Inlägg

Inlägg som Leon-The-Killer har skrivit i forumet
Av Leon-The-Killer

GTX 960, tre skärmar 2xDVI+1xHDMI

Klarar GTX 960 tre skärmar för att köra utökat/delat skrivbord? Och nu menar jag alltså inte för spel. Tanken är att köra 2 skärmar via DVI och en med HDMI för att kunna ha olika fönster på varje skärm, men endast spela på en av skärmarna.

Med detta kort tex: http://www.inet.se/produkt/5411349/msi-geforce-gtx-960-2gb-ga...

Av Leon-The-Killer

Aha okej, bra att veta, thx. Någon som har erfarenhet av hur det funkar med lokal lagring? Det verkar som att det man lägger i GoogleDrive-mappen alltid tar upp lokalt lagringsutrymme och sedan speglas över till drive i realtid. Har inte tänkt på det förräns nu när jag börjar ha lite större/fler filer där...

Av Leon-The-Killer

Har köpt 100gb utrymme nu för att lagra filerna i orginal och sedan göra kopia till extern hdd då och då. Någon som vet vad som händer om man tex byter visa-kort och glömmer uppdatera betalningsinfon? Tas filerna bort när man inte betalar på ett tag?

Av Leon-The-Killer

Tror ni missförstår frågan lite, ska försöka omformulera. Jag menar själva tekniken i sig, dvs bortsett från att tex Bose QC25 inte är gjorda för att blockera höga smällar och plötsliga ljud, skyddas örat från ljudet de lyckas blockera? Jag får tinnitus på långflygningar av det konstanta ljudet exempelvis, blockeras detta ljudet rent fysiskt från att "skada" min hörsel? Eller är det en upplevd effekt att ljudet försvinner, men fysiskt lika ansträngande för ens öron?

Reserverar mig för att detta kanske är lite konstiga frågor, hehe.

Av Leon-The-Killer

Skyddar brusreducerande hörlurar?

Sett enbart till själva "noise-cancelling"-tekniken, skyddar denna tekniken defacto örat mot höga ljud eller är den minskade ljudnivån vid användning på tex flygplan endast en upplevd effekt?

Av Leon-The-Killer

Google drive istället för nas

Måste få bättre koll på familjens alla bilder, istället för att köpa en nas är jag sugen på betala för lite extra lagring och lägga alla bilder på Google drive. För extra säkerhet kan man ju göra backup till extern disk någon gång då och då. Förutom att man lägger sina privata bilder i händerna på Google, är detta en bra backup-lösning?

Av Leon-The-Killer

Tänkte bara skriva vad det blev, och förhoppningsvis har någon annan nytta av detta Köpte en RX100 och är sjukt nöjd. Alla tre generationer av RX100 säljs ju samtidigt, där den jag köpte är den äldsta modellmässigt sätt. Betalade typ 3500 och kameran är sjukt nice, även filmning är mycket bra. Filmningen har en gräns på 29 min per klipp men detta har jag märkt inte är något praktiskt problem då man sällan filmar längre än så. Kameran puttar då ut en fil per filmningssekvens, och dessa lägger man ju enkelt ihop i valfritt redigeringsprogram. Enda negativa jag kan komma på är avsaknad av anslutning för extern mic om man nu vill filma lite mer professionellt, däremot är de två stereomicarna som är inbyggda väl så bra så för den glade amatören är detta ett icke-problem. Fotomässigt sätt behövs nästan inga kommentarer, den överträffar alla mina förväntningar och verkar prestera i klass med billigare systemkameror.

Av Leon-The-Killer
Skrivet av Nisse-Tuta:

Begagnad Sony RX100.

Skrivet av Laccy:

Kolla begagnat, det är lugnt värt det!

Snabba svar, nice. Köper dock hellre nytt, men inser att man får rätt mkt mer för ca 3000. Vad tycker folket om Canon Powershot S120?

Av Leon-The-Killer

Maximal bildkvalité för cirkus 2 papp?

Hello Sweclockers

Söker en kamera enl. rubrik, ska användas allround som "familjekamera". Liten storlek är ej prioriterat, utan bra bildkvalité/normal zoom/okej filmning är vad som är prioriterat. Någon som sitter inne med något bra tips på modell?

Av Leon-The-Killer

Fungerar Hiren boot-cd på Mac?

Funkar Hiren Boot CD (via usb såklart) på Mac?

Av Leon-The-Killer
Skrivet av Dea_1:

Det klarade inte ens att dra igång bara MB, CPU och DDR3orna...

Med tanke på att spänningsdiffen mellan in/ut är såpass låg bör verkningsgraden ligga över 90% om det inte är seriöst felkonstruerat.
Verkningsgraden brukar ligga som högst runt specad maxeffekt, snarare är den sämre vid låga effektuttag.

Jag tror att FSP har specat en peak-effekt istället för en kontinuerlig effekt alternativt har någon av spänningarna klent max strömuttag.

/Dea

Spänningsdiffen är ju hög? 230v-12v... Njae, verkningsgraden är generellt som bäst vid 50-75 % belastning.

Av Leon-The-Killer
Skrivet av Kantal:

Har startat en P8H77-I, i3-2120t, Intel 330 60GB med detta utan problem

Du körde orginal picupsu:t då alltså... Men den kan väl knappast ha klarat max belastning på grafikdelen och processordelen samtidigt eller?

EDIT: Trodde du hade en vanlig i3, men såg nu att du körde med den strömsnåla versionen. Men oavsett, klarade den full belastning?

Av Leon-The-Killer
Skrivet av Nelzon:

Känns ju för jävla skönt att höra då jag precis idag ska hämta ut ett bygge med en A4a och ett FSP 90w efter att ha fått rekommendationen att det skulle räcka i en annan tråd...

Tur att du inte hann hämta ut grejorna då, om man ska se det från den ljusa sidan.

Den snålaste varianten av A4:an drar 76 watt vid full belastning av grafikdelen och cpu-delen, så det är no-go på den...
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/amd-fusion-intel...

Folk verkar till och med ha problem med G620 och 90w, och den drar ju bara 53 watt full load. Antagligen för att peak effekten vid start är för hög.
http://www.silentpcreview.com/forums/viewtopic.php?f=6&t=6286...

EDIT: Verkar som att vissa får tex G620 att fungera med PicoPSU 90w, men inte med FSP:s PicoPSU (olika tillverkare). Tyder ju på att FSP:s varianter har lägre verkningsgrad, men "orginal" PicoPSU med g620 ligger gissningsvis på gränsen till överbelastning så kommer ju ändå inte fungera med 90W orginal PicoPSU och A4 eller ngn vanlig i3.

Av Leon-The-Killer
Skrivet av Dea_1:

Nytt test med utbytt kraftmodul och samma sak hände, dvs den gav upp direkt...
När jag var och bytte hintade säljaren om att den 90W varianten inte var så bra, vilket man kunnat läsa på nätet, och rekommenderade att gå upp till Streacoms 150W.

Det trista är att jag redan har en bra AC -> 19V DC-adapter så kanske blir det att beställa härifrån istället http://linitx.com/product/11998

Tröttsamt är det iallafall....

/Dea

Även om tex ett bygge med moderkort, ssd och i3 3225 endast dra ca 70 watt totalt vid full belastning kommer ett 90 watts picopsu inte klara av detta. Verkningsgraden är ju såklart inte 100% utan i BÄSTA fall typ 80% dvs 72 watt verklig effekt. Dessutom sjunker verkningsgraden kraftigt på de flesta nätaggregat när man börjar närma sig max-output, alltså lär ett Pico-psu ligga en bra bit under 72 watt i uteffekt. Kan vara bra att veta för andra som går i tankar på 90w, välj 120w eller 150w istället

Av Leon-The-Killer

Mycket bra svar här Nu kommer en andra fråga, har problem med att "link speed" under nätverkskortets inställningar står på 135 mpbs, varför? Nätverkskortet är inställt på N-standard, och även routern, kör WPA2-AES kryptering så det är inte WEP som stryper...

Polaren har även samma problem men med en wnr3500l där alla datorerna visar 54mbps i nätverkskortets inställningar, även där är routern intställd på 300mbps med WPA2.

Av Leon-The-Killer

Fan vad klantig jag känner mig nu då, menar såklart om folk har 100mbit fiber. Annars är det precis som några sagt helt ointressant eftersom jag ville veta vad som är normal hastighet med en bra router och bra nätverkskort över N.

Av Leon-The-Killer
Skrivet av zillio:

Varför är du ens intresserad av det när man lätt maxar det med N standarden om nu router och nätverkskort är dugliga. Ska du få ut värden som är korrekta ska du mäta lokalt (LAN)

Tänkte jämföra lite, får ut i underkant tycker jag. Får typ 55-60 Mbit/s upp och 15-20 Mbit/s ner med full signalstyrka med D-link DWA-140, och samma på tre st bärbara. Provat olika kanaler på routern utan skillnad, så vet inte riktigt nästa steg att prova. Med kabel får jag 90/80 genom routern, så det är ju något skumt med det trådlösa

Skrivet av Carebeer:

Har 100mbit.. får cirka 90-98/80-95mbit.
Får samma med sladd så ingen skillnad.
Slutsats du kan maxa en 100mbit lina mot nätet utan problem.

Skrivet av era909:

Jag får ut runt 50, 1 meter från routern (ASUS RT-N56U) med runt 10 andra nätverk i närheten.

Många laptops har riktigt ruttna nätverkskort som standard.

Av Leon-The-Killer

Borde varit tydligare. Vad får folket för mätvärden på Bredbandskollen (alltså i Mbit/s) med 2.4ghz (ej med 5ghz) med n-router och n-nätverkskort?

Av Leon-The-Killer

Hastighet N

Vad får ni för hastighet trådlöst med n-standard router och n-nätverkskort?

Av Leon-The-Killer
Skrivet av gn1p:

Antar att den behöver gå på max hela tiden om den gör det?
Vad har du för temp på processorn?

Skrivet av Henrikfotograf:

Har du fläktar med pwn?

Skrivet av Zuggmate:

Menar du att kontakten på moderkortet är 3- respektive 4-pin eller att fläkten som är inkopplad är det?

Skrivet av backfeed:

Har exakt samma problem med mitt Asus Maximus V Gene och har tyvärr ingen lösning jag heller. Kanske en bugg i Z77-chipsetet? Fast det kan ju inte gärna vara så...

Edit: Läste fel. Inte exakt samma, då alla fläktkontakter är 4-pin på mitt moderkort, men med cpu-fläkten är det samma sak.

Var lite otydlig... Alla kontakter på moderkortet är 4-pins, man kan styra fläkthastigheten på alla kontakterna om man kopplar in 4-pins fläkt. Men det är bara en av de tre fläktanslutningar som klarar av att styra hastigheten på en 3-pins fläkt. Enl. manualen ska styrningen funka på 2 av utgångarna om man kör med 3-pins fläkt, men jag får det alltså inte att funka på den andra utgången.