Inlägg

Inlägg som Hasson39 har skrivit i forumet
Av Hasson39
Skrivet av str8forthakill:

Produktförpackning, inte kartong. Varje individuell produktförpackning vägs och vikten sparas, lättaste sättet att spåra bedragare som försöker lura Amazon. Varför folk fyller kartongerna med vikter för att replikera produktens vikt ned till inom ett par gram felmarginal.

Om detta nu är sant så förklarar det bara varför så många fått fel produkt? Speciellt om de i många fallen inte ens gör sig besvär att kolla tidigare returer, utan helt enkelt bara utgick efter vikten?

Av Hasson39
Skrivet av Bunk:

Kan alltid jämföra med någon unboxing-video typ denna.

https://youtu.be/_JSqhJj7ZNk?si=ReruYdwbHN8CRi7_

Såg det klippet, och där var förseglingen redan halvt bruten, och kollat lite på ebay, och där är det lite blandad, så vet inte riktigt vad jag ska gå på.

Av Hasson39

Ni som köpt en dualsense Edge, vilket material har förseglingstejpen på förpackningen varit? Jag vet att den runda förseglingstejpen på PS5 förpackningar brukar vara blank, men på just Dualsense Edge, så var den matt.

Ville bara se om jag fått en ny vara enligt beskrivning eller om det är någon annan som packat om varan och förseglat varan med tredjepartsförsegling.

Av Hasson39
Skrivet av Oskarrr:

Inte direkt applicerbart men Amazon har sin policy för det som skickas av amazon: om det inte kommit fram efter 3 dagar efter beräknat datum kan man få pengarna tillbaka eller så skickar de en ny. Får man sen ursprungspaketet får man behålla det också. Det har hänt mig flera gånger. Jag har dock av samvete returnerat lite dyrare datordelar i dubblett.

Det konstigaste hände i veckan. Paketet försvann i början av december, nu hittades det på utlämningsstället när jag hämtade ett annat paket. Denna gång bring.

Vad jag läst av andras kommentarer, så kräver Amazon numera en polisanmälan för att kunna gå vidare, vilket är ironiskt eftersom som jag förstått det är det ingenting Polisen tar emot, utan det är civilrätt

Av Hasson39
Skrivet av FireFox:

Hur har det gått nu nästan en månad senare?

Har inte fått beslut ännu från varken Banken eller ARN.

Av Hasson39
Skrivet av Dinkefing:

En eller flera reklamationer för att det var återlämnade ex?

Var inte det jag skrev. En reklamation gjordes eftersom budfirman (airmee) levererade mitt paket 2 dagar senare, och lämnade paketet utanför dörren trots att jag skrivit att inga paket skall lämnas utan uppsikt.

2st returer pga att jag fått begagnade ex.

3st returer, där ena var skadad kartong, och resterande var impulsköp

6st är det totalt som jag vet, och då har jag ca 26-27 ordrar,

Av Hasson39
Skrivet av Dinkefing:

Okej! De tidigare returerna var det för att de också skickade fel produkter till dig?

Nej, en reklamation, en eller annan, återlämnade ex som jag hade fått. Så det har inte alltid varit mitt fel.

Av Hasson39
Skrivet av Dinkefing:

Tråkigt att höra! Konstigt att de började tjafsa med dig. Jag trodde de var medgörliga när det kommer till sådant. Går det inte att reklamera den istället?

jag har historik av tidigare returer, (ca 15% av alla min ordrar har varit returer,), så jag antar att de på något vis flaggat mitt konto, och därmed extra jobbiga pga detta.

Men nej, ingenting jag har gjort har fumgerat, första och sista gången jag råkat ut för detta, och aldrig mer amazon efter detta. Upp till ARN nu att hantera detta.

Av Hasson39
Skrivet av Dinkefing:

Beställde du från Amazon själva eller någon affär som sålde via dem?

såld och skeppat från amazon, så amazon sålde vidare en retur som de inte ens kollade igenom, och jag misstänker att det är många varor som åker ut igen till salu som nya, precis som det sker hos Svenska kedjor. Skillnaden är att Svenska kedjorna har en process där de grundligt går igenom varorna innan de lägger ut dom på hyllorna igen.

Av Hasson39

Jag har själv ett pågående ärende hos amazon, och som det ser ut just nu kommer även jag förlora rätten. I dagsläget skall man endast köpa hos amazon om du har möjligheten till faktura, men en annan medlem sa att endast gamla medlemmar kan välja faktura, och att det inte fungerar på nya kunder.

och att använda klarna kortet är ingen trygghet alls, eftersom klarna kan dra pengar ifrån dig om de skulle välja motpartens sida. Känns som om det är ett lotteri med amazon idag.

Vad gör ni om ni råkar få ett annan vara? Då resulterar det i ord mot ord.

Av Hasson39

Uppdatering:

Fick ett meddelande från min bank om att de godkände reklamationen och skulle ta det vidare till Mastercard, så jag fick en tillfällig återbetalning till mitt konto som antingen kunde dras tillbaka eller sättas in permanent beroende hur ärendet gick. Nu idag fick jag meddelande om att Amazon bestridit reklamationen, så en ny dragning gjordes på mitt konto på ca 7000 igen (dom var då tvungna att släppa reservationen eftersom de var mina pengar) .

Reklamationen är ännu inte slutförd enligt dem, men det hela låter som om de kommer vinna och jag kommer förlora tvisten.

Så upp till KO/ARN nu.

Av Hasson39
Skrivet av Barilla08:

Varför gör du så mycket returer? Aldrig gjort en retur på annat än kläder som varit väldigt avvikande i storlek.

Jag skulle själv inte vilja påstå att det är många, men visst en medlem kom fram till att jag hade 15% av alla mina ordrar. Saken är den att jag många gånger fått hem trasig förpackning (men behållit varan trots allt), och en del gånger har jag fått hem begagnad vara, men flesta av mina returer bestod av ren impulsköp där varan var helt ny oöppnad när det skickades tillbaka.

Nu vet jag inte hur mycket detta är jämfört med andra.

Av Hasson39
Skrivet av Ryzer:

Ligger ju såklart en fisk död här.

I en tidigare tidigare tråd säger du att du blivit spärrad som kund. Så något lurt är det ju.
Säger inte att du ljuger, men du är redan spärrad sedan tidigare och garanterat flaggad i systemet.

Jag lyckades få det upphävt genom att skriva till dom, och jag fattar nu i efterhand att det hela har att göra med att jag flaggats pga tidigare returer.

Av Hasson39
Skrivet av KorvMos:

Hur har det gått?

Polisanmälan, kortreklamation, KO-anmälan, lämnar in ARN anmälan den här veckan, hade hoppats på ett svar från KO först.

Av Hasson39

Kolla här. Jag har hittat tiotal av dessa texter av folk som fått fel varor :

https://bilddump.se/bilder/20231130204259-2001:2042:791c:5600:bd...

Av Hasson39
Skrivet av Dai the Flu:

Jag beställde ett RTX 4090 från Amazon.se och fick ett paket som endast innehöll den yttre tunna kartongförpackningen (det med tryck på), den förpackningen innehöll i sin tur ett par dörrmattor från någon spansk tillverkare. Kartongen var dessutom dammig och förstörd, det är OBEGRIPLIGT hur Amazon kunde packa och skicka paketet, speciellt när produkten var listad som ny.

Jag filmade inte öppnandet av paketet utan kunde bara ta bilder "after the fact", när paketet redan var öppnat. Nu gick det bra iallafall och jag fick pengarna tillbaks, visserligen efter en lång tid och mycket fram och tillbaks. Känslan är ändå att jag lika gärna hade kunnat stå här 20k fattigare och utan ett grafikkort.

Två lärdomar: handla inte från Amazon.se och dokumentera noga när du öppnar ett paket från någon mindre pålitlig butik eller om innehållet är dyrbart.

Det är här problemet dyker upp, det är som ett lotteri, du behandlas efter kompetensen på medarbetaren som svarar och inte utefter hur det egentligen skall gå till. Jag har läst på nätet nu och det är flertalet som råkat ut för exakt det som hände mig, och vad gör vi som genuint råkat ut för detta? Accepterar läget bara för att det finns dom som utnyttjar systemet?

Men att filma, detta är väl inget legitimt hållbart argument heller. Vad hindrar dig från att packa ner fel vara efter att du filmat färdigt? Vad hindrar dig från att hämta tillbaka varan efter att du filmat färdigt allt för att sedan packa ner fel vara och sen skicka varan igen? Finns ju tusen hål i detta också.

Men är det inte skrämmande att man kan skriva vad man vill som policy? Om jag startar upp ett bolag och använder samma policy, för att sedan göra vinst på metoden " vi har fått fel vara, och kasserar sedan beviset", i vilken värld skulle detta accepteras?

Jag har bestämt mig för att ta detta vidare, jag har idag gjort en polisanmälan trots att polisen vid ett flertal tillfällen sa till mig att dom inte kunde acceptera en polisanmälan då detta var civilrätt, men personen som jag fick tala med sa att de inte fick neka mig en i slutändan så nu är det gjort. Har också gjort en kortreklamation, som ironiskt nog också krävde en polisanmälan .

Nu är det bara ARN samt KO kvar som jag kommer ta tag i imorgon. Oavsett resultat, så kommer jag inte röra amazon mer. STÖRSTA fördelen med att handla ifrån Svenska aktörer är just att du inte får automatiserade svar, utan du får tala med en riktig person, och du har större chansen att ta ärendet vidare till en högre uppsatt, och vissa har en egen kundombudsman. Det värsta i hela den här situationen var just att specialistavdelningen sjukt som det låter , kopierade deras första svar och skickade det till mig hela 4 gånger oavsett vad jag skrivit till dom dessa 4 gånger, vilket fick mig att vilja åka dit på plats.

Av Hasson39
Skrivet av Swedishchef_90:

Jag missuppfattade lite då.
Det handlar mer om att om man får fel vara så är man mer "upprörd" och pratar med företaget direkt. Bara mina 2 cent.

Jag har själv köpt mycket från amazon, dock inte lika dyra saker som dig men aldrig haft problem med någon retur eller köp. Dock pratar jag alltid med kundtjänst först när jag gjort retur...

Jag var ju inte upprörd, det har hänt ett flertalet gånger att jag beställt något från amazon där produkten tidigare varit öppnad eller använt, speciellt om jag beställt ifrån amazon.de

Av Hasson39
Skrivet av Swedishchef_90:

Jag hoppas det går vägen för dig men varför kontaktade du inte amazon direkt och sade att produkten du fått var öppnad +använd samt eventuellt fel vara?

Enklast är ju köra deras chat istället för att ringa, då får du allt i mail efter vad som sagts

Vet inte om du missförstod det jag skrev i första inlägget men det var exakt det jag gjorde, man får ju berätta varför man returnerar produkten när man sätter upp en retur där man förklarar, annars går inte returen igenom.

Om jag hade ringt eller skrivit via chatten, så antar jag att de hade gjort exakt samma sak fast de gör det åt en? Det är så som jag förstått det.

Av Hasson39
Skrivet av Dinkefing:

Någon påpekade att du returnerat flera andra varor till Amazon vad var det för produkter?

Ja en annan medlem frågade mig om jag hade haft att göra med kundtjänst tidigare som tidigare returer, eftersom då kan man flaggas som "dålig kund" antar jag, och jag har alldeles riktigt haft ett antal returer, men då har det oftast handlat om avbokningar, och avbeställningar under transport där varor skickats tillbaka direkt utan att jag hämtat ut varorna.

Av Hasson39
Skrivet av Larrxi:

Jag gjorde retur som kundtjänst bad om men efter skickat paket till nån tjeckisk adress för 300 kr så slutade de svara på mejl. Efter 2 månader av mejltystnad från deras sida gjorde jag kortreklamation och fick tillbaka pengar av banken utan några större problem.

Det var guaranteed by amazon.

The american way.

Kolla gärna PM när du har möjlighet fina du, ett par frågor angående din kortreklamation.