Inlägg

Inlägg som Nicozy har skrivit i forumet
Av Nicozy
Skrivet av exhale315:

Har budat på samtliga exkl. Mp600 i PM, kanske har du missat att kolla där?

Du har budat 3000 för allt exklusivs mp600
samma summa som allt är uppe i individuellt. Just nu så ser jag inget pris jag säljer för men har uppe annonsen lite till sen blir det att sälja på tradera istället. Har också bud på 4500 för allt men finner även detta lägre än vad jag vill sälja för.

Av Nicozy

Som läget ser ut just nu:

Fullt fungerande PC med gtx 1080, i7 6700k etc : inget bud , kan sälja grafikkortet för sig.

Asus rog strix 1070: inget bud

Ryzen 3600: 600 kr bud

Mp600: 1000 kr bud
Vill sälja datorn på avhämtning, resten skulle jag kunna skicka. Feel free till att skicka här eller i PM.

Av Nicozy

Mp600 Pro 2TB, hel dator gtx 1080,6700k, ryzen 3600 samt gtx 1070

Hej! Är dags att sälja av lite grejer som annars bara står och dammar.
MP600 Pro NH 2TB säljes helt oöppnad , inköpt på komplett i juni 2023, skulle använts i nybygge men timing blev fel och den har aldrig öppnats.

Säljer en pc fractal design S, gtx 1080 HP version med dual fan som kallas Anakin satt tidigare i en prebuilt. i7 6700k, asus z170 pro, evga 650 g2 psu, Phanteks PH-TC14PE Svart , 16 gig ram 3000mhz crucial ballistix tactical 15-16-16-35, skickar med 16 gb till som tidigare satt i bygget men som jag lånade ut till en polare och sedan inte satts tillbaka då cpu kylaren blockerar och jag är lat, men har inte testat de ramstickorna på länge så vill inte ta betalt för dom. Just nu sitter det också en 250gb samsung ssd som boot drive. Det mesta inköpt 2016

Testade pcn för några månader sen med inga problem. Kortet blir ju varmt men aldrig haft några issues med det men skulle rekommendera att köra en custom fan profile då den kan ha lite coilwhine och väntar lite väl länge innan den kör på full blås.
Kan tänka mig att sälja grafikkortet för sig om intresset är svagt för hela pcn men det bedömer jag senare.

Säljer också ett ASUS GeForce GTX 1070 ROG Strix Gaming som fungerat riktigt bra genom åren. Inköpt 2016
Säljer en ryzen 3600 cpu där jag även slänger in en cryorig h5 ultimate på köpet.

Jag tänker att jag kör med lite bud här, kommer nån och vill köpa rubb så är jag öppen för det. Startar så och sätter nån form av bud deadline beroende på intresse senare. Bara att buda eller skicka meddelande!

Jag bestämmer helt och hållet vem jag säljer till, när det väl är sålt så vill jag givetvis att allt ska fungera så fungerar inte något inom nån vecka så löser vi det.
Jag bor halvtimma norr om Jönköping, kan mötas upp i Jönköping för alla saker utom datorn.

Läs hela annonsen här

Av Nicozy

Du kan också köpa koder online ifrån ebay/cdkeyssidor för billigare än standardpriset.

Av Nicozy
Skrivet av Laxpudding:

AOC G2460PQU är 10 år gammal men inte lastgammal rent funktionellt. Kan vara så enkelt att DP-kabeln inte är ordentligt isatt, vilket är vanligare än man tror. Samt detta med att man glömmer att växla över till DP-ingången på skärmen. Också lätt att missa första gångerna.

Annars kör du HDMI. Kan verkligen vara gränsfall med en skärm som listas med 2013 som tillverkningsår, men den bör kunna köra 144 Hz den vägen. Klarar den det finns ingen anledning till att gå vägen via DP på just den skärmen.

Och vill du gå till botten med det hela. Kör både HDMI och DP och se ifall Windows bara upptäcker ena anslutningen. Beteende man får då kan ge ledtrådar om vad som är fel.

Det fungerade efter att fått stå utan sladdar över natten, 144 hz funkar inte via hdmi på denna model tror jag så är tur att det klaffade nu med displayport 👍 tack för hjälp

Av Nicozy
Skrivet av Laxpudding:

Ifall DVI tidigare har varit inblandat innan är det vanligaste svaret sällan kabeln, utan att skärmen är för gammal eller något som inte är tänkt att fungera i moderna sammanhang, likt någon Korea-skärm etc. Finns några hundra exempel på trådstarter och frågor här i forumet på hur man försöker få totalt obsoleta skärmar att fungera genom att köpa en kabel. Som att piska en död häst.

Är det DVI och 144 Hz är det väldigt ofta det handlar om 1080p-signal och då krävs heller inga särskilda kablar eftersom det är så milda krav på bandbredd. Kraven för 1080p/144 och 2 meter är inom den nu 15+ år gamla originalspecen för Displayport. Behovet av mer kapacitet som i sin tur kräver mer nogrannhet kring valet av kabel brukar handla om sådant som att få 4K/120+ att fungera.

Så troligtvis inte kabeln. Men om du beskriver situationen i fråga om skärm och GPU går det snabbt att ge svar.

Hjälper bror, är en aoc g2460pqu, fungerat fint med 1080 och 1070 144hz via DVI. Nu så har vi uppgraderat till ett 6900xt och laddat ner drivrutiner, en gammal benq skärm fungerar med hdmi men Displayport till aoc g2460pqu ger no signal. Har dragit ut allt över natten och ska testa igen snart. Såg bara denna tråd och tänkte att jag lyckats köpa nån riktig piss kabel för 80 spänn. Bygger på budget så räknat med att skärmen ska fixa 144hz över DP som det står online 😅. EDIT!!!!!!!! Skit i allt efter låtit den stå över natten så gick den igång! Hoppas det fortsätter!

Av Nicozy

Är det fortfarande deltaco 8k sladden som gäller? Vill gärna kunna köpa i butik, mediamarkt har men för 299 för 2 meter när det kostar typ hälften online. Ska koppla in en 144 hz skärm som körts i DVI innan, tänkte inte mycket på det och köpte nån goobay 1.4" 8k" för 80 spänn på compumail men får no signal i ny dator. Hdmi funkar bra med annan skärm, ska göra lite mer tester men tror sladden är piss.

Av Nicozy

Any news?

Av Nicozy

Fått igång fanskapet igen 😅, var nog en av de där powercables till psun som inte satt i ordentligt trots att jag testat det redan. Har ett cooler master 850 W i gold som delar upp moderkorts ström o en 18 pin en 10 pinn och den där 18 pinnen hade inget tydligt klick. Tror att det var den som var boven. Den är igång men ska testa och se hur den mår. Sen gäller det att stänga utan att vara på den kabeln igen då, är verkligen apsämst på att bygga och fixa med kablar men tredje pcen man byggt så finns ändå hopp för tafatta som mig.

Av Nicozy

Min ssd är en nvme som är inskruvad.

Av Nicozy

Kan väl sägas också att moderkorter/cpu/kylare kom förinstallerat ifrån marknaden här och hade som sagt inga problem alls innan jag var på och fixade med ena chassits sida.

Av Nicozy

Såg ut som dom 3 nedersta mini led lös upp vilket enligt msi ska vara https://www.cgdirector.com/msi-ez-debug-leds-troubleshooting/ VGA, BOOT, DRAM men inte cpu

Av Nicozy

Får inte upp några siffor nere vid led displayen som felkod men annars lyser det.

Av Nicozy

https://imgur.com/a/5uYxVSI
här är några hastiga bilder, ja det kändes spontant som att något måste hoppat ut när jag meka med en sidan på caset för att stänga.

Av Nicozy

Har kollat att allt sitter i Psun och det tycker jag att det gör, det gäller även de mesta på boarden, är för jävligt att nå vid toppen där cpu 1 cpu2 connectar men dom känns också i.

Av Nicozy

Byggt dator, trubbel efter försökt försökt stänga

Hej jag har byggt dator senaste dagarna (jag är jävligt dålig teknisk) Hade fått ihop allt och det fungerade fint, installerat Windows och fixat alla updates/grafikkort rutiner,två skärmar igång etc. Så dum som jag var så skulle jag stänga igen baksidan på datorn och måste kommit åt något.

Fläktar slutade spinna och skärmarna tappade bild dirr, stängde av med knappen och nu när jag försöker starta upp den så lyser rbg upp, grafikkortet etc och även motherboarden men inget annat händer. Motherboarden lyser upp med led där jag tror ez debug är med rött. Är en be quiet 500dx låda med x570 meg unify 5800x3d processor. Är så jävla typiskt när allt rullar på att man tabbar sig men inte vet riktigt vad. Bifogar bilder mer info snart.

Av Nicozy

Tack Komplett, blev ssd och nätagg, sparade runt 650 spänn på produkter jag tänkt köpa annanstans och fick bättre varor för pengarna!

Av Nicozy
Skrivet av Eismannen:

Är nätaggen något att ha? Duktig rabatt där men någon som testat om de är nå bra? Fläktkurvor osv.

Som tidigare länkats i tråden så har 750W versionen fått bra hos gurun https://www.cybenetics.com/d/cybenetics_GB6.pdf

Av Nicozy

Kom igen nu kör vi lite bonanza här i halvtid!

Av Nicozy

Blev en powersupply, hoppas på ett vitt chassi vid 17.30