Inlägg

Inlägg som skoldborg har skrivit i forumet
Av skoldborg
Skrivet av Ninred:

Är det bara ni som har beställt den 19e som har fått leveransbesked?

Vet inte men det känns ju rimligt.

Av skoldborg

Landade precis en notis i Postnord appen. Leverans från CDON att vänta imorgon! Tack till det här forumet för all hjälp med att hitta en PS5, hade antagligen fått vänta till i höst utan det.

Av skoldborg
Skrivet av yomartin:

Jag frågade igen (För de som beställde 19:de), de sa:https://i.imgur.com/RT65RAI.png

Jag tror (ren spekulation) att både detta och det meddelande som vissa andra fått från CDON, gällande senare leverans, stämmer. De hanterar ordrarna i den ordning de kom in. De som beställde 19e kan troligen förvänta sig leverans nästa vecka, men gällande den bokning som öppnades igår så känns det ju rimligt att det skulle dröja något längre. Däremot verkar det inte som att någon ska behöva vänta till 30e maj och det är ju väldigt positivt!

Av skoldborg
Skrivet av HerrCorleone:

Har bokat en enhet på cdon. Dock är ju förväntat datum inte förrän sista maj. Får se om någon annan får in tidigare, annars släpper jag denna.

EDIT: jag kommer dock att försöka få tag på en med tidigare leverans. Kan dock hålla kvar beställningen om någon här inne mot förmodan inte fått tag på en enhet. I så fall utan tilläggskostnad. I så fall betalar man enbart extra för frakt och fakturaavgift.

Det är exakt samma datum som de skrev ut när det gick att förboka den 19e och de maskinerna levereras som sagt redan nästa vecka, så förhoppningsvis behöver du inte vänta så länge.

Av skoldborg
Skrivet av ashkocholo:

Fick också svar nu att det ska hoppningsvis shippa imorgon. Hyped af. Hoppas den kommer nästa vecka precis innan min födelsedag

Också bekräftat. De har dem i lager och förväntar sig att kunna leverera början av nästa vecka. Dags att stänga ner alla tabbar med bevakningar på andra sidor!

Av skoldborg
Skrivet av Thomsrath:

Jag fick från CDon support att den borde skickas den närmsta veckan. Det svaret du fått verkar nästan vara från någon wiki de använder internt. Sen kanske det är det specifika fallet som av gör. Jag lade min bokning några sekunder efter bokningarna öppnade för jag hade lite flax där. Så det kanske enbart är min order som tjejen svarade på och att det inte var generellt för alla som bokade den 19:e, vilket iofs är det som står i texten du fick också .

Edit: min order står btw som behandlas. Tidigare har för mig att det även stod förboka, vilket det inte gör längre.

Min har haft status ”Behandlas” sen jag skapade bokningen. Var inne någon halvtimma efter att det postats här. Man får se vad som händer helt enkelt, jag tänker försöka hålla kvar förväntningarna kring en leverans i maj.

Av skoldborg
Skrivet av ashkocholo:

Frågade CDON för att dubbel checka om de faktist skickar konsolen redan nästa vecka som några har sagt men fått detta svar:

"Alla som har bokat konsolen och fått sina köp godkända (en orderbekräftelse) kommer få sin konsol skickad senast i Maj enligt vår senaste prognos. Vi kommer skicka ut dem så fort vi kan. Så fort vi skickar varan får du ett mail med spårningsinformation. I nuläget har vi inget närmare datum än Maj. Konsolerna skickas i turordning och vi får in leveranser löpande så alla får inte sin konsol samtidigt."

Låter inte som det ska vara någon tid snart...

Då undrar man ju vart de andra som postat här har fått sin info. Önsketänkande? Jag var inställd på att inte räkna med något förrän i maj men efter några inlägg här började man ju förvänta sig leverans nästa vecka. Visar väl att man aldrig ska lita på andra hands info.

Av skoldborg
Skrivet av Thomsrath:

Fråga supporten på CDON för oss som lyckades boka ps5 SE med prel leverans den sista maj förra veckan. Och goda nyheter visade sig för svaret jag fick var:

"De ska vara på gång hos lagret och borde skickas inom den närmaste veckan!"

Håll ut mina vänner snart är det eran tur

Hallelujah! Tack för info!

Av skoldborg
Skrivet av HerrCorleone:

Noterar att 50+ har tagits bort från webhallen. Har de skickat ut månne?

Det där har pendlat fram och tillbaka ända sen release. Det betyder inte så mycket om man läser vad Webhallen själva säger.

Går att följa hur det går med Webhallens leveranser på deras Kundo forum:
https://forum.webhallen.com/org/webhallen-sverige/d/ps5-ny-ti...

Av skoldborg
Skrivet av Torandi:

Tror att CDON hade några PS5 Standard Edition att köpa utan förbokning för några dagar sen. Fick mail om att min bevakning fanns tillgänglig igen, men givetivs stog jag i köket och missade att kolla mailen på 30 minuter, så de var ju borta sen länge när jag väl kollade.

Man kunde boka PS5 SE med leveransdatum 30e maj under en kort period (2-3 timmar) förra veckan. Det tror jag är enda "släppet" som CDON haft den senaste tiden.

Av skoldborg
Skrivet av JayBe:

Har fått upp Instagramreklam från Webhallen Sverige om utlottning av 50st PS5, annonsen ser legit ut men när man tycker på länken kommer man till ett Google docs formulär vilket känns helt fel.

Eftersom dom inte använder sitt egna Instagram konto eller hemsida så känns det som scam.

En utlottning av PS5 från Webhallen skulle var ett ganska katastrofalt PR drag just nu med tanke på hur många kunder de har som väntar i kö. Hoppas och tror inte att Webhallen är så korkade.

Av skoldborg
Skrivet av ashkocholo:

Jag frågade CDON om 30 maj release datumen som stod några dagar sen o de sa att de är inte helt hundra när de får nya konsoler så det är helt preliminary men han tror de kommer att skickas ut mycket snabbare än så, antagligen inom ett par veckor.

Låter inte som man ska räkna med något förrän mitten-slutet av april, men kul att det kanske inte dröjer så länge som till 30e maj iaf!

Av skoldborg

Demon Soul’s här med. Kommer nog lira lite av Miles Morales igen för att se skillnaden. Har hört bra saker om Astro’s Playroom som kommer förinstallerat också, känns som en självklar grej att prova.

Av skoldborg
Skrivet av Slinger:

Dom som beställt idag? Den går ju inte att beställa ens?

Det gick att boka under en kort period tidigare idag, men då stod det tydligt att förväntat leveransdatum var 30/5. Så jag förväntar mig inte någon konsol under nästa vecka

Av skoldborg

Tror det är läge att ha lite is i magen och vänta in CDON. De har antagligen ganska högt tryck hos sig just nu.

Av skoldborg

Också bokat på CDON nu. Hoppas verkligen kunna hitta något innan 30e maj men nu har man en bokning iaf. Tack för tipset!

Av skoldborg

Jag la en beställning från iphonehome.se tidigare i veckan men efter att flera personer här påpekat hur tveksam den verkade vara så avbeställde jag. Borde definitivt ha gjort bättre research innan köp själv, deras bolagsfakta och åldern på hemsidan är klart oroväckande. Med det sagt så fick jag bekräftelse på min makulerade order bara några minuter efter jag skickat in förfrågan, så det talar ju för att de inte bara tar ens pengar och sticker. Men, jag hade inte tagit risken när jag vet det jag vet nu.

Jag valde att spärra mitt kort efter jag fått tillbaka pengarna, bara för att vara på den säkra sidan.

Av skoldborg
Skrivet av Dalslandskungen:

Eller släpper webhallen ibland så att det går att köpa också? Jag fick presentkortet nu här i januari så har inte heller kunnat ställa mig i kön

Nej, det gör de tyvärr inte. De har fullt upp med att täcka sina många förbokningar. Du kan följa hur det går för dem i denna tråden:
https://forum.webhallen.com/org/webhallen-sverige/d/ps5-ny-ti...

Av skoldborg

Låter ju mindre bra. Och sjukt dålig research från min sida. Får kontakta min bank och se vad de kan göra.

Det har inte dragits några pengar och nu har jag tömt mitt konto, så de får svårt att blåsa mig på pengar iaf

Av skoldborg
Skrivet av cho1ce:

Drog de av pengarna direkt? Lycka till, hoppas du inte blir scamad.

Vad får er att tro att de är scammers? Har väldigt bra omdömen på prisjakt (https://www.prisjakt.nu/butiksinfo.php?f=38678) och fick ett bekfräftelsemail som ser legit ut med alla uppgifter.

Tidigare erfarenheter?