Inlägg

Inlägg som DI6 har skrivit i forumet
Av DI6

Google Picasa är ju fiffigt när det gäller bilder. Vad det gäller musik finns väl en uppsjö program med funktionen du efterfrågar, typ iTunes.

Av DI6

Råkade ut för en liknande sak hos Telia. Hade haft deras 24mb tjänst sedan start i princip, och betalade 450:-/mån. När jag sedan av en slump kollade deras sida står det att abonnemanget kostar 340:-. Ringer upp supporten och frågar varför jag betalar en hundring mer än nya kundar, och dom svarar att jag ligger kvar på ett gammalt avtal. Helt sjukt att behandla gamla trogna kunder på detta sätt tycker. Needless to say så sa jag upp abonnemanget och bytte ISP. Nu sitter jag på UVTC och betalar typ 300:-/mån för både bredband (24mb) och telefon. Mycket trevligare!

Av DI6

Har märkt att det kan bli vissa artefakter i bilden om man bränner för snabbt, inte mycket men ändå irriterande. Numera bränner jag oftast på 8x på min ND4550A och uteslutande på Verbatim DVD-R. Har hittills varit ett vinnande koncept. Är det däremot data det handlar om brukar jag maxa på 16x.

Av DI6
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ryden
WAMP sök på det och finn allt du behöver.

LAMP ska det ju vara!

Av DI6
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Vargavinter
Förlitar mig på info här ifrån, och det känns som att använda en HD är otroligt onödigt då jag måste ha en dator med tv-out igentligen för att kunna spela upp det på istället för att använda den stationära dvdspelaren.
http://www.digitalfaq.com/media/longevity.htm

Det framgick inte i ditt första inlägg att det var DVD-film det handlade om, då är ju valet givetvis självklart. Som tidigare nämnts i tråden så är Verbatim ett ganska säkert kort, "no name"-märken är oftast skräp.

Av DI6

Vad är frågan? Om xgl fungerar på den disten? Ja, det ska fungera på alla distar så vitt jag har förstått.

Av DI6
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xeax
Sån här hade jag först:

http://www.cellular.co.za/phones/motorola/archive/MOTOROLA_52...

Motorola 5200

Samma för mig! Med resebatteri som var dubbelt så tjockt som originalet, om jag inte minns helt fel.

Av DI6

Jag skulle nog inte rekommendera DVD-R som arkiveringsmedium. Min erfarenhet är att brännbara optiska media inte direkt åldras med värdighet och att mycket av informationen kan gå förlorad om det vill sig illa. Skulle nog satsa på en extern hårddisk av gott märke om jag vore du, tror dessutom att det blir mer prisvärt.

Av DI6
Av DI6
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aero
audacious rekommenderas som alternativ till xmms
http://audacious-media-player.org/

Tackar och bugar, det där var en mycket trevlig spelare. Nu åkte XMMS ut.

Av DI6

Tack men jag löste det på ett smidigare sätt. I WMware, Preferences>Display>Resize guest. Funkar finfint!

Av DI6

WinXP via VMWare i linux fråga

Jag har installerat WinXPP i WMVare server på min Ubuntu-burk, allt funkar prima förutom en sak, nämligen upplösningen i windows. Jag har en 22"WS skärm och vill köra Windows i 1680x1050 precis som jag kör i Linux. Men i windows kan jag inte välja den upplösningen, så hur gör jag för att fixa detta?

Av DI6

Xubuntu verkar vara helt perfekt för ändamålet. Resurssnålt och gratis och lite underhåll, dessutom lätt att installera.

Av DI6

Problem med Edgy och delade mappar

Igår slutade mina utdelade mappar att fungera, så jag gick in under system>administration>delade mappar och kollade och såg att det var helt tomt. Alla utdelade mappar hade försvunnit. Problemet är att det inte går att lägga till dom igen, utan varje gång jag öppnar "delade mappar" är det tomt. Har sökt efter ledtrådar men utan framgång. Eventuellt kan jag ha pillat på filrättigheterna på någotsätt, men ska det påverka? Någon kunnig som kan hjälpa mig att lösa problemet? Kör alltså vanliga Ubuntu Edgy.

Edit: Testade att dela ut en mapp via NFS istället för SMB och nu "fäster" det iaf och mappen verkar delas ut. Kan det vara något knas med SMB som ställer till det? Vill dela ut till XBMC så jag måste använda SMB.

Av DI6

XBMC är helt underbart, skulle inte klara mig utan det. Har svårt att tänka mig att någon av de komersiella lösningarna skulle kunna överträffa XBMC. Man kan spela upp allt och lite till och det strular aldrig. En fiffig grej är att man kan spela upp direkt från RAR-arkiv, samt alla inställningsmöjligheter som finns vid uppspelning. Nackdelen är dock att xboxen låter ganska mycket, men det kan man säkert fixa om man är händig.

Av DI6

Den här sidan kanske kan vara till hjälp?
http://aoeu.info/

Av DI6

Firestarter och LinuxDC++ problem

Hej!
Jag har problem med att Firestarter vägrar släppa igenom DC++. Med Firestarter igång så kan jag inte söka på DC, men det funkar fint när jag stoppar brandväggen. Jag har öppnat upp för både port 1420 och 2572, däremot kan man ju inte specifiera TCP/UDP i Firestarter. Någon som vet vart skon klämmer? Alla andra program funkar prima, det är bara DC++ som strular.

Av DI6
Av DI6

Innan du går upp i självsvägning kanske du skulle kontakta företaget i fråga?

Av DI6

Hur menar du?