Inlägg

Inlägg som Bagarbosse har skrivit i forumet
Av Bagarbosse
Skrivet av cosplay:

7800XT performance "close to 6950 XT", och 6950 XT kostar alltså 600 dollar nu. De kan knappast sälja det för samma pris, då har ju ingenting förändrats, så det måste bli billigare än 600 dollar?

6950 XT performance för mindre än 600 dollar ser jag fram emot.

Det är väl som med 4070 vs 3080 nu då? Återstår väl att se hur mycket 4070 säljer, men dom hoppar ju inte av hyllorna ser vi. Den här (billigaste 4070) skulle man ju kunna tänka borde vara slut snabbast, men det verkar endast ha sålts 5st hos Webhallen på 75min. 35 i lager just nu (jag tror det fanns 40st kl 15.00).

https://www.webhallen.com/se/product/360377-Palit-GeForce-RTX...

Av Bagarbosse

5000

Av Bagarbosse
Skrivet av Obiwannabekenobi:

Och de släpps - när som helst? Än så länge har jag bara senaste version 531.41 och inget nytt tillgängligt.

GeForce Hotfix Driver Version 531.58
https://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/5455

This hotfix addresses the following issues:
[The Last of Us Part 1] Game may randomly crash during gameplay on GeForce RTX 30 series GPUs [4031676]
Assassin’s Creed Origins may have stability issues when using 531.18. [4008770]
[Resident Evil 4 Remake] Corruption in the game when FXAA enabled [4051903]

Av Bagarbosse

Hundägare brukar rasta hunden, förmodar att den inte gör alla sina behov inomhus (men med kvinnomisshandlare ver man aldrig).
Sätt dig på span vid ingångarna till huset, se vilka som har hund. Följ diskret efter de som skulle kunna misstänkas när de kommer hem med hunden, se vilken lägenhet dom går till.

Av Bagarbosse
Skrivet av Matfer:

En 5800X3D med ett 3080 Ti 12gb.
Känner att en sprillans ny 6800 är lite för mycket för hennes budget, dock håller jag med om 16gb, men så jäkla mycket power kommer hon inte behöva. Min ursprungsidé var egentligen att skaffa något som matchar recommended requirements på Steam.

Håller med om 53600, ska definitivt plocka till den istället.
Är det dock verkligen så värt med 32gb? Hur mycket kan det påverka?

Ryzen 5 3600 är passé. Ta en 5600 istället, det är mycket mer (single-core) prestanda i 5000-serien. Definitivt värt det om du frågar mig.

Av Bagarbosse
Skrivet av izzie:

Skulle det - hör och häpna - möjligen kunna röra sig om populism?

Då du inte behagade att svara på min föregående fråga här ovan så kanske du kan svara på om du tycker att populism är dåligt?

Om folket nu inte vill att myndigheter ska kunna kontrollera alla digitala meddelanden, är det då illa att det finns ett par partier (C+SD) som står upp för detta tycker du?

Av Bagarbosse
Skrivet av izzie:

Richard Jomshof är ju ordförande i justitieutskottet. What could possibly go wrong?

Är det bara något vardagligt hat och ljug (man ofta läser om) mot ett visst parti som detta baseras på? Eller ligger det något bakom dina spekulationer?

Regeringen vill kunna kontrollera alla digitala meddelanden
Även Socialdemokraterna stöder förslaget. Sverigedemokraterna och Centerpartiet är emot.
https://sverigesradio.se/artikel/regeringen-vill-kunna-kontro...

Undersökning i EU-parlamentet: SD mest Putin-kritiskt av svenska partier
Undersökning i EU-parlamentet: SD mest Putin-kritiskt av svenska partier
https://sverigesradio.se/artikel/undersokning-i-europaparlame...

Av Bagarbosse
Skrivet av Kaleid:

[The Last of Us Part 1] Game may randomly crash during gameplay on GeForce RTX 30 series GPUs [4031676]

verkar finnas något bugg specifikt för 3000 serien

Var läser du det där?

Patch v1.0.1.6 har släppts ikväll. Nåon som hade krasher innan som märker skillnad nu? På vilken gpu?

Av Bagarbosse

Inflationen betalar av huset. Inflationen amorterar lånen. Det brukar man höra från dom som påbörjat sin "bostadskarriär" senaste decenniet. Vilka förlorare ni är som hyr boende. Läs artiklar såsom "Hög inflation en lottovinst för dig med bolån - Småspararguiden", publicerad för mindre än ett år sedan - vad positivt det låter.

Känner ni nyblivna villaägare nu ända in i benmärgen vad billiga boendekostnader ni har fått/kommer få?

Inflation på 15% och det stenhårda facket ni finansierar hela vuxna livet kräver nu rediga 4% löneökning (lär sluta på 2,5%). Utifall man känner att räntekostnaderna nu sticker iväg kan man alltid ta den stora löneökningen (om man nu har ett jobb kvar om 6mån) till att öka på amorteringarna och därmed få ner räntekostnaderna

Av Bagarbosse
Skrivet av Gustav:

Får höga temps när jag gör "light work". Cirka 50-68 grader och något över 80 när jag spelar.
Har en noctua nh d15s som jag montera idag. Vad bör jag göra? har jag monterat fel eller är det vanligt att den går så varmt. kan tillägga att det är super svårt att få till en ordentlig fläktkurva. Tacksam för all hjälp.

Även om det inte är överdrivet varmt känns det som ca 10+ grader mer (båda värden) än jag skulle vara bekväm med.
Har du fipplat med några cpuinställningar i bios? Har du ställt in så att fläktkurvor går efter tempen på cpun och inte något värde på moderkortet?

Vad har du för chassi & fläktar samt hur+var är fläktar monterade (in, ut)? Vad har du för fart på chassifläktarna? Kurvor på dessa?

Vad har du för fart på cpufläkten? Borde kunna sikta på att ha den på runt 800varv som "lägstavärde", sedan stegrar upp några 100 takt med att cputempen ökar för att gå som max på cirka 1300 (+/- några hundra efter behov, ljudnivå, krav). Brukar duga i ett välventilerat chassi. Kanske du borde montera om kylaren ifall inget av det inte hjälper.

Av Bagarbosse
Skrivet av Tacorosen:

Hej igen
tack för alla schyssta svar som jag fått!!
Jag har kollat lite och det lutar mot en intel core i5 13600k. Jag har nu i datorn en Corsair RM 850x som nätaggregat och en Cooler Master Seidon 120M som kylare till processorn. Måste jag byta den med eller skulle jag kunna ha den med den nya processorn om vi utgår ifrån i5an.
Sen såg jag även att det fanns uppgraderingspaket där första är med:
Moderkort: ASUS Prime Z790-A WIFI
Processor: Intel Core i7 13700K 3.4 GHz 54MB

och det andra paketet var
Moderkort : ASUS Prime Z790-A WIFI
Processor : Intel Core i5 13600K 3.5 GHz 44MB

Vilket är mest värt om jag fortfarande ska ha kvar mitt 2060 Grafikkort??

Tack!

Om du fortfarande ska ha kvar ditt 2060 så är #19980526 rekommenderat tidigare ett bra alternativ. Köper du 13600K kastar du pengar i sjön pga att den är överdrivet kraftfull för vad 2060 kräver. AMD 5600/5600x räcker till och blir (mycket) över för ett 2060. AMD 5600 kommer du även klara dig på om du planerar att köpa en bättre medelmåttig gpu inom 1-2 år, typ 3070, 3080, 4060ti, 4070, radeon 7600xt (eller vad dom nu kan komma att kallas).

Om du däremot planerar på att uppgradera till en gpu i "toppklass" närmsta åren (tex 3090ti, 4080, 4090, eller radeon 7900XTX. eller nästkommande generationer gpu. vi pratar gpu för minst 8000kr+) så kan det däremot vara bra att satsa på en vassare processor redan nu. Då är en "investering" av intel 13000serien eller AMD 7000serien ett bättre alternativ.

Normalt sett är det mera bang for the buck att inte köpa det allra värsta utan istället uppgradera något oftare. Utvecklingen går så fort att dom dyrare prylarna ofta blir "passerade" av nya serier i lägre/samma prisklasser inom relativt kort tid.

Av Bagarbosse
Skrivet av SweViver:

Hade själv problem igår med att starta spelet i överhuvudtaget, men det visade sig vara ett problem med Steam. Efter reinstall av Steam och lite rensande i register så funkar allt.

Flyter på bra på max i 4K på max med ett 4090.

Det här med låga betyg och alla kids som klagar... Jag hajar själv att inte alla har råd eller ens vill lägga 24k+ på ett 4090. Men att förvänta sig att kunna spela detta spel på Ultra, RT mm och i 4K med 60+ fps när man sitter på nåt 2070/3060 potato-GPU är ju ändå lite att ta i.

Känns lite allmänt som att kidsen idag älskar haka på hat-stormen. Sjukt onödigt. Visst, spelet kanske behöver optimeras men att hoppa på Steam och lägga bottenbetyg det första man gör är bara omoget.

Dessutom struntade de flesta i att vänta till shaders hade laddat in. Sen undrar de varför det laggar och krashar.

Skrivet av Buulaa:

Jäkligt många copium riddare i tråden som försvarar denna katastrof.

*Snälla sluta attackera multi-billion-dollar-företaget som släpper full-pris-produkter som inte går att nyttja*

Av Bagarbosse

billigare 7900xt #19970028

Av Bagarbosse
Skrivet av griid:

Ja, det trodde jag också.
men sedan kom posten "jag vill tipsa om en annons:"

Lär vara en "standardtext" som medföljer då man väljer att dela länken från Blocket, inte något som TS själv har fabulerat.

Av Bagarbosse

Jag har minst två publika adresser. Telenor i ett telenorägt nät. Med det sagt behöver det inte alltid vara så med Telenor, speciellt inte om det går via stadsnät/annan KO.

Av Bagarbosse
Skrivet av adamski2:

Uppdatering från trådskaparen: Nu har jag mejlat fram och tillbaka (4 mejl) med Facebooks AI-robot och förklarat min oskuld och vädjat om mänsklig hjälp. Jag har också försökt få svar på varför de också tog bort mitt Instagram-konto, trots att det verkar inte ha blivit hackat. Ser ut som att de gjorde det endast på grund av kontona var länkade med varandra. Jag får bara tråkiga robotsvar tillbaka. Finner inga ord hur kassa de är. Hur som helst, så behöver jag FB för att kunna hålla kontakt med massa folk och för intressegrupper, så nu har jag skapat ett nytt konto med en annan mejladress men med samma för- och efternamn och det gick bra. Någon hade skrivit tidigare att det kanske inte ens kommer att gå.

Nu har jag en sista liten fråga till alla kunniga i tråden. Är det ok att starta mitt nya liv på fb med denna bild, eller kommer fb banna mig?

<Uppladdad bildlänk>

PS. När det gäller säkerhet. Allt samlat i Bitwarden som servar med långa svåra lösenord till allt, 2FA på allt viktigt med YubiKey. Har också en spare YubiKey som jag gömt på ett omöjligt ställe hemma

Säg inte Hej än. Enl vad man hört så använder facebook m.fl. många parametrar för att förhindra att avstängda användare skapar nya konton. Som t.ex. ip-adress, att ett nyskapat konto skaffar samma vänner och börjar chatta med samma personer som tidigare, gillar samma sidor som innan, ser vart mobilen din befinner dig via gps och närliggande wifi'n (om du inte nekat appen tillgång till detta, men det nekandet kan dom förvisso lika gärna strunta i), osv. Men det har kanske redan gåtts igenom i tråden.

Ifall du blir bannad igen förmodar jag att du inte gjort dig lika "beroende" av det där avskummet till företag (ja det är ju bara läsa denna tråd hur dom beter sig).

Försök att göra dig själv och alla andra en tjänst. Styr undan all möjlig kommunikation från det där möget. Gäller även andra nonchalanta jättar som Google, Microsoft osv. Jag själv har en liknande historia som din gällande en gammal microsoftemail jag tappade åtkomsten till, det var om att prata med en vägg. Google bannar youtubekonton med hundratusentals prenumeranter utan förklaring och vägrar kommunicera ens med dessa, dom struntar fullständigt i enskilda individer.

Det är så klart svårt/omöjligt att sluta tvärt, men gör vad ni kan allihopa. Baby steps. Behöver du verkligen använda din Gmailadress för att logga in på alla världens sajter där du är medlem? Google läser din mail och vet vilka andra företag du är kund hos. Måste du använda Chrome när det finns andra webbläsare som är baserade på Chromium (fungerar och ser i stort likandana ut). Använd istället open source-tjänster, Telegram osv. Jaja, det finns väl redan 317 gamla trådar här i det ämnet. God natt.

Av Bagarbosse

Det är inte säkert att du kan få internetaccess via övriga utgångar på fiberboxen, men det kan vara möjligt att få flera publika ip ur din vanliga internetport där du har din router.

Men börja med att förklara vad du vill åstadkomma. Jag tror det vore bäst om du även försöker komplettera det med en bild, rita i paint.

Av Bagarbosse
Skrivet av Tauri85:

Nu faller kryptocirkusen som ett korthus. Synd om dom som investerat hus och hem i eländet

Bitcoin & Ethereum upp 20% idag, men okej

Skrivet av Phod:

Om kryptovalutor är så jättebra, varför kan jag inte betala med dem när jag handlar på nätet?

Om guld är så jättebra, varför kan jag inte betala med det när jag handlar på nätet?

Av Bagarbosse
Skrivet av Sambat:

Tack för svar. Riggen i min signatur är min förra dator. Den är såld sen ett drygt år. Jag la ner spelandet hastigt men vill börja lite smått igen.

Svara på alla frågorna om du förväntar dig någon hjälp, folk ser inte mycket mening att hjälpa någon som inte tycks vilja ha hjälp.

Av Bagarbosse

Vad gäller grafikkort så blir det 3060 Ti eller 3070 du har att välja på. 3060 Ti går lös på runt 5200 på prisjakt.
Sämre än 3060 ti så blir det inte mycket uppgradering att tala om (ifall du kör på 1070, enl din signatur). Dyrare än 3070 så blir det inget kvar av budgeten för någonting annat.

Vilken upplösning ska du ha på din skärm? Det avgör hur kraftig burk du "behöver".

Är nätagg och chassi något som du kan/vill återanvända? Om aktuellt: Vad har du idag.