Inlägg

Inlägg som Wesslan1 har skrivit i forumet
Av Wesslan1

Räckte med en artikel där de testat spelprestandan som sjönk 10-20% i 11an mot 10an för att mitt intresse skulle bli iskallt. Hoppas de patchar det fort. Extra säkerheten som tydligen gör det trögt.

Av Wesslan1

Gillar inte varma stolar så mitt mellanklassval blev https://neuechair.com/products/neuechair#silver

Ville ha ventilerande mesh och inget svettigt skinn/plast. Hade föredragit armstöd som satt på stolen och inte under då det nu inte går att få bort dem helt men ska tillägga att jag inte är förtjust i armstöd alls. Stolen är lite knarrig nu efter något år men känns ändå prisvärd och mycket skön.

Av Wesslan1
Skrivet av Östfelt:

Försvann på webhallen och komplett med, kanske de återkallats? Komplett lade upp dem för ca 1900:- (ej rgb) var sugen att beställa en.

-edit-
https://www.eteknix.com/fractal-design-halts-sales-torrent-ca...

Fel på fläktkontrollern, räknas komma i handel igen om 2-3 veckor

Komplett verkar vara den enda som höll lanseringspris medans resten slängde på några hundringar för att de kunde. Hoppas de kommer tillbaks med samma pris och/eller resten sänker!

Fractal Design Torrent Black Solid - 1729 kr (komplett)

Av Wesslan1
Skrivet av Frispel:

Med tanke på presandasiffrorna så skulle jag faktiskt föredra den nya varianten. Väldig sällan jag skriver stora mängder data, så för min del hade den ökade prestandan på speciellt 4kQ1T1 antagligen märkts lite medan jag inte hade märkt av de negativa effekterna. Men det låter faktiskt mer som att man valt en annan prestandaprofil i firnware snarare än att kontrollern är direkt sämre - man offrar lite i prestandauthållighet för att få bättre maxprestanda. Det påminner i alla fall om skillnaderna mellan olika tillverkare som hade samma ssd (tänk Sandförce), men valde lite olika prestandaprofil i firmware.

Med det sagt så är det självklart något man måste kommunicera ut till konsumenter. Att byta utan att det går att avgöra vilken disk som är vilken är inte bra så längde den nya inte är likvärdig eller bättre på alla fronter. För de som faktiskt använder disken på ett sätt som skriver mycket data på kort tid så är det ju ett rejält avbräck.

Håller med , flyttar man filer mindre än 115GB stora så är detta nog positivt på prestandan och fattar jag det rätt så är det kontrollern från deras 980 pro. Och enligt denna länk så verkar åtminstone vissa länder ha annorlunda förpackning på de nya för att särskilja dem.

https://www.techpowerup.com/286008/et-tu-samsung-samsung-too-...

Av Wesslan1

Hade tänkt ett Meshify 2 eller Lian Li LANCOOL II Mesh men så kom Torrent och ställde saker upp och ner

Varit inställd på att fortsätta med vatten och Artic II 360 men nu med torrent har jag börjat igen kika på luft och Noctua D15. Sen kom problemet att Noctua skjutit upp sitt D15 next gen till början av 2022 och jag som ville ha ett Alder Lake bygge nu i vinter.

Sen verkar det bara vara komplett som håller sig till lanseringspris från Fractal och alla andra lägger på 500 kr för att de kan.....

Av Wesslan1

Bara hoppas den får 2022 års panel då och inte nåt gammalt som stått i deras garderob. Vore trevligt om de ännu mer kunde förbättra de problem som uppstår vid nära svart och VRR. Lilla jag läst så kommer tekniken i just oled aldrig kunna ta bort det helt men kan hoppas.

Sitter på en Alienware 38 idag och valde att hoppa över LG 48an då platsbrist skulle uppstå. Däremot 42 bör jag kunna klämma in.

Av Wesslan1

Postnord endast? Icke, fick min första beställning med UPS, krångligt värre då det inte var tydligt och fick leta vart den skule hamna och jag fick åka längre för att hämta då UPS har dåligt med utlämningsställen iaf här i stan. Beställdes från svenska sidan och hanterades av amazon själva så skickades det från annat land i EU men kanske är praxis även på vår svenska sida?

Av Wesslan1
Skrivet av Lallo:

Ser snygg ut och lite mer likt dessa kontors stolar alla snackar om. Köpte du till nackstödet?
Helt ärligt kötor jag en liknande stol som denna begagnad från ett kontor. Undrar om det jsg redan har nu är rätt bra och jag mest klagar för att den är lite trasig (Incline funktionen är litr trasig och går inte låsa i upprätt läge). Min stol är sådan mesh kontor stół men saknar nackstöd

Nä skippade nacke, använder inte det på kontorsjobbet heller så inte min grej.

Av Wesslan1

Älskar min NeueChair Silver från Secretlab EU. Kostade en slant men ville ha luftig med nät som känns bra mitt i sommaren också och var inte villig att ge det dubbla för finare märken och ville inte ha nåt pojkplastigt från lokala datorbutikerna för halva priset heller. Är man stor och tung så känns kvaliten ännu viktigare att satsa lite på.

Av Wesslan1

Proshop skrattar hela vägen till banken. "Bara" 7000 i påslag och vissa forums marknader kallar personer för scammers och slutar med försäljning

Av Wesslan1

@webhallen Kanske frågats men när kommer de nya intel prollarna i lager som 11900K? Z590 finns ju i överflöd redan.

Av Wesslan1

Perfekt då jag inte hunnit spela det än. Hoppas våren 2021 håller för PC.

Av Wesslan1

Att släppa denna nu när de sagt att nya generationen (äntligen inte 14nm..) kommer i september redan men de är såklart pressade av amd. Frågan är hur mycket asus o co hinner lägga på mer nyheter på moderkorten på bara 6 månader.

Redan nu PCIe 4, intel senaste grejer för nätverk, thunderbolt, senaste wifi standarden, senaste ljudkretsen från realtek, uppgraderad power delivery och lite annat.

Av Wesslan1

Kortet blev sålt till Frull3. Tack för visat intresse

Av Wesslan1

Frull3 har första tjing med 4 minuters snabbhet! Qziny köar som stark 2a.

Av Wesslan1

ASUS GeForce GTX 1080 Ti 11GB STRIX GAMING OC

Säljer ett Asus 1080 Ti Gaming OC med originalkartong. Köpt på webhallen en gång i tiden för 9k och endast jag som ägare.

Endast betalning via swish på plats och skickas inte.

Jag avgör vem jag säljer till men orkar inte hålla på med bud eller Tradera så sätter ett schysst slutpris direkt. Första personen som anmäler köp här i tråden (inga pm), hämtar det snabbt på plats här i Uppsala innan helgen är över och inte strular med betalning får det

Övriga sätts i kö utifall något händer med första affären.

Läs hela annonsen här

Av Wesslan1

Har ett ASUS GeForce GTX 1080 Ti 11GB STRIX GAMING OC här jag funderar på att sälja. Tyvärr är jag i Uppsala, 7 mil bort men allt beror väl på priset kanske

Av Wesslan1

Ogillade Hobbit i 48 på bio men däremot Gemini man hemma i 60 var klart bättre och roligare. Kanske har med att den ena var fantasy och jag tyckte weta misslyckades rejält med mycket av CGn medans Gemini är vanliga världen. Tekniken går framåt men det finns ett enormt motstånd och jag skulle inte heller vilja tappa "filmkänslan" i allt. Men gör det valbart så kan de som vill och har möjlighet få det och resten kan slippa.

Får se vad Cameron hittar på med kommande Avatar 2-4, snackades ju om att han också ville ta HFR, 3D och bioupplevelsen framåt.

Av Wesslan1

Spännande och se om deras nya chip äntligen fixar 24p strulet som varit på alla modeller. Kul att panasonics kylning nu också kommer till LG och Sony.

Av Wesslan1

Testade snabbt när denna nyhet kom ut för några veckor sen men fick T-pose buggen överallt inkl skelett på alla npc så nånting med läget är inte 100% korrekt och antagligen varför det inte finns valbart.