Inlägg

Inlägg som unehed har skrivit i forumet
Av unehed
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zYdone
Ok, vart de ingen tull eller nåt? och hur lång tid tog det?

Det tog mindre än två veckor och paketet var märkt som gift så det blev ingen tull. Hongkong-företag brukar enligt min erfarenhet nästan alltid märka saker som gåvor, för att undvika tull. Dessutom ser deras paket väldigt hemmagjorda ut med snören och grejer och vanliga frimärken, så det brukar funka bra.

Jag köpte min från användaren gameconsolehk. Men det finns flera andra Hongkong-baserade företag som säljer speltillbehör via ebay. Ofta rör det sig om piratkopior. Jag köpte t.ex. ett headset till 360:n för 45 kr inkl frakt från Hongkong. Det var en piratkopia men det funkar bra. Hårddisken tror jag är orginal. Det går inte att skilja den från en orginal till utseendet iaf.

För att fortsätta göra lite reklam för ebay här så kan jag passa på och berätta att man ofta kan köpa 13 månaders live för under 300 kr. Det har jag också gjort och det funkade bra.

Ebay is the shit!

Av unehed

Jag köpte en 20 gig på ebay (från hongkong) för 70 dollar inkl frakt (ca. 450 kr). Fick den idag och den fungerar utmärkt.

Så det alternativet rekommenderar jag...

Av unehed

Man behöver inte hårddisk för att kunna spela över live, men det behövs om man vill kunna ladda ner map packs och sånt som kan vara kul att ha.

Av unehed

Jag har också upplevt diverse grafikproblem på min 5520G. Oftast har det bara handlat om att grafikdrivrutinen har startats om, men jag har även vid ett tillfälle fått grafikfel med missfärgningar och grejer samt en bluescreen. Trodde detta var ett Vista-problem men iom att du har XP på din dator blir jag lite orolig. Hårdvarufel? Jag har alltså inte haft särskilt mycket problem med min och är annars väldigt nöjd med den, men nu vart jag lite orolig... Även jag har testat med softmoddade drivrutiner (kör med nu). Tycker dom verkar funka lite bättre än oem-drivarna men helt bra är det ju inte.

Av unehed

Re: Re: Gamla TV6?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jonte[YoT]
Klart att det är samma kanal, de moderniserar sig bara lite då och då.
Tom SVT bytte ju kanallogga för ett par år sedan, då flyttade de även en del program till tvåan så att folk inte skulle glömma bort den kanalen.

Du skulle kunna höra av dig till TV6, ett mail tar inte lång tid även om jag tvivlar på att de letar fram en bild på den gamla till dig. :/
Människorna som sitter och gör reklamsnuttarna för deras program kan ju inte ens stava så.

"Andvändning", "skouterna", sen en massa särskrivning på det. Detta bara den här veckan.

Nej det är inte samma kanal. Gamla sexan blev Viasat Nature/Action. Nya sexan är ju ZTV utan musikvideor. Och ZTV har gått tillbaka till att vara en renodlad musikkanal som den var från början.

Av unehed

Prova vinterjacka!

Av unehed

Vilket nytt grafikkort motsvarar ungefär Radeon 9800 Pro i prestanda?

Hejsan!

Mitt 9800 pro (128 Mb) dog idag. Har slängt in ett gammalt skitkort nu så länge. Jag var rätt nöjd med prestandan som jag hade förut och känner inget behov av ett snabbare grafikkort och har dessutom lite dåligt med pengar. Därför undrar jag nu ungefär vilka moderna kort som matchar mitt gamla och vad de kan tänkas kosta? (Om det finns nåt extremt prisvärt kort som är bättre än 9800 pro kan väl det också vara aktuellt.)

Spelar inte särskilt mycket men kan vara kul att ha möjligheten nån gång ibland. Ett krav är dock att det ska ha DVI-utgång, men det har väl nästan alla kort nuförtiden.

Skulle vara hemskt tacksam om ni kunde hjälpa mig då jag inte är speciellt insatt längre.

MVH Simon

Av unehed

Nackdelen med K8T800 är väl att det inte finns nåt agp-lås så att man riskerar bränna graffet vi överklockning? Har förövrigt själv ett Msi K8T neo och en A64 3000+ som jag kan klocka till 2,3 ghz utan problem fast jag kör den i 2,2 för säkerhets skull...

Av unehed

Jag dödade mitt GeForce3 Ti200 igår genom att höja agp-volten från 1.55 (tror det var så orginal) till 1.60... Så det ska man nog som sagt var vara försiktig med.

Men jag fick i alla fall nästan upp 3dmark01 till 10000 poäng...

Av unehed
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nisslas
Tackar, jag får väl överväga om jag ska slänga ut 855kr xtra på ett till minne nu, men det känns som om det kan vänta en månad eller två...

Nu ska handlas...

Blev det nåt köp eller Nisslas? Kan berätta att jag la in följande beställning nu:

Din beställning består av följande:
AMD Athlon64 Newcastle 3000+ AX 2000MHz/2.0GHz 512kb Boxed (with cpu-cooler!) Socket754
1 st Ord.pris
1595.00 Webpris
1515.00
Corsair VS512MB400 Value Select 512Mb DDR PC3200 400MHz 184pin Unbuffered CL2.5
1 st Ord.pris
900.00 Webpris
855.00

Varuvärde exkl moms : 1896.00
Frakt exkl moms : 79.20
Postförskott exkl moms : 56.00

Totalt exkl moms : 2031.20
Totalt inkl moms : 2539.00

Så nu får mitt Msi K8T Neo FSR äntligen nåt att göra, hehe...

Av unehed
Citat:

Ursprungligen inskrivet av The RaveN
Minnena kommer att fungera men dom kommer att slöaner ditt system.
Kablar medföljer moderkortet.
Pasta medföljer "fläkten"

Vad är det för fel på dom minnena? Tänkte precis köpa såna + en a64-prolle. Har förövrigt samma moderkort som trådskaparen som ligger här hemma och väntar på att användas...

Du skulle inte kunna rekommendera några snabbare minnen till ett någorlunda bra pris?

edit: Ahh... läste nog inte så noga... Är det hans gamla minnen som kommer att slöa ned hans system? Så Corsair-minnet som vi tänkte köpa är helt ok då eller?

Och förresten kan jag bekräfta att det medföljer 2 st s-ata-kablar med moderkortet och antec-agget (har själv sonata) har s-ata-strömkontakter så det ska inte behövas några extra kablar till diskarna.

Av unehed

Nått chassi behöver man väl ändå inte...

Av unehed

Åh... Det var ju synd att jag redan har beställt mobot då. Du vill inte sälja bara prollen?

Men i alla fall tror ni att det kommer att funka?

Av unehed

Processor och minne till MSI MS-K8T-NEO-FSR?

Jag får snart ett MSI MS-K8T-NEO-FSR så nu tänkte jag köpa processor och minne till det. Kommer detta att funka? Har förstått att det är lite känsligt med minnen till a64...

Processor:
http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=ATH64-3200AX...

Minne:
http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=512DDRCV400

MVH Simon

Av unehed

Njae... jag tror processorn ska funka för den står ju med på Asus kompabilitetslista och jag såg på nåt annat forum en snubbe som hade den kombinationen i sin signatur så det borde funka.

Kom dock på att deras kompabilitetslista baseras väl på den senaste BIOS-versionen? Hur gör jag i så fall för att uppgradera till den? Måste jag ha tag i en nyare P4 för att kunna fixa det i så fall?

Vore schysst med snabbt svar på detta för jag har nämligen skickat in en returanmälan till ACP nu...

edit: Såg nu att det står Bios-version ALL i Asus kompabilitetslista...

I alla fall om detta är min processor:
P4-1.7 GHz (Socket478, 400 FSB, L2 cache:256KB)

Så det borde ju funka, alltså måste moderkortet vara sönder, eller?

Av unehed

Eeeehh i så fall är det nog ingen Willamette för det gamla moderkortet var också sockel 478 det är jag säker på. Så finns inte Willamette med sockel 478 så är det ingen sån... Är det en Northwood då? Det står 256 kb cache på den... Dessutom så passar den ju perfekt i sockeln så 478 är det.

Så jag tror att den ska funka... Funderar starkt på att skicka tillbaka skiten till ACP... Förresten har jag ingen floppy inkopplad så det kan inte heller vara felet...

Det borde väl inte vara några kompabilitetsproblem? Kan tillägga att minnena är utav olika märken (kommer inte ihåg vilka) och jag har provat att ha båda två i eller var och ett för sig, inget funkar...

Tack för alla snabba svar förresten!

Har ni några andra förslag annars skickar jag tillbaka skräpet...

Av unehed

Nytt mobo (P4P800E), nu startar inte datorn...

Jag hade förut en HP Pavilion sunkdator men tröttnade på det så i somras inhandlade jag ett nytt chassi (Antec Sonata) som har funkat bra.

Nu införskaffade jag också ett nytt moderkort (Asus P4P800E) för att eliminera alla spår att det en gång varit en märkesdator, och kanske klocka lite också...

Problemet är det att när jag satte i det ny mobot så startar inte datorn. Alltså lampan på mobot lyser grönt och när man trycker på powerknappen så går alla fläktar och hårddiskar och dvd m.m igång. Men jag är ganska säker på att själva datorn inte går igång för skärmen är svart och det piper ingenting.

Följande saker har jag provat:

' Cleara CMOS
' Plocka isär allt och sätta ihop det igen.
' Starta datorn utan diskarna och de optiska enheterna.
' Ta ur mobot ur chassit och lägga det på antistatpåsen och starta.
' Provat med ett annat grafikkort

När jag plockade ihop datorn med det gamla mobot igen så funkade allt som vanligt.

Jag har en P4 Willamette 1,7 ghz och 2 x 256 DDR PC2100 ram samt ett Asus GeForce3 Ti200 graffe.

Nu undrar jag om det är någon som kan tänkas ha en lösning på mitt problem eller om det är så att mobo är kaputt och det bara är att skicka tebax det?

MVH Simon

Av unehed

Jag kan ju passa på och berätta att jag har en HP-sunkdator där typ allt är orginal förutom denna nya hårddisk. Den IDE-kabel som går till orginaldisken är märkt master och slave. Master går till orginaldisken och slave går till den nya disken. Så det tror jag ska vara rätt.

Egentligen är väl detta inte ett så stort problem eftersom den verkar flyta på bra förutom i "starten" men det är ändå lite irriterande så om det finns en enkel lösning vore det ju trevligt.

Av unehed

Varför är min Seagate så långsam?

Vet inte om detta har varit uppe tidigare men jag postar ändå.

Jag införskaffade för ett tag sedan en Seagate 160 gig 7200.7 som jag använder som extradisk (läs: inte har os på.). Jag tycker den verkar funka bra men problemet är att den ibland tar väldigt lång på sig att komma igång. Alltså om man exempelvis står i Den här datorn och sen dubbelklickar på disken så kan det ta typ 10 sekunder innan den öppnas och man hör att den jobbar för fullt för att utföra detta.

Den är typ full till 100 gig med mestadels mp3 och filmer. Har provat att defragmentera men det hjälpte inte. Ska det vara såhär eller är det nåt som är fel?

Av unehed

Jag antar att det är en 530t precis som min. Alla såna har det problemet men det ska enligt Force vara fixat till nästa mjukvara. Dock så är det lite krångel med att få fram den mjukvaran och de har hållt på med den ett bra tag. Men den borde komma nån gång innan sommaren typ.