Inlägg

Inlägg som Bulibasha har skrivit i forumet
Av Bulibasha

Ja jag tycker den här lanseringen ligger rätt i tiden på något sätt.

Nytt år och många är sugna på att uppgradera som fortfarande har en i7 2600k ( som visserligen är en fantastiskt cpu ) Phenom II, Bulldozer eller ännu äldre.

Av Bulibasha
Skrivet av Albinfiskare:

Suck... Om du tittat på swecs CES material så borde du veta vid detta laget att det uttalas "Riesen (god och chokladig)".

Eller så kallar man det Zen som arkitekturen egentligen heter så är saken klar!

Av Bulibasha
Skrivet av Tumnus:

Men jag håller inte med dig om att Zowie skulle vara bättre och att det är ett populärt märke betyder inte att det är en bra produkt.

Nej det är säkert en totalt urusel produkt och mitt argument om att musen är en av de absolut viktigaste komponenterna för att kunna prestera bra i nästan alla spel är givetvis totalt felaktigt.. /facepalm.

Av Bulibasha

@JsonC:

Hur lyckades du boota till DOS?

Jag håller personligen på att bli tokig då jag provat både Rufus 2.11 och Win32Diskimager med rätt image fil för att skapa ett USB minne som bootar till DOS utan framgång på båda datorerna jag provat på.

Även om jag så går in i BIOS och forcerar den att boota från USB genom att specifikt klicka på boot override USB 2.0 så blinkar bara bilden till och sen är jag åter i bios som om inget hade hänt.

Sätter jag den att boota från USB 2.0 så händer ingenting, alternativt så säger den att bootimage saknas, tryck på valfri tangent för att fortsätta och då bootar den till Windows.

Det enda jag lyckats med att skapa är en GRUB bootsticka men där är jag inte alls hemma, men det gick.

har dels ett Msi Z87 MPOWER MAX samt ett Msi 990FXA-GD65 och båda har UEFI bios.

Av Bulibasha
Skrivet av Tumnus:

Tycker fortfarande skiten är skräp. Dåliga kablar och halvkasst plast som nöts inom ett par månader. Passformen är dessutom meh. Steelseries rival däremot lider av enorma problem med sin sensor. Min ger upp var 30 sec för att sedan komma igång igen. Har dessutom bytt ut den två gånger varav den senaste jag gick från 300 till 700 men lik förbannat är det samma problem. Aldrig steelseries igen. Och jag är inte den enda. Tonvis med trådar på deras forum har samma problem och allt Steelseries säger är "Vi fixar det i nästa uppdatering av firmwaren" men när den väl kommer ut.. samma problem.. ibland tom. värre bugg. Nej som sagt aldrig Steelseries igen.

Precis, och om du hade läst mitt inlägg så höll jag med dig om att Steelseries är skräp.

Av Bulibasha
Skrivet av Tumnus:

Kan ju säga att Steelseries alternativ är skräp. Säger väl en hel del om den statistiken.. Dessutom hur många av dessa % av de flesta märken tror du inte är sponsrade?

Gäller inte bara hundar iof men jag håller med dig om att husdjur faktiskt ger effekt på folks humör.

Jag håller med om att Steelseries är skräp, passade inte min hand alls med deras "tre fingrar uppe på musen" fattning.

Dock är det väl lustigt att Zowie som är den bästa musen jag haft sedan musrenässansen MX510 också är den mest populära. Skulle det vara en slump? Skulle inte tro det.

Nog för att man kan vara sponsrad med grejer men jag tror ändå att möss är en väldigt känslig del där spelarna faktiskt väljer den dom anser är bäst eftersom musen påverkar prestationsförmågan mest av allt.

Av Bulibasha
Skrivet av Tumnus:

Självfallet var det ett skämt. Däremot om han fick ett erbjudande eller inte får du ju fråga Linus Sebastian om. För det var han som tog upp det i sin livestream.

Säger väl mer om deras konkurrenter eller hur? Den dagen Logitech får sitt huvud ur arslet och börjar producera produkter som inte längre ser ut som ufon så kommer jag att överge Razer. Eller när något annat företag skapar en mus som sitter skönare i handen än Razers Deathadder.. För just nu finns det få alternativ när det kommer till möss.

Jag använder en Zowie idag, egentligen av en slump då den ingick i ett tangentbord jag köpte för längesedan.

Blev dock inte förvånad när jag såg den här statistiken:

Razer sponsrar väl dom ynka procenten dom har.

http://www.esportblogg.se/wp-content/uploads/2016/09/M%C3%B6ss.j...

Av Bulibasha
Skrivet av videopac:

Det är vad man tror i alla fall, svårt att bevisa att så skulle vara fallet. Om det blir mycket spänningar inom EU skulle det kunna skapa konflikter istället.

Själv så röstade jag mot ett inträde och det som hänt sedan dess vad gäller EU ger mig ingen anledning att ompröva mitt beslut.

Sant. Dock ska man komma ihåg att så fredligt som vi haft det i Europa sedan EU grundades 1993 det har vi, rätta mig om jag har fel, aldrig haft innan.

Möjligheten att EU kan skapa spänningar är fortfarande bara en möjlighet jämfört med hur det var förr.

Av Bulibasha

Jag tycker nog överlag att EU samarbetet är bra eftersom det som sagt främjar fred.

Det må kosta en slant men pengarna hamnar i demokratiska länder som ofta anlitar svenska företag, tänker främst på motorvägsbyggen utomlands där Skanska varit med och byggt mycket.

Vill vi spara så kan vi snarare skrota SIDA. Vågar hävda att majoriteten av pengarna hamnar i smutsiga fickor.

I övrigt anser jag att vi bör stärka gränserna trots att vi är med i EU, det bör hela EU göra. Möjligheten att röra sig helt fritt medför att bovar, tiggare och flyktingar kommer dit dom inte hör hemma, för att inte tala om den svenska 15 åringen som stack ner till Syrien utan att bli stoppad.

Hade vi haft fungerande tullar där tulltjänstemän ställer frågor typ "varför reser en helsvensk 15 årig tjej med ett gäng helskäggiga barbarer" så hade hon nog inte kommit så långt.

Av Bulibasha

Razer hittar förmodligen sina stulna produkter där grejerna hör hemma -- på soptippen.

Nu var det visserligen två år sen jag hade min senaste Razer produkt men det är kusligt hur ett företag som har så genomgående usel kvalité på sina grejer lyckats bli så stort.

Av Bulibasha
Skrivet av croon:

Jag vill tro att jag inte är så mottaglig för reklam och marknadsföring, men jag ljuger säkert för mig själv. Oavsett vilket:

Jag kollar upp benchmarks/reviews/specs i veckor innan varje datorköp, och det har likväl blivit Intel/Nvidia senaste 3-4 byggena.

Mina kriterier är: Rimligt hög prestanda, fast med väldigt hög prioritet på låg ljudnivå, samt låg underhållsnivå.
Vad detta i mitt fall leder till för beslut är:

* Ingen vattenkylning. Jag är obekväm med AIO-lösningarna (låter i många fall mer, har inte funnits lika länge/obeprövad livslängd, etc), samt jag är inte intresserad av att bygga ihop ett eget vattenkylningssystem, samt göra plats för radiator.

* Ingen SLI. Grafikkortet är alltid det som låter mest i mina datorer (under last). Att dubbla detta ljudet samt överdimensionera nätagget är inget jag är intresserad av.

Hur maximerar jag då min prestanda utifrån dessa parametrar?

Jag köpte ett GTX 1080. Vad hade varit mitt andra alternativ? Ett RX480? 1080 är 80-100% bättre? Ja, du kan köpa två RX480 + lite fluff för samma pris, om din enda optimeringsparameter är prestanda, men av mina tidigare erfarenheter och från vad jag läst (kan ha fel i skrivande stund men tror inte det) så är SLI/Crossfire-stöd i mjukvara ganska svajigt.

Jag har tex ett HTC Vive och vad jag vet finns det knappt något stöd för SLI/CF i VR (än). Vilket historiskt är scenariot vid många paradigmskiften/releaser. Spel som får SLI/CF-stöd lång efter release, etc.

Som CPU köpte jag en i7 6700k. Vad hade varit mitt alternativ där? FX-8350? Billigare, men 6700K är 60% bättre (oklockad).

TLDR; Jag har inga som helst problem att acceptera att AMD i många fall är bättre på pris/prestanda (och som OP även skriver har varit bättre på energieffektivetet), men om man har fler optimeringsvärden än pris/prestanda så faller det ofta på att AMD inte har annat än mellansegmentsprodukter.

Vill man inte bygga crossfire-rigg och överklocka massor men ändå vill ha en prestandadator så får man pröjsa för det tyvärr monopolistiska intel/nvidia-konsumentpremium-skiktet. Ingen skulle vara gladare än jag om det fanns konkurrens där.

Ps. Jag köpte 6700k samt en Noctua-kylare för att priset 6700->6700k var försumbart, och det lämnar utrymme för min ungdoms klockningsäventyr om behovet uppstår. Ds.

Så har nog flera gjort det senaste halvåret då AMD precis som du säger inte har något att komma med mot 1080, dock är det ju felaktigt av dig att säga att det ofta faller på att AMD inte har annat än mellansegmentsprodukter.

Det är väl bara senaste RX serien som saknar ett flaggskepp, annars har ju Fury X, 390X samt 290X varit konkurrenskraftiga vid release om vi bortser från Titan modellerna som inte riktigt tillhör prestandasegmentet utan snarare vansinnessegmentet.

Av Bulibasha
Skrivet av Sisyfos:

Frågan är ju i så fall om detta gäller flera spel än Dark Souls 3? Ett spel är ju lite löjligt att dra en slutsats av.
Och stämmer det fortfarande med moderna drivrutiner eller var det bara ett problem vid launch?

Konspirationsteorier I all ära men lite mer kött på benen behövs IMO.

Skickades från m.sweclockers.com

Oavsett vad så startades tråden 2016, varför man skulle behöva backa till en drivrutin som släpptes 2013 för att få vettig prestanda finns det ingen ursäkt för, det är bara totalt uselt / medvetet gjort från Nvidias sida.

Av Bulibasha
Skrivet av Sisyfos:

Resten av vad du skriver är ganska känt vid det här laget angående Kepler i moderna spel men att äldre drivrutiner ger bättre prestanda har jag då inte hört talas om eller sett i någon benchmark. Det är snarare tvärtom så att både R9 290/290X och 780/780 Ti har optimerats för sina launch-titlar med åren medan R9 290/290X har haft det lättare med nyare spel än Kepler.

Kanske borde förtydligat att det är extra framträdande på äldre kort som Nvidia uppenbarligen vill få bort från marknaden eftersom Nvidia internt verkar ha satt ett datum för när ett kort är slut.

https://www.reddit.com/r/darksouls3/comments/4efemc/if_you_ar...

Citat:

If you are using a 500 series Nvidia card, download 314.22 drivers, ENOURMOUS performance increase. Went from ~15 fps on 560ti to 45+ fps.

Citat:

Amazing find, went from 8-20 to 25-40FPS on 560

Varför Nvidia inte låter gamla kort åtnjuta prestandan som de faktiskt kan leverera är väl för att Nvidia är Nvidia, ett företag som endast är intresserad av att tjäna så mycket som möjligt på dig utan att bry sig om hur nöjd du är.

Av Bulibasha

Den främsta anledningen till att jag väljer AMD är för att korten håller betydligt längre och har historiskt sett levererats med mer minne än Nvidia vilket ytterligare förlängt livslängden hos korten.

Nvidias affärsidé går ut på att man har fantastisk prestanda inledningsvis till ett högt pris men där produktens prestanda sakta försämras med åren kontra likvärdiga produkter från AMD. Tänker primärt på 780 Ti vs 290X som i princip släpptes samtidigt men där 780 Ti var mycket dyrare.
Det har på reddit bevisats att många äldre Nvidia kort kan få bättre prestanda om man går tillbaka till äldre drivrutiner, där man med AMD endast fått bättre prestanda med åren från nya drivrutiner.

Lite fult av Nvidia att ha en bestämd ålder på hårdvaran, ett datum när kortet helst ska kasseras helt enkelt. Man blir tvingad att köpa nytt, precis som deras Gsync skärmar tvingar dig att välja Nvidia trots att man enkelt hade kunnat använda sig av det öppna freesync.

http://www.sweclockers.com/test/17844-nvidia-geforce-gtx-780-...

http://www.sweclockers.com/test/22087-nvidia-geforce-gtx-1080...

Läser man ovanstående tester så ligger 780 Ti aningen före 290X vid release men 4 år senare är det en helt annan visa, 290X är överlag ikapp och förbi.

För att citera en bra kommentar på reddit:

Citat:

Just note that the R290 was onpar with the 780 at release. It was $400 vs $499 of the 780. It had 4GB vram vs 3GB on the 780. A year after release, it was ahead by a good margin. Today it's routinely 20-30% faster in NEW games. So it's not as if AMD's drivers made their GPU non-competitive at release.

You could think of it like fine wine, it matures better. Or a more "future-proof" architecture, whatever you call it, it's happened and continues to happen.

Av Bulibasha

För att tala om något annat så spelar det egentligen ingen större roll vad dom berättar nu, korten är inte redo ändå.

Det är inte som att inet har femton pallar redo att skeppas och allt ni behöver är lite prestandasiffror och prislappar.

Jeez peeps, tagga men tagga lagom.

Av Bulibasha

Fan va glada dom ser ut på bild Rough flight in economy class?

Av Bulibasha
Skrivet av GilbertG:

Tycker tvärtom de har gått ner så sakteliga. Få 480-kort ligger över 3000 numer, 470 ligger under 2500. Det är i regel billigare än 1060 6GB och 3GB.

Det har AMD redan gjort flera gånger och uppenbarligen ville folk inte ha bra kort, bara gröna kort.

Silcan citerade någon tjomme på Reddit...

ASUS RX480 OC går att få för 1990 på Netonnet. Det är billigt det!

Av Bulibasha

Snacka om att falla på målsnöret. Fullkittad dator med dubbla grafikkort för närmare 100 papp som levereras anno 2017 med 2TB mekanisk hårddisk .

Rofl.

Av Bulibasha
Skrivet av RVX:

Har bara negativa erfarenheter av killer nic, skulle verkligen inte betala extra för det.

Skickades från m.sweclockers.com

Håller med.

Jag har Killer NIC inbyggt på moderkortet men har valt att bara installera själva drivrutinen och skippat mjukvaran helt då det är krånglig skit som bara strular.

Av Bulibasha
Skrivet av oouhdawg:

290X - AMD

DX11 (High Quality)
1920X1080
High
Medel FPS: 64
Minimum FPS: 41

Bara som bevis för det ja sa igår Okej det är inte 90 i snitt som jag hävdade men så kör ju benchmarken inte direkt igenom sånt man faktiskt gör när man spelar så jag vidhåller ändå att räknaren ligger runt 80-100 vid normalt spel.

Snudd på 80 fps vid bench istället för 64 och 90 i snitt vid spel är ju rätt duktigt med tanke på att det endast är tack vare DX12.

https://s23.postimg.org/8yb31vo17/division.jpg