Inlägg

Inlägg som Masten har skrivit i forumet
Av Masten

Tjingeling!

Min flickvän har snarlika problem med sin 2,5 år gamla Acer Aspire 3003LMi. Med sladd och batteri i fryser den när XP (kör vanligen med Pro SP3 men har även provat med Home) har startat upp, plockar man däremot ur batteriet startar den snällt och fungerar smärtfritt.
Vi lämnade in datorn hos El-Giganten för drygt tre veckor sedan och fick i förra veckan meddelande från deras verkstad om att batteriet var kaputt och att vi skulle få betala 2100 kr, varav 600 kr för felsökning och 1500 kr för ett nytt batteri. GAH! Mitt försäkringsbolag If täcker reparationskostnaden, men då har vi självrisken på 1500 kr att tänka på, så det känns inte riktigt som ett alternativ. Återstår att antingen köpa ett piratbatteri på Ebay (med frakt blir det dock runt 800-900 kr ändå...) alternativt köra datorn med endast sladd och batteriet urmonterat.

Av Masten

Problem med Partition Magic

Hej!

En kompis till mig har använt sig av Partition Magic på sin dator och har lyckats ställa till det rejält för sig. Han har slagit ihop C: och D: till en gemensam partition och har valt att kalla denna för D:. Följden av detta har blivit att Windows inte vill starta ordentligt. Vid uppstart kommer den fram till själva inloggningsskärmen, men när man klickar på hans användare där så låser sig allt, det går inte ens att trycka Ctrl + Alt + Del. Samma problem uppstår om man klickar på "Avsluta"-knappen på inloggningsskärmen. Vad göra?
Jag har själv aldrig använt mig av Partition Magic eller liknande hokuspokusprogram överhuvudtaget. Finns det någon DOS-variant av programmet så att man kan boota upp med en startdiskett och på det viset kunna ändra tillbaka enhetsbeteckningen till C:?

Tusen tack på förhand!

Av Masten

Det här låter säkert märkligt: Jag formaterade hårddisken, la in Windows 2000 på nytt och installerade drivrutinerna till kortet utan problem. Därefter körde jag uppgradering med Windows XP, och nu fungerar kortet även där! Slutet gott, allting gott m.a.o...

Av Masten

Geforce2 MX fungerar i Win2k men inte i XP?

Jag har köpt ett begagnat Geforce2 MX400-kort av en kompis som jag monterat i min gamla P2 450 MHz som jag tänkt ha som filmdator. Allt gick igång som det skulle (körde Windows 2000) och jag installerade drivrutinerna utan problem. Eftersom allt fungerade perfekt beslöt jag mig för att lägga in Windows XP på datorn. Jag formaterade hårddisken och körde en helt ren installation. När installationen var klar upptäckte jag att grafikkortet i enhetshanteraren var märkt med ett utropstecken och under informationen stod det "Den här enheten kan inte starta. (Kod 10)". Mycket märkligt! Eftersom jag inte installerat de riktiga drivrutinerna från NVIDIA tänkte jag att det nog löser sig när jag gjort det. Men icke, problemet kvarstår även efter drivrutinsinstallation! Har provat att avinstallera grafikkortet i enhetshanteraren, avaktiverat andra ej nödvändiga enheter m.m. Före installationen av NVIDIA:s drivrutin körde jag Windows Update och installerade samtliga rekommenderade uppdateringar.
Om jag högerklickar på skrivbordet -> Egenskaper -> Inställningar -> Avancerat - Bildskärmskort så står inte Geforce2-kortet med där, utan det står istället VgaSave (BILD). Går man sedan in under Resurser så står detta där: BILD. Är det här felet ligger? Borde ju fått upp samma sak när jag körde Windows 2000 isf...

Lite fakta om datorn (om det kan vara till någon hjälp):
Compaq Presario 5670
P2 450 MHz
128 MB SDRAM

Övriga instickskort som sitter på PCI- och ISA-platserna är modem 56k (PCI, avaktiverat i enhetshanteraren), 3COM-nätverkskort (PCI) och Symbios SCSI-kort (ISA, avaktiverat i enhetshanteraren). Dessa kort har alltid fungerat utan några som helst problem.

Eftersom allt som sagt fungerade utan problem i Windows 2000 borde det inte vara något hårdvarufel, eller?

Bild från enhetshanteraren

Har även postat denna fråga på Zatzys Frågor & Svar-forum, http://forum.zatzy.com/showthread.php?s=&threadid=130165 .

Är oerhört tacksam för all hjälp!