Inlägg

Inlägg som Oscsko har skrivit i forumet
Av Oscsko

Det är en standardvikt, det uppdateras till 7.0 kg samt mått på paketet när postnord fått labbarna på paketet. 50x44x18 från CDON för SE. Har beräknad leverans idag hos ombudet.

Av Oscsko

Och där registrerades mitt paket från CDON i postnord-appen. Hoppas det hinner fram innan julhelgen! Står att det normalt ska vara leverans nästa vardag med leveranssättet CDON valt, så hoppet lever ännu!

Edit: bokade 30 oktober, PS5 SE. Tycks som att CDON fått in en leverans stor nog att täcka hela oktober och en bra bit in i november.

Av Oscsko
Skrivet av OBwon:

Hade de någon bokning i november? Någon här som bokat sent i oktober från cdon?

Läser du ens i tråden? Om du går tillbaka till sida 97 kan du se att jag och andra diskuterat CDON-bokningar gjorda i oktober, det var alltså igår.

Av Oscsko
Skrivet av Ledkung:

Så ändrades det för mig med hoppas vi får båda 2. Men vågar inte tro på det ännu kan betyda absolut inget med. Som att dom får senare eller något.

Vore märkligt att det skulle innebära något annat, men håller också förväntningarna nere tills jag sett någon slags bekräftelse på leverans. Vilket datum bokade du?

Av Oscsko

Min bokning från CDON på PS5 SE lagd 30:e oktober står nu som status ”mottagen av lagret”. Stod inte så imorse när jag kollade, då stod det förbokad. Vågar man hoppas på leverans nu?

Av Oscsko
Skrivet av moonrocket:

Netonnet har ju inget kösystem såvitt jag vet.
Det har inte heller Power, CDON, EG men de förväntas inte mätta några beställningar idag eller innan nyår (exkl EG)?

CDON har visst kösystem, har själv en bokning därifrån gjord sista oktober och de som bokat tidigt i oktober verkar nyligen ha fått besked om leverans.

Av Oscsko
Skrivet av OBwon:

Allright men jag håller tummarna ändå pga wordingen i kundtjänst svar ang leveransdatum.

Tror ni elgiganten kommer ha något mer släpp innan nyår?

Jag har en förbokning på SE hos cdon från 2020-10-30 och den står bara som status: förbokad, i produktinfon står det prel. leverans februari. Har väldigt svårt att se att en bokning i december skulle innebära att få hem en konsol i år när det finns de som bokat PS5 2021 på cdon en bra bit innan mig, och det var i oktober som sagt.

Däremot släppte CDON konsoler separat när flera hade avbokat/inte hämtat ut konsoler, och de gick inte in i bokningskön. Nu senast verkar cdon sålt DE direkt, som jag antar innebär att de levererat konsoler till hela deras DE-förbokning innan (eller om det var en ny laddning av avbokade konsoler). I och med att SE öppnades som ”2021” borde det inte vara avbokade konsoler, utan fler platser i bokningskön.

Angående elgiganten så tycker jag det känns mindre troligt att de släpper fler konsoler i år, men med det sagt är det inte omöjligt att de kör ett till släpp.

Av Oscsko
Skrivet av YaKoStar:

Är det inte massor av andra som förbokat via CDON som inte fått sina konsoler ännu?

Jag har en bokning av PS5 - release 2021 på CDON (disc) från 30:e oktober, går jag in på produkten via mailet står det ”this product will release in february”, samt ”beräknad leveranstid 5-15 arbetsdagar”. Antar att det är leveransfönstret från att de har konsolen på lager.

Av Oscsko

Jag har också en beställning på amazon från den 20:e så hoppas på svar i närtid, men de har ju kommunicerat ut att vi kommer få information på mailen när de har någon uppdatering.

Vad hjälper det då att kontakta dem och ställa frågan? Varför skulle de berätta mer om Sonys sändelser (som de inte verkar veta något om för tillfället) genom deras kundtjänst istället för ett utskick till de som redan lagt en beställning.

Håller tummarna att vi hör någonting framöver från Amazon men tycker folk kanske är lite väl hetsiga.

Av Oscsko
Skrivet av Barak:

Du måste ta bort partitionerna

Skrivet av hultron:

Stäng Command Prompten och refresha så ska bara en disk dyka upp i listan.

Det gjorde susen. Tack så mycket för hjälpen!

Av Oscsko
Skrivet av roev:

Det finns 11 varianter av Dell Latitude E5570 så du måste precisera dig.

Dell Latitude E5570 i5 vpro, är det specifikt nog?
Jag laddade ned Microsoft Media Creation tool och valde att installera Windows på en annan dator genom ett usb (detta då datorn jag vill installera Windows på inte har något OS installerat efter att datorn blev återställd). Men när jag sätter i usb så kommer installationsprogrammet upp automatiskt. Sedan får jag valet att välja mellan:

Uppgradering: Installera Windows och behåll filer, inställningar och program

Anpassad: Installera bara Windows (avancerat)

Det första alternativet resulterar i en kompabilitetsrapport: "Datorn startades med Windows-installationsmediet. Ta ut installationsmediet och starta om datorn, så att Windows startas normalt. Sätt sedan i installationsmediet och starta om uppgraderingen. [Välj inte Anpassad (avancerat) när du vill uppgradera. Med alternativet Anpassad (avancerat) installeras ett nytt exemplar av Windows och dina program och inställningar tas bort.)

Om jag väljer det andra alternativet får jag frågan om var jag vill installera windows och fyra partitioner dyker upp.

Partition 1-4, 1 är den primära, 2 är MSR (reserverad), 3 är System, 4 är Återställning. Om jag trycker på dem kommer det upp "Det går inte att installera Windows på enhet 0, partition 1 (och 2, 3, 4 för respektive partition). Om jag trycker på visa information kommer det upp: "Det går inte att installera Windows på den här disken. Den valda disken har partitionstypen GPT".

Således kan jag inte fortsätta med installationen. Till datorn medföljde även två röda skivor; Dell Resource Media. Innehållet på dessa är tydligen "Device drivers" och "Utilities".

Av Oscsko

Problem vid installation av Windows 10 (64 bit), inget OS?

Hej!

Jag har en Dell Latitude E5570 som levererades med Windows 7 (32 bit) förinstallerat. Till den levererades en installationsskiva med Windows 10 Professional (64 bit) på (på skivan står det att Win 10 är 'pre-installed'). I och med att datorn inte har skivläsare (och jag inte hade någon extern optisk enhet) så kunde jag inte installera Win 10 från
skivan rakt av, varpå jag googlade runt efter guider till att göra en skivavbild och sen bränna över den till ett bootbart USB.

Vid omstart av datorn så höll jag ned F10 och sen tryckte jag på F12 för att sedan välja att boota upp från usb. Det såg ut att fungera väl med återställning, men när processen var klar så kom jag bara åter till återställningsfönstret vid uppstart av datorn. Så nu är det inget OS (?) alls på den. När det inte fungerade så såg jag till att köpa en extern skivläsare, men det blir exakt samma resultat av att försöka boota upp windows 10 från skivan som med USB't.

Ligger problemet i att win7 är 32 bit och win10 64bit?

Är otroligt tacksam för all tänkbar form av hjälp!

Tyvärr är min kunskap kring datorer/installationer rätt limiterad till att börja med, varpå jag borde ha låtit bli att testa mig fram. Men det är lätt att vara efterklok, vilket är varför jag hör av mig här.