Inlägg

Inlägg som uuunknownnn har skrivit i forumet
Av uuunknownnn

Tack för era svar! Blev en X1

Av uuunknownnn

Köpråd Lenovo X1 eller Lenovo x13

Hej!

Jag står och väger mellan 2 datorer och kan inte bestämma mig. Är framförallt skillnaden i CPU prestanda jag blir lite osäker på.

Pga större skärm så vill jag helst välja denna, och lägger till en 512GB stor hårddisk:

https://www.lenovo.com/se/sv/p/laptops/thinkpad/thinkpadx1/th...

Alternativt så lutar jag åt denna:

https://www.dustin.se/product/5011334278/thinkpad-x13-yoga-g2

Tycker att X1 alternativet känns bättre pga större skärm, inkluderar penna (och pennan är viktig för mitt behov) och bättre trackpad. Men funderar på x13 då den har en I7, men tycker I5an i X1 verkar minst lika bra.

Vad säger ni, vilket alternativ bör jag gå på? tack på förhand!

Av uuunknownnn
Skrivet av ingenjören:

Det finns en lösning på ditt problem. Det heter campden tabletter. Tillsätter du det i flaskan i nog liten mängd kommer det käka upp det syre som finns kvar. Just ipa är ju också den känsligaste sorten för oxidering. Även ibland när man köper från bolaget från små bryggerier som flaska kan det vara brunsås i flaskan. Rätt osmakligt faktiskt. Det finns en intressant studie i ämnet här. Själv har jag testat med gott resultat i fat, men lite mer svårigheter på flaska. Den produkt jag använt är den här. Det luriga är att inte tillsätta för mycket för då luktar det svavelfis om ölen istället. 0,3 g till 19 L är ett riktmärke.

Kom på att det även finns antioxin du kan testa. Doseringen är säkert också rätt låg. 4g/100 L öl.

Tack för bra tips och idéer! Speciellt antioxin lät väldigt intressant eftersom det lät enklare att lägga på flaska.

Det jag gillar med askorbinsyra är att der kändes mer naturligt (var mycket varningar på antioxin) men samtidigt funkar säkert antioxin bättre. Jag gör mig ett test med askorbinsyra, och funkar det inte tillfredsställande så testar jag antioxin. Tack!

Av uuunknownnn

Även jag har fastnat i denna underbara hobbyn. Jag brygger i bryggverk och jäser sedan i vanlig jästunna innan jag tappar och kolsyrejäser på flaska.

Jag brygger mest humlestark IPA, och det har nu visar sig att flaskorna oxideras efter några veckor. Jag antar I alla fall att det blir oxiderat, ölen blir brunare men smaken blir inte dålig men något förändrad.

Jag har ingen möjlighet att tappa på fat i dagsläget och på så sätt undvika oxidering, men funderar på att testa askorbinsyra för att se om det kan mildra symtomen. Någon som testat askorbinsyra och har förslag på dosering och när det skall läggas i?

Hittar väldigt lite om askorbinsyra på nätet och det verkar finnas väldigt olika åsikter och resultat...

Av uuunknownnn

Jag hade precis samma problem, och det som tillslut hjälpte var att ändra VideoMemoryScale (i filen ADV_Options) från 0.85 till typ 0.6 eller 0.55 (minns inte exakt värde).

Är enligt mig helt ologisk då jag tycker att det borde bli mer problem, men efter det är FPSen stabil även efter flera games. Spelet måste verkligen ha en minnesläcka.

En av alla trådar om problemet: https://www.reddit.com/r/CODWarzone/comments/gzvv2h/why_does_...

Av uuunknownnn
Skrivet av zaibuf:

Du kan sätta limit https://docs.microsoft.com/en-us/azure/cost-management-billin...

Om du redan använder Azures service bus känns det logiskt att använda Azure, annars kommer du få det jobbigt att debugga loggar om du ska använda olika clouds.

Men du kan ju slänga upp en gemensam app service plan för alla apierna, det du får betala för är om du vill ha mer prestanda. Finns även dev/test planer som är gratis om du klarar dig med ett segt system
Annars kan du skriva om allt till functions så kostar det i princip 0 kr 😁

SQL kan du hosta som en DTU om du kör MSSQL, startar runt 5$/m.

Beroende på hur många apier det är så får du testa dig fram med app service plan, kan börja med en billig typ B1 och skala upp om du ser minnet/cpun slår i taket.

Jag skall kolla upp det du skriver. Till en början tror jag att en gratis plan för APIerna kommer fungera utmärkt då jag har under 10 APIer, men jag får titta vidare på databasen.

Angående price limit så har jag sett den länken, men det fungerar inte med en pay as you go plan. Hur och var köper man credits på ett bra vis? Är det visual studio proffessional subscription som krävs eller finns det andra sätt att köpa credits?

Tack för att du tar dig tid!

Av uuunknownnn

Var hosta ett NET API/backend

Hej,
Jag har utvecklat en app med tillhörande backend. Backenden består av ett antal NET APIer som pratar med varandra via en azure service bus samt en SQL databas.

Jag har aldrig hostat något likande innan och letar efter bra alternativ. Då jag redan har en azure service bus så känns det naturliga att använda azure, men spontant känns det dels dyrt och dels kan man inte sätta en spending limit vilket inte känns bra.

Det är ett hobby projekt så i alla fall till en början så förväntar jag mig inte allt för mycket trafik. Men jag tycker azure prismodell och tjänsteutbud känns som en djungel och väldigt svår att beräkna.

Någon som har tips på en bra host för ovan, med spending limit, att rekommendera?

Ett annat alternativ hade varit om man kunde sätta en spending limit på azure så man kan sova gott om natten. Kan man göra det på något vis med t. Ex ett uppgraderat konto?

Stort tack på förhand!

Av uuunknownnn

Jag använder enpass sedan några år tillbaka. Väldigt nöjd med allt förutom att jag tycker det är svårt få autofyll att fungera på vissa sidor/appar.

Ni som använder bitwarden, upplever ni krångel med autofyll ibland? Både mobil och PC.

Av uuunknownnn

Läste en kommentar av Samsung när telefonerna presenterades, och vet att när jag läste det inlägget så tänkte jag att en sådan här tråd kommer komma. Och att det hade varit intressant att se vad de skriver i denna tråd. Men kan inte se att de skrivit ännu

#18870337

Av uuunknownnn
Skrivet av Zyces:

@uuunknownnn: Hittade lite intressant info till dig, på Lawline, som nog ger dig lite kött på benen.

Intressant lag, tack! Dock verkar den endast gälla om man lämnat in en vara för t.ex reparation så jag tror inte att den är applicerbar i mitt fall. Men oavsett intressant läsning!

Av uuunknownnn
Skrivet av Zyces:

@uuunknownnn: Det du får här är nog enbart vad vi andra tycker om ditt handlande. Lyft frågan till Hallå Konsument Där får du nog snabbast svar om det är regelmässigt ok att företaget gör detta.

Jag testade att kontakta dem, men fick till svar att de inte avgör om företags villkor är skäliga eller inte. De hänvisade mig till att göra en anmälan till konsumentverket så de kan granska ärendet, men det känns lite overkill.

Av uuunknownnn
Skrivet av Zyces:

Då är vi oeniga där, då de har klart och tydligt sagt att du har en månad på dig att hämta ut ditt paket, om du inte gör detta så visar du att du tydligen inte bryr dig eller har respekt för butikens regler. Idag så tror alla att de enbart har rättigheter, men inte några skyldigheter.
Nu har butiken sagt att de kan hantera den nonchalant beställda varan, men för ett kostnad av 30% av värdet på produkten.
Och enligt mig så är detta skäligt.

Sen om andra tycker annorlunda, så får de ha den åsikten, men jag tycker att kunder måste även ta ansvar för vad de beställer.

Jag håller med dig i mycket, och är även fullt medveten om att konsumenter har skyldigheter. En av anledningarna till att denna tråden finns är att jag inte vill bråka med butiken om de har rätten på sin sida.

Det är därför jag försöker få reda på om den paragrafen stämmer med de regler som finns då man inte får skriva vilka avtal som helst. Och "utan någon ekonomisk skyldighet gentemot kunden" tycker jag känns orimlig, medans en avgift känns okey.

Jag har inte ens skrivit företagets namn i tråden, då mitt mål inte är att kasta skit runt mig utan målet är att diskutera frågeställningen och komma fram till vad som gäller.

Av uuunknownnn
Skrivet av Hubertus:

När du beställde accepterade du bolagets leveransvillkor. Du ingick alltså ett avtal. Om du tycker att villkoren är fel skulle du ha avstått från att beställa. Jag gissar på att du inte läste igenom leveransvillkoren före beställningen.

Korrekt gissat. Jag har även efter köpet testat göra en beställning utan att klicka köp och spenderade säkert 2 minuter med att lusläsa sista sidan innan jag hittade de villkoren.

Jag inser att man kan ha olika åsikter om det är moraliskt korrekt att ha ett sådant villkor, men det är inte frågeställningen i tråden. Frågeställningen är om ett sådant villkor är förenligt med att man inte får avtala bort distansavtalslagen och konsumentköplagen.

Av uuunknownnn
Skrivet av Zyces:

Jag förstår inte problemet, du har beställt en vara som du struntat i att hämta ut.
Nu vill du häva ditt köp. Du ska ha tur att du valde att hämta ut i butik, hade det gått med posten så hade du inte haft 1 månad på dig.

Detta sätt, att man har viss tid på sig finns på nästan alla ställen.
Ta tex Dustin, om du struntar i att hämta ut ett paket, så ligger det kvar hos ombudet i 14 dagar.
Dvs det är så lång tid du har på dig att hämta ut ditt paket. Därefter så går paketet tillbaka till Dustin, och du får en hanteringsavgift på 313kr.
Så jag tycker det är helt rätt att de tar 30% i avgift, då du tydligen inte brytt dig att hämta ut det du beställt.

Jag skulle dock inte anse att ett sådant villkor är samma sak. Att ta ut en extra avgift för att man inte hämtar ett paket som skickas tillbaka är inte samma som att anse att varan tillfallit butiken "utan någon ekonomisk skyldighet gentemot kunden".

Av uuunknownnn
Skrivet av Mithras:

Nej, vi är tyvärr inte helt överens. Hämtar du inte ut paketet övh så har de troligen nej säkerligen, rätt att dels avgiftsbelägga dig, och dels göra de vill med paketet.

Så fort du hämtat ut paketet däremot, då träder distansavtalslagen i kraft. Innan dess är det upp till företaget att göra vafan de vill.

Så hämta ut paketet om de tillåter det ff. Jävlas du med dem innan dess så kan de jävlas tillbaka.

Okey, får åka förbi butiken och hämta boken så jag inte står utan båda tillslut.

Tack för din hjälp!

Av uuunknownnn
Skrivet av scienta:

Det här är ju helt fel ställe att ställa en sådan fråga på. Har du några klagomål bör du vända dig till ARN.

Däremot tror jag inte du får ut något av det. Regeln finns ju uppenbarligen till för att folk inte ska kunna beställa grejer och sen strunta i att hämta ut. Om du nu inte fått arslet ur vagnen på en hel månad så är det ju inte mer med det. Det är ju väldigt snällt av företaget att erbjuda dig att hämta ut boken, eller att få tillbaka 70%.

ARN kommer inte ta i ärendet, produkten ligger 30kr under deras värdegräns. Och oavsett om jag kommer få tillbaka pengarna tillslut eller inte tycker jag frågeställningen är intressant. Skulle man kunna skriva undangömt i villkoren att produkten måste hämtas innom en timme?

Skrivet av huxfluxarn:

Nja, Jag tror det är så att de skulle ha rätten att neka dig att hämta ut varan. Då är inte paragrafen verkningslös längre. Eftersom du inte hämtade ut boken inom 1 månads tid.

Det känns väldigt märkligt att man skulle få sätta en godtycklig gräns på en månad. Som skrivet ovan, var går gränsen på vad man kan skriva i så fall? En månad, en vecka, en dag, en timme?

Vore rimligare om det fanns reglerat i en lag eller liknande.

Av uuunknownnn
Skrivet av Mithras:

Då är det bara att börja länka till Sveriges rikes lagar. Enligt lagen (2 kap. 12-13 §§ lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler) så börjar din ångerrätt gälla så fort du hämtat ut varan. Alltså har du lagen på din sida.

Som de andra sagt, var dryg. Hämta ut den. åberopa ångerrätt.

Om inte annat så brukar det vara enklare att få sin vilja igenom i en butik än i en chatt med kundtjänst, får åka förbi butiken och se om de är bättre att ha att göra med.

Men då är vi överens om att deras paragraf om att ej uthämtade varor tillfaller företaget inte känns förenligt med de konsumentskyddande lagar som finns vilket gör paragrafen verkningslös?

Av uuunknownnn
Skrivet av zyberzero:

Jag tror nyckelordet är levererat till kunden. Jag åker ju på en massa avgifter om jag beställer en pryl till mitt lokala postkontor och ger tusan i att hämta ut produkten (jag vet att det har varit uppe på Swec tidigare).

Var dryg. Åk dit, hämta ut boken (åh, nu är den levererad till kund. Nu triggas mina 14 dagars ångerrätt), och lämna tillbaka den direkt?

Tack för svar!

Den tolkningen hade jag kunnat godta, även om det känns otroligt onödigt från företagets sida. Men enligt företaget så skulle inte det fungera då boken tillfallit företaget och det är i goodwill jag fortfarande skulle kunna hämta den och därmed är ångerrätten upphävd.

Av uuunknownnn

Varan tillfaller företaget efter en månad

Hej!

Jag har hamnat lite i twist med ett företag. Jag beställde en bok på internet och valde att hämta boken i fysisk butik, dock betalades boken vid köpet.

Boken kom till butiken och jag blev aviserad, men av olika anledningar blev det inte av att jag hämtade boken. Efter en dryg månad kontaktade jag företaget och ville makulera köpet i enlighet med min 14 dagars ångerrätt som börjar gälla när varan levererats till kunden.

De hänvisar då till sina köpvillkor där de i en paragraf skriver:

Ej uthämtade böcker

Köpt bok som ska hämtas ut i butik ligger kvar i butiken i en (1) månad. Om kunden inte hämtat ut köpt bok inom denna tidsfrist förbehåller sig *företagets namn* rätten att återvinna boken till platsförmån för andra böcker, utan någon ekonomisk skyldighet gentemot kunden.

De erbjuder mig dock fortfarande att hämta boken, eller att de kan lägga ut den till försäljning till nästa kund och ge mig 70% av det dem får för boken.

Det handlar inte om mycket pengar, 470kr, men den paragrafen tycker jag inte känns förenlig med den dispositiva distansavtalslagen vilket gör mig grinig av princip.

Hur tolkar ni den paragrafen? Är en förenlig med distansavtalslagen?

Av uuunknownnn

Någon mer som just nu sitter upptagen med mario maker 2? Fantastiskt spel, men är besviken på att de tagit bort 100 mario challenge.

Skickades från m.sweclockers.com