Inlägg

Inlägg som Bulibasha har skrivit i forumet
Av Bulibasha

Ja köpte precis ett RX480 till jobbdatorn för rimliga pengar, kommer Vega komma som mid range också eller är det bara super high end kort i den serien?

Av Bulibasha

Ja det är en sjukt märklig bugg helt klart, får väl tuffa vidare med 4,2 helt enkelt..

Av Bulibasha

Datorn bootar inte utan överklockning

Tjena!

Sweclockers i all ära men på en kontorsdator så känns OC lite overkill så jag beslutade mig för att sänka klockan på min 8350 som jag kört i 4,2 ghz i en halv evighet tillbaka till stock 4,0 ghz.

Det märkliga är att då vägrar windows att boota, faktum är att jag kommer inte ens till inloggningsrutan innan den autorebootar.

Blir ärligt talat inte klok på det.

Har provat att nolla hela bios genom att avlägsna batteriet, no luck.

Har provat höja volten en aning, no luck. Har provat sänka volten, no luck.

Det räcker att jag ändrar klockan tillbaka till 4,2 ghz, behöver inte ens ändra volten så funkar allt precis som vanligt.

Av Bulibasha
Skrivet av tvelander:

Fury X vattenkylning suger satans fan jag har 4 kort tro mig.

Tar ett 980ti med aftermarket kylning alla dagar i veckan över Fury X bajs skit pump och radiator som är stenful.

Jag har ett Sapphire, vet att andra fabrikat hade problem med sina men mitt har det inte varit något fel på.

Av Bulibasha
Skrivet av tvelander:

Du menar att AMD sköt sig i foten och körde 0 aftermarket kort på Fury X och skit pumpar??

Fury X kostade 7500 vid relase inte billit för 5 öre, kosta samma som 980ti.

6 % är ingenting btw.

Skitpumpar vet jag inte, jag har en och har inte haft några problem.

Det faktum att det är ett "stock" kort med vattenkylning inkluderat för 7500 kan jag tycka är billigt om man ser till vad det kostar att modda ett kort med vattenkylning och hela köret.

Dröm vidare om att du får ett Nvidia kort med den utrustningen för 7500, möjligtvis ett med en standard fläkt.

Av Bulibasha

Det folk ofta glömmer bort är hur stabila AMD's kort är i det långa loppet.

Ja, dom kanske inte är precis lika vassa som Nvidia exakt idag, men sett på lång sikt då?

7970 baserades redan då, TVÅTUSENELVA (2011) på GCN (Graphics Core Next). Polaren loggade in på The Division i helgen då det var gratis att spela och satte på det rykande färska DX12 och hade runt 60 fps i snitt.

Jämför då detta med GTX 680 som spöade 7970 när det kom 4 månader efter 7970 releasen december 2011.

http://cdn.sweclockers.com/artikel/diagram/2862?key=dd7fff177...

Där spöar GTX 680 7970 stenhårt men nu när verkligheten kommit ikapp och vi är framme i 2016 så är 7970 ikapp igen i dagsfärska tester.

http://www.techspot.com/review/1267-battlefield-1-benchmarks/...

Är ett exempel.

Slutsats: Köper man AMD har man grejer som håller i en halv evighet, köper man Nvidia får man lägga 8 papp stup i kvarten.

Av Bulibasha
Skrivet av Rixxz:

Känner att jag upprepar mig, men fortfarande; vadå "alla andra gånger" ? AMD har haft två serier processorer som visat sig vara besvikelser, på vissa låter det som att Intel alltid varit störst bäst och vackrast

Sen är det ju dessutom så att dom liveströmmade när deras processor gav en högre klockad i7 6900K stryk, en så pass hög prestandaklass har AMD inte varit uppe i på väldigt länge.

Precis detta. En gång i tiden var Intel riktigt usla jämfört med AMD, sen kom mutorna som vi alla känner till.

Samma med grafikkorten, det är lätt att sitta på en hög häst och titta ner som Nvidia fanboys ofta gör men sanningen är att Nvidia varit riktigt usla dom med, drivrutiner som får grejerna att brinna upp, specifikationer som inte stämmer osv.

Tror nog snarare det är så att intel/nvidia fanboys känner sig lite hotade nu när AMD har chansen att komma ikapp, inte kan väl processorer gjorda av trä vara bättre än intvidia grejer gjorda av stalinium? Eller vänta lite nu, dom kanske visst kan det.

Av Bulibasha

Äntligen kommer dom börja tjäna pengar.

Det första jag sa när dom skulle släppa ett eget OS var att det var kört.

Det är IOS eller Android som gäller, i alla andra avseenden så finns det för lite appar och stöd -- eller det är så jag upplever det iaf.

Av Bulibasha
Skrivet av Airborne:

Värsta just nu är att det vimlar av tv-apparater som inte klarar kraven för HDR som UHD Premiummärkningen kräver och därför hittar tillverkarna på en mängd egna uttryck för HDR. Även Dolby Vision har liknande krav.

Väldigt få apparater under toppnivåerna klarar de runt 1000nits ljusstyrka som kan sägas vara miniminivå för tillräckligt omfång på HDR, även om OLED har ett halverat krav på ljusstyrka på 540nits då tekniken just nu inte klarar mer.
En vanlig tv eller dataskärm ligger runt 300-400nits som bäst, sedan finns det skärmar som inte klarar 300nits heller.

Dessutom menar man att Oled har sådan svärta att totala kontrasten blir godtagbar trots lägre ljusstyrkekrav men det gäller som sagt bara Oled för en LCD panel ska klara minimum 1000nits för att klassas som HDR enligt den märkningen. Sedan ska både Lcd och Oled paneler klara ett bredare färgomfång och bitdjup än en vanlig tv.

Därför försöker tillverkarna komma undan med en massa egna beteckningar för HDR med tillägg som såsom Pro som egentligen inte säger något alls. För en ny tv ska ju ha HDR och man måste ju bli av med fjolårets konstruktioner trots att standarden inte var klar då.

Problemet för konsumenten är att avgöra om teven nästan klarar av kraven och är rätt hygglig trots allt eller kanske rentav faktiskt klarar kraven men där tillverkaren vill inte vara med utan väljer egen märkning istället av marknadsföringsskäl.

I andra änden av skalan finns tillverkare som bara filat lite på bildbehandlingen på teven som alls inte visar HDR eller möjligtvis gjort det möjligt att apparaten kan ta emot och känna igen HDR signal men själva panelen har ändå ingen möjlighet att visa den som det ska vara.

Det är väl vad jag vet Samsungs 2016 7 och 8 serie KS7005 & KS8005 med och motsvarigheten med böjd panel som klarar det någorlunda av apparater under 20000kr. 49tummaren har gått för under 10000kr.

Det finns dessutom ytterligare några kommande standarder för HDR bla för hur man ska kunna sända HDR i direktsändningar på ingång.

Anser du ändå att den Samsung 55" apparaten som det skrivits om här lever upp till de kraven du anser en 4K TV skall ha eller tycker du man ska vänta / lägga mer pengar på något annat?

Av Bulibasha
Skrivet av Franne:

Samsung UE55KU6175

Haft den lite mer än en vecka nu Grym TV

Lustigt, idag höjde Netonnet priset på TV'n med en tusenlapp. Ska vi slå vad en tusenlapp att dom sänker den igen på fredag?

Av Bulibasha
Skrivet av Daniel.Lil:

Yupp, 6700k kostade under sommaren 3390 kr men har stigit nu nära BF till 3590 kr..

Skickades från m.sweclockers.com

Kan kanske bero på att dollarn stigit med 15% sedan i somras?

https://www.google.se/search?q=usd+sek&ie=utf-8&oe=utf-8&clie...