Inlägg

Inlägg som lew har skrivit i forumet
Av lew

Jag har råkat ut för samma problem. Agget är väldigt varmt, luktar lite kostigt om datorn. Och dessutom har jag sen senaste tiden haft problem med samma fel meddelande.

Jag har ett radeon x800 med extra strömkontakt.

När jag fick samma meddelande 20ggr imorse hittade jag fram mitt gamla radeon 9600 och nu rullar det utmärkt.

Kan inte komma på vad det kan vara. Kan nätagget som jag vill att det ska vara fel på bli så varmt så det stör grafikkortet? hmm

Av lew

Det sitter bara en fläkt på moderkortet mitt i datorn. Men sen så har väll agget en egen inbyggd fläkt?

Grafikkortet har en agp anslutning. Jag fick världens porblem ida då varnings skärmen kom upp varje gång jag startade datorn. Då bytte jag till ett grafikkort jag hade liggandes och då gick det att starta.

Jag tänkte att om det nu blir för varmt i datorn, så kanske grafikkortet inte orkar mer. Där av varningstexten. Fast ibland går det inte att starta när den är kall heller.

Nu återstår det att se om det blir samma sak nu.

Av lew

Väldigt varmt nätagg.

Tjena om jag känner på mitt näragg när min dator vart på ett tag så kan jag inte hålla kvar handen. Det blir grymmt varmt. Är detta normalt? Datorn har dessutom börjat hänga sig kanske mycket senaste tiden. Och dessutom ibland när jag startar kommer det upp en varningsskärm och datorn piper då det står något med att nån kabel till grafikkortet inte är kopplad. Någon med erfarenheter? Tack!

Av lew

LG Lcd (dator skärm) som tv?

Hej. Jag köppte en LG LCD 27" skärm till datorn igår. Och mitt önskemål är att kunna använda den som tv också.

Då tänkte jag att det är väll inte mer än att bara sätta in antensladden. Men jag fick inte fram några kanaler. Då tänkte jag pröva en tv out kabel jag har hemma. Med Scart -> S-vid. Men det hjälpte inte det heller.

Då slog det mig att man säkert var tvungen att söka in kanalerna. Men så klart, det gick inte det heller. I menyn som syns på bilden jag har lagt in ser ni inte så mycket. Men jag vill upp till antennen längst upp men den hoppar bara förbi den ikonen! Hur kommer det sig och hur fixar jag det?

Bild (ursäkta playahead länkningen, hoppas den funkar):

http://f.playahead.se/2d/720e1cce945245ad176a3e65929f9c/share...

Tack // Daniel

Av lew

nja, den är inte så väldans gammal det är en sony vaio men du har nog helt rätt i att det är ett minne, med väldigt lite minne. men varför heter den credit card?

Av lew

Kingston KTC-2337/16, 16mb Cedit Card

Alltså vad är detta? Jag köpte en bärbar dator och fick ofivilligt med detta kort. Det var intryckt på ett ställe i datorn där den fick platts men inte kändes som att den skulle sitta eftersom den verkade sitta konstigt. Kortet är precis samma form som ett kreditkort men mycket tjockare, den är tjock som ca 3 st kreditkort. På det står det bara "Kingston KTC-2337/16, 16mb Cedit Card" vad är det för någonting? // lew

Av lew

tack.. ska pröva

Av lew

Alltså. Det har alldrig vart såhär förut det va häromdan det började. Försår igentligen inte hur det skulle kunna bli glapp. När jag ska få igång datorn drar jag ut och sätter in strömkabeln till datorn. Ibland får jag göra några gånger. Men även fast jag inte rör datorn kan det hända att även fast jag är inloggad att den först hakar upp sig och sedan stängs ner och så kommer skärmen med texten som jag inte vill se. Darorn är en "hem" dator som jag själv inte håller på med. Så jag tror inte att dom har byggd fel och speciellt inte när jag har haft den i över 1 år. Men skulle det isåfall kunna va strömkabeln till själva datorn som det är fel på? isåfall borde vell datorn inte starta. Konstigt.

Av lew

Problem med grafikkortet.

Hej. Det är såhär, ibland (nyligen) när jag startar datorn börjar den pipa och på den svarta skärmen blinkar en röd text.

"YOU HAVE NOT CONNECTED THE POWER CABLETO YOUR VIDEO CARD. PLEASE REFER TO THE 'GETTING STARTED GUIDE' FOR PROPER HARDWARE INSTALLATION"

Vilket är väldigt jobbigt. Nu precis innan jag skrev det här så fick jag hålla på ett tag innan jag fick igång den. Allting har alltid vart ikopplat, öppnade och kollade i datorn nyss. Och allting som ska sitta i grafikkortet sitter som det ska, även på baksidan.

Jag har ett radeon x800 kort om det hjälper. Hoppas någon kan hjälpa mig, Tack.

Av lew

Hej.. alltå det står en heldel saker på den.. tex dvd video/rw/r , VHS pal , DVD+ReWriteble , RW compatible , cd digital vidio , cd digital audio , mp3 cd-r/rw , dolby digital, dts digital out, windows , progressive scan. så det verkar som den ska klara massa iaf.. Men hur som helst. Vilket format ska filmen vara för att den ska fungera på dvdn? konverera tar flera år10onden
Ja vill se filmer på externa dvdn som är kopplad med tvn inte den som sitter i datorn..

EDIT: den står inte divx på min : /

Vilket program ska jag konvertera men
Vilken skiva kan jag använda
Vilken fil typ ska filmen vara för att fungera på dvdn?

Av lew

Bränna serie på dvd skiva.

Hej. Jag har länge exprimenterat och läst runt men tyvärr utan resultat. Jag använder nero express 6 vilket jag hatar. Det går hur bra som helst och bränna "dataskiva" men hur jag än bränner fungerar det inte i dvdn. Det är ingen dålig dvd, vet inte mer än att den heter LG och man kan bränna filmer och så på den. Åter till ämnet så undrar jag hur jag ska få mina filmer och serier att fungera i dvdn. Efter som majoriteten av mina filmer är .avi är min fråga hur jag
får .avi att fungera i dvdn helst utan att konvertera. Isåfall vilket brännar program rekomenreras, samnt konverterings program och isåfall brännings metod. Tack

Av lew

Re: Papperskorgen (i datorn) funkar inte.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av patatotti
När jag ska ta bort någonting från datorn så raderas den direkt från datorn istället för att raderas till papperskorgen. Inte ens om jag öppnar papperskorgen och drar filen jag vill slänga dit så funkar det. Hur fixar jag detta?

Tack på förhand.

Är du nöjd nu? ^^

EDIT: Fixade det nu, så ni behöver inte låsa tråden igen...

Skulle vara intressant om du berättade hur man gjorde så andra med samma problem slipper sitta och vänta på svar.

Av lew

Okej tack. Hade en annan avsikt med det och det fungerade tyvärr inte, men det anade jag redan. Har en lösnrds skyddad pdf fil som jag vill öppna.

Av lew

Program för att läsa pdf filer ej acrobat.

Hej. Letar efter ett program, om det finns, som läser .pdf filer. Dock inte program tillverkade av Adobe. Alltså inte PS eller Acrobat reader. Finns det?

Av lew

okej tack för svaren. meen där man laddar ner moden har dom skrivit en source code. ska man skriva in den också någonstans?

EDIT:

L 03/14/2006 - 18:18:43: [AMXX] Plugin file open error (plugin "std_admin_color_chat.amxx")
L 03/14/2006 - 18:18:43: [AMXX] Plugin file open error (plugin "kz_multiplugin.amx(x)")
L 03/14/2006 - 18:18:43: [AMXX] Plugin "admin_sql.amxx" failed to load: Module "dbi" required for plugin. Check modules.ini.
[AMXX] Loaded 3 admins from file
Executing AMX Mod X Configuration File
Scrolling message displaying frequency: 10:00 minutes

Module "dbi" finns inte i modules.ini

Av lew

Counter strike Amx mod problem.

Tja. Jag har en dedikerad server med AMX Mod, men mina mods fungerar inte efter som jag inte har "engine" och "fun mode" aktiverat. Hur aktiverar jag det?

Av lew

Jag hade en grej på röret när jag gjorde det.. Och jag nuddade inget.. Jag damsög bara i botten på den.. Jag damsög ju inte på tex grafikkortet. Men vad är det som är trasigt om den beter sig sådär?

Av lew

om jag får avvika lite så tänkte ja fråga varför jag bara tankar i ca högst 100 i bitcomet spelar ingen roll om ja tankar 5 eller 1 filer. Jag har 24mbit.

Av lew

Lamporna på tangentbordet lyser. Och musen lyser helatiden när datorn är avstängd. skärmen är ju på och det är inte en ruta som åker omkring som när man inte stuckit i sladden i datorn alltså bara strömsladden. Man kanske kan kalla det standby.

Av lew

Datorn slockna..

Tjena. Jag damsög försiktigt i min dator vid mina fläktar.. På damsugarröret hade jag ett munstucke i plast med massa plaststrån (så att man inte ska repa eller liknande) Och efter det när jag sättre på datorn går den på men skärmen i vänteläge. Vad kan ha hänt?

Japp jag har kollar sladdarna till skärmen!

Och i samband med det så är det 2 lampor på datorn. en grön till vänster och en orange till höger. Och den gröna brukar blinka när datorn är på. Men nu gör den inte det.'

EDIT: Och musen lyser helatiden även om datorn inte är påslagen.