Inlägg

Inlägg som Catcode har skrivit i forumet
Av Catcode
Skrivet av warp64:

Det dyra kommer att vara switcharna men kikar man på ebay och liknande går det att hitta dem för långt under 10k och nätverkskorten för några hundralappar. Företagen säljer ut för att det är gammal tech förstärkt av att just 40-linjen är något av en dead-end.

Den gamla rekommendationen har hängt kvar länge men var mer riktad till de som hade för avsikt att köra dedup.
Missförstå mig inte, ZFS älskar RAM för att den kan kan använda det till ARC men det finns sällan en anledning att öka det i den takten, särskilt inte för en hemmaanvändare.

Jag lyckas få tag på switchar för 8-12 tusen kr st, men har inte testat dom fullt ut då den låter som en trimmad dammsugare men hoppas att dom är felfria det är vad säljer skriv.

Ja dom bliv gamla rätt så snabbt nu finns det över 100G, du glömde räkna med modulerna till nätverkskorten och switchar om man inte väljer att köra med QSFP+ kabel.

Skrivet av warp64:

Den gamla rekommendationen har hängt kvar länge men var mer riktad till de som hade för avsikt att köra dedup.
Missförstå mig inte, ZFS älskar RAM för att den kan kan använda det till ARC men det finns sällan en anledning att öka det i den takten, särskilt inte för en hemmaanvändare.

Nästan vare tråd man skapade för i FreeNas så var det alltid samma visa att ZFS älskar ram, därför tänkte jag inte snåla och tyckte in 256 GB DDR3 ram.

Tro inte verken jag eller TS vill kalla oss för vanliga hemmaanvändare, vi vill ju ha kvar våran titel som overkill.

Sen kanske jag inte tillhör den vanliga här med som har en svår hobby med att försöka komma upp till 1 PB, men upptäckte efter första NAS/SAN bygget fan vad allt är dyrt.

Av Catcode
Skrivet av jope84:

Vist är det roligt med overkill, också varit sugen på 40gbit men då blir de lite bökigt och dyrt.
Har exos och toshiba Enterprise diskar som skall klara upp till 260mb/s . Så 750Mb/s teoretisk hastighet.

Testade innan och ändra tiden den cachar , men den verkar få slut på ram och drar ned och stryper.
Skall testa och minska ark storleken och på så sätt frigöra lite ram.

Kostar väl ca 10-20 tusen kr bara för att koppla in dom, tänker att jag kör med fiber pallar inte med koppar.
Hur stora är diskarna? Man bruka räkna med 1 GB per 1 TB.

Själv kör jag med dessa diskarna, WD Ultrastar DC HC310 ska dock skicka iväg en på RMA gjorde även en tabbe skulle köpa SAS men råka köpa SATA istället.

Du blandar ihop Megabit (mb/Mb) och Megabyte (MB), då vi pratar om både om hårddisken prestanda och nätverk så är det en storvikt att man håller isär dom.

Så om vi utgå från det du har skrivit så bör du kunna komma upp till 780 MB skrivning och 1 560 MB läsning (gäller vid bara vid "Raid 10"), men på grund av nätverksbegränsningar så kan du inte komma mer än 600 MB skriv och 600 MB läs, om det inte är någon belastning så skulle du kunna komma upp till 1200 MB läs och 780 skriv.

Jag är ingen expert men det är vad jag har fått lära mig kan vara något fel i uträkningen.

När du skriver att du testat syfta du på själva TrueNas server eller via NFS?

Av Catcode

Får man fråga om du tycker den funkar bra samt att bilden inte blickar eller flimmer?

Av Catcode

Kör själv med FreeNAS (TrueNas) använder själv overkill system, det största problemet är IOPS, dum som jag var så köpte jag dyra Slog diskar men kollade aldrig på IOPS så det segar ner alla min andra diskar.

Kör själv med 10 gbit nätverk, så blir max 600 MB skriv och 600 MB läs pga 10 gbit begränsning men har tillgång till ett 40 gbit nätverk som jag inte har kopplat in än.

Först så måste man börja med kolla vad max gränsen är för diskarna och det gör man att man kollar i TrueNas console och kör test disk av disk poolen, sen kollar man med slog och utan för att veta hur mycket man förlora. Sen när man testar över NFS så är det bra att man kör ett test bara med en server/VM så att det inte påverka testet.

Tänkt på att alltid göra en backup innan man ändra något.

Av Catcode

Tänkt att han lagt så mycket pengar på sin dator och det bara strular, hoppas att Intel löser detta snabbt annans tycker jag att han ska få någon from av ersättningen.

Av Catcode

Tycker ändå att Battlefield var den bästa av topp 10.

Rip Battlefield 2142

https://www.youtube.com/watch?v=lnlA2rCHJHY

Av Catcode

Fördelen med 7:an var dom inte släpper massa nya funktioner hela tiden, om det skulle komma någon ny funktion så kollar dom noga så att det inte blir massa säkerhetshål eller bugar, nu för tiden så tävlar dom mot sig själva vem som ska släppa mest funktioner på kort tid och det innebär att dom inte testar lika noga som för.

Inga problem med mer funktioner men låt folket vilja att installera skiten själv än att blir påtvingad.

Av Catcode

Pengar går alltid att lösa på något sätt, svårare blir det med att lösa det med strömförbrukningen man får väl köpa en sån här

https://images.clasohlson.com/medias/sys_master/he0/hdd/68349120...

och sen koppla ur spisen för sen kunna få ut 3 st 230 volt med 16a säkring.

Av Catcode

Nu vet vi vart dom har valt att slutförsvara all kärnbränsle.

Av Catcode

4U server låda?

Av Catcode

Därför inget kan slå gamla goda tiden när man köpte spel som CD/DVD och kunde spela lan och multiplayer och man kunde skapa egen server och många av spelen går än idag att spela, nu betalar man massa pengar för ett spel som bara går att spela tills utgivare bestämmer för att stänga ner skiten.

Därför har jag slutat med att köpa nyare spel från bland annat från Ubisoft och mera.

Min dröm hade vart att se BF2142 och Crysis vid liv igen med fulla server, fick aldrig spela klart spelet innan jag bliv påtvingad ett HVB hem.

Av Catcode

Känns som ingen dator som jag skulle vilja ta med mig på tåget för det priset, då jag bruka sova under resan.

Av Catcode
Skrivet av BM-Mods:

Bra? Det är därför det är så mkt fuskare i spelet och enda gången fan någon blev bannad var när VAC gjorde fel. Valve skulle prova lägga tid på sitt VAC istället så kanske det skulle ha en chans att kunna bli bra. Vist man åker dit, men det kan ta evigheter.

All from av hacks i spel är en stor katt och rått lek, finns få anti-hacks som bannar på minuten, varför? det är för att dom som kodar hacks inte ska veta vilken del av sin kod som utlöser anti-hacks skyddet och på det sättet blir det svårare att få ett hacks att leva länge.

Rust gör samma sak, dom bannar inte när anti-hacks har upptäckte, det är del visst för att analysera hacket och sen bannar senare för samma anledningen för att göra det svårare att upptäckta vilken kodrad som utlöser det.

Verken Rust eller CS2 bry sig hur länge spelare använder sitt hacks då skadan inte blir så stor ändå.

Av Catcode

Ännu snabbare när man har avinstallerat den skiten.

Trött på appar som inte ens gör någon nytta på dator ens, om man ska koda något nytt program för så kunde man göra så folk ladda ner från sin sidan nu med appstore så ska MS godkänna det och även kräver pengar för det om jag inte minns fel.

Appar är ju okej på mobilen men på dator för fan nej det är som att använda Samsung Dex sitter jag på Windows eller på en Andorid allt ser nästan lika dant ut, det är lite som dagens elbilar är så lika att man nästan få kolla upp regnr för att veta vilket bilmärke det är.

Av Catcode

Tycker ändå att deras streamingtjänst är skit, dom lägger upp massa med saker men mycket är inte komplett serier utan mycket saknas.

Och mycket som dom har lagt upp om barnserier som dom börjat med, sen att ta bort och även plocka bort med svensk ljud och mera.

Jag är i emot all from av streamingtjänst, man betalar massa pengar om man vill ha tillgång till det mesta när det kommer någon ny film/serier som man väntat på så måste man hyr/köpa den sen så äger man inte verken filmen/serier som man köpt så bara på Sony jag håller mig heller till att köpa fysik filmer istället.

Eller som HBO när en ny serier ska komma då måste man vänta nästan ett år innan man kan se det här men i USA kan dom redan se den när den släpps.

Visst är framtiden skoj men när man inte längre äger något så är det inte lika skoj längre.

Av Catcode

Jag är emot alla reklam, för i tiden var reklam skoj nu är det bara en plåga.

Skulle inte förvåna mig att man måste skruva upp 100% i volym för att ens kunna höra vad dom säger på serier, sen när den upptäcker att man har pausat serier och är på dass och dra igång 200% högt reklamljud och man måste skynda sig att torka sig innan grannar får damp.

Av Catcode
Skrivet av car2ns:

Hjulet har dock blivit enormt förbättrat sen det uppfanns, så den jämförelsen lirar liksom inte. Ska du använda hjulet som jämförelse behöver du isf använda det första moderna OS där mus och tangentbord användes. Det var inte Windows fyi ...

Tänkte mera på att hjulet är runt och inte någon fyrkant.

Av Catcode

Blir så arg över att MS är ett stort virus som inte går att bekämpa som är ett syfta är att förstöra för alla användare.
Allt nytt är inte alltid bättre än det gamla, se på hjulet som bliv uppfunnet finns inget som kan slå det.

Av Catcode
Skrivet av Magnus303:

Om du kör Youtube utan Premiumabonnemang så kan du inte lyssna på mobilen utan att du har skärmen igång hela tiden.
Det kan du med Spotify.

Jag lyssnar bara på dator, på jobb bilen lyssnar jag på HitMix 90's kanalen mest musik rätt så lite reklam.
Har knapp använt min mobil för att lyssna på musik i bilen eller ute.

Av Catcode

Har aldrig använt denna tjänst, då det mesta av låtarna som jag lyssnar på finns på Youtube så ser ingen poäng att behöva betala massa pengar för något som jag inte dra någon nytta av.

Det som jag tycker är svårt är kunna hitta någon låt som man gillar, då jag lider mycket minne förlust så kan jag aldrig komma ihåg vad låten heter.