Inlägg

Inlägg som modd_king har skrivit i forumet
Av modd_king

Om man kollar användarhandboken så verkar det finnas vägar in i BIOS/EFI, de nämner det för bl.a. återställning och lite andra saker. Kan vara värt att testa om du inte redan gjort det. Tror att du har SVS1312C5E ? Du kan hämta bruksanvisningen där vilket består utav ett gäng html-sidor, bara att söka efter BIOS i den.

http://www.sony.se/support/sv/product/svs1312c5e

Av modd_king

Bra recension!
Har funderat på lite olika modeller ur S-serien ett tag nu, bra att du lyfter fram svagheter som jag inte hade en aning om. Varför i hela fridens namn har dem avaktiverat VT-x för? Det verkar ju vara flera tillverkare, bl.a. Dell som gjort detta på sina laptops. Men varför är oklart, inkompatibilitetsproblem kanske? I vilket fall så är det en deal breaker för mig att inte ha VT-x.

Vet du om det finns någon lista eller liknande med VAIO-modeller med VT-x aktiverat/inaktiverat? Beställde du denna från Sonys hemsida? Denna modell verkar inte finnas i andra butiker, hittar endast Premium-varianten med massa extra som går att uppgradera själv.

Av modd_king

Har tvix:en och jag kan väl säga att den är värd pengarna och sväljer allt jag har kastat på den, inklusive hela BD-kopior. Den tar dock inte RAR-arkiv vilket är lite tråkigt, vet dock inte om WD-maskinen tar det heller dock.

Några negativa punkter är att medföljande fjärrkontrollen/mottagaren är fruktansvärt riktkänslig vilket är störande. Interfacet är inte särskilt attraktivt, jag har dock inte kört i cover-läget p.g.a att vad jag läst mig till så är det rätt bökigt med strukturen på mapparna.

Något som dock är bra att den har inbyggd "webb-server" för att styra maskinen via t.ex. smartphone, och det fungerar helt okej och gör att man bara behöver använda den medföljande fjärren till att starta maskinen.

Så summa summarum; för pengarna en riktigt skön maskin om man har en NAS/filserver ståendes.

//modd_king

Av modd_king

1. L2TP är inte krypterat alls, utan man använder oftast IPSec för att kryptera en L2TP-tunnel. L2TP-paketen kapslas då in i IPSec-paket. OpenVPN använder en del olika krypteringstekniker(Blowfish,AES,DES) men utöver detta kan även SSL/TLS användasför kryptering. Själv har jag inte använt L2TP/IPSec men däremot openvpn och tycker det fungerar riktigt bra, inte jättesvårt att sätta upp, speciellt inte om man använder OpenVPN's acces-server(limiterad till 2 nycklar/certifikat).

2. För openvpn kan man själv styra hur mycket som loggas och inte, men ska du köra VPS kan jag inte svara på huruvida företaget som står för maskinen loggar IP-adresser o.s.v. Även om du inte loggar på din VPS så kan dom fortfarande logga IP-adresser mot namn och tid o.s.v. Här är ett företag som lovar anonymitet, ingen loggning och ser ut att vara billigt, kan vara att föredra framför att sätta upp en egen VPS, https://www.vpntunnel.se/ .

3. Ingen aning.

//modd_king

Av modd_king

Nice! Den förstärkarn är grym! Hade själv halvstacksvarianten av samma modell. Tro mig, dom 60 watten, rör klass A räcker och blir över!

Av modd_king

Det visste jag faktist inte. Det känns ganska gött tycker jag dock att ha möjligheten att kunna köra total återställning, om systemet skulle få för sig att kollapsa ihop totalt. Speciellt när man kör hackintosh :P.
Har man då en CIFS/SMB-utdelning så är det enda man behöver göra att tillåta timemachine att använda nätverksdiskar, vilket man gör i terminalen med följande kommande:
"defaults write com.apple.systempreferences TMShowUnsupportedNetworkVolumes 1" utan fnuttar.

Av modd_king
Skrivet av SmOOthy:

Sitter med en macbook där jag pysslar mycket i aperture och har kommit dit då det börjar bli väldigt tråkigt om alla bilder försvann. Så det jag är ute efter är ett program som tar backup (automatiskt) på de filer jag väljer. I det här fallet så är det endast aperture biblioteket som är intressant.

Jag har en server som alltid står på i nätverket och vill då göra en backup till till en utdelad mapp på den, trådlöst via routern.

Är först och främst ute efter ett riktigt smidigt program utan för allt komplicerade inställningar.

Är det linux på servern? För det finns opensource-varianter för AFP-protokollet, vilket möjliggör att använda Time-machine. Fungerar hur bra som helst hemma hos mig! Här är guiden jag använde, den är ganska gammal så kan hända att man behöver ändra någon inställning han gör.
http://www.kremalicious.com/2008/06/ubuntu-as-mac-file-server...

Av modd_king

Linux mint 9 XFCE - filserver
Atom D510 på zotac nm10 kort
2GB ram
2x1TB F3, 1TB Seagate 7200.12, 750GB WDC
Fractal Design Array R2

Kör FTP, SFTP, SMB, DNS och WWW. Styrs mest med SSH men händer att VNC används också, mycket smidigt.

Av modd_king
Skrivet av noodeem:

Välkommen till gänget

Vi verkar vara nåra swecare som ska läsa där, ska bli jävligt gött o börja imorn!

Av modd_king

Kommer plugga Nätverks- och systemadministration 180p i Skövde. Fixade lägenhet ganska kvickt efter första antagningsbeskedet, en etta på kurorten i skövde, kände att jag va lite bekväm av mig för att bo i korridorboendena. Nån som har nån erfarenhet av kurorten eller programmet, skolan eller i övrigt?

Av modd_king
Av modd_king

1x36GB raptor(ADFD)
2x250GB WD (1xSATA 1xPATA)
1x400gb Samsung Spinpoint

Summa: 936gb

Av modd_king

1. vi har testat grafikkortet i en annan dator(funkade prima) 2.Vi har ställt än kärnreaktor till bordsfläkt blåsandes rakt in i burken och över kortet 3.Vi har kollat tempen, aldrig över 55 grader load.

/irl kompis som hjälpt honom

Av modd_king

ah de funkade, tack så mycket!

Mvh modd_king

Av modd_king

Går inte klocka x2:an

Införskaffade mig en x2 3800+ för o sätta lite fart på den men den beter sig extremt konstigt.

När jag ökar fsb:n från 200 till typ 220 med multipel 10 så står det korrekt i bios att CPU:n tuffar på i 2200, men när jag kommer in i windows så har det inte hänt ett skit, där står det orginal hastighet.
Försöker jag klocka med divider(333Mhz) o ställer upp fsb:n till 240.Ht ner till 4 försöker den inte ens ladda windows.

Nån som vet lösning eller upplever samma sak?

Övrig setup:
Asus A8n-e
Twinmos 2x1024mb
POV 7800gt
OCZ modstream 450w

Av modd_king

The Maelstrom

Raggzy - 60 gnome mage

Av modd_king

100290 på första försöket

Av modd_king

35/45 ungefär i 450/1200 med en 3500+@250x10(1.45v). (Black ice pro 2 med 2 adda 15.8dBa)

Av modd_king

ja det passar ....har det på mitt POV

Av modd_king

The Maelstrom
Modd_king/Raggzy - Gnome/Mage