Inlägg

Inlägg som kertander har skrivit i forumet
Av kertander
Skrivet av kristallkrona:

Coolt att man kan ändra sin reg skylt, gör ju så att trucken blir mer personlig!! Får kanske bli lite mer aktiv på den sidan då!

Detta är super kul med ATS. Dessutom roligt att spela med andra online som man kan snacka med samtidigt.
Det är rätt så nybörjarvänligt tycker jag.. Men det tar ju ett tag att lära sig backa med släpet om man aldrig har gjort det förut i ett spel.. Jag tycker dock att det fortfarande är rätt så svårt!

Då är ATS definitivt Nybörjarvänligt eftersom man kan skippa parkeringen om man tycker att det är för svårt :). Mitt tipps till alla som har svårt att backa med släp - tänk er att släpet är en skottkärra. Ni håller skottkärrans handtag med lastbilens bakhjul. Föreställ er detta när ni backar då kommer ni förstå varför trailern uppför sig som den gör :). Om ni vill så kan vi ha en parkeringsutbildning tillsammans.

Av kertander
Skrivet av -Pulma-:

Shit, detta lät ju askul! Har varit sugen på att testa ATS en längre tid, men dragit mig just för att onlineläget var som det var, att man fick pengar utan att behöva göra ett skvatt, dvs när man inte spelat på ett par dagar så hade ens anställda kört in massa pengar.
Tanken att övriga spelare online då även satt på X antal miljoner gjorde ju att man tappade suget.
Älskade känslan man fick i början då man verkligen gick in för att köra så realistiskt som möjligt för att inte riskera tappa pengar, men den känslan försvann tyvärr så fort man blev ekonomiskt oberoende.
Dock låter det ju aningen jobbigt att man måste spela in alla sina körningar etc.
Har inte spelat på länge heller, så lite sug får man allt att plocka fram Logitech G25 ratten och börja köra igen.
Hur pass "nybörjarvänligt" är detta sätt att spela på? Tänkte om man lyckas få med sig en polare också som aldrig spelat.

@tcntad

Hej Pulma, Jag förstår inte riktigt resonemanget bakom ekonomin i ATS (och även ETS2 - samma typ). När du börjar på level 1 så har du begränsat med pengar och måste utföra många körningar (som anställd) innan du har råd att köpa din första lastbil. Då startar du egen firma och får mer pengar för varje körning. Sen anställer du andra förare, köper fler lastbilar och garage, när du får råd eller lånar till det. Och allt detta i Singelplayer (SP). Multiplayer (MP) ger dig inga pengar gratis! Eller har jag missat nåt? :). Det är bara en mod där du kan köra tillsammans med andra och fortsätta tjäna pengar till dit eget bolag som tillhör din profil i SP.

Att köra för SwecVTC innebär att man kör olika jobb, både i SP och MP. Du tar en screenshot på summeringen på slutet, lägger upp denna på t.ex. Imgur.com och rapporterar jobbet via VTMLive (som rapporterar det mesta åt dig automatiskt).

Hur pass Nybörjarvänligt? Hmm, beror på :). För att kunna köra MP måste du ha en egen lastbil, men du kan ju börja köra åt SwecVTC i SP redan innan. Om du gillar utmaningar så finns det gott om de, som att alltid köra lagligt, stanna vid rött, stanna vid STOP-skylt, blinka när du svänger och byter fil, på med lysen på kvällen/natten, kör i rätt fil, på rätt sida av vägen, etc. På MP måste du dessutom se upp för alla galningar som kör 150km/h. Det är bl.a. därför vi spelar in våra körningar, men jag tror inte att det är ett krav (rätta mig om jag har fel tcntad). Jag tyckte att det var ganska svårt att köra med tangenter så det är nog inte nybörjarvänligt. Ratt är att rekommendera.

Av kertander

Min första resa till Mexico

Jag rekommenderar Mexico kartan varmt. Har skapat ett Mexico album här om ni vill se. http://kertander.imgur.com/

Nu har jag lagt till fler bilder.

Av kertander
Skrivet av kristallkrona:

Jag är inte alls lika aktiv som du. Det är tomt där pga att jag nästan aldrig tar bilder och att är aldrig aktiv på den sidan. Är signad där enbart att få tillgång till deras kontrakt.

Ja, jag vet, jag kan inte motstå att jaga achievements. Men du vet att bilderna skickar du till WorldOfTrucks inifrån spelet. I menyn väljer du Photo Studio och sen Screenshot Manager. Där ser du alla dina screenshots. Under har du två knappar (Upload to selected slot) och (Use as my profile truck). Du har 6 st. tomma rutor att fylla med screenshots + en till som din truck profil. Dessa hamnar på din WorldOfTrucks profil-sida.

På WorldOfTrucks sidan kan du även välja vad du vill ha på din registreringsskylt.

Av kertander
Skrivet av kristallkrona:

Var ute och truckade påväg till Las Vegas och mötte denna solnedgång.. Var tvungen att stanna och ta lite bilder! VISST ÄR DET FINT?

http://i.imgur.com/ZDi5h0B.jpg

Vackert! Jag är också tvungen att stanna och ta bilder ibland. Har tagit 200+ på ATS och 150+ på ETS2
Här är några av de.

https://www.worldoftrucks.com/en/online_profile.php?id=160126...

Lägg upp dina på din WorldOfTrucks profil du med.

https://www.worldoftrucks.com/en/online_profile.php?id=115478... - ganska tomt där just nu

Av kertander

Tänker pröva köra dessa snart, kanske i helgen.

http://imgur.com/a/dNfoT

Vill ni testa själva så är det dessa som gäller:

1. VivaMexicoMap_v2_1_1_Comp_C2C_hugoces.scs
2. C2C_Re-scale.scs

Jag har kört tidigare på Coast-to-Coast innan Rescale av ATS. Får se om den känns större nu. Mexico skall blir kul också.

Bra betalt för jobben i denna mod http://i.imgur.com/BOb4ZoE.png, men jag undrar om jag kommer kunna rapportera dessa jobb i VTMLive. Misstänker att jag får en massa "An Error Has Occured" pga att det saknas städer i VTM-dbn...

Av kertander
Skrivet av FlashTec:

Snyggt jobbat

Ja nu är det ju en sex sju år sen jag sysslade med något grafiskt sist så tänkte mest det kunde vara kul att ha nåt att jobba med på hemmaplan men blir det bra kan jag ju dela med mig och då är det ju bra om det finns ett syfte med det hela

Har sweclockers nån maskot eller nåt sånt?

Känner inte till någon maskot.

Vi skulle kunna ha denna ovanför förarhytten.

http://i.imgur.com/YE0jMaY.png

Av kertander
Skrivet av kristallkrona:

Dom senaste jobben så har jag glömt. Eftersom det är nytt för mig att ta printscreen på jobben jag har kört.

Skickades från m.sweclockers.com

F10-knappen tar en screenshot i spelet. Sen hamnar bilderna på din disk i user-katalogen i American Truck Simulator\screenshots. Du behöver inte ta Print Screen.

Av kertander
Skrivet av FlashTec:

Om man skulle ge sig på att göra ett paintjob är det den här loggan ni vill ha då eller:

http://virtualtruckingmanager.com/uploads/users/companies/6305.jpg

Ja vore fint. CEOn har sista ordet dock. Och vi har sagt att paintjobbet skall vara huvudsakligen orange med svarta/gråa motiv. Några förslag hittills: http://kertander.imgur.com

Av kertander
Skrivet av kristallkrona:

Jag glömmer alltid att spela in mina körningar.. Men igår när jag körde ATS MP, så var det en som körde rakt in i mig... Tror jag fick 27 % i skada eller något.. Jag får nog börja med att spela in mina körningar..

Tråkigt att detta händer. Undrar om det är säkrare att köra i konvoj. Jag tror att det är det eftersom det är större chans på att någon i konvojen spelar in och då lämnar de en i fred.

Dina rapporter saknar länkar till sammanställningsbilderna. Fixar du till det? Och gör en Incident Report av olyckan också.

Av kertander
Skrivet av tcntad:

Wow den smällen... Hur lyckas du hitta alla dårar?

Jag säger ju att min nya fina lack drar till sig alla avundsjuka som vill förstöra :). Men såg du vad som hände med hans lastbil? Jag tror att han välte upp och ner :). Rätt åt han.

Samtidigt är det ganska konstigt att det finns så många förare i ETS2 som använder spelet till att köra som galningar, köra in i andra, blockera vägen och vara allmänt otrevliga på chatt och CB-radio. Misstänker att det är mängden av spelare på en och samma server som har med det att göra. Man får alltid en viss procent av troll... Har inte stött på något sådant på ATS MP än.

Av kertander
Skrivet av kertander:

http://plays.tv/video/588e0d010c586b0e1e/another-bad-driver

Som tur är fick jag bara skada på Trucken och inte trailern :).

Denna gång fick jag 25% skada på lastbilen och 6% på trailern :(. Kommer anmäla honom... Har nu lagt upp en Incident rapport.

http://plays.tv/video/588e3516e3cefa8814/they-crawl-our-of-th...

Av kertander

Ny olycka där man är ett oskyldigt offer

http://plays.tv/video/588e0d010c586b0e1e/another-bad-driver

Som tur är fick jag bara skada på Trucken och inte trailern :).

Av kertander
Skrivet av tcntad:

Ser bra ut
Sålänge man har grundfärg orange är det valfritt mellan svart eller grått men en enad design ska vi ha.
Synd att man inte kan ha sina egna i MP..

Första körningen med nya lacken och direkt så vill de rispa den :).

https://youtu.be/g_14UD-Frwc

Av kertander
Skrivet av tcntad:

Den i ATS var riktigt snygg.

Tack, men det blir backning på den från ETS2?

http://kertander.imgur.com - kolla om någon av dessa känns bättre Lite fler att välja bland.

Av kertander
Skrivet av tcntad:

I MP blir det svårt. Jag kör svart/orange stil:
Vid 09:19 https://www.youtube.com/watch?v=Sr4YVydd4xc&index=23&list=PL5...

Här är mina senaste paintjobs:

http://i.imgur.com/89esXp3.png
http://i.imgur.com/vzilqv5.png

Gillar de :).

Av kertander

Alternativa kartor

Tänkte kolla med er om ni har testat alternativa kartor? Alltså ej SCS utan t.ex. Pro Mods. Är det något att rekommendera? Kan vi köra jobb för SwecVTC på dessa? Har sett lite sådant på YouTube... Eller skall man undvika dessa?

Av kertander
Skrivet av tcntad:

MyVTC finns ju inte kvar. Huruvida den databasen finns vet jag inte.
Jag själv låg i topp när MyVTC fanns men idag har jag ingen statistik.

Tog du inga sammanställningsbilder som vi gör idag?

Av kertander
Skrivet av tcntad:

Såklart ingen rikspanik då VTMLive fyller i nästan allt själv.
Ser framemot uppdatering som förhoppningsvis fyller i mer automatiskt.

Jag hoppas att de åtminstone buggrättar det. Inte bra om vi inte kan editera Journalen innan den accepteras. När detta händer, skall vi posta sammanfattningsbilden här då?

En annan sak ang. rapporter. Du har ju kört innan VTM på MyVTC. Funderar du på att föra över dessa jobb till VTM? SwecVTC har ju faktiskt existerat ett tag nu. Synd att tappa allt du har gjort bara för att vi var tvungna att byta när MyVTC stängde ner. Eller blir det för mycket jobb? Bara som en kuriosa, hur mycket pengar/km har du kört för SwecVTC sen du startade företaget?

Av kertander
Skrivet av Lanering:

Endast jag som har detta problemet?

http://imgur.com/a/WU5zX

"An error occured" När jag försöker ändra rapporten....

Her hänt mig med vid några tillfällen. Jag har buggrapporterat detta till VTM-support. Gör du det med.