Inlägg

Inlägg som anon34443 har skrivit i forumet
Av anon34443
Skrivet av Aqabryn:

@Perssonabbe: hur fina sandpapper använder man då?

Har tyvärr aldrig gjort detta, svarade cerb1980 vad det var.

Av anon34443

Man slipar till ytan, ungefär som när man planar bilens olika motorblock så att kontakt ska vara optimal

Av anon34443

Jag har frågat om han kunde kolla vilken volt cpun får och jag hoppas han gör det nu om han läser detta. Annars måste det vara någonting med moderkortet som mäter tokigt på tempsen.

Av anon34443
Skrivet av YamahaDGX630:

TS kanske trodde att felkoden "driver_irql_not_less_or_equal" räckte, och att felet skulle vara specifikt nog för att ha en förklaring på?

OnT: En tumregel är att så fort OC är inblandat så är det där man börjar sin felsökning om man stöter på mystiska BSOD'er. Detta gäller även om man överklockade för flera år sedan. När du kommit fram till att OC inte är källan till felet, då går man vidare med mer felsökning på själva felkoden.

Jag vill dock slå ett slag för loggboken, som ofta talar om vart själva felet från BSOD'en har sitt ursprung, ofta är kraschande drivrutiner anledningen.

Whocrashed är rätt lätt å använda för att söka reda på vad som orsakar kraschen förutom logg. Ladda default settings i bios sen ställer du in fläkthastigheter osv som INTE har något med överklockning och spara den profilen å döp till tex fläkthastigheterså slipper du hålla på å ändra hela tiden. Sen är du om datorn fortfarande blurscreenar och om den gör det, kolla vad whocrashed säger eller vad du använder dig av.
Kraschar något särskilt tex nätverk, då avinstallerar du det och installerar ny drivare.

Av anon34443

När man öppnar browser för tex Netflix så brukar cpu tvärhoppa upp till ca 50, så jag brukar ställa kurvan så fläktarna inte varvar upp tvärt.

Av anon34443

Är kylaren monterad vertikalt eller horisontalt över cpu? Blåser fläktar åt rätt håll i chassit? Har för mig för optimalt kylning att du vill ha mer utsug än luft in från frontfläktarna(nån får rätta mig om det är fel). Fläktar i sidan sätt den på utblås om du har den på in. Sen dra hem cou-z å kör stresstest å se vilken volt cpu blir matad med. Efter lite googling så borde den ligga runt 1.25 volt stock. Kolla också i bios vilka värden som visas där och ta ett foto eller skriv.

Av anon34443

Jag har haft det i flera år och försökte nu hitta en lämplig tråd att posta mitt nya bygge då jag upptäckte att mina standardfläktar för intake inte passade med Geforce 2080 och fick införskaffa 15mm breda. Det sitter ett filter i intake som medföljer chassit. Däremot inget vid nätdelen, men det är lätt att införskaffa. När det kommer till vibrationer så har haft minimala problem med det, ibland har det varit något i chassit som orsakat vibration som i alla andra chassin och felsökt rättat till. Och ställer man in rätt fläktkurva i bios så är den riktigt tyst när man surfar och har på den under natten och lite juice när den pressas.

https://imgur.com/a/0iZm1IK

Av anon34443
Skrivet av RobinK:

Tusen tack för er hjälp! Jag kontaktade dell i slutändan och vi gjorde stresstest. Hamna stabilt på 95 grader hela tiden, tyckte det var skumt att jag fick 98c när jag tex spela Hell Let Lose men tydligen är det spelet som är dåligt optimerat. Han sa att 95 grader är normalt vid stresstest och datorn har luftkylare. Datorn ligger öppet under bordet så det är inte trångt, kanske det har med rumstemperaturen att göra? När det är så varmt ute. Men han rekommenderar att jag gör en återställning med dell recovery os så får väl göra det ikväll. Trevlig helg allihop!

Edit: frågade om jag kunde kolla hur kylpastan ser ut och om det påverkar garantin, han var osäker men jag skulle inte röra det iaf.

Mvh Robin

Om du kan byta dator eller be dom installera sluten vattenkylning åt dig. Köra recovery för att datorn går varmt låter som att starta om huvudströmmen på en buss för att den hade punktering.

Av anon34443
Skrivet av Jygge:

ja kortet har brunnit de syns att laga de blir svårt
Har du haft den överklockad ??

Nej inte överklockade. Något måste ha blivit fel eller på väg att gå vid strömkontakten då kortet med pciström vägrade starta å när jag ryckte kabeln så startade den genom ström från slotten och började ryka

Av anon34443

Riktig tabbe, datorn startade inte med kortet i. Så jag drog bara ut strömkontakten och monitorkabel till grafik och tryckte in i moderkortet och då startade datorn men tyckte jag såg någon slags vit rök följt av ett svettslågeljud doh

Av anon34443

Hoppas någon av dessa blev bra. Däremot var någon jag visade den för rädd att man måste göra mycket mer än att bara löda dit nytt då circuit board har tagit skada.

https://i.imgur.com/0TFOITN.jpg
https://i.imgur.com/h5e8Faj.jpg

Av anon34443

Ska ta ett bättre foto med stadigare hand.

Av anon34443
Av anon34443

Refunden måste väl gälla för om spelet är buggigt å så. Känns konstigt att begära refund för smaktycke

Av anon34443

Användare: @Zapa
Typ av affär: Jag säljer
Tillvägagångssätt: DHL+Swish
Produkt: Fläktar, moderkort, hårddisk, Rockit Delid

Positivt:
Smidig och snabb kommunikation!
Betalade omgående efter vunnet bud!

Negativt:

Slutbetyg: 5/5

Av anon34443

Jag skulle ha köpt en 1tb samsung 860 evo istället eller 500gb och mekanisk disk för lagring

Av anon34443

Kolla om den är seg med felsäkert läge utan å med nätverk. Testa windows repair.
Om inget hjälper så går det ju snabbt att göra om formateringen, drygaste är ju spelen om man inte har en superduper lina

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon34443

Kan det vara någon extern pryl som mus eller tangentbord som ställer till det. Skickade du enbart burken?

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon34443

Nypris för 2500k är nog cirka 2000kr och ddr3 minnet beroende på hastighet ligger runt 900kr Men sen får man tänka på att det är inte speciellt aktuella saker som jag sa tidigare och det gör det lite klurigare med pris. Men runt 8-900kr för cpu och minne skulle jag kunna tänka mig betala.

Om någon annan har en synpunkt, så var snäll

Av anon34443

Postar liten länk på tips men mest för att du ska få hjälp, folk som kan bättre får gärna tillägga!
Det du kan behöva är 2 mekaniska diskar i raid 1 för att backup ditt arbete från ssd:n
https://komponentkoll.se/bygg/vYFzk