Inlägg

Inlägg som mr.format har skrivit i forumet
Av mr.format
Citat:

Ursprungligen inskrivet av helgonet

Har fått mitt idag(Tagan Easyconnect 480w) men är inte så nöjd med det då det kommer ett lågt brummande ljud från det efter ett tags körning + förhöjd cpu temp med resultat att nu går cpu fläkten för fulla muggar och väsnas( innan byte av agg låg cpu fläkten på ca 2800rpm nu ligger den på 5160rpm!) Har ni märkt nåt av detta brummande på era agg??

Har nyligen köpt ett Tagan 580 watt Easyconnect, tycker mig oxå höra ett lågt brummande ljud från mitt. Inte speciellt högt men dock lite störigt. Vet ej om ja ska rma det eller vad?

Av mr.format
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dullet
Dagens moderkort andvänder inte alls -5v. punkt slut.

Hiper Type-R 480w är annars ett skitbra nätagregat som klarar det som den är gjord för att klara. Att din dator får fel beror nog på att något annat är sönder eller att du haft oturen och fått ett dåligt ex. Trotts allt så är det människor som är med och tillverkar nätagregatet och så länge människor är inblandade kommer det att ske misstag.

Ok då vet jag att dagens moderkort inte använder -5 volt. Tack för ditt svar.

En sak bara:mitt moderkort är inte dagens moderkort då det är köpt för ca 1.5 år sen, det var därför jag varit osäker. Men mitt kanske också räknas med i dagens moderkort??

Av mr.format
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Robban.W
Jag har det agget, svarta modellen. Fungerar felfritt och är väldigt nöjd med det.
Det ända jag kan komma på som använder -5V är onboard ljudkort på vissa moderkort. Testa med ett annat nätagg se om du får samma resultat då är det inte nätagget, testa dig fram, ta bort allt onödigt, cd/dvd, bara bootdisken osv och starta upp.

Lycka till

Tack för ditt svar, då kanske det kan vara -5 volt till onboard-ljudkort. Jag har ett inbyggt på mitt moderkort men det används ej. Så det verkar i vilket fall som helst att mitt moderkort inte behöver -5 volt.

Angående mitt problem med att datorn stängde ner sig, det verkar vara löst sen jag nollställde cmos. Så kanske bios inte gillade att jag bytat grafikkort. Hur som helst verkar allt stabilt nu. Testar ett tag till innan jag konstaterar att datorn är stabil, man vet ju aldrig!

Av mr.format
Citat:

Ursprungligen inskrivet av badanka
Jag har också ett Hiper R480 och min dator har slocknat titt som tätt senaste veckan, dock har power-lampan lyst när den har dött. Nu dog den för gott, får inte igång den på något sätt.
Så du är inte ensam iallafall...

Trist att höra. Verkar som ditt aggregat lagt av helt. Har du provat med nytt aggregat efter allt dog, undrar mest så att inga andra prylar i datorn fått stryk?

Har inte hunnit testa min dator så mycket sen jag skrev inlägget, dock har den inte stängt ner eller nåt annat skumt sen jag "clearade" Cmos.

Ska testa mer innan jag dömer ut agget. Har ju även bytat grafikkortet, så jag får se, kan ju va det som strular oxå.

Av mr.format

Nätaggregat Hiper Type-R 480w problem

Bara undrar om någon här vet vad man använder -5 volt linan till som finns på många nätaggregat.

Köpte nyligen ett nytt nätaggregat: Hiper Type-R 480w och på det agget finns ingen -5 volt lina tydligen.

Har ett moderkort Abit IS7E. Vet inte om det behövs -5 Volt lina till detta moderkort??

Har agget i nu och det har funkar men har haft några skumma problem:Några ggr efter uppstart har datorn bara stängt ner efter ca 10 sekunder. Sen har det gått igen att starta direkt efter.

Idag hände det oxå att precis när datorn startat upp och skulle växla över från den svarta Win xp bilden i uppstart till den blå Välkomstskärmen, blev skärmen svart men datorn var ändå igång.

Fick reseta sen funka det igen. Har oxå för ett tag sedan bytat grafikort. Men tycker mig ha fått problemen efter nytt aggregatbyte. Just nu har jag noll koll va det kan vara?. Provade att cleara cmos idag. Kanske kan hjälpa?

Ska tillägga att annars när datorn är igång, funkar datorn kanon i spel m.m utan strul.
Nån som har ett tips?

Tack på förhand!

Av mr.format

Fick tips att prova sätta ner Texture Resolution till minimum, tror det eller ej med det hjälpte.

Trodde jag testat det innan men det hade jag inte. Det flyter på i stort sett helt utan "stuttering" när jag har minimum på.

Tyckte inte det blev mycket sämre kvalite heller på grafiken, men visst lite mindre snyggt blir det ju. I gengäld kan jag i stort sett sätta på allt på max. Softshadows har jag inte på, enligt många suger det mycket kraft och blir inte direkt snyggare med det på.

Provade även att sätta upp Texture Resolution på medium, flyter även där bättre än på High men då kommer där lite "stuttering" igen. Kan liras så om man står ut med lite hackande då och då.

Ska prova mig fram mer men helt klart verkar det vara Texture Resolution som är boven i dramat, iaf på min och polarens dator!

Av mr.format
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AzRaElf
jag märker också game stuttering, dock så spelade jag det ganska länge, 5 timmar i rad och efter ett par banor frammåt så försvann det och spelet flöt så fint. tror inte det har med grafikkortet helt att göra utan hur spelet är programerat spel mässigt, alla spel är INTE mästerverk, det måste ni förstå och dom kanske släpper en patch som fixar detta eller om det redan finns något ute som fixar det.

Jag får väl snällt vänta på en patch eller fix av nåt slag, skulle behållt mitt 9800Pro;-)!

Av mr.format
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Icetec
FEAR bygger väl inte på Source? Hur som helst vill jag minnas att det fanns någon lösning på det här problemet någonstans på Sweclockers. Testa att söka lite.

Sorry, trodde det var Sourcemotorn i spelet eftersom Sierra är inblandade.

Tack för era svar. Har testat Fast write av, det hjälpte inte heller. Läste någonstans att man kunde prova att bara ha EAX 2.0 på i Sound inställningarna i spelet. Verka hjälpa lite men hackandet finns kvar där då och då.
Provade att slå av hardwaresound helt, tyckte det hjälpte lite men inte helt bra ändå!

Har oxå provat lite olika drivisar till grafikkortet, blev sämre med äldre drivisar.

Vet ej vad jag ska göra, visst kan man lira det hyffsat men det är ändå extremt störigt att ett nyare grafikkort inte fixar det till 100%

Av mr.format

FEAR Hackar "Stuttering"

Lirade Fear på mitt 9800Pro innan och det funka felfritt på inställningarna spelet själv ställde in. Blev sugen på att dra upp inställningarna rejält och kunna spela det med bättre framrate.

Så jag har nu köpt ett His Ati Radeon X850XT. Funkar utmärkt i de spel jag testat men i Fear strular det.

Det hackar då och då till och spelet stannar liksom upp. Verkar vara när den ska ladda in en ny miljö, nya texturer. Händer ganska ofta så det är ganska irriterande. Hade alltså inte detta problemet på mitt gamla 9800PRO.

Har senaste Catalyst 5.10. Nyformaterad burk. Resten av chipset, ljudkort m.m har oxå de senaste drivrutinerna. Har en polare som har exakt samma problem med sitt nya ASUS X850XT PE, även han hade ett 9800PRO innan och det fanns inget hackande där heller.

Annars flyter spelet bra i frames så att säga, så det har inte med frameraten att göra. Har testat både på låga och höga inställningar i spelet, samma hackande ändå.

Börjar lacka ur, här köper man ett nytt grafikkort och så funkar det sämre än det gamla.

Tydligen fler som har det problemet,har jag läst, det kallas "Stuttering" på engelska.

Har samma problem nu även i Halflife 2, det funka klockrent med mitt 9800PRO.

Är det sourcemotorn i båda spelen som strular tro? Någon som har samma problem och har ett bra tips?

Tack på förhand!

Av mr.format
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KAPONE
mr.format
måste du säga sånt innan jag har min ^^?

om du har suttit på en corepad så är det en glas skiva sen en film med 0.8mm hål och så är dom utplacerade så tätt som möjligt men om det knasar är det lägga en bild under glaset ^^

Tror det kommer funka! Vill ju inte göra dig nervös;)

Av mr.format
Citat:

Ursprungligen inskrivet av El-Coto
Jag har samma problem! Hackar fram både i spel och windows. Jag kör med Q-Pad XXL ("röda").
Frågan är om det är musmattan eller om det är fel på musen. Gamla MX518 funka utmärkt =/

Har läst om att just rött underlag,mörka underlag och spegelblanka ytor inte rekommenderas till Logitechs lasermöss så det kan nog vara din matta som är problemet. Prova musen på ett vitt papper o se om den funkar där.

Jag löste mitt problem med min svarta Func, jag klistrade på en sorts vinyl i en annan färg o vips så funkade det bra. Så svart matta och för grova spår är inte bra för denna mus heller.

Tydligen kräsen på underlag tyvärr. Men nu är jag nöjd igen:) Musen är störtskön!!

Av mr.format

Ok! Corepad låter intressant. Väntar med spänning på ditt omdöme.

Av mr.format
Citat:

Ursprungligen inskrivet av [Z]
Om den fungerar bra på ett underlag men inte på ett annat så är det ju troligast att det är underlaget som är problemet. Är du säker på att den fungerar helt felfritt direkt på skrivbordet?

Det låter ju underligt att du skulle ha problem med en lasermus på en yta som andra använder vanliga optiska möss på. Det borde vara så att du hade mindre problem i sådana fall.

Ja den funkar felfritt på mitt skrivbord i björk från Ikea:). Tycker oxå det är skumt att en helt nysläppt lasermus som denna inte funkar på den matta som jag kört min 2 år gamla MX500 felfritt. Kanske ska ta och skicka tillbaks skitet och testa en ny? Blir trött på sånt här klabb:(

Citat:

Ursprungligen inskrivet av MALmen
Min fuingerade endast på funcs släta underlag först.. men efter jag kört ett tag fungerade den på den grova sidan med. Tror de beror på att kuddarna under sjunker ihop något efter ett tags användning

Är det samma mus:Logitech G5, du har? Kuddarna på denna mus är ganska hårda, tror inte de kan sjunka ihop så mycket.

Av mr.format

Logitech G5 underlag/musmatta?

Köpte en Logitech G5 för ett litet tag sedan. Har lite strul med den. När jag drar snabba rörelser med den i tex sidled hänger inte pekaren med. Detta märkte jag först i CS:Source när jag spelade. Sedan testade jag dra snabbt i windows och samma problem där. Pekaren stannar till.

Har en musmatta: Func surface 1030 svart. Det lustiga är att om jag tar bort musmattan o kör den direkt på skrivbordet funkar som den skall.

Kör jag den grova sidan på Funcmattan stannar den upp ännu mer.

Här går man och köper en gamingmus som visar sig att inte kunna ha en gamingmusmatta som underlag??? Fler som har samma problem??

Har kollat så den inte är smutsig i lasern. Ska väl inte behöva byta matta??

Av mr.format

Tack för alla svar. Vet ej hur jag gör än. G5:an verkar inte komma ut på ett tag ändå så jag ligger nog lågt ett litet tag. Kanske börjar med att maila efter nya fötter.

Av mr.format
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pulchi
Har haft tumknappar bra länge. sen kommer man till skolan, då går de inte att surfa

funderat på en mx518 kanske?

Jag har funderat och funderar på en MX518 oxå:)....den hade varit ett självklart val men det är en grej på den som gör mig osäker:

Varför har dom gjort en lackad yta på den? Blir ju helt hal o svettig i handen efter ett tag, det blev jag iaf på en gammal microsoft jag hade som oxå hade en högglansig yta.

Nån undrade varför jag vill byta?, jo för att den jag har är helt sliten på undersidan. Originalfötterna är borta. Köpte padsurfers av märke Icemat men det blev inte så bra som den en gång varit. Glidet är borta, plus att dessa Icematfötterna släpper efter ett tag.

Skulle funnits bättre fötter att köpa, sen är det ju alltid kul med något nytt:)

Av mr.format

Logitech G5

Tänkte skaffa en ny mus. Har en gammal Logitech Mx500 som jag är väldigt nöjd med.

Sugen på Logitechs nya mus G5:
http://www.logitech.com/index.cfm/products/details/US/EN,CRID...

Har vant mig att använda båda tum-knapparna på min MX500. Tyvärr har dom tagit bort en av dom på G5:an:(

Någon som vet om den tumknappen på G5 har dubbelfunktion...tex: framåt och bakåt när man surfar??

Undrar oxå om någon vet säkert när den kommer till Sverige?

Av mr.format

Har hör att Q-tecs nätagg inte är av så bra kvalite. Kan tyvärr inte säga till 100% att det är nätaggregatet i ditt fall. Enda jag vet är att 6800 GT kräver ett stabilt nätagg och 6800 Ultra kräver ännu mer.

Av mr.format

Kanske behöver mer kräm i ditt nätaggregat?

Av mr.format

Ok..tack.

Kanske ska ta o kolla upp mitt nätagg då. Fast o andra sidan har jag en polare som har nästan samma prylar i burken men han har ett Antec 430 watts nättagg. Han verkar ha samma problem. Kanske mer volt till minnena som behövs eller nåt oxå?