Inlägg

Inlägg som Ledstripes har skrivit i forumet
Av Ledstripes
Skrivet av niclasc:

@Ledstripes: Är det tomma rör du ska dra i?

Ja, det är tomma rör jag ska dra i.

Av Ledstripes
Skrivet av pergro:

Jag har köpt tunna kat6 kablar här.

https://www.discatonce.se/se/

Hur tunn?

Av Ledstripes
Skrivet av Lagmoore:

Jag befinner mig i en situation där jag skulle behöva skicka och ta emot data på ett längre avstånd, cirka 3km.
WiFi går inte eftersom detta skulle bli dyrt med tanke på alla repeaters man skulle behöva plus alla solceller eftersom detta är off-grid.

Jag läste att man kan skicka data / radio med hjälp av riktantenner, point-to-point alltså men vad jag inte förstår är hur man ska gå till väga.

Vad jag vill uppnå är:
Jag vill ha en kamera vid mitt älgpass som streamar till min server i huset så att jag kan se vad som pågår vid gryning / skymning.
Ström vid älgpasset finns inte och jag kommer att använda mig utav sol energi för att lösa det.
Skippa moral snacket om vad lagen säger, det är min mark och mina lagar som gäller i mina ögon höhö.

Hur ska jag bära mig åt för att skicka data från passet till huset som är ungefär 3km bort? Riktantenner? Radiolan? Hur?

Jag är hyfsat data kunnig och kan ta mig runt dom flesta situationer men detta är okänd mark för mig.

Mvh

Jag har testat 2st TP-link Cpe510 riktade mot varandra på 5km avstånd med riktigt bra kvalitet. Lättanvänt också!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ledstripes

Var hittar jag tunnast möjliga CAT6/CAT5e-kabel?

Hej,

Farsan kommer att få fiber installerat i kåken vilken dag som helst, och då är det dags för mig att ta vid gällande installation av fastighetsnätet. Jag har tänkt nyttja befintlig kanalisation i väggen så långt det är möjligt, för att kunna göra en snygg installation utan massa utanpåliggande nätverkskabel. Jag har redan CAT6-kabel som jag använt hemma i min lägenhet, men denna kommer att vara för tjock eftersom jag vill dra fler nätverkskablar i rören. Eller kanske kan jag skala min befintliga CAT6 och enbart dra ledarna i rören för att få plats med mer? Bara plasthöljet samt plastbiten i mitten av en nätverkskabel medför ju att den tar onödigt mycket plats tänkte jag.

Var hittar jag tunnast möjliga installationskabel? Behöver cirka 100m kabel. Helt CAT6, även om det inte är någon katastrof om det skulle vara CAT5e.

Av Ledstripes

Hjälp mig välja OS till server

Hej,
Ska precis skruva ihop en server, av lite delar som jag har liggandes här hemma. Servern skall i princip ha två funktioner.
1. Plex-server
2. Torrent - den skall kunna ladda hem per automatik via RSS.

Jag bygger av ett moderkort med integrerad fyrkärnig processor på 2,4ghz, 8gb ram och 2X3TB WD- RED. Egentligen är det inte superviktigt att jag har säkerhetskopior/backup på mina hårddiskar.

Jag har testat FreeNAS liiite förut, och kände att det var lite svårt för mig, även om jag till slut fick det att fungera. Finns det något lättare att använda? Och om jag använder Windows10 - hur mycket slöar det ner kontra att använda exempelvis FreeNAS?

Av Ledstripes
Skrivet av lasseTM:

Är det inte bättre att köra exempelvis FreeNAS eller liknande OS? Har fått för mig det, efter tidigare kommentarer från folk. Dock är jag ju väldigt bekant med Win10.

Av Ledstripes
Skrivet av lasseTM:

Om du pratar 2st 1080p transcodes så bör du köpa en i3 3220,3240 3250 för att komma billigt undan. Dessa finns på tradera från 150-350:-
och har runt 4500+ i passmark, runt 2000 är ju gränsen för en transcode.

Annars är det nog 1265lv2 du ska satsa på men den kostar ju runt 1000-1600:- för 7700 passmark.

EDIT: Ang minne så har jag kört 2gb i min burk från start, det var för lite sedan fick jag tag på en 4gb sticka och körde 6gb det funkade bra för 2transcodes, handbrake encode samt slösurf med chrome samtidigt.
Nu har jag 8gb och kan dessutom spela lol samtidigt utan att få slut på minne, jag har stoppat i ett grafikkort i min burk.
Jag kör windows 10, plex server, torrent, handbrake, och chrome samtidigt 24/7 utan problem när det sitter en i3 3220 i microservern.

Den är ganska tyst på tystaste läget, det är ju bara en 120mm fläkt som snurrar på som dessutom går att byta till en tystare fläkt. Jag ställde min bakom min soffa och satt precis bredvid och jag har ju lite surr men knappt så jag märker den. I min källare låter mina lysrör i taket mer än microservern som står på golvet.

Vad har du för operativsystem i din Microserver?

Av Ledstripes
Skrivet av Calby:

Varför inte bara köpa en Synology NAS? Jag kör med en och min fungerar klockrent till allt.

Har precis beställt en HP Microserver Gen8 inkl uppgradering av CPU samt 16GB minne för 5k. Orkar inte lägga ner mer pengar. Men det lät helt klart smidigt det du nämnde.

Av Ledstripes
Skrivet av rekoj:

God morgon!

Installera in: https://github.com/arakasi72/rtinst
Sedan så tvingar du all trafik via VPN and you are good to go.

Kan jag köra detta på Ubuntu Mate på en Raspberry Pi2 tror du? Hur tvingar jag all trafik via VPN?

Av Ledstripes
Skrivet av Christley:

Att göra en dedikerad seeddator är nog enklare än du tror.
Allt som egentligen krävs enligt mig är att se till att datorn är igång, står bakom en vpn och har webinterfacet på klienten på. Antingen utorrents egna, eller om du flyttar till rtorrent/rutorrent eller deluge. De flesta seedboxar kör rtorrent/rutorrent

När jag installerat Win10 och Utorrent på denna dator, och aktiverat WebUI - hur gör jag då för att komma åt den från min ordinarie dator?

Av Ledstripes
Skrivet av Soir:

Du kan skapa en "seedbox" med hjälp av ett skript, som sköter det mesta åt dig. Finns några stycken där ute. T.ex. denna https://quickbox.io/

Det sistnämnda kan du fixa genom att dela ut en mapp via Samba, som din dator är ansluten mot. Ställ därefter in rTorrent, som körs på servern, att övervaka den mappen, och automatiskt lägga till torrents om en ny dyker upp.

Du råkar inte veta om det finns några alternativ som jag kan köra på en Raspberry Pi 2?

Av Ledstripes

Dedikerad "Seed-dator" - Hur gör jag det bäst?

Hej!

Jag har nu länge varit sugen på att installera en extra dator, som enbart skall jobba som "seed-dator", dvs den skall seeda mina torrents. Jag har tillgång till 2st 100/100-linor, och på så vis kan jag ju använda denna på den andra linan för att inte slöa ner mitt ordinarie nätverk.

Utorrent är jag bekant med eftersom jag själv kör Win10 på min dator jag använder till vardags. Hur gör jag på lämpligast vis? Det vore ju det bästa om jag väljer vilka torrents som skall tankas ned på min nuvarande dator, lägger dem i en mapp som "seed-datorn" automatiskt laddar ned dessa filer ifrån - eller har ni något bättre tips?

Av Ledstripes

Om jag ska uppgradera med en vassare CPU - vilka passar då? Vill ha något rejälare, som klarar i alla fall 2st transcodningar samtidigt.

Av Ledstripes

Raspberry Pi 2 - utorrent?

Hej!

Har en Raspberry Pi2 som bara ligger och samlar damm. Nu vill jag använda den som en "seedare", dvs den skall vara online 24/7, och seeda de torrents som jag har valt att ladda ned på min HTPC.

Hur löser jag detta på smidigast sätt? Jag vill ju inte ladda hem varje torrent två gånger, eftersom det påverkar ration.

Av Ledstripes
Skrivet av SeF.Typh00n:

Det gör det säkert (beroende på hur många strömmar du ska ha). Har man PlexPass finns det någon form av hårdvaruaccelerering i någon version som ska fungera.
Men det blir ju tyvärr lite sämre kvalité av det.

Har Plex-pass. Tror jag slår till och köper denna server. Verkar ju vara omåttligt populär.

Av Ledstripes
Skrivet av HenKenny:

Beror på vad den ska köra för kryptering. Vad är det för teknik i andra änden av din VPN?

Tanken var att jag ska köpa licens från OVPN.se . Vill numera köra krypterat eftersom jag tankar tämligen mycket film.

Av Ledstripes

"Orkar" Raspberry Pi 2 att agera som VPN-server?

Hej!

Har en Raspberry Pi 2 liggandes som jag vill använda som VPN-server, dvs innan min router för att vara dold mot internet. Orkar den med att kryptera trafiken? Har en 100/100-lina.

Av Ledstripes
Skrivet av SeF.Typh00n:

Transcoda 4K med Ivy Bridge är väldigt svårt utan GPU-accelerering.

Du måste uppgradera processorn ganska rejält för det syftet om du använder Plex. Jag har en dator vid sidan om min Microserver som med nöd och näppe klarar transcoda en ensam 4K ström (3770S)

Tanken var att köpa en Xeon-CPU, glömde att nämna det. Men tror du att 16GB minne räcker till?

Av Ledstripes

Ser att det finns Microserver Gen8 nu på Dustin för 2149kr. 16GB som max minne - kommer det att räcka åt mig som enbart kör servern som filserver/Plexserver? Tänkte om den är någorlunda framtidssäker då det kanske ska transcodas 4K inom något år eller två.

Av Ledstripes

Rimligtvis bör Dell T20 som reas ut för 3499:- hos Dustin nu vara extremt svårt att överträffa prismässigt. 4-kärning Xeon på 3.3ghz.