Inlägg

Inlägg som Wesslan1 har skrivit i forumet
Av Wesslan1

Har funderat på 13600/13700 och nu motsvarande. Spelar endast i 3840x1600 utan streaming, produktion osv och kommer bli 4K senare. Om jag läser allt rätt spelar cpu extremt liten roll här (har 3090 idag) då 14600 ligger nån % under 13900 i spelprestanda på höga upplösningar. Gillar inte värmen och effekten hos de nyare i7/i9 från min gamla 8700K som drar 83w så kan en 13600/14600K vara precis lika bra så känns det logiskt.

Av Wesslan1
Skrivet av carlbanan:

Verkar lovande, sitter och fingrar på köpknappen. Läste en review som menade att om man bara spelar på pc så är det bäst att köpa Xbox-versionen. Är det bara Dolby som är skillnaden, eller finns det mer?

Ska vara exakt samma bara dolbylicensen och xbox egna licens för deras saker som är skillnad. Så endast PC spelar det mindre roll vilken du väljer. Kostar de samma så ta xbox så slipper du köpa dolby licensen separat om det är intressant.

Av Wesslan1

Mest nyfiken på priserna, svårt att slå iTunes hyrning för $3-5 med DV+atmos

Kollade nu, förvånansvärt bra utbud av 4K imax+atmos filmer och 39kr för hyra, inte tokigt alls. Lär testa någon i helgen då jag är nyfiken hur det blir genom min denon.

Finns det nån overlay på ps5 där man kan hitta bitrate för video? Aldrig använt konsollen för streaming.

Av Wesslan1
Skrivet av Danieleet:

Det jag ställde mig frågande till var alltså varför jag inte kan nyttja mitt 1000 Mbps ethernet utan är tvungen att använda WiFi

På deras tv så är det för att det endast är 100mbit ingång, nästan ingen tillverkare sätter 1gbit nätverk. Så därför på sonys tvs behöver du köra wifi för att få högsta pure stream men hur det är tänkt på ps5 vet jag inte. Antar att det kanske lägger sig på 80 däromkring utan att nå toppen? Borde i teorin va klart bättre än allt annat. Apple+ kan se fantastiskt ut på 20-30mbit.

Av Wesslan1
Skrivet av Fearnox:

De har en svensk sida, så det verkar så i alla fall:

https://www.playstation.com/sv-se/sony-pictures-core/

Yes, men det verkar vara "Pure Stream" som kör den höga bit-raten. Skulle vara konstigt om det var exkluderat från tjänsten.
Vad vore poängen med det? Imax Enhanced är något annat.

" I BRAVIA CORE ingår Pure Stream™ för streaming mellan 30 och 80 Mbit/s. För tillgång till Pure Stream™ i 30 Mbit/s krävs internet på minst 43 Mbit/s. För tillgång till bästa möjliga Pure Stream™-kvalitet på 80 Mbit/s krävs internet på minst 115 Mbit/s. För att använda Pure Stream™-funktionen på 80 Mbit/s måste du ansluta till internet via Wi-Fi (trådlöst nätverk) som stöder IEEE 802.11 n/ac/ax*3".

Så knäppt det där att man skiter i nätverkskabel för tv och nu ps5 utan ska förlita sig på 115Mbit perfekt wifi för att få bästa PPure stream. Synd att det inte var på ps plus "extra" också för då hade jag testat och kommer inte uppgradera bara för detta. Men återkom gärna om kvalite och prissättning. Är ju helt klart ett bra alternativ för sonyfilmer/imax om det inte är dyrare än tex Itunes för nya filmer och hoppas de behåller all textning och inte begänsar till svenska eller nåt annat dumt. Undra om dolby vision och atmos funkar genom ps5an.

Av Wesslan1
Skrivet av Fearnox:

BRAVIA Core till PS5 och PS Plus:

https://blog.playstation.com/2023/10/05/sony-pictures-core-fo...

Det är väl den filmtjänsten med överlägset högst bit-rate.
Har längtat efter ett bra alternativ till blu-ray och denna fanns väl bara tillgänglig som app i deras tv-apparater förut.

"BRAVIA CORE med Pure Stream™ kan streama HDR-filmer i upp till 80 Mbit/s. Det ger kvalitet som liknar 4K UHD Blu-ray15 för ett stort utbud av innehåll. Det ger mer detaljer, färg och kontrast än vanlig streaming av innehåll på 15–25 Mbit/s"

https://www.sony.se/electronics/bravia-core

Ca 100 filmer ska inkluderas i PS Plus premium, om jag förstått det rätt.

Som filmälskare så är detta en big deal, speciellt med tanke på kvalitén på dagens streamingrjänster.

Undra hur mycket de begränsat tjänsten jämfört med tvapp versionen då tvn behöver 80-105Mbps och konsollen "Minimum 9 Mb/s required for PS5 consoles and 2 Mb/s for PS4 consoles for IMAX Enhanced playback." Så förvänta dig ingen toppkvalite skulle jag säga.

är sverige me, ser bara "is available starting today for PlayStation players in 23 markets globally"

Av Wesslan1

Hade tyvärr just en sån här som "riktig" mail förutom spamkontot på hotmail och nyligen protonmail. Meckigt att byta här o där men som sagt, dags att inte vara beroende av en isp mejltjänst.

Av Wesslan1

Jag skulle inte röra de nya 5.0 m2orna då de är superheta och därav svåra att kyla med ljud/storlek plus dyra. Plus ingen skillnad i normalt användande inkl spel. Ser bra ut i övrigt men vet inte mycket om msi´s moderkort.

Av Wesslan1

Går i liknande tankar men fokuserar på 13700 alt kommande 14700 så här kommer lite tips på delar. Fokus på prestanda och tystnad, ej pris/RGB.
-Moderkort - prime är prisvärt men extra lull lull med tex z790-A eller F
-Kylning 360 AIO - tystaste är Arctic Freezer II 360, i taket på G500 bör funka bra. Alla andra är dyrare och/eller mer ljud. Inte hittat vettigt/snyggt chassi för 420
-DDR5 32GB är allt du behöver om du endast spelar och inte annat tungt. Corsair 6400 CL32 eller 7200hz CL34 är nice match men även här så finns det billigare 6000 om man vill spara lite och inte behöver varje fps.
-Samsung 990 pro yes
-Nätagg tänker jag ASUS ROG Strix Aura 1000W pga extremt bra fläktkurva. Finns andra billigare här om man inte vill lägga så mycket.

Av Wesslan1

Snart använt mina i ett halvår. Toppenljud och som nya fortfarande. Endast bytt kuddar pga mjukare+svalare. Fattar inte heller alla högljudda gnällspikar på reddit som får dessa att se ut som 300 kr plastbit och därav får folk att inte våga. Synd för de riktigt nice.

Av Wesslan1

Sitter på 38:a 3840x1600 21:9 och väntat tåligt på vettiga oled alternativ men 32 är lite för litet så får se hur lg´s 39:or blir. Asus rog taxa är ofta inte att leka med heller i dessa dar då kronan är i botten.

Av Wesslan1
Skrivet av Jackbob:

Såhär har jag satt upp mina fläktar:
<Uppladdad bildlänk>

Jag köpte noctua fläktar på 120mm. Har en vattenkylning på 360mm i toppen av chassit som kör noctua också.
Min uppsättning är nog lite overkill, men det är jäkligt skönt med tyst dator.
Bara ett lätt susande oavsett vad jag gör egentligen.
Fläktarna behöver nästan aldrig jobba överhuvudtaget pga av bra luftflöde.

Ifall en tyst dator är något du prioriterar så hade jag personligen rekommenderat att iaf ha ett par-tre stycken PWM styrda fläktar.

Nice, körde du 7 svindyra Noctua NF-A12x25 PWM då på rubbet?

Av Wesslan1

Låter som du beställer av Inet Också sett deras tyngdgräns för frakt som gör att jag väljer webbhallen istället som såklart inte har alla delar i lager, suck. 13600 (icke k?) är nog lättkyld, även K modellen. Blir svårare med 13700K och upp. Kolla gamernexus på youtube, många bra recensioner.

Av Wesslan1

"Rasar".....trodde jag var på aftonbladet först...

Av Wesslan1
Skrivet av krEJZi:

WC FreeZe Maxwell – ersättningsöronkuddar från Wicked Cushion finns på Amazon.se nu. Får mina ikväll.

https://www.amazon.se/WC-FreeZe-Maxwell-ers%C3%A4ttnings%C3%B...

Fick också hem dessa nyss också, synd att amazon.se bara fick tagg på röda versionen. Känns som sista justeringen innan perfekt då jag tyckte de var lite hårda och varma i original.

Av Wesslan1
Skrivet av Molotov:

Kommer fungera på samma sätt som Quest 2 fast bättre

Kan ju hoppas iaf. Känns som de övergett Rift och PC VR helt efter Quest 2. Händer inget på spelfronten heller. Hoppas verkligen inte de tar bort airlink utan fortsätter stödja för oss med bra burkar och wifi.

Av Wesslan1

Fick sista i första batchen till sverige genom Hembioconsult i början av mars. Används mest för PS5 just nu. Hade Epos 670 innan så varken tyngden eller trycket var så mycket "värre" i dessa men kommer man från lättare/mjukare så kan det bli jobbigt antar jag. Är en vanesak och kuddarna behöver spelas in/mjukas upp säger många. Jag spelar bara 1-4h i sträck och känner av dem och får lite märken på sidorna vid öronen men de går att justera på flera sätt. Även jag inväntar nyfiket wicked cushins då mätningarna ser mycket bra ut och jag gärna tar ännu mjukare. Men jag är tveksamt att jag skulle tyckt annorlunda av några minuters test i affär och inte köpt.

Ljudet är fantastiskt, speciellt med "Immersion" preset och singelplayer. Hör så mycket mer detaljer men som många recensenter säger, är de endast till för PC och FPS (fotsteg) så finns det andra liknande/bättre.

Batterierna är en egen klass. Man undrar varför inte fler tillverkare är uppe på dessa 80h+ timmar om de finns till normala priser nu? Så skönt att inte behöva ladda ofta. Tekniken i dessa är outstandning enligt mig nu när firmwares börjat fixa saker och möjlighet till EQ även om de anses som en av de bästa plug and play.

Har också en atmoslicens till PC för dessa men inte haft möjlighet att spela nåt kompatibelt PC spel än där.

Ska man se på alternativ så fanns det inget vettigt när dessa släpptes enligt mig då jag inte vill ha extra sladdar/DAC men idag skulle jag överväga Turtle Beach nya som fått mycket beröm i tester även mot Maxwell.

Av Wesslan1

3 år sedan men hur gick det för dig Ferrat för jag har precis också börjat kolla på solfilm vs foliekniven och som du sa, bara filmkostnaden är 1/4 av de svenska.

Tänker om materialkostnaden har sån bredd som mellan dessa så bör det finnas fler firmor som erbjuder meterialen som hamnar mitt emellan prismässigt? Svenskt är önskvärt.

Av Wesslan1
Skrivet av D3str0yer:

Yepp, dessutom runt 80h batteritid, vilket borde betyda att man aldrig behöver koppla in sladden förutom när man de få gångerna man behöver ladda lurarna när dom inte används.

Exakt så. Spelat sporadiskt i två veckor utan att ladda, helt sjukt. Varför har det tagit så lång tid för batterier att nå hit och varför kör inte alla med liknande? Kan ju inte vara extremt dyra heller då de flesta säger att usa priset på $300 är otroligt prisvärt. Sen att det blev 3900 kr här hemma suger men men.

Enda jag inte är vän med än är knipkraften? (clamping force) mot huvet. Som då ändå sägs va klart lägre än deras tidigare som Penrose. Hoppas de ska mjukna lite men stor chans att det blir wicked cushion sen.

Av Wesslan1
Skrivet av Bengtt:

"där RMX Shift når guldstatus vad gäller verkningsgrad, A-klass när det kommer till ljudnivå,"

Betyder det A eller A-?

Corsair RM1000x Shift 1000w har Cybenetics A och är även helt tyst upp till 650w (60%) vilket är mycket trevligare än de flesta gamla aggen som starta på 40%. 1200w har A- men samma 60% vad jag läst.