Inlägg

Inlägg som Drummeldrutten har skrivit i forumet
Av Drummeldrutten
Skrivet av Laxpudding:

Ja, jo. Detta är den här "laga den själv?"-paradoxen/dilemmat som ofta uppträder, särskilt på forum som swec. Besitter man färdigheten att identifiera vilken komponent som fallerar, då behöver man heller inte fråga om vilken komponent som fallerar.

Nu är Sharps TV antingen ålderstigna men rätt bra för sin tid när Sharp fortfarande gjorde egna apparater. Vilket måste vara 10 år sedan eller så nu sista modellen kom. Är det en nyare modell är det en simpel OEM-TV, oftast Vestelbyggd TV med Sharps varumärke. Det är sällan lönsamt ur ekonomiskt och tidsmässigt perspektiv att laga någondera – eller ens möjligt i fråga om att få tag på rätt reservel med de gamla modellerna. Detta är därför något man främst gör för att man vill vässa den där färdigheten jag nämner ovanför. Hoppas det går vägen!

Tack laxpudding jag ser det som ett kul projekt,😊 trodde inte det skulle gå att laga så lätt tvn är över 10 år.jag har läst en del om nya tv apparater och det är rätt mycket som strular på dom också men det är väl lite man får vad man betalar sen kanske det med att ställa in TVn rätt är viktigt för dom blir väl rätt lätt varma och det mår inte komponenterna eller sitter det uträknat dåliga komponenter så TVn ska gå sönder inom några år

Av Drummeldrutten
Skrivet av Laxpudding:

De flesta TV hanterar sin bild via två separata scalers som tar varsin halva. Så att ena halvan slutar fungera är ett tecken på att den kretsen som hanterar den halvan inte längre vill fungera. Lösningen man alltid försöker är vaktmästaråterställning. Låt enheten stå strömlös ett tag så att alla kondingar laddas ur och arbetsminnen nollas.

Fortsätter problemen kan det vara komponentfel. Då är det upp till garantier och reklamationsrätt att få service och support. Är TV:n för gammal kan man börja applicera sunt förnuft. Bråkar det bara på sommaren? Då kanske TV:n är överhettad från början av att solen ligger på. Sker det bara de första 10–20 minutrarna? Då kanske TV:n behöver bli varmare innan man börjar titta. Så slå på den 20 minuter innan du ska titta på filmen.

Men någon enkel "fix" finns inte. TV:n fungerar inte till 100 procent. Kan man inte lösa detta via garantier, reklamation eller serviceåtgärder, alterantivt arbeta sig runt problemet? Då är det ofta läge att börja titta efter en ny TV.

Tog TVn begagnad har bytt någon trasig ledstrip så nu funkar alla lampor så jag har inte lagt mycket tid och pengar men frågan är om det är tcon kort eller som du säger någon annan komponent i tvn som tröttnat

Av Drummeldrutten
Skrivet av Electrix:

Kom hem från en kort semester och försökte starta min TV (en LC-60LE651E). Strömmen har varit urdragen medans jag varit borta ifall åska skulle förekomma.

Det som händer är att så fort man sätter i strömsladden så lyser strömlampan på framsidan mitten konstant blått, sen händer ingenting mer alls. Den startar alltså inte i standby-läge.

Har googlat som en galning för att hitta vad det kan bero på men 99% av alla som har fel på sin Aquos så verkar ström-lampan blinka x antal gånger, men min lyser konstant?

Touch-knapparna på framsidan registrerar inte tryck överhuvudtaget och jag har testat att göra olika återställnings-kombinationer (t.ex genom att hålla in VOL- och Input-knapparna medans jag sätter i strömsladden) men ingen kombination har funkat.

Fjärrkontrollen registrerar knapptryck, men gör absolut ingen skillnad oavsett vad jag trycker.

TV:n får alltså ström men det är som att den inte vill starta ändå?

Fick du någon ordning på din tv jag har en Sharp 70 tum tv med halva skärmen fungerar ibland och ibland fungerar hela skärmen

Av Drummeldrutten
Skrivet av MCRJ:

Vad bra att du blev nöjd.

Ja man är ju alltid lite fundersam om det ska hålla men jag satte det väldigt lågt så tvn botten Vila lite på bänken och glasskiva hade jag satt det högre finns nog risk att det kunde bli vingligt

Av Drummeldrutten
Skrivet av shugge:

Köp och sälj hänvisas till sweclockers marknad: https://www.sweclockers.com/marknad

Är du bara ute efter valfri fot/stativ så ser det ut som att tv:n kör Vesa 400×400, så det är bara att leta efter lämplig sådan i valfri butik.

Jag satte faktiskt ihop det från NetOnNet ikväll och upp med TVn på hyllan blev jättenöjd var orolig att det skulle ramla ner men blev förvånsvärt stabilt

Av Drummeldrutten

Jag chansade på ett sådant men TVn väger 38kg utan stativ så får se om det håller är ju precis så det ska funka.jag har inte original foten men detta stativ från NetOnNet är ju lite högre också eller om jag ska leta efter ett dyrare på Amazon som klarar lite mer vikt

Av Drummeldrutten

Sharp lc70le741s tv stand

Hej jag söker en tvfot till Sharp lc70le741s alltså en 70 tum tv om någon har det?

Av Drummeldrutten
Skrivet av elixyr:

Jadå helt OK pris.

Man bör kunna hitta begagnade 1050 LP mellan 500-800kr.

Tack för all info får leta efter något begagnat 1050 grafikkort då eller 1030

Skickades från m.sweclockers.com

Av Drummeldrutten
Skrivet av elixyr:

Jag körde med en likadan dator för något år sen med en i5 2500 och ett 1050 från MSI. Med goda resultat.

Det finns GT1030 och GTX1050 GTX1050 i LP varianter. Tror även det finns GTX 1650 kort med?

Kanske finns några AMD kort med men de är inte speciellt prisvärda i prestanda/krona.

Ok kollade lite priset på grafikkort du rekommendera ligger väl på 800kr och uppåt?köpte datorn i specs för 700kr är det bra pris?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Drummeldrutten
Skrivet av elixyr:

Jadå, det lär inte vara några problem.

Vad finns för grafikkort och välja på om man skulle vilja spela på en sån dator?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Drummeldrutten
Skrivet av elixyr:

Snabbare på pappret kanske då du går ifrån singel channel till dual. Men jag tror inte man märker av något i prestanda väg förutom mängd minne som ökar.

Jag har bara tänkt ha den i syfte att surfa inga spel.kanske knappt lönt med mer minne just nu utan försöka.ha en så fräsch installation av Windows 10 .köpa mer minne framöver

Skickades från m.sweclockers.com

Av Drummeldrutten
Skrivet av riax:

det finns 4 platser för minne i dom datorerna

Hur hade du gjort? funkar det och köpa 1st 4gb ddr3 och sätta i. Blir den något snabbare då?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Drummeldrutten
Skrivet av elixyr:

Ja absolut, kanske uppgradera till 8gb ram minimum för webläsarna äter ju RAM.

Ok tack för infon jag har inte kollat om det finns 2 slotar för ram minne annars vad rekommendera du för minne ?kan jag köpa 1 st 8gb minne eller om det finns 2 slotar 1st till 4gb minne?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Drummeldrutten

HP Compaq 8200 Elite SFF duger det till surfdator?

HP Compaq 8200 Elite SFF duger en sån till enbart surf?
: Intel Core i3 (2nd Gen) 2100 / 3.1 GHz.
Number of Cores: Dual Core.
Chipset Type: Intel Q67 Express.
Graphics: Intel HD Graphics 2000 Dynamic Video Memory Technology, (integrated)
Video Interfaces: DisplayPort, VGA.
HDCP compatible: Yes.
Ram: 4 GB DDR3 SDRAM ,1333 MHz, non-ECC.
Max Ram: 32 GB.
Hårddisk: 250 GB Sata (7200 rpm
Så är specs som sagt enbart surf

Av Drummeldrutten
Skrivet av Laxpudding:

@Drummeldrutten: Höghöjdsläget gör att fläkten arbetar hårdare för att kompensera för tunnare luft. Ifall du kan använda detta för att undvika överhettning är det väl närmast en lämplig lösning, särskilt som den var gratis.

Om det nu är det du frågar efter? Lite oklart där.

Det var så jag också tänkte fick en ny lampa i och den gamla i en kartong testa först i normal läge men lampan slocknade efter 3min testade den gamla igen och den slocknade i normal läge nu ihöghöjdsläge har den tuffat på 3 timmar bättre lite mer fläkt kan ju hjälpa rätt många även om det väsnas lite mer😊😊

Skickades från m.sweclockers.com

Av Drummeldrutten

Höghöjdsläge på benq w1000+ bra eller dåligt?

Hej tänkte kolla lite vad ni tycker om höghöjdsläge på projektor benq w1000+ ? Fick tag i en sån gratis funkar bra i höghöjdsläge blir för varmt i lådan annars.