Inlägg

Inlägg som anon338571 har skrivit i forumet
Av anon338571

De fåtal gånger jag varit med om BSOD har det oftast varit mjukvaru- eller emulator relaterade fall.

Ett par exempel är Total Media Theatre som jag använde för att spela upp DVD/Blu-Ray filmer i datorn med som i och med Windows 10 lanseringen helt abrupt slutade funka och gav BSOD, sista Windows där programmet fungerade i var 8.1.

Idag använder jag Leawo Blu-Ray Player för att spela upp filmer och funkar klockrent i Windows 10.

Project64 använde jag mycket förr för att spela N64-spel men som också gav BSOD i Windows 10 en gång i tiden (tror det var i samband med version 2.0 av Project64)

Problemet är löst sedan länge men jag har sedan dess gått över till Mupen64Plus.

Annars har det varit ganska lugnt på BSOD fronten för undertecknads del.

Av anon338571
Skrivet av walkir:

Grattis! Jag återupptäckte Pokémon genom just White/Black 2 för ett antal år sedan. Bästa storyn enligt mig! Just White köptes tillsammans med Pokémon White utgåvan av DSi.

När introt till Black började spela blev jag absolut hänförd och förtrollad och för en kort stund var jag tvungen att fråga mig om det verkligen var ett Pokémon spel jag hade köpt och inte ett annat majestätiskt RPG spel.

Jag absolut älskade vad de hade gjort med Black 1, det vill säga begränsat de Pokémon du möter enbart med de som var nya för att sedan post game släppa lös de äldre.

Helt klart bästa Pokémon köp jag gjort i mannaminne.

Av anon338571

Tack för ett klockrent (Sweklockrent) svar, ni är grymma! Ta hand om varandra och njut av livet!

Av anon338571
Skrivet av Celebmir:

På slutet av åttiotalet kodade jag en del och det kunde hända att jag kom hem efter festande med fantastiska idéer. Satte mig på fyllan och skapade…

Dagen efter så var det mycket roligt att försöka förstå vad/hur/om jag tänkte under natten…

Jag kan tänka mig att detta var tider att verkligen minnas, att se tillbaka på och det låter som en potentiellt spännande handling till en film.

Fylla (helrör eller mäklarbricka på Sturecompagniet med ett tuschat Amex Black), kodning (Cobol troligtvis) och en smula romantik och action.

Jepp det var 80-talet det!

Av anon338571

Jäkligt snyggt taget Roger det får jag medge!

Detta spel kommer att för evigt vara ett minne av min pappa (nu är han inte död tack och lov), han absolut älskar detta spel och jag också.

Han köpte spelet 1998 på Tradition eller TV-spelsbörsen tror jag och vi har många fina minnen av det, dock kan han inte spela det på sin moderna laptop längre utan det slutade med att jag köpte GOG versionen åt honom.

Tack gode gud för GOG och dessutom är spelet att rekommendera om man gillar peka och klicka äventyr likt Monkey Island fast lite mer morbidare.

Av anon338571

Som 36-årig mansbebis började mitt barnsliga jag och inre Pokémon behov att vakna upp vilket resulterade i slutändan ganska dyra köp, men väl värt pengarna i slutändan.

Dessa två är Pokémon franchisens magnum opus spel utan tvekan.

Instant classics!

https://i.postimg.cc/pdbKm1LG/Pokemon-Black.jpg

https://i.postimg.cc/WzHXC66B/Pokemon-Black-2.jpg

Av anon338571

Detta är den bästa releasetråd för en ny grafikdrivrutin någonsin, dock har den gjort mig lite hungrig....plötsligt blev jag sååå sugen på kåldolmar, klassiska sådana dessutom.

Av anon338571

Grattis till att tråden tog sig till nyhetsflödet och startsidan, vem hade kunnat tro det för några timmar sedan?

Detta kan vara ett mer aktuellt ämne än vad man tro!

Av anon338571
Skrivet av Levandebild:

Ja, jag läste lite snabbt. Det är första gången en svensk artist gör detta.

Herbert Joakim Berg, född 16 mars 1970 i Eskilstuna, är en svensk låtskrivare, sångare och gitarrist, mest känd för sin medverkan i gruppen Kent.

Förlåt jag var bara tvungen...

Av anon338571

Hyrule Warriors - Age of Calamity och när du kommit fram till slutet på en resa

Efter 200+ timmar av ändlöst krigande och så gott som allt avklarat på Normal, Very Hard samt Apokalyptisk svårighetsgrad är det bara att inse att en resa av den här magnituden har kommit fram till sitt slut och vad vore då inte bättre än att avsluta en denna resa med ett stycke som lugnar själen och ger chans till reflektion.

Så slå igång detta stycke, slut ögonen och njut av en välförtjänt vila.

Av anon338571

Det var någon som pratade om Familjeliv, plötsligt fick jag sådana vibbar.

Bianca Ingrosso i kritikstorm: Vill adoptera barn – "eller hund"

EDIT:

Nej jag skojade bara, jag är en riktig sucker för hundar, allra helst Bedlington Terriers.

Av anon338571
Skrivet av Haziza:

Nä men får hoppas nästa chef rensar bland nyhetsflödet känns som man loggar in på familjeliv nu mera!

Du får ursäkta mig om jag är lite trög eller så och har missuppfattat något, men bara för att så var jag nyfiket tvungen att snabbt gå in på Familjeliv.se för att kolla upp om det verkligen faktiskt är så hemskt som du påstår här på SweClockers nyhetsflöde.

Direkt kunde jag konstatera att SweClockers inte har rubriker som Hennes son vägde 6,5 kilo vid födseln: "Födde ett småbarn", Martins reaktion bakom kulisserna i Gift vid första ögonkastet: ”Det sjukaste” eller klassikern Bianca Ingrosso i kritikstorm: Vill adoptera barn – "eller hund" att tillhandahålla utan mer aktuella nyheter som påverkar oss alla.

Ta till exempel det senaste, Inget Intel XESS för Dolmen innan sommaren

Jag vill jättegärna veta vad jag ska göra med Dolmen till sommaren, en riktig klassisk nyhetsrubrik med ett ämne som är högst aktuellt tillhörande en bra välskriven artikel.

Av anon338571

Håller på att gå igenom mitt mentala arkiv över spel så postar en bild om en liten liten stund!

EDIT:

Här kommer bilden

https://i.postimg.cc/y6pC1636/Gissaspelet3.jpg

Av anon338571

Joakim Berg - "Legender"

Han är ju en legend själv som inte har något att skämmas för utan bara vara stolt över.

Slottskogen och Trädgårn' i Göteborg var Kent konserter det!

Av anon338571
Skrivet av Mr Steed:

Det var alla rätt på den. Kan du också svara på om det var bra eller inte?

Som kombinerat äventyrsspel och rymdstridssimulator får jag nog säga att det höll bra klass för den tidens mått och vet att det även fick en uppföljare (Inca II) som dock var ännu sämre.

Men var spelet bra, absolut inte.

Av anon338571

När jag var systemutvecklare en gång i tiden så hörde jag nästan aldrig någon som klagade på varandras kodning, tvärtom så gavs det positiv respons och kritik som tog än i en mer rätt riktning.

Överlag får jag nog se att alla jag jobbade med på Volvo IT som satt i teamet var överjävligt hjälpsamma allra helst när man var utomstående konsult.

Av anon338571

Spelet i fråga heter Inca och är ett äldre DOS-baserat spel släppt 1992 av Coktel Vision som var ett franskt spelföretag uppköpt av Sierra 1993.

Av anon338571
Skrivet av snajk:

Det ser absolut trevligt ut, samtidigt har ju Win+X alternativt högerklick på Start i princip allt detta, om än inte lika lättåtkomligt kanske.

Helt klart är det så, inget snack om saken.

Dock får man väl se detta som ett extremt latmask projekt och samtidigt finns lite annat smått och gott som inte finns med direkt under i Win+X alternativt högerklick på Start.

Är ganska frekvent inne och pillar i AppData\Local, AppData\Roaming och uppskattar att jag med ett klick kan ta mig till dessa platser smidigt.

Sedan har jag blivit ett fan av Reliability Monitor också.

Av anon338571

Microsoft Toolbox - Din dagliga medhjälpare!

Hej!

Är du precis som jag, typen som gillar att ha matnyttiga hjälpmedel och verktyg samlat på ett och samma ställe?

Jag har med hjälp av Visual Studio 2022, C#, PhotoShop och ett par smarta script kokat ihop Microsoft Toolbox vars enda syfte är att hjälpa och bistå Windows användaren i sitt dagliga arbete som ni kan se på bilden nedan.

https://i.postimg.cc/wjpsVq4c/Microsoft-Toolbox.jpg

Är ni intresserade går det bra att ladda ner programmet här (64-bitars version)

Vet inte hur länge Zippyshare håller på filer man laddar upp men skulle den gå ner så säg bara till!

Hoppas att programmet ger mycket nöje till den som vill prova, själv använder jag nästan enbart Microsoft Toolbox och känner mig smått handikappad utan detta verktyg.

Av anon338571
Skrivet av RVX:

Backpacker var ruskigt roligt, fan det väckte flashbacks!
Annars var det något jönssonligan spel som jag letat efter tidigare, men som nu försvunnit ur minnet igen, det jag spelade på äldre windows-burkar. Inte 98 kanske, men XP tiden.

Backpacker var väldigt lärorikt dessutom, dels har jag för mig att det fanns frågor/quizes samt att man kunde skaffa jobb i landet man befann sig i och lära sig hushålla med sina resurser.

Synd bara att det inte görs spel av samma rang längre, det behövs fler sådana spel som är perfekt för barn idag.
Dels att de lär sig ekonomi lite grand men även får kunskap om historia och annat.