Inlägg

Inlägg som crispy_swec har skrivit i forumet
Av crispy_swec
Skrivet av suhrim:

Du kan inte byta ut din Docsis router mot en MoCa adapter om det är det nu menar.

Har förstått det nu, blir å köra i bryggningsläge.

Av crispy_swec
Skrivet av Petterk:

MoCa har ingenting med EuroDOCSIS och ditt internet att göra.

Google/Nest måste köras i routerläge för att deras meshfunktion ska fungera fullt ut, brygga din router. Meshsystemet ansluts med ethernet/nätverkskabel så den kan du sätta var som helst i hemmet så länge du drar en kabel dit.

Anställ auktoriserad installatör/tekniker om du ska flytta på koax. Du kommer enbart kunna köra koaxmodem/router från din leverantör, så det är mycket troligt att det inte finns någon mindre modell att tillgå.

Alright, får väl bli att ha kvar modemet i garderoben och köra det i bryggläge tillsammans med ett meshnätverk. Då blir jag iallafall av med kabeln uppe i taket.

Av crispy_swec
Skrivet av shugge:

Hen menar att du kopplar från coax modemet/omvandlare till powerline och skickar ethernet signalen via eluttagen.

TP=Twisted pair, alltså LAN/Ethernet kabel.

Ok. Jag vill ju bli av med coax modemet, om jag ska koppla powerline till modemet kan jag lika gärna köpa Googles Nest och köra meshnätverk med dem. Samma lösning på två olika sätt.

Alternativt byta ut coax modemet mot ett som är så pass litet att det kan få plats bakom TVn. Då kan jag köra det i bryggningsläge tillsammans med ett meshnätverk (eller powerline etc.). Har inte hittat något vettigt så är tveksamt på att det finns att köpa.

Av crispy_swec
Skrivet av Aphex:

Har du koax i väggen så tejpar du fast en TP-kabel i den och använder koaxen som dragtråd, innan du slänger den.

Mycket billigare än MoCa och säkrare resultat.

Hur fungerar detta? Vad är en TP-kabel?

Av crispy_swec
Skrivet av mc68000:

Aldrig hört talas om att använda MoCa i Sverige, har du dragit den koaxkabeln själv? Varför inte satsa på vanliga PowerLink Adapters, med tre sådana har du tagit bort MoCa-, koaxialkabel- och mesh-behovet. Sedan kan du om det behövs utöka med en AP bakom TV'n så att din telefon har bra kontakt.
https://www.tp-link.com/se/home-networking/powerline/

Förklara för mig hur jag ansluter en av dessa till ett koaxuttag i väggen så är jag med.

Av crispy_swec
Skrivet av DennisOlof:

Vet inte om du kan använda MoCA adapter här i Sverige, jag förstår vad folk får ordet ifrån för det tjatas om detta på YouTube om man nu tittar på sådana video. I Europe har vi PAL systemet och använder EURODOCSIS, i Amerika är det NTSC och DOCSIS man använder sig. Detta eftersom det är olika kanalbredd i de olika standarderna, NTSC respektive PAL.

Nu orkar jag inte kolla upp då jag inte har intresse med det kan vara så att MoCA eventuellt krockar om du ska använda det här i Sverige. Däremot funkar det antagligen om man har ett eget koax system i huset som bara ska användas till datatrafik men är det någon vits att göra så ? Specialsystem, som inte ger dig några fördelar vad jag vet eller ?

Däremot kan man använda sig av en mediakonverterare för att köra datatrafik över koax, precis som det finns utrustning för att köra egen VDSL trafik över en telefontråd. Men tjänar man något på det, de flesta väljer nog RJ45 kabel istället eller i vissa fall fiber.

Skrivet av shugge:

Låter märkligt att en ensam betongvägg skulle göra att wifi signalen blir för svag från tv till datorn.

Nu framgår iofs inte hur stor lägenheten är och avståndet mellan tv och dator, men när jag bodde i en 2a på ca 55m2 så kunde jag ha router i ena änden av lägenheten och få ok wifi ut till balkongen på andra sidan (med 3 betongväggar emellan, en med tegelfasad och de andra två helkaklat badrum).

Testat både 2,4GHz och 5GHz wifi eller bara det senare? Många närliggande wifi från grannar? Kollat vilka wifi kanaler som är mest/minst använda av grannarna?

Enda anledningen till att jag tänkte köra MoCa adapter är för att konvertera koaxial till ethernet så att jag kan byta router till en med meshsystem. Kan vara så att MoCa inte fungerar i sverige, förklarar ju varför det är omöjligt att hitta isåfall. Så som jag förstått så är det inte bara att köra en koaxial->ethernet adapter utan att det måste finnas en enhet som konverterar signalen.

Tyckte det löste sig direkt när jag flyttade routern, men det kan ha varit en tillfällighet också. Det ligger även ett ventilationsschakt inuti betongväggen, det kanske kan påverka då det är plåt. Har inte kikat överhuvudtaget på grannars wifi anslutning, känns osannolikt men det kan ju ligga något i det.

End of the day så handlar det om hur väl jag kan gömma routern så jag slipper se den och hur jag kan göra mig av med kabelanslutning och endast köra via Wi-Fi. Helst utan att behöva dra en koaxialkabel ner i golvlist och in i en garderob.

Av crispy_swec
Skrivet av shugge:

Varför har du routern i garderoben, kan den inte placeras vid inkommande coax (där tv:n står?)? Kanske att signalen blir bättre på wifi bara genom att flytta ut routern från garderoben?

Är du säker på att du vill köra wifi till datorn? Kabel är ju att föredra både stabilitets och hastighetsmässigt.

Jag har routern i garderoben främst för att dölja den men även för att det är kass täckning till dator om den är vid TVn pga av betongväggen. Har kört wi-fi till stationär tidigare utan något problem så är inte orolig över dålig signal (givet att den står rätt). Anledningen till att jag bytte från wifi till trådat var för att jag hade problem med routern tidigare men det har löst sig.

Skrivet av Haptic:

Sätt routern från din internetleverantör (Tele2?) i bryggat läge och koppla in valfri router efter den.

Routern kommer inte längre att kunna stå i garderoben då jag ska renovera det utrymmet. Därav bytet till något mindre och utseendemässigt acceptablare som kan få sitta väggmonterat vid TVn. Vill helst inte behöva begrava en koaxialkabel bakom lister som jag har just nu ifall den någonsin behöver bytas ut.

Worst case scenario så får jag lösa så att den kan stå kvar i garderoben men brygga den till en router med meshnätverk. Förstår jag det rätt att jag kan koppla in t.ex. en Google Nest Wi-Fi Router i min befintliga och köra wifi med åtkomstpunkt. Isåfall slipper jag iallafall kabeln uppe i taket.

https://www.teknikdelar.se/produkt/google-nest-wi-fi-router-p...

Av crispy_swec

Köpa MoCa adapter, vart?

Hej,

Jag söker att köpa en MoCa adapter för att kunna byta ut min router till en google router med meshnätverk då jag har betongväggar i min lägenhet som stör signalen. Planen är att bli av med ethernet-kabel till stationära som i nuläget dras helt galet just då koaxial-uttag sitter på helt fel vägg.

Vet någon vart man kan köpa MoCa adaptrar i sverige? Letar mig galen snart då jag bara hittar på tyska amazon som inte levererar till sverige och t.ex. ebay i USA. Gärna med leverans innan 1a mars...

Planen är att montera MoCa bakom TVn och plugga i en Google Nest + åtkomstpunkt såhär för att bli av med nuvarande routerposition och kabeldragning:

Koaxial dras just nu alltså från bakom TV ner i en golvlist, in under garderoben, in i router som står i garderoben, från router upp i taket och över till PC. Ser helt mongo ut.

Typ en sån här:
https://www.ebay.co.uk/itm/364661825548?itmmeta=01HQ3AW0P1EAW...

Av crispy_swec

Intressant, verkar ha ungefär samma problem med kortet som jag har. Lite risky men billigt ifall det funkar!

Av crispy_swec
Skrivet av SCORPIUS:

Hade det varit det minsta kostnadsvärt så skulle många 2080ti rulla på några år till. Men dom är skrot nu tyvärr.

Här har du videos och länk till Discord.
Skriv och hör vad det kostar hos dom och vad det mest troligt är för fel efter gett din beskrivning på problemet.
Återkoppla gärna här sen.
https://www.youtube.com/@northwestrepair

Skrivet av Zeedarn:

Jag har själv ett defekt EVGA RTX 2080 Ti BLACK vid forskning förstod jag det som att majoriteten av Micron minnen i 2080ti alla kommer dö en långsam plågsam död med artifakter och att det kommer uppkomma igen om det hänt en gång om man bara byter en modul.
Det eller att byta alla.

Av det jag sökt så innebär det kortfattat att det inte är kostnadseffektivt.

Edit:
KrisFix-Germany

Har jag hört bra om från svenskar.

Har hört liknande om minnet på 2080Ti, tråkigt då det är ett så pass bra kort utöver. Som skrivet i inlägget så har jag hört med northwestrepair och han tar ej emot kort från EU.

Tack för info om KrisFix, ska höra med honom!

Av crispy_swec
Skrivet av edson:

Är ambitionen att få ett fungerade kort och sälja det eller att få kortet fungerade "till varje pris"?

Misstänker att det sannolikt kommer bli rätt svårt att justifiera kostanden för en ev. reparation (om det ens går) vs värdet på kortet.
Ett fungerade begagnat 2080 Ti är i dagsläget knappt värt mer än ~3000kr +- några hundralappar. 3070 går för liknande summor och dessa kort är ganska likvärdiga i prestanda.

Då är det kanske bättre att sälja det som defekt för ett par hundralappar och bli av med problemet?

Planen är att ta kortet och stoppa det i en mediadator till TVn. Jag har även ett EKWB block och extra vattenkylning liggandes så tänkte montera ihop det. Blir något smått kompakt sub-15L bygge som går att väggmontera.

Det skulle vara ifall jag lyckas hitta ett 2080 Ti som är kompatibelt med det vattenblocket jag har för en billigare peng än vad det kostar att reparera. Men det känns högst osannolikt.

Av crispy_swec

Dött RTX 2080 Ti, söker reparationsservice

Tjena,

Jag har ett EVGA RTX 2080 Ti SC som dog några månader tillbaka. Förmodligen så är en av minneskretsarna kaputt då jag fick minnes-artefakter och blackscreen krasher. Har bytt ut det till ett RTX 4080 men det känns som bortkastade pengar att ha ett 2080 Ti liggandes pajt.

Är det någon som vet om personer/ställen som man kan skicka trasiga grafikkort för inspektion och reparation? Skickade en request till northwestrepair på youtube, men eftersom han sitter i USA så tar han inte emot prylar från EU.

Tack på förhand,
Niklas

Av crispy_swec
Skrivet av Poberg:

Såg att du sålde denna nu.
Riktigt rent o snyggt bygge.

Nästan så jag har lust att köpa den fast jag inte behöver en till dator

Det blir tyvärr inte att sälja bort! Tanken är att plantera den i ett nytt mindre hemmabyggt chassi och ha den som renderingsstation och LAN-dator

Av crispy_swec
Skrivet av LeonHart:

Så du tror att någon är intresserad av att vänta på att du ska sälja dina delar sen?

Jag fattar verkligen inte de här ”intressekollarna”

Skickades från m.sweclockers.com

de var mer en check om det går att sälja sånt här fortfarande, delarna är ju allt efter typ 6 år gamla och ungefär vilket pris så jag kan överväga vad jag ska behålla/sälja. Förväntade mig inte att folk skulle buda direkt även fast det är en säljtråd

Av crispy_swec

som disclaimer så kommer det ta ett bra tag ínnan nya bygget tar fart då det är ett scratchbygge, detta var endast en intressekoll som sagt.

Av crispy_swec
Skrivet av LL02:

Kan man bara köpa allt eller går det o köpa endast en del?

Skickades från m.sweclockers.com

Får se hur det blir, men ja eventuellt. av nyfikenhet, vilken/vilka?

Av crispy_swec

Intresse/Priskoll i7-4790K | 2 x GTX 980 | 16GB RAM | 256GB SSD | Sleevade kablar....

Då jag snart bygger nytt så tänkte jag passa på att kika någon form av pris/intressekoll på mitt nuvarande bygge.

BILDER: https://pcpartpicker.com/b/3X4CmG

CPU: i7-4790K
MOBO:ASUS Z97 MAXIMUS VII RANGER
RAM: Corsair Dominator Platinum 4x4GB 1866MHz
GPU: MSI GTX 980 4G (x2)
PSU: Corsair HX850i 80+ Platinum
SSD: Corsair Force LXX 256GB SSD
AIO: Corsair H105
FLÄKTAR: 3 x Corsair AF140 Quiet, 1 x AF120 Quiet, 4 x SP120 High Performance
SLEEVING: Ensourced Paracord Svarta Extensions (corsairs sleeving följer också med, svart)
NZXT MIX 2 Fläktreglage (max 6 st)
EXTRA:
Akryl Backplates för båda grafikkorten från coldzero
CNCad aluminium support för grafikkorten
Custom SLI brygga i polerad aluminium
grillen fram och ovan är lackerad silver (bra finish)

2 ST HDDS FÖLJER INTE MED.

har säkert glömt något men detta är ungefär allt.

Läs hela annonsen här

Av crispy_swec

Köpa razer blade 14

Någon som vet vart man kan beställa en razer blade 14 (1060 16gb 256gb ssd) och frakta till sverige, så vitt jag vet finns det ingen svensk sida som säljer dem.

Av crispy_swec
Skrivet av Sadjester:

Riktigt snyggt! Har själv ägt ett 540 chassi men två burkar senare sitter jag med ett nzxt 340. Men fick ju tips om sidan med HDD modsen! Såg där att de hade fina saker till 540 chassit. Så ny blir det att beställa ett 540 igen, köpa plåten och täcka de fula (tycker jag) HDD fästena i botten. I mitt gamla 540 gjorde jag en egen botten till för att dölja dem men fanns ju schysta grejer på den däe sidan så tack för tipsen och cred till det snygga bygget!

Stjärna i kanten för det fina GPU stödet :*

tackar! jo HDD slotsen på botten är inte dem vackraste

Av crispy_swec
Skrivet av biorrith:

Topklass på kabeldragingen! Dina ansträgningar syns rakt igenom.

Skrivet av Natrude:

Väldigt snyggt. Sjukt krispiga bilder också.

Skickades från m.sweclockers.com

Tackar tackar!