerad istället för att behöva köra FN + ESC varje gång.

Av nogravitas

@Rutger Janåker: Fan va härligt, det är verkligen otroligt nice att använda och det blir bara bättre när man väl börjar programmera om det!

Av nogravitas

@Rutger Janåker: Inga problem! Är själv sjukt nöjd med mnitt Barocco så ju fler vi är desto bättre Om inte annat så verkar det finnas ett Pok3r (MX Brown) som DEMO ex på MaxGaming.

Av nogravitas

@Rutger Janåker:

Att använda det som ett vanligt tangentbord går, det passar ihop och sitter fast med friktion, hade föredragit någon form av magneter eller en mekanisk hållare men men...
Personligen då föredrar jag verkligen att skriva på det när det är delat, tar lite tid att vänja sig vid det men efter det är det som en dröm.
Både händer, armar och axlar får en mer ergonomisk position och du lär dig att skriva "rätt" om du inte redan gör det. Tycker också att byggkvaliteten är snäppet vassare än hos Pok3r, inte minst för att man slipper det jävla pingandet som Pok3r lider av. Enda nackdelen är att det i princip omöjligt att hitta keycaps som passar till space, men eftersom det är PBT så spelar det IMO inte så stor roll.

Att MaxGaming tidigare har sagt mars beror sannolikt på att det är det som Vortex själva har sagt, de har skjutit på datumet några gånger.

Enligt mistel så kan man programmera om FN och PN. De är snabba att svara på mail och är relativt aktiva på geekhack om man vill få svar där.

VA68M med Nordisk ISO bör förövrigt dyka upp i början av April.

Av nogravitas

@Decimant: Eftersom Vortex överlag verkar ha problem med att leverera så skulle jag kolla in något annat 60% istället, typ Mistel Barocco eller Varmilo VA68M Nordic.

Av nogravitas

@Rutger Janåker: Vortex verkar ha svårt att få tag på tillräckligt med brytare för att täcka efterfrågan så leveransen blir sannolikt försenad.

Av nogravitas
Skrivet av Foolwolf:

@nogravitas:
Näe, men det verkade som om alla Ducky bord har tagit ett kliv uppåt i pris. Shine 5 är dyrare nu än när jag köpte mitt med röda.

Jag tycker det är svårt att hitta bra ställen att köpa tangentbord som har en bra mix av vettiga funktioner samt är lite mer seriösa än de speltangenbord som bara riktar sig till spelare. Det är typ Ducky som finns hyfsat tillgängligt. Några av Logitech och QPad borden kan väl anses någorlunda neutrala... eller tja...

Jag vill ju gärna köpa ett tangentbord med se/FI tangneter så man vet att det funakr som det skall.

Det finns en uppsjö av "seriösa" tangentbord att välja bland. Filco, Das Keyboard, Mathias, Vortex och Mistel finns alla att tillgå inom Sveriges gränser. Personligen tror jag att Das Keyboard, Filco eller Mathias skulle passa dina krav rätt väl.

Notera dock att Mathias inte använder sig utav Cherry MX utan använder sina egna kloner av Alps, osannolikt skönt att skriva på.