Inlägg

Inlägg som Erik har skrivit i forumet
Av Erik

Det kommer att fungera fullt ut. GTX660 har ändå inte möjlighet att förbruka den extra bandbredd som PCI-E 3.0 medför.

/Erik

Av Erik
Skrivet av anon142735:

Körde BF3 igår på ultra utan problem.

Först kortet SyncMaster

GPU-Klocka 1000Mhz
Minnesklocka 1200Mhz
Temp 81

Det andra kortet

GPU-Klocka 300Mhz
Minnesklocka 150
Temp 61

Tycker det andra jobbar lite ska det vara så?

Nej, har du installerat CAP?

/Erik

Av Erik

Min dator med 660 SLI drar ca 350w vid väggen så du bör klara dig med 530w PSU.

/Erik

Av Erik

Jag har ett av varje i en SLI-konfiguration, dvs ett MSI TF III och ett Gigabyte WF2, och det är två väldigt likvärdiga kort. Gällande kylning och ljudnivå är skillnaden i princip obefintlig, MSI-kortet har enligt mig något högre kvalitetskänsla (därmed inte sagt att det håller högre kvalitet).

Slutsats: det spelar inte någon roll vilket du väljer.

/Erik

Av Erik
Skrivet av simon253:

Hej, ja vill du köra SLI och vill komma undan så billigt som möjligt så är det ju dom man ska ha. men jag undrar om inte det är bättre att köra på ett 670 eller 7950/7970 eftersom billiga kort ofta inte är något att ha i SLI då deras "storebröder" har ofta samma prestanda på en GPU och SLI (samt CF) har ju sina kända nackdelar. jag tycker du ska köra på ett 670 och om 700-serien kommer så köper du ett till när dom går ner i pris. men om du nu "måste" ha SLI och komma billigt undan är det ju 650ti som är bäst visst 660 är ju bättre men om man fortsäter så är man snart uppe i 690 SLI.
gör som du vill men jag tycker att ett 660ti/670 eller 7950/7970.

(yay mitt tusende inlägg )

Menn 650ti har väl inte stöd för SLI?

/Erik

Av Erik

Rätta mig om jag har fel men MSI P67A-C45 har väl inte stöd för SLI?

/Erik

Av Erik

Fungerar icke. 6950 fungerar enbart i CF med ett annat 6950 eller ett 6970 (+6990).

/Erik

Av Erik
Skrivet av THURGOOD:

Taget direkt från www.fi.se(Finansinspektionens hemsida):

Att telekomoperatörerna ljuger oss kunder rakt upp i våra ansikten, gör mig riktigt förbannad.

Källa: http://www.fi.se/Tillsyn/Skrivelser/Listan/Klargorande-om-reg...

Även den här artikeln har några intressanta rader:
http://www.fi.se/Regler/Remissvar/Svenska-forslag/Listan/Remi...

Jag blev mer eller mindre paff när jag läste detta. De (Telebolagen) tvingar på oss en tjänst som ingen har efterfrågat, som är långt ifrån färdig samt felaktigt hänvisar till nya regler och krav från FI.

Jag blir sällan upprörd men i det här fallet blir jag riktigt förbannad!

/Erik

Av Erik
Skrivet av Höbalen:

okej, skulle jag kunna använda detta moderkort för en crossfire setup? http://www.asus.se/Motherboards/AMD_AM3/M4A88TDV_EVOUSB3/

1 x PCIe 2.0 x16 (blue)
1 x PCIe 2.0 x16 (x4 mode, gray)
1 x PCIe 2.0 x1
3 x PCI

Det går absolut att använda, nackdelen är att den undre kortplatsen enbart arbetar i "4x hastighet" (PCI-E lanes) vilket kan medföra en begränsning i prestanda. Detta beror självfallet på vilka kort du ska ha i din CF setup men bättre kort (79xx) kommer sannolikt påverkas negativt.

/Erik

Av Erik
Skrivet av Shudnawz:

Well, du ska kunna visa att felet inte är ditt eller på ditt ansvar (dvs innan varan kommit fram till säljaren). I och med att du verkar antyda att det är ett transportfel sitter du rätt dassigt till. Dustin kan blåneka dig, eftersom det är ett fysiskt fel på hårdvaran (nånting har ju hänt som inte är ett tillverkningsfel) som du inte kan bevisa att du inte är orsak till. Det du istället får göra är att kontakta transportbolaget (posten?) och kräva dem på ersättning för skadat gods, men det skulle isåfall gjorts direkt paketet ankom Dustin. Knivigt.

Utan att egentligen ha några belägg misstänker jag att själva paketet och övrigt emballage var oskadad vid ankomst till Dustin. Om det skulle vara så är det svårt att hävda att transporten har skadad varan och inte ev bristfällig paketering av pakatet som orsakat skadan. Men som du skriver, detta borde i så fall skett så snart paketet ankom Dustin.

TS: till nästa gång; be återförsäljaren skicka ett socket-skydd...

/Erik

Av Erik

Saknas socket-skydd är risken överhängande att en pin blir böjd antingen i samband med att paketet packas, fraktas alt packas upp.

/Erik

Av Erik
Skrivet av Prodigys:

Häll lite läsk på bordet och väntar tills det har torkat o lägg sen musmattan på.

En lite mer raffinerad variant:

http://www.stocksundet.se/transparent-dubbelhaftande-tejp/36-...

/Erik

Av Erik

Du kommer att uppleva ganska stor skillnad mot ditt 6870. 7870 och 660 har relativt likvärdig prestanda, i stort sett en smaksak.

/Erik

Av Erik

Det avser grafikkortet som sitter inbyggd i din cpu (om du nu har en cpu med inbyggd grafik vill säga. Dvs du kan utan problem ha ett grafikkort med mer än 1,7 GB minne. Att addera ytterligare ett AMD-kort är inte heller några problem.

/Erik

Av Erik

Jag brukar toppa på 55-56 grader (BF3) i ett välventilerat Carbide 500R.

/Erik

Av Erik

I5 650 lider av att den enbart är tvåkärnig, annars hänger den fortfarande med ok. Ska du spela lite mer krävande spel (tex BF3) kommer cpu vara en flaskhals. Köp en beg i5 750 så kommer du klara dig bättre.

300w kommer med största sannolikhet inte räcka.

/Erik

Av Erik
Skrivet av Svenjolov:

Okej, tack!

Att dämpningen är "helt ok", menar du då att den dämpar det mesta men inte alla vibrationer?
Jag hade tänkt ha tre diskar i chassiet, finns det risk att man från dem kan höra några resonerade svängningar eller är "helt ok" tillräckligt för att dämpa dessa?

Kanske blev lite väl offtopic nu :/

Jag har inte märkt av några vibrationer eller resonansljud från min enda mekaniska disk. Det finns gummidistanser i vaggorna som ska fånga upp vibrationer och även om vaggorna är något plastiga tror jag att risken är liten att det blir några problem med vibrationer/resonans. Hade vaggorna varit av metall eller lite ner gedigen plast skulle risken vara nära noll.

499 kr måste anses vara ett väldigt bra pris!

/Erik

Av Erik
Skrivet av Svenjolov:

Jag har några frågor angående Corsair Carbide 500R nu:
Är dämpningen av hårddisksvibrationer bra i burarna?
Hur många fläktar Kan man koppla in till den inbyggda fläktkontrollen?
Finns det risk för att chassit kan börja vibrera med tanke den stora sidofläkten?

Jag har ett CM HAF 922, som är skit när det kommer till vibrationsdämpning. Och jag vill verkligen ha ett chassi där hårddiskshållarna faktiskt gör sitt jobb.

Jag har ett Carbide 500r så jag kan väl försöka svara.

Dämpningen är helt ok. Själva burarna är väldigt solida men däremot är vaggorna något plastiga, detta är dock inte någon issue med mekaniska 3,5" diskar då de fyller ut och "tynger ner" vaggorna.

Tre fläktar går att koppla till fläktkontrollen, det är inte standardkontakter så utan modifikation kan du inte byta ut de fläktar som följer med.

Det finns inte någon risk att chassit vibrerar pga sidofläkten, det är ett genomtänkt bygge och jag har än så länge inte hittat några väsentliga brister.

/Erik

Av Erik

Jag kommer att bojkotta Wywallet för all framtid pga alla dessa spam-SMS som dom skickar ut. Det finns andra alternativ.

/Erik

Av Erik

Jag kan bara svara för mig själv men de få gånger då jag köpt en begagnad komponent som gått sönder efter köpet och jag samtidigt har kvitto har säljföretaget aldrig nekat mig garanti/reklamation.

/Erik