Inlägg

Inlägg som hdk har skrivit i forumet
Av hdk

En fundering kör du med några extensions till Safari?

Av hdk

Om nu inte "Force Quit" fungerar kan man alltid starta upp en Terminal och ta reda på vilken pid din Safari har och sedan köra en kill -9 pid.

Av hdk

Min första fundering är dessa "projekt" privata? Om dom nu skulle vara det så skaffa en privat maskin så slipper du vara så paranoid. Sedan har jag ingen koll vart du jobbar men jag är IT-Admin/SysAdmin och på vårt ställe så övervakar vi inte klienter utan vi låser ner dom så bara dom anställda kan göra det vi vill att dom ska göra.

Av hdk

För det första så har du 5 PUBLIKA ip-adresser,det får alla BBB´s kunder som har fiber, om man inte har extratjänsten fast ip, då får man bara en.
Att du har fiber baserar jag på att du skriver att det går en tp från "internet uttaget" till "BBBs accesspoint/switch".
För det andra så är det inte en router, den är åtminstone inte konfigurerad som en router, den fungerar i standardutförande som en switch.
Och tack vare dessa faktorer så ligger din burk på en publik ip-serie medans dina andra datorer ligger på en privat serie pga att dom är inkopplade bakom din router.
Det du får göra är att helt sonika koppla in din burk på routern.

Av hdk

Vilket protokoll använder du dig utav för att prata med din NAS? Tänkte så det inte är något med samba eller AFP som spökar till det för dig. Testa att leka runt med dom olika och se om du får samma problem med alla protokoll.

Av hdk
Skrivet av k4rl:

Hade ju dött av lycka om jag skulle få en (nästan iaf..)

kalle.sjoholm@gmail.com

Dö nu inte! Men du bör ha fått en invite nu.

Av hdk
Skrivet av Brogren:

Skulle gärna med vilja ha en invite om det är möjligt.

brogren(at)gmail.com

Bör ha kommit en invite till dig nu

Av hdk
Skrivet av Mamed:

Letar också efter en invite, skulle uppskattas.

mamed.m@gmail.com

Skrivet av Dixona:

Själv tröttnade jag på bristen av seriösitet på facebook för länge sedan. Jag skulle jätte gärna vilja ha en invite om någon råkar ha en över!

draim@live.se

Skrivet av Kappy:

Tar gärna en om någon har! kasper.b@hotmail.com

Ni bör ha fått invites nu.

Av hdk
Skrivet av tcntad:

tcntad@gmail.com

Vore jättesnällt om nån kunde skicka en till mig med:)

Du bör ha fått en invite nu.

Av hdk

Kan SSH fungera för dig? Det är dock inte grafiskt, men tänkte att du kanske inte behöver ha det alla gånger heller.

Av hdk

Jag har sålt 3st Mac:ar och tycker väl dom flesta har varit en bra affär. Jag sålde en iMac 27" som jag använde i 1 år och den fick jag 17000:- köpte den för 19000:-. Sedan har jag ägt 2st Macbook Pro's den första var första gen med intel propp i och den sålde jag för 6 månader sedan och jag fick ut 500:- för den, sedan sålde jag min andra macbook pro som jag använde i runt 1 år och den fick jag ut 12000:- och köpte den för runt 16000:-.

Allting handlar väl om hur bra du är på att göra affärer och hur snabbt du vill få bort sakerna. Men en sak är klart jag har aldrig varit med om att det var så här lätt att sälja andra typer av datorer för dessa höga summor.

Av hdk

Har inte hittat vad felet i sig betyder. Det finns en lösning på FreeBSD.org's forum. Dock tror jag knappast att det är det som är felet när du får sådan hög belastning på cpu:n.

Av hdk

Ser ut som att den hittar ditt usb-minne på da0. Så då borde det bara bli att mount den och kopiera över filerna. Dock så undrar jag vad kör du för filsystem på ditt usb-minne? Om det skulle vara så att du har NTFS på det så är nog där du har problemet.

Av hdk

Vad säger dina error loggar? Jag gissar på något inte är som det ska.

Av hdk

Skulle man kunna få be om att få veta vad du har för chip i datorn och jag skulle gärna vilja se din dmesg log.

Av hdk

Ditt login problem kan ha att göra med DNS problem. Så kör igång dns tjänsten på windows 2000 server och sedan ställer du in det ip på dina klienter och den dns servern ska vara den första Windows kollar annars kommer du fortfarande ha samma problem. Ditt andra problem har jag faktiskt ingen koll på tyvärr.

Av hdk

Precis så där hände det på min gamla MBP 15" men jag hade garanti kvar så jag fick ett nytt

Av hdk

När jag är själv äter jag vid tv:n eller datorn men har man sällskap brukar det bli vid köksbordet 98% utav gångerna.

Av hdk

nyare versioner utav OS X kan man inte installera på PPC-maskiner kommer dock inte ihåg vilken version Apple slutade supporta PPC i

Av hdk
Skrivet av Zyriak:

Nej du kommer inte kunna byta den.

Folket borta på iFixit har gjort en teardown på dom båda nya versionerna utav MBA och det går att plocka bort "disken"

iFixit