Inlägg

Inlägg som henwig har skrivit i forumet
Av henwig
Skrivet av vlachos:

När det började strula, hade du då uppdaterat firmware?

Jag kör själv Asus. En AX68U som agerar router och en AC86U som agerar nod i systemet (via WiFi). Jag har inte upplevt några problem med dessa.

Idag kom en ny uppdatering från Asus. Blev helt stabil efter det och har inte gått ner efter detta. Fingers crossed!

Av henwig
Skrivet av Jakeneedshelp:

Jag har exakt samma problem som henwig. Har haft mina Asus Zenwifi XT8 i ca 2 år tror jag och de har fungerat helt ok men sista tiden så kopplar de ner konstant. Jag startar om dem, fabriksåterställer dem osv men de trilskas hela tiden. Som huvudrouter har jag en Asus RT AX58U och den fungerar bra men mesh som ska fungera bra med den är katastrof. Någon som har ett bra tips till nån som inte är nån hacker.

Min trådlösa Asus har fungerat bättre sedan jag flyttade den närmare den trådbundna. Går fortfarande ner men mer sällan.

Av henwig

Har två Asus AX6600 XT8 (MESH) som fungerat klockrent i över ett år men där den trådlösa noden nu envisas med att koppla in och ur regelbundet som beskrivits i denna tråd. Går från vitt sken till blåblink och sedan tillbaka igen och så håller det på. Trådlösa routern är uppe i ca 10 min för att sedan börja blåblinka. Har "Reset":at flera gånger och tagit bort routern från appen och lagt till igen. Tips på något mer jag kan göra?

Av henwig
Skrivet av dust79:

Kör installationen som administratör kanske behövs. (Högerklicka på filer, run as administrator)
Just intels drivrutiner brukar jag numera köra in genom deras Driver Assistant
https://www.intel.com/content/www/us/en/support/intel-driver-...

Jippi, problemet äntligen helt löst. Fick gå tillbaka till en Inteluppdatering från 2019. Nu fungerar allt.

Intel® PROSet/Wireless Software and Drivers for Intel® Dual Band Wireless-AC 3160
ID 19430 Date 5/21/2019 Version Latest (Latest)

Av henwig

Har någon en idé hur uppdatera nätverkskortet till 802.11ax i PC:n när det inte går att installera uppdatering via Intel update manager? Eller finns annan väg att lösa detta?

Av henwig
Skrivet av dust79:

För att kunna köra AX i routern och ändå få det att fungera så behöver du uppdatera drivrutinerna för nätverkskortet:
https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/0000...
Tror det står när man installerar routern i stora bokstäver (det gjorde det när jag installerade min för något år sedan).

Kan ladda ner uppdateringen men "går inte att installera på datorn"

Av henwig

Tack problemet löst. Jag ändrade routern till att 802.1 ax-läge INTE är aktiverat under nätverksinställningarna i routern. Då dök det trådlösa nätverket upp i PC:n.

Av henwig

PC hittar ej Wifi mesh router

Har precis bytt ut min dåliga Telia Wifirouter till ny Asus ZenWifi AX (Meshrouter)

Har nu mycket bra Wifitäckning men min PC Lenovo med nätverkskort Intel(R) Dual Band Wireless-AC 3160 kan inte upptäcka den nya meshroutern. Övriga enheter här hemma hittar routern direkt inklusive min jobb-pc, mobiler, TV:n etc.

Lenovo PC:n har dualband, och den har fungerat utmärkt på Teliaroutern. Kör uppdaterat Windows 10. Den fungerar nu på wifi via min mobil Androidhotspot. Jag kan också koppla PC:n med Lankabeln till Asus routern. Vidare upptäcker PC:n grannars Wifi utan problem. Jag har delat upp wifisignalen från routern i 2,4 resp 5G.

Har förgäves letat på nätet kring detta problem. Oerhört tacksam för hjälp med detta

Av henwig

Löst

@Mr Bonkers: Det löste sig till sist. Efter att försökt köra utan router fungerade det vid typ 5:e försöket och då accepterade datorn LAN-accessen. Därefter kopplade jag på routern igen och då funkade det.

Av henwig

Jag får internetåtkomst om jag kopplar ihop datorn med androidmobil som är anlsuten till wifinätverket. Kan jag på detta sätt "lura" datorn att acceptera ethernet via kabeln. Fortsatt mycket tacksam för all återkoppling

Av henwig

Ethernetproblem ip-konfiguration

Har samma problem som beskrivs ovan och får också meddelandet "ethernet saknar giltig ip konfiguration" och har testat alla åtgärder, säkert 10 varianter, men inget hjälper. Ytterligare en stationär dator är uppkopplad via lankabel i annat rum, och båda datorerna går via Asus-router. Wifi fungerar som det ska, och även dator 2. När jag kopplar in en PS4 istället för den krånglande datorn fungerar även det lanuttaget. Den krånglande datorn är nästan ny. Den här omtalade windowsuppdateringen är tyvärr gjord och det gick tyvärr inte att backa uppdateringen. Otroligt tacksam för tips för att få det att fungera.