Inlägg

Inlägg som kertander har skrivit i forumet
Av kertander
Skrivet av tcntad:

Skumt. Visst att MP har egen inbyggd regulator...
Du ska ju inte behöva två profiler, jag har en profil med två bilar. Däremot har jag två olika sparningar, en för SP och en för MP.

PS. Långkörare på väg upp till YT. Nån timme kvar.

Ja, jag får fundera lite på hur jag vill lösa det. Två save-filer låter nog bäst. Skapa en ny profil känns lite jobbigt, men kan vara roligt om man känner för att börja om från scratch.

Bra klipp. Mycket gråa vägar på din GPS

Av kertander
Skrivet av a-team:

vi har löst problemet

Bra, berätta sen hur det går för er

Av kertander
Skrivet av a-team:

@kertander:
oki
är det nått man ska installera för att kunna starta sitt företag?
hur får man med sina kompisar?

För att starta ett Virtuellt företag måste du först regga dig på http://virtualtruckingmanager.com. I högra hörnet klickar du sen på din nick och väljer "My companies". Hitta på ett coolt namn, kanske även en logga och det är klart. Dina kompisar måste också regga sig på samma site. När det är klart klickar de på "Search" och letar upp ditt nya företag. Klicka på namnet och sen klicka på "Apply". Du godkänner sen deras ansökningar och de blir dina förare. Du kan även ge de andra roller som Staff manager och General manager, etc. Företaget och anställda - KLART. Sen bör ni även installera VTMLive från samma site som tickar i bakgrunden när ni spelar ETS2 och registrerar era körningar.

Om ni vill köra ATS så måste du även skapa samma företag på en separat site (eftersom ATS är separat från ETS2) och det gör du på http://ats.virtualtruckingmanager.com. Exakt samma procedur där.

Sen är det bara att logga in på ETS2 MP (eller ATS) och köra hårt

Av kertander
Skrivet av a-team:

har börjat köra lite trucker men jag undrar lite om det här med att köra tillsammans i samma företag?
hur går man tillväga för att kunna köra tillsammans med sina kamrater i ett och samma företag?
nån som kan hjälpa en novis

Köra tillsammans kan man göra på MultiPlayer-modden. Sen att köra i samma företag är mest på "låtsas" eftersom det kommer inte synas någonstans i själva spelet. Men man kan skapa eller joina ett existerande VTC (virtuellt företag) och skriva upp alla körningar man gör i ETS2 (och/eller ATS). Det blir som ett slags rollspel. Jag kör för Swec VTC. Vi kör tillsammans på MP eller själva på SP och tar en screenshot på jobbsammanställningen på slutet som vi sen använder som en jobbrapport. Man kan även använda siter som VTM som gör rapporten åt dig och lägger upp den på http://virtualtruckingmanager.com.

Hojta till om du behöver mer info. Du kanske vill joina oss?

Av kertander

Speed Limiter på ATS!?

Körde med speed limiter i ATS MP igår :). Det kändes konstigt. Max Speed var 55 MPH och vid konstiga tillfällen började trucken sakta ner till 37 MPH (pga. "you entered the city") fast man var inte i en stad. Jag rapporterade detta till TruckersMP support och de fixade detta direkt. Körde idag igen och allt är som det skall. Bra support.

Märkte ett annat litet problem som jag får leva med. Varje gång jag åker MP försvinner min fina Volvo truck :(. När jag kör SP igen måste jag köpa den på nytt och pimpa till den... Om jag gör en SAVE innan MP, så förlorar jag experience och pengar om jag laddar upp det gamla Volvo save game efteråt... Kanske får fixa en ny profil bara för Volvon. Har ni några idéer?

Av kertander
Skrivet av tcntad:

Jag var ansluten, jag körde till en annat företag och mötte andra.
Ser i videon att tiden buggat ur..

https://www.youtube.com/watch?v=wk2rKA1fPHs

Såg det. Kolla tiderna på de två jobben du har att välja på i början. 60255 h och 24 min. Sounds fishy to me :). När detta händer måste man reparera trucken för att fixa till det (F7). Då resettas jobben till korrekt tid igen.

Av kertander
Skrivet av tcntad:

Idioti..

Körde en laddning i Frankrike. Nåt blev knas. Precis när jag lämnat hämtplatsen står det att företaget förväntar sig leverans snart, wow tänkte jag.

Blev försenad med ett par tusen timmar, dock en bra körning!

Detta händer när du startar en körning innan du är inloggad på servern. Därför är det viktigt att du klickar på KÖR (Drive) först, sen när du har bearbetats i inloggningskön och är inloggad kan du ta ett jobb, för då är du på Servertid och inte din lokala PC-tid. Detta gäller inte WorldofTrucks kontrakt eftersom de går på Real-Life tid. Har hänt mig några gånger så jag läste lite om det.

Av kertander

Nu har jag kört min första leverans i min nya Volvo. Den är fin

https://youtu.be/ZtqvdzEn4vI

Av kertander
Skrivet av -Pulma-:

Hur är modkartorna då? Kollade upp ATS nu och såg att det inte var hela USA till min besvikelse Visste dock inte att det finns mods för mer kartor. Då kanske det kan vara värt att köpa iaf om man nu kan "bygga ut det" lite till så att säga.

Har ju ETS2 med Scandinavien packet nu, men vore kanske kul att börja på ny kula med ATS, eller vad säger ni som har båda?

New Mexico kommer snart att releasas till ATS, men tills dess kan du ladda ner Coast-to-Coast kartan, den har hela USA (utan Alaska). VivaMexico-kartan är en del av Mexico och är mycket vacker. Han som har gjort den har lagt ner mycket tid och möda. Jag har sett att det skall finnas en Canada-karta också men den har jag inte testat än.

Vill du kolla lite hur det ser ut kan du titta på dessa YouTube klipp:
Coast-to-coast kartan
Mexico part 1
Mexico part 2

ETS2 är mycket större än ATS i grundutförandet + DLC-kartorna. Sen finns det även ProMods kartor till (Har inte testat än eftersom inte haft behovet), men det skall finnas Ryssland, Kina, Norra Skandinavien, Turkiet, Island, etc. Jag rekommenderar ViveLaFrance DLC, det är en bra karta och man får lite andra leveranser att utföra (Kärnkraftverk, flygplatser och bensinmackar). Going East DLC är bra också.

Av kertander
Skrivet av tcntad:

Japp tror jag med.

Nu har jag kört från Los Angeles till Key West :). Sträckan var 4657 km. Lägger upp filmen på vår kanal nu. Blev ganska lång :). Får se om någon orkar titta.

Klart, ligger här nu https://youtu.be/dHK3rFAUQW0

Av kertander

Min nya Lastbil i ATS

Gillar min nya lastbil i ATS. Självklart i Swec VTC färger.

http://i.imgur.com/4uybZgH.png

Vad tycks? Synd att det är en mod och man kan inte köra den i MP.

Av kertander
Skrivet av kristallkrona:

Jo jag läste det förra veckan! Hoppas att när den kommit till SP att dom som har MP modden fixar den också. Det brukar ju ta nån vecka eller så.

Det blir kul med lite längre körningar på ATS.

Av kertander

New Mexico karta på gång

Har ni hört att en New Mexico karta är på gång till ATS? Läste det på SCS-blogg sidan. Kul! Hoppas att de släpper den snart.

http://blog.scssoft.com/2017/02/american-truck-simulator-head...

Av kertander
Skrivet av tcntad:

Plugga på, viktigare än att ligga på vägarna:)

Plays.TV spelade inte in den första körningen av nån anledning, mitt fel anyway! Andra gick mycket bättre.

Kommer du lägga upp det på vår YT-kanal?

Av kertander
Skrivet av tcntad:

Du har fått PM?

PM?

Av kertander
Skrivet av Lanering:

En gemensam YouTube-kanal låter bra!

Skrivet av tcntad:

Tycker jag med. Din ansökan är godkänd:)

Skrivet av kertander:

OK, jag har lagt upp min krock på min kanal på YouTube https://www.youtube.com/watch?v=aAzw3jf8fVU.

Jag kommer lägga upp våra andra klipp på vår gemensamma YT-kanal när denna är uppe.

Nu har jag lagt upp några körningar på min kanal. (Kertanders YouTube kanal). Kan lägga upp där tills vi har en gemensam kanal. Kolla gärna och kommentera.

Av kertander
Skrivet av tcntad:

Inte fraps men Plays.TV, där har du lite fler val att göra i kvalitet, fps.

Skrivet av kertander:

OK, nu kan jag Plays.tv också. Och jag var involverad i min första officiella krock som jag rapporterade till TruckersMP :).

Om ni är intresserade kan ni titta på krocken här: http://plays.tv/video/5884fbf85291664f3f/rammed-by-lukilako

Och här är Rapporten: https://truckersmp.com/reports/view/104785

Så nu är han Bannad

https://truckersmp.com/reports/view/104785
https://truckersmp.com/user/1306488

Kommer rapportera mera nu

Av kertander
Skrivet av Lanering:

VTN? Vad är det? Kan det bero på att jag körde i Single Player? Tänker köra i online nu. Vill inte offra det en gång till. Tänkte köra last en gång till för dagen

Fyllde på en incident rapport.

VTMLive rapporter fungerar för mig i både MP och SP. De fungerar däremot inte när jag kör i Mexico och till städer på Coast-to-Coast kartan. Man får rapportera allt manuellt då.

Av kertander
Skrivet av Lanering:

Förresten... Insåg precis ett bugg i VTMLive... Fuel Consumption, Profit, Ferry/Train och Distance Driven är fel. Herregud, jag tror inte det är 149.946 km från Köln till London....

Hej, Jag har märkt att det visas konstiga avstånd i rapporter från VTM om man inte kör hela jobbet på en och samma gång. Om du parkerar, sparar, går ur spelet, startar spelet och fortsätter så verkar det som VTM inte kan slå ihop avståndet du har redan kört med avståndet du kör sen. Skumt, men VTM är inte perfekt.

Jag kom på en Workaround när det gäller "An Error Has Occured" när man inte kan lägga till länken till sammanfattningsbilden i Comment-fältet. Jag pillade lite med värden för att se om den har problem med olika tecken. Jag kom på att om du t.ex. transporterar en Digger 500 så måste man ta bort 500 så att det bara står Digger, och då accepterar den din Submit :). Skall testa nästa gång jag kör nåt annat om man kanske kan ha en "_" mellan (Digger_500). VTM kanske inte gillar mellanslag i Cargo-fältet. Jag har informerat supporten.

Av kertander
Skrivet av -Pulma-:

Jo det jag mena med ekonomin var att om du spelade online och hade anställda, så fortsatte dem att dra in pengar åt en även fast man inte spelade, pga att tiden på servern rullade på.
Och på nåt vänster så var det som att jag inte hade spelat spelet på typ 5år när jag gick online första gången, då första tidens datum var när spelet släpptes, tills den dagen som var i nuet så att säga.

Samma sak hände de jag spelade med. Visst man kan köra utan anställda, men bara vetskapen om att de man stöter på online inte direkt har förtjänat sina vrålåk då många satt på X antal miljoner de också

Frågade någon streamer som körde ATS och han sa att det var samma där och han störde sig på det, men men var bara att gilla läget.
En skitgrej kanske för vissa men tyvärr så var det det som dödade mitt sug just då.

Ska fundera på saken iaf, skaffar man ATS så får man kanske lite nykänsla igen.

Det är upp till var och en hur man vill tjäna ihop sina pengar. Vissa vill köra ihop vartenda öre och andra vill fuska och få massa pengar direkt. Så är det inte bara i spelvärlden tyvärr :). Inget att hänga upp sig på. Det finns mycket annat att fokusera på än pengar. Du kan försöka ta alla Achievements, försöka leverera utan att skada lasten, åka enl. trafikreglerna, ta massa fina screenshots, filma en galning på MP, anmäla honom och visa filmen för alla på YouTube. Du kan joina ett VTC-bolag och åka konvojer tillsammans på MP. Du kan köpa alla nya kartor till ETS2 och utforska de (Going East, Scandinavia och France). Det finns även många mod-kartor, jag testar Mexico och coast-to-soast i ATS just nu (Kolla på några bilder här). Och SCS har lovat att underhålla spelen några år till så det kommer mera sen + att Community är mycket bra.

För mig känns varje körning som ny även om jag kör mellan samma städer med samma last. Jag tror att det kommer ta lång tid för mig att tröttna på ATS och ETS2. Vi ses där...