Inlägg

Inlägg som Steevo86 har skrivit i forumet
Av Steevo86

Dragon's Dogma 2

Av Steevo86
Skrivet av perost:

Jag vet inte var du läst detta, men det stämmer inte med vad Asus själva skriver. Du har en PCIe x16-port för grafikkortet samt en M.2-port som båda är kopplade direkt mot processorn och inte delar bandbredd med något, men den andra M.2-porten delar däremot som du säger bandbredd med SATA 5/6. Så det finns inget sätt på det moderkortet att låna PCIe-banor från grafikkortet.

Hittade det på reddit, men då kanske han hade fel då. M n då spelar det ingen roll vilken av dom jag har Windows på nu då som i nuläget är på den andra m.2 porten?

Av Steevo86
Skrivet av moloko:

Förmodligen måste den initieras, skapa en ny volym i diskhanteraten.

Länk till inets guide:
https://www.inet.se/kampanj/6493/felsokning-ssd

Detta löste allt, tack så mycket!

Men nu till en annan fråga som har kommit upp utav allt detta googlande.
M.2:1 om man använder den platsen så försvinner sata 5-6, det bryr jag mig inte så mycket om än tror jag.
M2:2 om den används så försvinner det en del av bandwith(tror jag det hette) som egentligen skulle användas till grafikkortet.
Är det då bättre att köra en i bara i M.2:1 och sen köra en vanlig ssd som jag monterar i chassit?

Av Steevo86

Andra M.2 SSDen hittas inte i diskhanteringen

Hejsan! har idag ett asus b550-f gaming moderkort. detta är mitt första bygge med, men när jag byggde denna så köpte jag ett nvme ssd som jag satte i m.2:2 på kortet, kommer inte ihåg varför jag inte satte den i m.2:1 men köpte ett likadant ssd för ett tag sedan och satte den då i den första. min fråga nu då är att jag får den inte till att funka. hittar den i bios och i enhetshanteraren men inte i diskhanteringen. i enhetshanteraren så har jag uppdaterat bägge 2 där det står att dom ska fungera.

Av Steevo86

Tack för svar! Är det mid-tower som gäller? RGB och vatten kylningen bryr jag mig inte om heller och har den som sagt ute i ett förråd så utseende och om den skulle vara större bryr jag mig inte om heller.

Av Steevo86

Söker ett rent och simpelt chassi

Hejsan alla!

Tänkte bygga mig en egen dator för första gången. Var nog 8 år sedan jag hade en dator, det fick bli playstation när kontoret blev en barnkammare. Så nu tänkte jag börja med pc igen. Har i dagsläget inte kollat upp vilka komponenter jag vill ha till bygget men tänkte iaf förbereda mig med ett chassi och kanske aggregat. Är inte ute efter nått snygg och häftig låda, är mest ute efter nått bra i längden, framtidssäker, bra ventilation, 140mm fläktar, damfilter och priset då förstås tanken är väl lite att komma ner i pris lite om man bygger och köper delar separat.

Tacksam för all hjälp!!!

Av Steevo86

jag har klämt om kontakterna, men behöver ingen tång till det. det är schneider kontakter som löser det, det ända jag behöver göra är att klippa av det som hänger utanför. Hur det ska kopplas står på sidan.

Av Steevo86

Av någon anledning så funkar allt nu, kanske va lite glapp på någon tråd i någon av kontakterna eller nått men nu får jag ut nästan 300. Tack alla för hjälpen!!!!!

Av Steevo86
Skrivet av SirMacke:

Vad får du för länkhastighet då?

Hur kollar man det?

Av Steevo86

Har nu kollat och det är likadant kopplat i bägge kontakterna men har inte testat med nått instrument. Vad kan det vara annars? Tror jag kan få låna ett instrument för att kolla så det är kontakt hela vägen. Den bör inte ga gått sönder när jag drog den iaf, det gick väldigt lätt.

Av Steevo86

både kabel och kontaker är schneider och har kopplat båda efter B och dom färgkoderna som står på kontakten, men jag ska dubbelkolla. finns det nått instrument att köpa för att kolla hastigheten emellan eller nått liknande?

Av Steevo86

nätverkskabel avstånd och hastiget

Hejsan! Har idag 250/100 med telia och använder desas router technicolor gtx eller nått sånt. Har ett förråd ca 15m ifrån huset. Och har dragit 20 slang från förådet och in till routern, så kabelns längd ligger nog på runt 30-35m, det är en cat6 kabel. Och i varje ände har jag gjort ett data uttag. sätter jag i datorn rätt i routern så får jag ut nästan 300 men går jag ut i förrådet så får jag bara ut max 100. använder mig utav cat6 kablar ifrån uttagen till dator och router. Är det nån som har en aning om vad som skulle kunna vara fel?