Inlägg

Inlägg som ENDLS har skrivit i forumet
Av ENDLS
Skrivet av improwise:

En budget är ju heller inte så dumt att ange.....

Skickades från m.sweclockers.com

Sorry on det inte framgick tillräckligt tydligt, men jag tittar framförallt på alternativ till en MacBook Pro (Altså i samma prisklass) har för mig sen startar på 14500 och sen tänker jag mig uppåt 17- 18000 typ.

Av ENDLS

Workstation vs MacBook för "creative professional"

Tja,

Jag är en designstudent på jakt efter en laptop till skolarbetet men har gått vilse i laptopdjungeln.

Mina behov:

Jag jobbar mycket i Adobe program så som Photoshop och Illustrator men också med 3D- och ytmodellering i 3DSmax och Cinema 4D. Jag har dessutom nyligen börjat rendera i Octane vilket kräver Cuda-funktionalitet (Har dock snackats om att de ska patcha in AMD kompatibilitet också). Laptopen bör även vara relativt smidig så att jag lätt kan ta med den till klientpresentationer och föra anteckningar under möten, etc. Bra färgåtergivning är även en prioritet.

Min fråga nu är alltså vad för typ av laptop jag borde satsa på. Macbook PRO är standardvalet för mina klasskamrater men de sysslar inte lika mycket med 3D-modellering som jag. Jag har inga tidigare erfarenheter av Mac och har dålig koll på hur man översätter laptop specs till prestanda. Från vad jag förståt har jag att välja mellan en MacBook Pro, en dedikerad "Workstation" eller typ en "gaming" laptop som borde ha bättre prestanda än Macen men vara smidigare än en Workstation då de jag sätt är extremt klumpiga, speciellt de med dedikerat CAD-kort.

Vilken typ av laptop borde jag titta på? Kommer en Mac klara att dra runt 3D-modelleringsaplikationer? Är det värt att köpa en Mac ändå för att komma in i det ekosystem som används i branschen?

Uppskattar givetvis även köpråd om specifika modeller.

Tack på förhand!

Av ENDLS
Skrivet av Kindh:

Vadå glömt? Finns inget som säger att han måste köpa till en kylare.. Ska han inte klocka funkar box kylaren utan minsta problem..

Fast stock-kylarna låter ju så man blir galen.

Av ENDLS
Skrivet av plajton:

Hej alla glada,

Jag själv gillar att knacka en hel del kod och på jobbet blir de mycket skriva skriva, så funderar själv på att inhandla ett mekaniskt tangentbord. Många här säger att röda switchar ej passar så bra för att skriva, möjligt att det är ett personligt val för många men vilka switchar passar bäst för att skriva kod/skriva texter etc? Dvs vilken färg på switcharna är populärast för detta ändamål?

/plajton

Blåa och gröna switchat är skönast att skriva på men man får tänka på att de låter en del när de klickar (låter mysigt enligt mig men inte alla håller med). Kolla in CODE tangentborden från WASD.

Av ENDLS
Skrivet av Vaun:

Jag hade nog skaffat en Duck Viper för dom kulorna, världens vackraste tangentbord.

Btw så är jag uppe i tusentals kr på mitt main tangentbord ^^

Ctrl sitter ju dock på fel ställe, HHKB PRO BT är världens bästa tangentbord enligt mig (blanka caps ofc).

Av ENDLS
Skrivet av engywook:

Varför är clears överskattade?

Altså nu kanske jag är aldedes för sent ute men missade att du hade citerat

Grejen med clears är att de hypas för att de är relativt sälsynta och alla ska ha dem till att göra panda clears eller korean clears med och modda och hålla på. Imo så känns de dock bara som grövre browns, och om man inte gillar browns (vilket inte jag gör) så kommer man deffenitivt inte gilla clears. Enligt mig känns browns typ som linjära byrtare med sand i, och clears känns typ som om det är mer sand i än vanligt bara.

Om man ska ha brytare med taktil feedback från cherry så är det greens som gäller enligt mig, annars så tycker jag det är Topre som gäller.

Av ENDLS

Fattar inte riktigt varför du dissar HHKB. Den ända tangenten som saknas är ju den bredvid shift med < > och | och den finns ju inte på ANSI ändå. Vad skulle du behöva programera om?

Tror inte det säljs särskillt många tangentbord med clears om det inte är typ hemmabyggen och i så fall hittar du dom nog enklast på geekhack eller något annat tangentbordsforum. Clears är dock helt overrated IMO och jag hade definitivt inte rekomenderat dig att köpa en bräda med dem utan att först ha känt på dem.

Av ENDLS
Skrivet av philipborg:

Om LMGTFY är tillåtna vet jag inte, var första gången jag använde en och annars får en vänlig MOD informera mig och tag bort/modifiera inlägget. Iaf, GParted kör du live från en USB sticka och då spelar det ingen roll vad som är aktiv för OS.

Skrivet av OldComputer:

Man bootar från en Linux Live och kör GParted därifrån, Funkar kanon varje gång jag gör det.

Ah okej, vad chill, tack! Får testa det imorgon då.

Av ENDLS
Skrivet av Demonoidz:

Jag har minskat OSpartioner med Gparted, men då självfallet med en annan primärdisk. Fungerar bra.

Skrivet av jookeer:

Prova montera i annan dator som datadisk och förminska därifrån - brukar funka för mig - ta gärna en systemimagebackup innan.

Tack för tipsen, antar att det är pga att partitionen används av mitt aktiva OS som den inte går att minska då, tycker att de kunde typ skrivit det i något errormessage eller något men det kanske bara är något de förväntar sig att man ska veta.

Får testa montera in den någon annan stans då och återkomma om det inte funkar.

Av ENDLS
Skrivet av philipborg:

http://bit.ly/1Nuquzu

Jag skulle testa använda GParted och se hur det reagerar.

Trodde LMGTFY länkar var förbjudna här på forumet men tydligen inte. Det är ju inte som om jag inte försökt att googla detta innan. Problem är att man, precis som vid googlingen du länkade, får upp resultat där folk har problem med att de antingen får felemedelanden eller att de inte kan minska förbi en viss gräns.

Läste svaret om GParted och det lät ju iaf rätt vettigt att problemet skulle ligga i att det inte går att minska den partition som det aktiva OSet ligger på, frågeställningen var ju dock rätt annorlunda och killen som skrivit det kan ju minska in partition med 100gb men inte mer än så. I hans fall får han error meddelanden medans jag inte får möjligheten att minska partitionens storlek alls.

Av ENDLS

Minska existerande partition på SSD

Hej, håller på att försöka skapa en ny partition på min SSD (används som systemdisk) för att kunna multiboota med Win8 men disk manager vägrar minska min existerande partition på 238,38GB och fast jag har 79,56GB ledigt utrymme på den så anges "avaiable shrink space" till 0mb varje gång jag försöker. Har även en mekanisk hårddisk på 1TB och på den kan jag ändra på partitionernas storlek utan problem.

Mitt nuvarande OS är Win7 och SSDn är en ADATA Premier Pro SP900 (om det spelar någon roll).

Någon som har några tips på hur jag ska göra? Alla förslag uppsattas!

Av ENDLS

Blåa brytare är ett säkert val när det kommer till kännslan i själva brytaren, tro mig, du kommer inte bli besviken. Personligen tycker jag gröna och blå brytare är cherrys bästa, följt av röda och svarta och absolut sisst bruna. Bruna brytare skulle jag deffinitivt inte köpt innan jag testad dem men blå är som sagt ett rätt säkert val.

När det kommer till ljudnivån är dock de blåa och gröna brytarna de som låter högst. Klickljudet blir du aldirg av med, även om du skaffar o-ringar som dämpning. Om sambon är kännslig för ljud och tangentklickningar tror jag inte hon kommer uppskatta de blå brytarna, själv tycker jag klicken är rätt trevliga att lyssna på och skulle alla dagar i veckan föredra blåa brytare + blå o-ringar över vanligt tangenbordssmstter men detta är helt upp till personlig preferens.

Har de inga möjligheter till retur?

Edit: http://cdon.se/kundservice/leverans/byte_ånger_och_fel_i_vara...

Av ENDLS
Skrivet av janee:

1. Du kan räkna med att Windows 8.1 kräver ungefär lika stort utrymme som Windows 7, och då bör 50Gb räcka till om du inte installerar stora eller många program, du kan även minska på växlingsfilen och stänga av viloläget (Hibernate) för att spara utrymme.

2. Man kan installera Windows 8.1 på många olika sätt, läs mer om detta på denna sida http://windows.microsoft.com/sv-se/windows-8/create-reset-ref...

3. Om du installerar W8.1 på en egen partition eller på en annan SSD/HDD så bör W7 fungerar utan problem, den enda skillnaden är att du måste välja vilket OS i bootmenyn när datorn startar.

4. Jag tror att du kan ta bort W.8.1 utan problem men om du tar bort W7 så kommer det nog att bli problem att boota W8.1 eftersom den reserverade partitionen för W7 troligen innehåller bootfiler även för W8.1.

Om du har tillgång till 2 st SSD eller HDD så kan du göra en lite annorlunda dualboot, jag har gjort en helt vanlig MBR W7 installation på en SSD och sedan kopplade jag bort sata kabeln till denna SSD, sedan kopplade in en annan SSD och gjorde en W10 UEFI installation på den, när båda SSD är inkopplad i datorn så väljer jag i BIOS/UEFI vilken av dessa SSD som skall vara första boot enhet.

Edit: UEFI boot Med Windows 7 och 8 guide http://www.sweclockers.com/forum/22-microsoft-windows/1149074...

Tack för svaren, förstår dock inte riktigt hur UEFI boot fungerar, är det en one-time UEFI boot för att installera Win8 på min SSD eller måste jag ha i USB stickan varje gång jag bootar?

Av ENDLS

Installera Win8.1 för multiboot med Win7?

Hej, skulle behöva installera Win8 ett tag men vill inte installera över mitt ursprungliga Win7 så jag tänkte försöka mig på en multiboot istället. Har en kopia av Win8.1 (64bit) som ISO fil men har några frågor som jag hoppas kunna få hjälp med före jag kör igång.

1. Hur mycket utrymme behöver partitionen för Win8? Har läst att Win8 tar ca 20gb så jag tänkte att 50gb borde räcka till att installera ett fåtal program på, låter det bra?

2. Kan jag ladda ISO filen i typ PowerISO och bara köra på? Eller borde jag försöka bränna ut den på en CD istället?

3. Kommer min Win7 installation fungera som innan eller finns det risk för problem? Fick höra att jag skulle behöva installera om Win7 också men har inte läst något om det.

4. Kommer det sedan gå att ta bort min Win7 eller Win8 installation och bara ha kvar den andra / ev uppdatera till Win10 när det kommer?

Tack på förhand, alla svar uppskattas!

Av ENDLS
Skrivet av tombed:

Det tror jag också, men hur kan jag säkert veta?

Microsoft ringer i princip aldrig till sina kunder.

"Will Microsoft ever call me?

There are some cases where Microsoft will work with your Internet service provider and call you to fix a malware-infected computer—such as during the recent cleanup effort begun in our botnet takedown actions. These calls will be made by someone with whom you can verify you already are a customer. You will never receive a legitimate call from Microsoft or our partners to charge you for computer fixes."

http://www.microsoft.com/security/online-privacy/avoid-phone-...

Av ENDLS

Bara jag som tyckte de var kul att den produkt prisjakt länkat till i artikeln var Matrix trillogin?

Av ENDLS

Sitter på mobilen så jag hade lite svårt att läsa igenom tråden och se om ni kommit fram till något än.

TS, är den ända anledningen till att du vill byta chassi att du ska kunna få plats med ett nytt grafikkort? Kan isåfall vara mer värt att titta på ett "mini" grafikkort så som detta: http://cdon.se/hemelektronik/gigabyte/gigabyte-geforce-gtx-96...
Edit: kom ihåg sweclockers rabatten om du beställer från cdon!

Jag har själv inte så bra koll på hur de presterar och om kylaren klarar att hålla tempen nere men om du väljer att köpa ett kortare grafikkort istället så kan du ju lägga pengarna som ursprungligen skulle gått till chassit på att istället köpa ett lite dyrare mini grafikkort. Finns små versioner av gtx970 också ju. Kan vara ett bra alternativ.

Av ENDLS
Skrivet av ckarlsson14:

Verkar som att ni underbara människor som tagit er tid och hjälpt mig faktiskt har lyckats lösa detta problem! Tack som fan för hjälpen, skönt att slippa pröjsa en jävla massa och vara utan dator ett långt tag! Ni är grymma

Edit: Låter som om allt är bra nu ju, nice!

Av ENDLS
Skrivet av aaaaaaaaaa:

Du kan göra en polisanmälan och ta med den till SEB, så borde de kunna hjälpa dig.
Annars får du se det som en learning experience, och endast acceptera Paypal-gift. (kan inte tas tillbaka)

Vem skulle dock våga handla om du tvingas till att gifta pengarna. Att säljaren ber dig skicka som gåva är ju typ en instant-varningsklocka på att hen kommer att försöka scamma dig.

Av ENDLS

Inlägget borttaget