Inlägg

Inlägg som Almightyjew har skrivit i forumet
Av Almightyjew
Skrivet av kortleken:

Elgiganten kommer ju släppa priset på Xbox One S vid midnatt, frågan är om man kommer kunna handla den i butik till det kommande från 19.00 idag? Bör ej vara så men bättre att fråga.

Vad ligger priset på?

Någon som tror att det lär bli något fynd på GPU's i år? Tänker mest typ gtx 1080

Av Almightyjew

Ingen som har några tips på amrbandsur för män? Runt 2000kr klassen

Av Almightyjew

var det någon som gjorde ett "fynd" på denna årets BF?

Av Almightyjew

Mycket kylig rea. Jämförelse med 2016 då jag inhandlade datordelar.

Rea 2016:

Gtx 1060 3gb
Normalpris: 2400
BF pris: 1990

Rea 2018:

Gtx 1060 3gb
Normalpris: 2500
BF pris: 2299

De har alltså ökat priset och "sänkt" det och trots det är det dyrare än 2016

Av Almightyjew
Skrivet av railman:

Beställde en Acer Predator XB271HU 27" för 6000, ingen som sett bättre deal på liknande skärm?

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3410310&c=all

5897 amazon

Av Almightyjew

Klippte denna skärm för 1999:- . Riktigt nöjd. Nu är jag ute efter guldhalsband, någon som vet bra reor? helst 18k

Av Almightyjew

tror ni mellandagsrean kommer vara lika sunkig?

Av Almightyjew
Skrivet av Broken-arrow:

Tycker 1440 inte är så tungdrivet idag (inte som 4k är idag). Tanken var att köra den mot xbox (är tydligen xbox X som har stöd för just 1440 P), kommer inte ihåg vilken version om det är Xbox one eller X modellen denne äger.

Alltså jag kör på en 720p tv nu haha, så 1440p är sjuk skillnad för mig personligen. När jag lusläst lite på tester jämförande 1080p och 1440p förlorar jag runt 20fps vilket är helt ok för mig.

https://www.pcworld.com/article/3114719/components-graphics/e...

men ja att köra den mot en konsoll kanske inte är optimalt

Av Almightyjew
Skrivet av Broken-arrow:

Får hoppas jag inte gjorde något misstag med skärmköpet (får i så fall stå i skamvrån). Primära enheten (tror jag) kan inte köra 1440 rakt av, tanken var det skulle inte bli "pixligt" när man sitter nära skärmen (för tanken var att köra även till PC). Ja jag får annars ta hand om skärmen själv i så fall och fixa en bättre lämpad (annars var ju VA och storleken perfekt för jobbet).

Edit support finns för 4k i alla fall (dock i detta fall så verkar den inte stödja 1440p).

Vad har du för grafikkort? Jag funderar ändå på att köpa skärmen men dämpa grafikinställningarna till medium eller high (där ultra är max). Kommer man fortfarande få ut 60fps på spel som battlefield osv?

Edit: https://www.youtube.com/watch?v=zpb6qaH_saQ ser ju ändå rätt lovande ut för mitt kort om man ser till testet som gjordes förra året

Mitt kort fick ju avgfps 60 på gtav vid ultra och 1440p t.ex.

Av Almightyjew
Skrivet av fantomsmurfen:

Varför inte köpa en 27" skärm om du ska ha 1080p (finns ju massvis av sådana)? 1080p är nog det du ska ha om du har ett GTX 1060. Det går att skala ner 1440p till 1080p men det blir inte bra (det blir suddigt).

Tycker de är för små

Av Almightyjew
Skrivet av MrNubcake:

Den verkar vara helt ny vilket förklarar bristen på omdömen, här är en review: http://www.guru3d.com/news-story/aoc-presents-affordable-q327...

1440p med 3gb är lite på gränsen, beroende vad du kör för spel. Samtidigt är 1080p väldigt lite för en 30-tum. Du kan ju köra 1080p i spelen men blir ju inte lika snyggt, hellre sänka någon inställning istället.

Kan jag förvänta mig köra åtminstone high på spel som battlefield, gta på fps vid 60+? Eller är det medium jag får droppa till?

Ok så det går att gå ner till 1080p utan att kvaliten förändras?

Av Almightyjew
Skrivet av Broken-arrow:

Köpte en och hoppas det går bra att skala bilden, dock på PC vill man ha hög upplösning om man sitter nära en så stor skärm.

Jag menar går det rent allmänt? Är kass på skärmteknik. Har trots allt en 1060 3gb

Av Almightyjew
Skrivet av MrNubcake:

Såg den med men den har inga omdömen? Vågar man riskera? Jag har gtx 1060 3gb, kan jag fortfarande köra i den kvaliten? Om man köper en sån skärm, kan jag sänka till 1080p i inställningarna?

Av Almightyjew

Någon som vet en datorskärm runt 30'' 1080p på rea? Helst under 2500kr

Av Almightyjew

@Lundan89: nvm kom på att det inte gick/kommer bli krångligt att spela med dem pga att de endast har bluetooth connection

Av Almightyjew

Är det här trådlösa headsetet bra för gaming?

http://www.elfynd.se/sony-mdr-xb650bt-tradlosa-horlurar-on-ea...

https://www.youtube.com/watch?v=RzvMR00kQ9Y

Hörlurarna har stereo 2.0 ljud och inbyggd mic. Men det är mic'en jag är orolig för, kommer den ge ett icke brusande och godkänt ljud när man snackar med den online? Vad tror ni?

mvh

Av Almightyjew

@Alle22: Tack för länken. Så det är 27 tums klassen jag ska kolla efter då? Är lite rädd att de kommer kännas för små om man sitter 2-3m bort? Är uppdateringsfrekvensen något viktigt om man spelar kompetitivt?

Tittade på denna tv:n som är 22''. Men den känns ändå större om man jämför med 27'' skärmarna du länkade? Tror du man kan få bra skärmar/tv runt 2000kr prisklassen eller är allt skräp under 2500 ?

Av Almightyjew

Söker en TV/Monitor som kan användas till pc gaming

Sitter just nu på denna gamla tv men känner att det inte funkar att sitta nära och spela då den är lite för stor och har låg upplösning. Vill ha en mindre tv/monitor som inte ska kännas för liten när man sitter 2-3m ifrån och spelar samt inte kännas för stor när man sitter och använder den som en vanlig datormonitor.

Vilken tum/storlek rekommenderar ni för detta? Vill ha 1080p minst och priset ska inte vara mer än 3k. Men då jag har ytterst liten erfarenhet kring specs och så kring monitorer/tv skärmar så vet jag inte vad jag ska söka efter eller vilka märken man ska kolla extra på för att uppfylla mina krav.

Hoppas någon kan hjälpa mig med detta!

Av Almightyjew

@DavidtheDoom: okej, vad rörigt :/. Aja men tur att jag har reklamationsrätt iallafall. Får kolla upp vad garantin på delarna är via grundtillverkarna då.

tack för hjälpen

Av Almightyjew
Skrivet av Spiffman:

Du får nog pinga gigabyte och ballistix kundtjänst och höra, ska nog inte vara några problem.
Möjligtvis kan frakten kicka dig en smula om det värsta skulle hända.

Men brukar inte amazon skicka en helt ny kopia om det man får är skadat? Har för mig att jag läst det någonstans innan. Men då stämmer det alltså så att garantin är samma för delarna även om jag köper de från amazon?